Tänään on 19.06.2018, 02:17.

Pohjoismaat puolustavat pelimonopolejaan.

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
onopko
Jäsen
Viestit: 77
Liittynyt: 05.05.2004, 10:45
Pisteitä: 0

Pohjoismaat puolustavat pelimonopolejaan.

Viesti Kirjoittaja onopko »

PETE PAKARINEN
REYKJAVIK, 27.10.2005

Pohjoismaat puolustavat kansallisia pelimonopolejaan. Pohjoismaiden neuvosto asettui yksituumaisesti vaatimaan pelikysymysten jättämistä EU:n palveludirektiivin ulkopuolella.

Sosiaalidemokraattien tekemä jäsenehdotus hyväksyttiin Pohjoismaiden neuvoston istunnossa Reykjavikissa torstaiaamuna. Ehdotusta esitellyt ruotsalainen Lars Wegendahl (sd.) totesi, että muun muassa parlamenteissa on valtavasti tukea sille, että maat saavat yksin hallita omia pelimarkkinoitaan.

Ehdotuksen mukaan Pohjoismaiden neuvosto suosittaa Pohjoismaiden ministerneuvostolle, että EU:n piirissä tehdään yhteistyötä kansallisten peli- ja arpajaismarkkinoiden kansallisen säätelyn säilyttämiseksi ja niiden jättämiseksi pois EU:n palveludirektiivin sovellusalasta.

EU:n palveludirektiivistä käytävällä keskustelulla voi olla hyvin negatiivinen vaikutus kansallisiin peli- ja arpajaismarkkinoihin, todetaan ehdotuksessa.

Asia sai laajasti tukea muilta ryhmiltä, ainoat soraäänet kuultiin Ruotsin kokoomusedustajilta, jotka muistuttivat internetpelien tuomasta todellisuudesta. Konservatiiviryhmän valtaosa oli kuitenkin ehdotuksen kannalla.

- Jos tässä tapauksessa annamme pikkusormen, niin se merkitsisi katastrofia painotti Martin Saarikangas (kok.) muistuttaen Suomen urheilun saavan neljänneksen tuloistaan veikkauspeleistä. Hänen mukaansa pelimonopolien säilyttäminen on tärkeä kansallinen kysymys.

- Yhteispohjoismaisen edun mukaista on pitää kiinni siitä, että tämä on kansallinen asia, painotti tanskalainen Ole Stavad (sd.).

Ahvenanmaa kivistää yhä

Keskustelussa nousi odotetusti esiin myös Ahvenanmaan PAF:n rooli. Risto Kuisma (sd.) totesi puheenvuorossaan, että Ahvenanmaa rikkoo pelimonopolia ja näin syö pohjaa kansallisilta pelimonopoleilta.

- Kiista voi tuntua pieneltä, mutta on ehkä kipein erimielisyys Suomen ja Ahvenanmaan suhteissa. Olisi suotavaa ettemme itse riko pelimonopoleja kun niitä kannatamme.

Ragnar Erlandsson Ahvenanmaalta muistutti, että vuoden 2001 jälkeen PAF lopetti markkinoinnin Suomessa. Hän puolestaan epäili, että ehkä pohjoismaiden pitäisi oppia Ahvenanmaan lainsäädännöstä

Ahvenanmaan käräjäoikeus katsoi marraskuussa 2001, että PAF on rikkonut arpajaislakia markkinoimalla Internet-pelejään voimakkaasti suomalaisille. PAF valitti käräjäoikeuden tuomiosta Turun hovioikeuteen, joka vuonna 2003 vapautti PAF:n kaikista syytteistä. Tämän vuoden helmikuussa korkein oikeus katsoi PAF:n johdon rikkoneen arpajaislaia :!:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”