Tänään on 23.05.2018, 10:23.

Panostus yhdestä vai useammasta kassasta?

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
epe
Jäsen
Viestit: 1004
Liittynyt: 14.01.2003, 17:14
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Heräilemässä

Panostus yhdestä vai useammasta kassasta?

Viesti Kirjoittaja epe »

Oletustilanne, pelaan 5 eri sarjaa, niin 1x2 & AHC kuin Totalsejakin, kuinka kassa kannattaisi luoda?

1) Luoda yhteinen kassa kaikille peleille (1 kassa)
2) Luoda yhteinen virtuaalikassa kaikille 1x2 & AHC peleille ja yhteinen virtuaalikassa kaikille Totalseille (2 kassaa)
3) Luoda erilliset virtuaalikassat kaikille sarjoille sis. kaikki pelimuodot (5 kassaa)
4) Luoda erilliset virtuaalikassat kaikille sarjoille, ja vielä eriteltynä 1x2 & AHC / Totals (yht. 10 kassaa)

Eli virtuaalikassalla tarkoitan tässä yhteydessä samansuuruista kassaa kuin reaalikassakin. Tietysti tässäkin on omat riskinsä, jos reaalikassa on esim. 1000e niin 10 virtuaalikassaa = 10000e. Esim. jos yksi virtuaalikassoista on helvetistä voitolla ja muut tappiolla niin voi joutua tilanteeseen missä tulisi kohtuuttoman suuruisia panoksia voitollisesta virtuaalikassasta suhteessa reaalikassan kokoon.

Otos tutkimukseen on aika pieni, n. 800 ottelua tietyllä ajanjaksolta, johon mulla oli vertailukelpoista aineistoa, joten sinäänsä tulokset eivät kerro mitään kun sattuman piikkiin menee niin paljon. Panostuksena Kelly/4 & Kelly/6 , joka vaihtoehdossa panostukset samalla tavalla.

Kassan kasvu YHTEENSÄ eri vaihtoehdoissa:
1) 123%
2) 130%
3) 114%
4) 123%


Jos pelaa yhteisestä kassasta, tulee tuottoa tuotolle, mutta samalla johonkin tappiollisen sarjaan menee panoksia liikaa, koska panokset eivät pienene tappioiden suhteessa suoraan ja samalla muut voitolliset sarjat kärsivät. Tämänkin näkisi miten se menee jos olisi isompi vertailukelpoinen aineisto...

Ideoita, kommentteja :D Olenko hukkateillä kassapohdiskelujeni kanssa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1316
Liittynyt: 14.01.2003, 13:22
Pisteitä: 206
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Jotain nopeita ajatuksia...

Edellä mainitut virtuaalikassat kannattaa unohtaa, koska niiden summa on reaalikassaa suurempi. Sijoituksen nollaantuminen on tällöin mahdollista.

Kahdella reaalikassalla pelaamisesta on hyötyä vain, jos toinen kassa on tehnyt voittoa ja toinen tappiota. Jos molemmat ovat tehneet tappiota, tai molemmat ovat tehneet voittoa, olisi yhdellä kassalla pelaaminen ollut tuottoisampaa (keskimäärin). Kysymys onkin siitä, että kuinka hyviä arvioita eri pelimuotoihin on käytettävissä. Jos on epäilys, että jossain pelimuodossa etu markkinaan nähden ei ole kovin suuri, niin se pitää ottaa panostuksessa huomioon. Arvioita pitää tällöin siirtää lähemmäksi markkinan linjaa ennen panoksien laskemista. Ja panokset yhdestä kassasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Duunari
Jäsen
Viestit: 132
Liittynyt: 14.01.2003, 04:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Duunari »

Äkkiseltään useammat virtuaalikassat tuntuu riskinotolta. Kunnon tappioputken osuessa kohdalle reaalikassa hupenee turhan nopeasti. Toisaalta tuo 130 prossaa vastaan 123 tuntuu lupaavalle. Jos erotus jatkossakin pysyy yhtä hyvänä niin miksei kaksi virtuaalikassaa voi olla toimiva ratkaisu. Kannattaa ehkä kerätä vertailuaineistoa ainakin vuoden loppuun ja tsekata alkaako laskennallisissa tuotoissa olla isojakin heittoja.

Meikäläinen on sen verran vanha fossiili että kaikenlainen riskibisnes on pannassa. Vuosia sitten perustettu 500 markan kassa lähti ajatuksesta että menköön jos on mennäkseen. Lisää ei millään tekosyyllä laiteta. Vuosien saatossa kahden bookkerin sortimentti on laajentunut seitsemään eri yhtiöön. Ja pelikassa on yksinkertaisesti reaalikassa eli kaikkien saldot yhteensä. Panoksen suuruus verrattuna alkuaikoihin on kasvanut mutta osuus pelikassasta on pysynyt ennallaan.

Pahaa pelkään ettei kysymykseen löydy yleispätevää vastausta. Muuttujia on sen verran runsaasti. Alkaen eri sarjojen ja pelimuotojen tuottojen eroista. Luultavasti samanlaisia tilastoja kuin itsellä ei ole kenelläkään toisella. Tehdashommissa pätee yksi nyrkkisääntö: älä koske toimivaan koneeseen. Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen niin yksi säätö vaatii yllättävän usein koko linjan säätämistä.

Pelkistettynä: totta kai virtuaalikassat voi toimia. Mutta jos nykysysteemillä pystyy tekemään sen 123 % niin ilman riittävän pitkää tilastointia ei kannattane yrittää ahnehtia enempää. Ainakin kannattaa katsoa taaksepäin montako vetoa pisin tappioputki on kestänyt. Ja paljonko reaalikassa olisi pienentynyt käytettäessä virtuaalikassoja. Jos tulos ei hirvitä niin silloin ehkä hermo pitää myös todellisuudessa. Ja jos tilastot jatkossakin puoltaa selvästi useamman virtuaalikassan käyttöä niin antaa palaa. Pikainen vilkaisu omiin tilastoihin varmisti että allekirjoittanut joutuisi mentaalihoitolaan useamman virtuaalikassan menetelmällä. Liian suuria heittoja reaalikassassa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vedonlyöntikeskustelu”