Tänään on 25.06.2018, 08:43.

Suomen 1.div- ENNAKKO

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
CresPo
Jäsen
Viestit: 26
Liittynyt: 09.02.2005, 01:18
Pisteitä: 0

Suomen 1.div- ENNAKKO

Viesti Kirjoittaja CresPo »

Nousijasuosikit: 8)

HONKA
Hongan satsaus on kovaa luokkaa. Seura on uusiutunut organisaatiosta lähtien ja Espoossa paiskitaan töitä sen eteen, että kahden vuoden sisään paikka Veikkausliigaan avautuisi. Valmentajakseen Honka palkkasi värikkään Ville Lyytikäisen, jonka aisaparina toimii ex-pelaaja Mika Lehkosuo. Honka on haalinut riveihinsä useita nimekkäitä pelaajia, jotka pelasivat liigaa viime kaudella Pietarsaaressa sekä Hämeenlinnassa. Honka oli mukana talven liigacupissa, eikä joutunut siellä missään tapauksessa heittopussin asemaan. Kauden alla Honka on pelannutt tuloksellisesti hyviä harjoitusotteluita Veikkausliigajoukkueita vastaan, mikä kertoo hyvin Hongan potentiaalista. Hongan päänahka on nimekkäiden valmentajien ja pelaajien sekä kovien tavoitteiden vuoksi haluttua riistaa ensi kesänä. Ainakin paperilla Hongalta puuttuu kovan luokan maalinsylkijä.

AC OULU
Myös Oulu on tosissaan liiganousun suhte en. Ennestään vahvaan puolustuspäähän hankittiin kaksi liigatason vahvistusta, kun Mike Peltola tuli HJK:sta ja Petri Lehtonen RoPS:sta. Hyökkäyspäässä luotetaan vahvasti brassivoimaan, kun Luiz Antonion ja Piresin lisäksi Oulun hyökkäykseen tulivat uusina miehinä Vitao sekä Rafinha. Oulun suurin kysymysmerkki löytyy valmennuksesta. Ari Härkösen (nyt apuvalmentaja) työtä jatkamaan tullut Steven Polack ei ole onnistunut aikaisemmissa tehtävissään, vaikka saikin jatkaa Viikinkien peräsimessä kauden loppuun saakka. Antaako Miika Juntunen uudelle luotsille työrauhan, on toinen hyvä kysymys?. Mikäli Juntunen joutuu vielä viime vuotiseen tapaan vetämään itse pelitamineet päälle, toiveet menestyksestä voidaan haudata. Pelaajarinki on yhä kapea, mutta syystäkin toki hieman viime vuotista leveämpi.

Haastajat: :twisted:

VPS
Vepsua luotsaa ensimmäistä kauttaan Jari Pyykölä. Vaasan suunnalta ei ole kuulunut isompaa uhoa, mutta pelaajamateriaalillaan VPS lukeutuu kärkikaksikon potentiaalisiin haastajiin. Huhtikuun alussa pelatussa Haaparannan turnauksessa VPS pystyi tasaväkisiin otteluihin liigajoukkueiden kanssa. VPS:n merkittävimmät hankinnat ovat MyPasta tullut Jani Uotinen, Jazzin rauniolta napattu Matti Santahuhta sekä uutta nousua uralleen hakeva kärkimies Ville Priha. Lähtijöistä maininnan arvoisia ovat Veli Lampi, Janne Henriksson sekä Ville Laakkonen.

VIIKINGIT
Viikkareista on tullut Ykkösen kärkipään kestojoukkue. Uskomme vuosaarelaisten taistelevan tälläkin kaudella vastaavista sijoista. Viikkareiden valmentajaksi tuli Jari Europaeus, jolla on käytössään hyvä pelaajamateriaali. Merkittävimmät vahvistukset ovat Pasi Solehmainen, Janne Kauria, Kristian Kunnas sekä Ossi Martikainen. Kokeneet venäläiset sotaratsut Alexei Zhukov ja Vjatseslav Malakeev jatkavat edelleeen Viikinkien riveissä. Pieni huolenaihe on se, että Viikinkien esitykset harjoituspeleissä heittelehtivät melko lailla.

Lintu vai kala? :roll:

HÄMEENLINNA
Veikkausliigasta pudonneen seuran jatkokuviot olivat pitkään auki, mutta lopulta seuran pelastajaksi tulivat hollantilaissijoittajat, jotka ottivat talousvaikeuksissa olleen seuran hallintaansa. Joukkueen rakentaminen myöhästyi jatkokuvioiden epäselvyyden takia pahasti ja niinpä käytännössä kaikki viime kauden pelaajat ehtivät jättää ryhmän. Nyky-Hämeenlinna on melkoinen muukalaislegioona myös pelaajistoltaan. Kotimaista laatua edustavat maalivahdit Janne Dahlsten ja Jon Masalin sekä Jussi Pellikka ja Teemu Lampinen, mutta uusien ulkomaalaisvahvistusten harteilla on iso vastuu. Hämeenlinna on siis sarjan todellinen ”musta hevonen”, sillä tuskin kukaan tietää, millaiset mahdollisuudet lisäsatsaukseen seuralla on, mikäli asemat ovat hyvät siirtoikkunan avautuessa kesällä. Pelkona on kuitenkin se, että täysin uusiutunut joukkue on jäänyt siihen mennessä liian kauaksi kärkipäästä. Ensimmäiset kierrokset tuovat moneen kysymykseen vastauksen.< br>
Keskikasti:

PP-70
Tamperelainen PP-70 on vakiinnuttanut paikkansa Ykkösen keskikastiin. Pitkän rupeaman PP-70:n valmennustehtävissä tehnyt Jukka Heinonen jätti valmennuspostin monivuotiselle apumiehelleen Veijo Visurille. PP-70:n menetti viime kauden ryhmästään kaksi kovaa kärkimiestä, kun maalipyssy Mikko Mäkelä ja kokenut Kai Nyyssönen siirtyivät liigatasolle. Puolustuksen ja keskikentän osalta PP-70 on jopa vahvistunut, mutta kuka ottaa päävastuun maalinteosta?

ATLANTIS
Atlantis voitti viime kaudella Kakkosen etelälohkon ja karsintavaiheessa Atlantiksen tieltä kaatuivat Jippo sekä KPV. Hyvin harjoitellut Atlantis pyrkii pelaamaan näyttävää lyhytsyöttöpeliä, joka menee ajoittain liiallisuuksiin. Joukkueelle ongelmia tuottavat vastustajat, jotka keskittyvät oman pään varjelemiseen ja vastahyökkäyksiin. Atlantis on saanut muutaman hyvän vahvistuksen riveihinsä pääkaupunkiseudun laajasta pelaaja-arsenaalista ja odotammekin At lantiksen säilyttävän sarjapaikkansa.

PK-35
Myös pääkaupungin toiselle nousijajoukkueelle PK-35:lle odotamme keskikastin sijoitusta. PK-35:n kirkkain tähti on entinen liigapelaaja Petteri Kaijasilta, joka teki viime kaudella Kakkosen etelälohkossa kovaa jälkeä takomalla peräti 26 maalia. PK-35 menetti pari avauskokoonpanon miestä naapuri-Atlantikselle ja lupaava Eero Peltonen sai sopimuksen Crystal Palaceen, mutta näkemyksemme mukaan PK-35 on vahvistunut viime kaudesta.

Putoamispeikon uhkaamat: :cry:

PALLO-IIROT
Pallo-Iirot säilytti sarjapaikkansa ilman karsintoja, karsintaviivan jäätyä kahden pisteen päähän. Pallo-Iirot teki vielä Kakkosessa mahtavaa jälkeä keinonurmipintaisella kotikentällään Äijänsuolla, mutta Ykkösessä kotietu ei ollut enää yhtä vahvaa luokkaa. Pallo-Iirot keräsikin vain pisteen enemmän kotoaan kuin vieraista. Pallo-Iirot on hyvin harjoitellut, tarkkaan puolustuspeliin pystyvä joukkue. Raumalaisten suurimmat ongelmat ovat hyökkäyspäästä, josta on lähtenyt HJK:hon viime kaudella läpilyöntinsä tehnyt Jussi Aalto. Edesmenneestä Jazzista Pallo-Iirot sai kaksi pelaajaa, kun Jani Raukko sekä Ilkka Santahuhta tulivat Iirojen riveihin. Uskomme, että Pallo-Iiroilla tulee olemaan tälläkin kaudella tekemistä karsintapaikan välttämisessä.

MP
MP pelasi selkeästi eniten tasapelejä (11) viime vuoden Ykkösessä. Syyskesällä MP ajautui negatiiviseen kierteeseen ja putoamispeikko pystyttiin karkottamaan vasta valmentajavaihdoksen ansiosta. Tälläkin kaudella MP on jo joutunut vaihtamaan luotsia, kun pari viikkoa ennen sarja-avausta Risto Lähde erosi tehtävistään henkilökohtaisista syistä. Valmennusvastuun otti ex-pelaaja Antti Ronkainen. MP menetti viime kauden ryhmästään pari, kolme avainpelaajaa, kun maalikuningas Miikka Oinonen, Tamas Gruborovics sekä Miikka Turunen lähtivät liigakentille. Nimekkäimmät hankinnat ovat Hämeenlinnasta kotiin palannut Mikko Sundberg sekä TPS:ssa i lman peliaikaa jäänyt Babatunde Wusu. MP:n esitykset harjoitusotteluissa ovat olleet vaisuja ja ajoittain MP on ollut vaikeuksissa sarjaporrasta alempana pelaavien joukkueiden kanssa. MP:lle huolia aiheuttaa maalivahtitilanne, sillä loukkaantunutta Juho Luukkosta harjoitusotteluissa tuurannut Pasi Korhonen ei ole samaa tasoa. Sarjapaikan uusiminen lienee MP:n tavoite, muuhun tällä ryhmällä tuskin on edellytyksiä.

KPV
KPV löi viime syksyn nousukarsinnoissa Kraftin ja näin GBK:n putoamisesta huolimatta Kokkolalla säilyi edustus Ykkösessä. KPV voitti viime kaudella Kakkosen pohjoislohkon, mihin osaltaan vaikutti se, että KPV hankki keskikesällä ryhmäänsä sille tasolle kaksi kovaa vahvistusta Henri Myntin sekä Noam Surrierin. Myntti muodostaakin Jarosta tulleen Niko Kalliokosken ohella nuoresta iästä huolimatta kohtuullisen kokeneen toppariparin. KPV päästi viime kaudella karsintapelejä lukuun ottamatta vähän maaleja, mutta nykyinen maalivahtiosasto ei millään muotoa vakuuta. KPV on tietyissä arvioissa rankattu yllättävänkin korkealle, mutta oman näkemyksemme mukaan KPV pelaa putoamista vastaan.

RAKUUNAT
Viime kaudella Rakuunoille ennakoitiin putoamistaiston sävyttämää kautta. Vaikeista lähtökohdista sarjaan lähtenyt Rakuunat pelasi kuitenkin yli odotusten ja sarjapaikka varmistui ilman karsintoja. Rakuunoiden menestystä voidaan selittää melko pitkälle toimivalla MyPa-yhteistyöllä. Rakuunat sai kauden mittaan käyttöönsä hyviä liigatason vahvistuksia. Tälläkin kaudella Rakuunoiden ”oma” kalusto on hyvin pieni, mutta kauden alla solmittu farmisopimus MyPan kanssa ja viime vuotiset kokemukset sen toimivuudesta antavat uskoa eteläkarjalaisseuralle. Rakuunoiden säilymisen kannalta MyPa-yhteistyön onnistuminen on välttämättömyys.

VG-62
VG-62 säilytti viime kaudella paikkansa rimaa hipoen. Syksyn putoamiskarsinnoissa VG-62 pystyi pitämään Kakkosen OLS:n aisoissa voittamalla niin Oulussa kuin Naantal issakin. Viime kaudella VG-62 sai emoseura Interistä käyttöön kovan luokan liigapelaajia, mutta Interin nuorennusleikkauksen johdosta tällä kaudella apujen laatu ei ole samaa tasoa. Kun jo viime vuonna sarjapaikan uusiminen tuotti vaikeuksia, on heikentyneellä ja entistäkin nuoremmalla VG:llä kova tehtävä edessään.

OLS
FC Jazzin konkurssin myötä OLS sai takaportin kautta paikan Ykköseen. Nousukarsinnoissa OLS raivasi tieltään FJK:n, mutta jatkovaiheessa Atlantis ja VG-62 olivat oululaisille liian vahvoja. OLS:n edellisestä vierailusta Ykköseen tuli ranskalainen visiitti, eikä tälläkään kaudella vastaava suoritus yllättäisi. Oulussa suurimmat voimavarat satsataan kaupungin ykkösjoukkueeseen AC Ouluun, joten OLS:lle jää väistämättä statistin rooli. OLS:n merkittävimmät hankinnat ovat Torniosta siirtynyt kärkimies Jari Hasa sekä itä-apu Sergei Zhuravski. OLS:n valmennus on pätevissä käsissä, kun liigakokemustakin omaava Timo Salmi toimii Luistinseuran käskijänä.

Toivottavasti tästä on jollekin apua, vaikka itse en ole kirjoittanutkaan ! :wink:
Lähde: täysosuma newsletter

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut CresPo, 07.05.2005, 10:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-EN AIO ENÄÄ HARRASTAA UHKAPELEJÄ.
-EN USKO SINUA. SORRUT TAAS KUITENKIN.
-PALJOSTAKO LYÖDÄÄN VETOA ?

Minikommentit


moderator
Avatar
Moderaattori
Viestit: 1696
Liittynyt: 19.02.2004, 12:15
Pisteitä: 826
Paikkakunta: homeless
Viesti:

Viesti Kirjoittaja moderator »

CresPo kirjoitti:Toivottavasti tästä on jollekin apua, vaikka itse en ole kirjoittanutkaan !
Foorumin säännöt ja ohjeet kirjoitti: 6. Kunnioita tekijänoikeuksia muualta kopioitujen tekstien suhteen. Mainitse aina alkuperäisen tekstin lähde.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


moderator
Avatar
Moderaattori
Viestit: 1696
Liittynyt: 19.02.2004, 12:15
Pisteitä: 826
Paikkakunta: homeless
Viesti:

Viesti Kirjoittaja moderator »

Ja koska näyttää olevan toistuvaa, että tietyt henkilöt availevat uusia ketjuja miten sattuu, eikä yksityisviestejä osata lukea, niin muistutetaan vielä näin julkisesti foorumin säännöistä:
Foorumin säännöt kirjoitti:Älä avaa uutta ketjua, jos aiheesta on jo olemassa topic.
viewtopic.php?t=9912

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”