Tänään on 25.05.2018, 14:36.

Norja; menneet ja tulleet + harj.ottelut

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
tallipoika
Avatar
Jäsen
Viestit: 2126
Liittynyt: 02.03.2003, 13:00
Pisteitä: 1324
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Norja; menneet ja tulleet + harj.ottelut

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

Postet av: odd på Fredag, April 08, 2005 - 12:30 PM EET

Herr finner dere en meget lesbar preview til norsk 1.divisjon

I år har 1.divisjon skiftet navn til Adeccoligaen. Det er flere lag som satser hardt, og nivået er temmelig bra. De nyopprykkede holder et greit nivå, men to av dem rykker nok dessverre ned igjen. Sogndal og Stabæk rykket ned i fjor, men satser knallhardt på et direkte opprykk, noe de bør ha svært gode sjanser til å klare. Under disse er det en håndfull lag som kan være med å kjempe om kvalifisering med en optimal sesong. Lag som Bryne, Moss og Strømsgodset har slitt med ettervirkninger etter pengefesten for noen år siden, men alle tre virker nå å være på rett vei både sportslig og økonomisk. Dette blir uansett en spennende sesong med mange interessante oppgjør.

Her er vurderingen av lagene (forbehold om enkelte feil):

Sogndal:

Plassering i fjor: 14 i Tippeligaen
Hjemmeside: http://www.sil-fotball.no
Trener: Trond Fylling

Spillere inn: Joel Cedergren (GIF Sundsvall), Terje Flugheim (Fjøra), Øystein Vetti (egen stall), Tommy Knarvik (Brann/Bryne), Steinar Tenden (Brann), Kristian Ystaas (Brann).

Sogndal rykket ned i fjor, men har klart å beholde de viktigste spillerne unntatt Reda og Ødegaard. Budsjettet er høyere enn forrige sesong, så det satses friskt. Ystaas og Knarvik bør kunne erstatte Ødegaard på en tilfredsstillende måte. I tillegg har sterke Cedergren kommet for å få mer muskler inn på midtbanen. Forsvaret ser litt svekket ut siden Marco Reda ikke er erstattet.

Spillere ut: Ousman Nyan (Strømsgodset), Alexander Ødegaard (Rosenborg), Marco Reda (Aalborg), Jukka Hakala (TP 47), Øystein Hesjedal (Kaupanger), Geir André Bøyum (Fyllingen), Lars Blixt (Fredrikstad), Kenneth Høie (Start), Rune Eckhoff.

Treningskamper (nyest til slutt):

Sogndal - Fjøra 7-0
Sogndal - IFK Gøteborg 2-2
Sogndal - Hovding 4-0
Sogndal - Kongsvinger 1-1
Sogndal - Hødd 4-2
Tønsberg - Sogndal 2-0
Ålesund - Sogndal 3-2
Ull-Kisa - Sogndal 0-0
Sogndal - Lokomotiv Moskva 1-3
Sogndal - Stabæk 2-2
Sogndal - Sandefjord 2-0
Sogndal - Start 0-3
Sogndal - Raufoss 4-2
Molde - Sogndal 0-0
Tornado Måløy FK - Sogndal 2-5
Sogndal - Løv Ham 4-0

Ingen voldsomme overraskelser her. Laget har slitt mot god motstand, og gjort det bra mot dårlig. Laget har sluppet inn alt for mye mål, noe som har vært et problem i mange år.

Sogndal rykket noe overraskende ned, spilte nok litt for naivt bakover. Er ikke særlig svekket siden den gang, og bør vinne denne divisjonen greit. Klassespillere som Stadheim, Flo og Øren er i klubben. Raoul Kouakou kan ruve i midtforsvaret, så lenge han ikke får for mye kort som han har en tendens til. Cedergren vil gi den rette balansen på midtbanen slik at de mer offensive spillerne får boltre seg fritt. Hvis ikke Sogndal går i undervurderingsfella bør de rykke rett opp igjen.

Tabelltips: 1

Beste vinnerodds: 3,00 @ Ladbrokes


Stabæk:

Plassering i fjor: 13 i Tippeligaen
Hjemmeside: http://www.stabak.no/
Trener: Jan Jönsson

Spillere inn: Daniel Nannskog (Sichuan Guangcheng), Jesper Jansson (Helsingborg), Christian Sund (FC Lathi), Torbjørn Melhuus (egen stall), Jørgen Pettersen (Fredrikstad, lån).

Spillere ut: Samir Fazlagic (Strømsgodset), Martin Andresen (Brann), Stian Ohr (Molde), Samuel Wowoah (IFK Göteborg), André Muri (Vålerenga), Martin Jørgensen (Brøndby).

Nedrykk for Stabæk året etter bronsen. I motsetning til Sogndal har Stabæk mistet en god del sentrale spillere. Det er ikke til å legge skjul på at en del av disse hadde sine stjernenykker. Så det kan vel hende moralen og samhold i laget er bedre. Jesper Jansson er tilbake i Stabæk, en spiller som kommer til å bidra mye med sin rutine. Nannskog og Sund også solide tilvekster offensivt.

Treningskamper (nyest til slutt):

Ham-Kam - Stabæk 2-2
Skeid - Stabæk 0-0
Stabæk - Lillestrøm 2-4
Bærum - Stabæk 0-2
Hønefoss - Stabæk 1-1
Stabæk - Strømsgodset 3-1
Sogndal - Stabæk 2-2
Stabæk - Kongsvinger 2-0
Stabæk - Sandefjord 0-1
Aalesund - Stabæk 1-1
Malmö FF - Stabæk 1-2
Bærum - Stabæk 1-3
Elfsborg - Stabæk 1-3

Fin stigning for Stabæk i treningskampene. Har slått både Malmö og Elfsborg. Lover bra foran seriestarten.

Stabæk har beholdt mange rutinerte krigere som vil passe godt inn i denne divisjonen. Samtidig er rekrutteringen fra egen stall meget bra. Talenter som Skjønsberg, Poljac, Hauger og Melhuus lover meget bra. Hvis de nye spillerne slår til bør Stabæk kunne ha en god sjanse på en direkte opprykksplass.

Tabelltips: 2

Beste vinnerodds: 4,00 @ Expekt


Bryne:

Plassering i fjor: 7
Hjemmeside: http://www.brynefk.no/
Trener: Hans Olav Frette

Spillere inn: Espen Hægeland (Lyngdal), Inge Nilsen (Mandalskameratene), Johnny-Mikael Gallefoss (Norheimsund), Bonaventure Maruti.

Spillere ut: Einar Braut (Hødd), Kenneth Høie (Start), Tor Stian Kjøllesdal (Klepp), Tommy Knarvik (Sogndal), Richard Enge (Vardeneset), Håkon Eikrem (Bjekrheim), Paul Anders Holthe, Sindre Meling (Klepp), Per Undheim (Klepp).

Ikke de store forandringene i mannskapet foran sesongen. Mesteparten av spillerne som har forlatt klubben var stallfyll. Klubbspilleren Einar Braut blir kanskje savnet, kanskje ikke altfor mye på banen. Knarvik var det forventninger til, men han ble en flopp. Inge Nilsen er en meget god midtstopper som i hvert fall forsterker bredden i Bryneforsvaret. I tillegg er Paul Oyugas landsmann Maruti hentet inn. Disse to har tidligere spilt sammen i Örebro. Maruti har vært skadet en lang stund, og vil heller ikke bli spilleklar før et stykke ut i sesongen. Etter hvert kan disse to vise seg å bli divisjonens giftigste spisspar.

Treningskamper (nyest til slutt):

Mandalskameratene - Bryne 1-1
Klepp - Bryne 1-5
Bryne - Haugesund 2-1
Bryne - Løv-Ham 3-1
Bryne - Mandalskameratene 2-1
Bryne - Skeid 3-3
Bryne - Hødd 2-2
Bryne - Viking 1-1
Bryne - Start 2-0
Ålgård - Bryne 2-3

Bryne har ikke tapt en eneste treningskamp. Og motstanden har vært sterk. Bekymringsverdig er det likevel at laget bare har holdt nullen i den ene kampen mot Start.

Bryne var spådd en vanskelig sesong i fjor etter nedrykket. De fleste utlendingene i klubben forsvant, klubben var omtrent konk, og unge lokale spillere ble hentet inn. Nå har de blitt ett år eldre og bedre samspilt. Klarer Paul Oyuga å unngå tåpelig suspensjoner denne sesongen kommer han til å smelle inn 20 mål og da blir Bryne farlig. Tror laget kan kjempe om en kvalikplass.

Tabelltips: 3

Beste vinnerodds: 13,00 @ Bet24


Sandefjord:

Plassering i fjor: 4
Hjemmeside: http://www.sandefjordfotball.no
Trener: Tor Thodesen

Spillere inn: Anders Tegström (Husqvarna), Tom Kristoffersen (Lillestrøm), Kjell André Thu (Ørn-Horten), Vegard Dokken (Strømsgodset), Jovan Yamagishi (Miramar Misiones), Rodrigo Silva.

Spillere ut: Jon Midttun Lie (Start), Ronny Døhli (Strømsgodset), Jørn Ove Rønning (Strindheim), Stig Haaland (FK Haugesund), Tom Helge Jacobsen (lagt opp).

Sandefjord har handlet noen spillere som har fått forventningene til å gå i været i hvalfangerbyen. Tegström ble visst kåret til årets spiller i svensk 2.divisjon i fjor. Thu og Dokken er store talenter, Kristoffersen er solid og Rodrigo er i følge ryktene en kjempespiller fra Brasil. Den gode vingen Lie er borte, det samme er spissveteranen Jakobsen og Døhli, som ikke imponerte i klubben etter overgangen fra Vålerenga.

Treningskamper (nyest til slutt):

Sandefjord - Follo 4-1
Sandefjord - Lillestrøm 1-0
HamKam - Sandefjord 2-0
Start - Sandefjord 1-2
Sandefjord - Mandalskameratene 2-0
Sandefjord - Notodden 2-1
Sogndal - Sandefjord 2-0
Stabæk - Sandefjord 0-1
Start - Sandefjord 1-0
Sandefjord - Odd Grenland 0-3
Sandefjord - Vålerenga 0-1
Sandefjord - Skeid 0-1

Sandefjord har faktisk ikke scoret på de siste 4 treningskampene, men til deres forsvar har motstanden vært meget solid, og i følge rapportene burde de ha fått mer ut av kampen mot Vålerenga. Men uansett gir det neppe den store selvtilliten foran sesongstarten.

Laget har vært et nestenlag i tre sesonger nå, med to tapte kvalifiseringer og en fjerde plass. Det virker ikke som det vil seg helt for dem. Bortsett fra Kristoffersen har ingen av de nye spillerne en voldsom rutine på dette nivået, og laget virker ikke så mye bedre enn i fjor. Laget har en fin blanding av talenter som Thu, Dokken og Tuelo Johannesen, samt et rutinert forsvar. Kommer nok til å vake rundt kvalikplassen i år også.
Tabelltips: 4

Beste vinnerodds: 7,25 @ Bet24


Kongsvinger:

Plassering i fjor: 3
Hjemmeside: http://www.kil.no
Trener: Vegard Skogheim

Spillere inn: Peter Lindau (Strømsgodset), Ji-Ho Cha (Lyn), Fredrik Persson (Trelleborg, lån).

Spillere ut: Stian Kleppe (Eidsvold Turn), Bent Roar Ekerhaugen, Are Brodtkorb (Tønsberg), Torkel Ristebråten.

Ikke de store utskiftningene på Kongsvinger. Laget imponerte stort i fjor med kvalikplass. Laget har mistet Brodtkorb, men erstattet han med rutinerte, men skadeplagede Lindau og koreaneren Cha. Førstekeeper Andre Ulla skadet seg rett før sesongstart, og vil neppe kunne spille mye i år. KIL handlet derfor raskt og fikk lånt inn Persson som erstatter. Han var forrige sesong reserve i Malmö.

Treningskamper (nyest til slutt):

Kongsvinger - Lillestrøm 3-0
Kongsvinger - Strømsgodset 0-2
Ham Kam - Kongsvinger 4-2
Kongsvinger - Nybergsund 1-1
Sogndal - Kongsvinger 1-1
Hødd - Kongsvinger 1-5
Kongsvinger - Skeid 3-1
Ull/Kisa -. KIL 2-2
Stabæk - Kongsvinger 2-0
Kongsvinger - Aalesund 0-0
Viking - Kongsvinger 2-1
Hamar IL - Kongsvinger 1-4
Kongsvinger - Hønefoss 2-2


Kongsvinger skal nå inn i "den vanskelige andresesongen", og det tror jeg skal gå greit. Laget har mange unge spillere som bør ha utviklet seg videre. Bryne og Sandefjord virket litt bedre i år, derfor en femteplass på Kongsvinger.

Tabelltips: 5

Beste vinnerodds: 15,00 @ Unibet


Strømsgodset:

Plassering i fjor: 9
Hjemmeside: http://www.godset.no
Trener: Anders Jacobsen

Spillere inn: Ousman Nyan (Sogndal), Ibrahim Sunday (Wisla Krakow), Geir Løitegård (Fossum), Tommy Lillehagen (Asker), Iver Arnljot Sandvik (Levanger), Ronny Døhli (Vålerenga), Andreas Solvang (Asker), Gustav Kjølberg (Vidar), Samir Fazlagic (Stabæk), Espen Vaule Røisland (Lyn, lån), Kevin Nicol (Hibernian, lån), Alexandrs Jelisejevs, Thomas Gill.

Spillere ut: Kim Larsen (Tromsø), Peter Lindau (Kongsvinger), Vegard Dokken (Sandefjord), Frode Rakkestad (Birkebeineren), Eldar Hadzimehmdovic (Pors), Rune Danielsen (Bærum), Petter Larsen (Skeid), Amir Sharif (Hønefoss), Ibrahima Thiam, Johannes Strøm (Fram, lån), Pål Skjønhaug (Fram, lån), Rune Hagen (Herfølge).

Strømsgodset har slitt etter at Jostein Flo la opp, og de to siste sesongene har endt med plasseringer mye nærmere bunnen enn toppen. Økonomisk har klubben slitt, og har måttet kutte mye i lønnsbudsjettet. Har rensket voldsomt opp i stallen før denne sesongen, bare 11 spillere er igjen fra forrige sesong. Har kvittet seg med gode spillere som Kim Larsen, Lindau, Sharif, Dokken og Hagen. Rutinerte Døhli og Nyan er hentet inn, sammen med noen utlendinger som kan slå til. Sunday har spilt i Champions League med Wisla Krakow, mens spissen Jelisejevs har nesten 40 landskamper for Latvia. Kevin Nicol er lånt ut fra Hibernian for å få kamptrening etter langvarig skade. Førstekeeper Ødegaard har slitt med en prolaps i sesongoppkjøringen, og Thomas Gill er derfor hentet inn for å vokte buret inntil han er fit for fight. Summa summarum ser Godset omtrent like sterke ut som forrige sesong, spissplassene er et usikkerhetsmoment, mens forsvaret har blitt betydelig forsterket gjennom Døhli og Sandvik.


Treningskamper (nyest til slutt):

Kongsvinger - Strømsgodset 1-2
Strømsgodset - Frigg 2-0
Ull/Kisa - Strømsgodset 1-1
Stabæk - Strømsgodset 3-1
Strømsgodset - Hønefoss 0-4
Strømsgodset - Alta 1-1
Strømsgodset - Moss 0-0
Strømsgodset - Pors 2-2
Strømsgodset - Skeid 4-2

I treningskampene har det gått mye opp og ned, mye skyldes skader på mange spillere, og en stall som ikke har vært komplett før slutten av mars. Dette kan gjøre at laget ikke presterer skikkelig før et stykke ut på våren.

Strømsgodset er et av mange lag som kan blande seg inn i nærheten av teten hvis de får en god start. Laget vil nok spille mer på fysikk en de gjorde under Vidar Davidsen, og Marienlyst skal igjen gjøres til en fryktet arena. Det holder neppe til en plass høyere enn midt på tabellen, da midtbanen nok er for dårlig balansert og spissene ikke er gode nok.

Tabelltips: 6

Beste vinnerodds: 25,00 @ Bet24 & Nordicbet


Hønefoss:

Plassering i fjor: 12
Hjemmeside: http://www.lf.no
Trener: Peter Engelbrektsson

Spillere inn: Morten Bakke (Raufoss), Fredrik Garshol (Ham-Kam), Lars Lafton (Nybergsund), Ole Bjørn Sundgot (Lyn), Benny Olsen (Enkøping), Simen Storskogen (egen stall), Christian Andreassen (egen stall), Are Tronseth (Ham-Kam), Ismet Duracek (Gunnilse), Amir Sharif (Strømsgodset).

Spillere ut: Kenneth Kvalheim (Notodden), Knut Hovel Heiaas (Moss), Gudbrand Ensrud (Bregenz), Toomas Tohver (Trøgstad/Båstad), Peter Rnkovic (Mjøndalen), Eivind Eriksen, Kjetil Liknes (lagt opp), Harald Hauge (tilbake til Lillestrøm etter lån), Richard van Schindjel, Hallvard Thoresen.

En del rokkeringer i Hønefoss før sesongen. Solide Ensrud har forsvunnet til Østerrike. En del andre av de som spilte en del forrige sesong har også forsvunnet. Are Tronseth er lånt inn fra Hamkam, dette er en spiller som holder tippeliganivå. Sundgot bør også kunne score en del, selv om alderen tynger. Tekniske Sharif har foreløpig fått en amatørkontrakt med klubben grunnet hans usikre helsetilstand. Morten Bakke skal først og fremst være keepertrener. Stallen ser dermed litt tynn ut.

Treningskamper (nyest til slutt):

Lyn - Hønefoss 3-0
Notodden - Hønefoss 0-5
Skeid - Hønefoss 1-1
Hønefoss - Stabæk 1-1
Tønsberg - Hønefoss 1-0
Strømsgodset - Hønefoss 0-4
Hønefoss - Vålerenga 3-0
Hønefoss - Ull/Kisa 2-1
Hønefoss - Follo 2-0
Hønefoss - Raufoss 2-1
Hønefoss - Pors 3-0
Hønefoss - Moss 1-0
Kongsvinger - Hønefoss 2-2

Klubben har imponert stort i treningskampene, men det må legges til at laget Vålerenga stilte med ikke var det beste. Og i tillegg må det sies at motstanderne har vært lag Hønefoss i utgangspunktet skal slå. Det defensive har vært meget bra, Tronseth har vært en klar forsterkning.

Hønefoss sliter med en litt tynn stall. Fortsetter trenden fra treningskampene, og skadefrie nøkkelspillerne hele sesongen kan det bli såpass bra som en kamp om kvalikplass. Motsatt kan det bli nedrykksstrid.

Tabelltips: 7

Beste vinnerodds: 50,00 @ Bet24


FK Tønsberg

Plassering i fjor: 1 i 2.divisjon avdeling 1
Hjemmeside: http://www.fk-toensberg.no
Trener: Reine Almqvist

Spillere inn: Christer Persson (Kalmar FF), Kenneth Udjus (Tromsø, lån), Are Brodtkorp (Kongsvinger), Abdul Karim Ahmed, Per Egil Swift (Vålerenga), Armin Sistek (Odd).

FK Tønsberg er omtrent det eneste nyopprykkede laget som har skjønt hva som skal til for å etablere seg. Har forsterket laget med spillere av god kvalitet. Persson har erfaring fra Allsvenskan, Swift fra en rekke norske Tippeligaklubber og Sistek er talentfull. Abdul Karim Ahmed var et kjempetalent i Kongsvinger, men det skar seg da han kom til Viking. Slet med disiplinære problemer der, og har oppholdt seg i Ghana den siste tiden. Spennende spiller uansett.

Spillere ut: Kent Karlsen (lagt opp), Marius Langsrud (Lørenskog), Lars Kristian Fritzøe (lagt opp), Fredrik Hauge, Bjørn Erik Skjelbred og Carl Axel Andreassen (alle Eik Tønsberg), Tore Fossberg, Per Øyvind Jakobsen, Rolf Rasmussen og Steinar Aker (alle Flint).

Treningskamper (nyest til slutt):

Tønsberg - Runar 4-0
Tønsberg - Tollnes 2-1
Tønsberg - Nybergsund 2-0
Tønsberg - Alta 1-1
Tønsberg - Sogndal 2-0
Tønsberg - Hønefoss 1-0
Tønsberg - Sarpsborg 2-1
Tønsberg - FC Midtjylland 2-1
Tønsberg - Køge 1-2
Tønsberg - Pors 3-1
Tønsberg - Fredrikstad 4-2
Tønsberg - Sparta 5-1
Tønsberg - Bærum 0-1
Tønsberg - Løv-Ham 2-0
Follo - Tønsberg 0-0

Tønsberg har imponert stort i treningskampene, og seire over Sogndal, Hønefoss, Midtjylland og Fredrikstad er imponerende. Kanskje nesten litt for bra, presset om en plass i opprykksstriden har blitt ganske stort.

Fredrikstad klarte det for to år siden. Kongsvinger klarte det nesten i fjor. Blir Tønsberg et lag som kan blande seg inn i toppen rett fra 2.divisjon? Det kan de, men stallen virker litt for tynn til det. Det er spillere som ikke har vært gode nok for Sandefjord, og det tyder vel på at de ikke har alt som skal til. Men en plass på øvre halvdel er nok trolig. Den sentrale midtbaneduoen Persson og Swift kan nok bli en hit i år.

Tabelltips: 8

Beste vinnerodds: 45,00 @ Bet24


Skeid:

Plassering i fjor: 8
Hjemmeside: http://www.skeid.no
Trener: Kjell Sverre Hansen Wold

Spillere inn: Vegard Theting (Kjelsås), Steinar Fuglerud (egen stall), Magnus Paulsen (egen stall), Petter Larsen (Strømsgodset), Christian Sæther Moen (Rosenborg, lån), Jonny Hansen (Aalesund), Ole Kristian Lindseth (Kjelsås).

Spillere ut: Pål Backe, Marius Johannessen (lagt opp), Eivind Sæther (KFUM), Torkild Nilsen (Follo), Sturla Eilertsen, Christian Gulbrandsen (lagt opp), Rodrigo Castillo, Glenn Sagdahl (lagt opp), Stian Kristoffersen (Lørenskog), Odd Karl Stangnes (Ull/Kisa), Michael Vadseth.

Som vanlig ikke de store navnene inn for Skeid, likevel er dette spillere som nok kommer til å figurere ofte på laget. Har ikke solgt noen spillere med voldsom betydning. Men som alltid for Skeid, det dukker stort sett alltid opp et eller annet stortalent fra egne rekker. Forsvarsspilleren Birger Madsen er et bra talent, det samme må sies om de offensive spillerne Dawda Leigh, Mohammed Abdellaoui og Abdurahim Laajab.

Treningskamper (nyest til slutt):

Skeid - Groruddalen 0-1
Skeid - Frigg 4-0
Skeid - Rosenborg 4-3
Skeid - Stabæk 0-0
Skeid - Alta 2-4
Skeid - Hønefoss 1-1
Kongsvinger - Skeid 3-1
Hamkam - Skeid 1-0
Skeid - Bryne 3-3
Skeid - Mandalskameratene 1-2
Skeid - Follo 2-2
Strømsgodset - Skeid 4-2
Sandefjord - Skeid 0-1

Skeid har stort sett spilt jevnt med de fleste motstanderne, men mange seire har det ikke blitt. Seier mot Rosenborg og Sandefjord har det blitt, men begge lag var nok rustne på det tidspunktet.

Skeid er et lag som kommer til å spille offensiv fin fotball denne sesongen, men kommer til å være voldsomt ustabile med mange unggutter i stallen. Forsvaret er ikke det aller beste, men det oppveies av en sterk offensiv. Som de siste sesongene blir nok Skeid også i år et lag som overrasker både i positiv og negativ retning når du minst venter det.

Tabelltips: 9

Beste vinnerodds: 51,00 @ Bet365


Moss:

Plassering i fjor: 10
Hjemmeside: http://www.mossfk.no
Trener: Knut Tørum

Spillere inn: Jonas Krogstad (Vålerenga), Knut Hovel Heiaas (Hønefoss), Steffen Nystrøm (Norild), Tommy Edvardsen (Vålerenga, lån).

Spillere ut: Håvard Sakariassen (Bodø/Glimt), Andreas Johansen (Sprint/Jeløy), Per Kristian Fylling (Drøbak/Frogn), Rene Lindem (lagt opp), Amund Grøvle (Råde).

Moss har slitt med økonomien de siste årene og har vært tvunget til å selge sine beste spillere. Patrice Bernier og Rob Friend forsvant midt i forrige sesong, mens toppscorer Sakariassen forsvant før sesongen. For å erstatte disse har de hentet inn 3 spillere som ikke har nådd helt opp i Tippeligaen med Vålerenga, og talentfulle Nystrøm. Moss er vel omtrent så gode som forrige sesong.

Treningskamper (nyest til slutt):

Sprint Jeløy - Moss 2-0
Ull/Kisa - Moss 0-3
Fredrikstad - Moss 2-3
Follo - Moss 0-2
Lillestrøm - Moss 2-0
Alta - Moss 1-1
Strømsgodset - Moss 0-0
Hønefoss - Moss 1-0
Ljungkile - Moss 0-0

En oppkjøring helt på det jevne for Moss. Laget sliter med å score, men er gode defensivt. Dette blir nok melodien for Moss også når alvoret starter.

Moss fremstår som et litt kjedelig lag. Men fremtiden ser lysere ut nå, økonomien er forbedret. Forsvarsklippen Vidar Martinsen var på vei til rival FFK, men Moss fant ut at de hadde råd til å beholde han. Blir en viktig spiller for laget sammen med den talentfulle keeperen Per Morten Kristiansen og ringrevene Walltin og Gard Kristiansen på midtbanen. En sesong midt på tabellen forventes, men hvis de skulle finne målformen kan det fort bli hyggelig på Melløs i år. Tviler på at det skjer, men nedrykk holder de seg unna.

Tabelltips: 10

Beste vinnerodds: 70,00 @ Bet24


Mandalskameratene:

Plassering i fjor: 5
Hjemmeside: http://www.mandalskameratene.no
Trener: Svein Hansen

Spillere inn: Tor Henning Hamre (Vålerenga), Tom Sagebakken (Lyngdal), Mads André Værnes (Hødd).

Spillere ut: Tore Hansen, Inge Nilsen (Bryne), Roger Rasmussen (lagt opp), Eivind Sundet (Bærum), Øyvind Pedersen (Alta), Geir Hagen.

Mandalskameratene har store forventninger til sin hjemvendte sønn Tor Henning Hamre. De siste sesongene har han vært toppscorer i Estland og flopp i Vålerenga. Den solide midtstopperen Nilsen er forsvunnet til Bryne, mens høyrebacken Værnes har kommet inn.

Treningskamper (nyest til slutt):

Flekkerøy - Mandalskameratene 2-1
Mandalskameratene - Start 2-2
Mandalskameratene - Bryne 1-1
Mandalskameratene - Løv/Ham 1-2
Mandalskameratene - Pors Grenland 0-4
Viking - Mandalskameratene 2-0
Sandefjord - Mandalskameratene 2-0
Bryne - Mandalskameratene 2-1
Mandalskameratene - Hødd 1-1
Mandalskameratene - Skeid 2-1
Egersund IK - Mandalskameratene 0-5
Mandalskameratene - Notodden 1-3

Elendige resultater for MK, ingen seire før mot Skeid og Egersund. Kan tyde på at laget har blitt bedre den siste tiden. Et tap mot Notodden er ikke så galt, da det laget ikke er så mye dårligere enn MK.

Mandalskameratene får fram ny gode spillere hvert år, og har En del talenter på yngre landslag. 5 stykker i a-stallen har vært innom U18 og U20. Det blir litt for tidlig for disse. De svake treningskampsresultatene er bekymringsfullt, men MK kommer sikkert til å ta en del poeng denne sesongen også. Tor Henning Hamre bør kunne markere seg i divisjonen sammen med amerikaneren Waltrip på topp. Forsvaret og keeperen er habile, men midtbanen virker ikke helt på topp. Tror Mandalskameratene kommer til å slite litt på nedre halvdel denne sesongen.

Tabelltips: 11

Beste vinnerodds: 100,00 @ Unibet


Alta:

Plassering i fjor: 1 i 2.divisjon avdeling 4
Hjemmeside: http://www.altaif.no
Trener: Roger Finjord

Spillere inn: Øyvind Pedersen (Mandalskameratene), Alan Jakirovic (Kolstad), Fredrik Tervaniemi (Boden), Per Arne Østgård (Porsanger), Øystein Esjeholm (comeback), Hans Arild Eliassen (Mo), Ole Talberg (Tromsø, lån).

Spillere ut: Cato Nilsen (Gjøvik-Lyn), Alf Johansen (lagt opp), Kai Ronny Svane (lagt opp), Preben Einvik (Bossekop), Ragnar Vasshaug (Vidar), Andreas Lindsetmo (tilbake til Tromsø etter lån), Sami Sakka (Vard).

Alta rykket rett opp igjen etter nedrykket, og skal etter rapportene ha et mye bedre lag enn i 2003. Da ble det bare 3 seire og 13 poeng. Veteranen Johansen har lagt opp, men laget har blitt forsterket med spennende Jakirovic og Talberg, + at Esjeholm har gjort comeback etter et år på sidelinja. Han har banket inn mål for Alta før. Dette bør gjøre Alta et hakk bedre enn forrige sesong.

Treningskamper (nyest til slutt):

Alta - Tromsø IL 0-0
Skeid - Alta 2-4
Tønsberg - Alta 1-1
Alta - Tromsdalen 0-0
Alta - Bodø/Glimt 3-0
Alta - Hammerfest 9-0
Strømsgodset - Alta 1-1
Moss - Alta 1-1
Tromsø - Alta 0-2
Alta - Lyngen/Karnes 7-0
Ullern - Alta 2-1
Alta - Follo 2-0
Alta - Løv-Ham 3-0

Alta har imponert stort i treningskampene, og tapet mot Ullern var faktisk lagets første tap siden i fjor sommer. Har knust to av de andre nykommerne i deres to siste kamper, og det tyder på at laget i hvert fall ikke blir noen kasteball i årets serie, men er redd for at motstanderne blir det. Defensivt ser det meget bra ut, laget slipper nesten ikke inn mål.

Alta tar garantert mange poeng på hjemmebane, enten det spilles i Finnmarkshallen eller ute. Det blir 15 tøffe turer til Sør-Norge denne sesongen, og laget er nødt til å plukke en del poeng på bortebane om det skal bli fornyet kontrakt. Vi er redd for at Alta får det tøft, nivåforskjellen er stor mellom den forholdsvis svake 2.divisjon avdeling 4 og 1.divisjon. Alta kommer til å være et friskt pust, og mitt tips blir at de redder seg rett foran nesen på Pors og Hødd.

Tabelltips: 12

Beste vinnerodds: 251,00 @ Ladbrokes


Pors Grenland:

Plassering i fjor: 11
Hjemmeside: http://www.porsgrenland.no
Trener: Lars Borgar Waage

Spillere inn: Kim Engen, Mats Hansen, Ulf Riis og Tarjei Dale (alle Odd), Jeton Pestisha (Fredrikstad), Eirik Bertheussen (Tromsdalen), Ædel Tveråen (Brevik), Eldar Hadzimehmedovic (Lyn/Strømsgodset).

Spillere ut: Lars Lien, Andreas Nyhaug, Ole Halvor Kolstad, Håvard Kleven og Vetle Odden (alle Notodden), Trond Haugland (Trio), Hjalmar Johansen (Sandefjord), Sven Roger Dahlen (lagt opp), Thomas Røed (Åssiden), Jan Erik Suarez, Kjell Gunnar Ildhushøy (lagt opp), Knut Stian Knutsen (lagt opp).

Pors var nederlagsdømt i fjor, og det så lenge ut til at det skulle bli nedrykk. Men en vill høst gjorde at det ble 1.divisjonsspill i år også. Laget har mistet både trener Dag-Eiliv Fagermo og hele 5 spillere til det hardtsatsende 2.divisjonslaget Notodden. Har som vanlig fått en del spillere fra Odd, og spesielt innlånte Tarjei Dale bør være en klar forsterkning. Dessverre varer lånet bare til sommerferien. Hadzimehmedovic var elendig i Godset i fjor, kan kanskje blomstre denne sesongen, har utvilsomt talent, det samme har stopperen Bertheussen, som er eneste forsterkning i et forsvar som har mistet mange spillere siden i fjor.

Treningskamper (nyest til slutt):

Tollnes - Pors Grenland 2-2
Notodden F - Pors Grenland 3-3
Løv-Ham - Pors Grenland 1-3
Mandalskameratene - Pors Grenland 0-4
Pors Grenland - Follo 1-3
Pors Grenland - Odd Grenland 1-1
Notodden - Pors Grenland 0-2
Tønsberg - Pors 3-1
Hønefoss - Pors Grenland 3-0
Strømsgodset - Pors Grenland 2-2

Ikke voldsomt imponerende av Pors dette, laget virker ikke altfor bra defensivt. Har likevel vunnet mot flere av lagene de må slå for å overleve også i år.

Pors har en sterk midtbane med John Erling Kleppe (14 mål i fjor), superveteranen Erik Pedersen, og Tarjei Dale. I angrepet er Watson som imponerte i klubben etter overgangen fra Fredrikstad midt i forrige sesong, + nye Tveråen og Hadzimehmedovic som det stilles forventninger til. Forsvaret og muligens keeperplassen er nok det svakeste leddet i laget, og det kan fort føre til nedrykk. Samtidig er ikke stallen den bredeste. På kunstgresset i Porsgrunn blir det uansett vanskelig for gjestende lag å vinne i år.

Tabelltips: 13

Beste vinnerodds: 250,00 @ Bet24


Hødd:

Plassering i fjor: 6
Hjemmeside: http://www.hodd.no
Trener: Stig Monsen

Spillere inn: Nils Ottar Sandø (Aalesund), Johnny Nærbø (Volda), Vebjørn Skeide (egen juniorstall), Anders Vaagen (Bergsøy), Thomas Gjørtz (Aalesund), Einar Braut (Bryne), Vidar Nogva (Aalesund), Erik Sandal (Skavøypoll), Kristoffer Tollås (Aalesund).

Spillere ut: Magnus Myklebust (Lillestrøm), Dag Roar Ørsal (Molde), Mads André Værnes (Mandalskameratene), Sindre Eid (Langevåg), Glenn Hartmann (lagt opp), Cato Eiksund Rogne (lagt opp), Andre Skotheim (Hareid), Lars Ivar Moldskred (Molde), Geir Holm Sundgot.

Hødd har mistet mange spillere foran sesongen, både talentfulle spillere som Myklebust, Moldskred og Ørsal, og rutinerte karer som Eid og Skotheim. Inn har Einar Braut kommet, han skal visstnok pendle til kampene for det meste. Det mest kjente navnet i tillegg er Sandø fra Aalesund, som kan gjøre en ok jobb sammen med veteranen Televik i angrepet. Hødd ser skummelt svake ut i forhold til i fjor, men Andre Nevstad har takket ja til spill samtidig som han er daglig leder og assistenttrener! Han hadde egentlig tenkt til å legge opp før sesongen, og kan komme til å spille en viktig rolle i en kamp mot nedrykk.

Treningskamper (nyest til slutt):

Hødd - Hareid 6-0
Aalesund - Hødd 5-0
Molde - Hødd 6-0
Hødd - Kristiansund FK 2-1
Hødd - Kongsvinger 1-5
Sogndal - Hødd 4-2
Skarbøvik-Hødd 1-3
Valder - Hødd 1-11
Hødd - Ranheim 4-4
Hødd - Træff 3-0
Hødd - Langevåg 3-0
Hødd - MK 1-1
Bryne - Hødd 2-2
Hødd - Molde 2 2-0

Hødd har spilt treningskamper både mot lokale lag og lag fra de øverste divisjonene. Ikke helt bra at det har blitt solide smeller mot de fleste lagene på samme nivå. Dette var i starten av oppkjøringen og det ser ut til å ha bedret seg betraktelig med uavgjort mot MK og Bryne.

Laget kommer til å ta mesteparten av poengene på Høddvoll denne sesongen. Det er en fryktet bane for de fleste. Utfordringen for laget blir å sanke nok poeng på bortebane. Det kan bli vanskelig nok med en svekket spillerstall. Må kjempe om å unngå nedrykk.

Tabelltips: 14

Beste vinnerodds: 81,00 @ Centrebet


Løv-Ham:

Plassering i fjor: 1 i 2.divisjon avdeling 3
Hjemmeside: http://www.lov-ham.no
Trener: Magnus Johansson

Spillere inn: Kristian Vange (Fana), Christoffer Solvang (Fredrikstad), Endré Hansen (Åsane), Petter Bakke (Åsane); Erik Havnavik (Kristiansund), Erik Østgaard (Fana), Morten Fosse (Varegg), Jan Ove Wiik (Træff), Ronny Eide (Nest Sotra).

Spillere ut: Frode Tonning, Morten Kolseth og Mialagi Kytiri (alle Askøy), Christoffer Eliassen (Hovding), Stian Neset (Dale), Trond Pedersen (Åsane), Inge Rabben (Austevoll), Boba Sanyang (Nest-Sotra), Ole Jakob Valla Strandhagen.

Løv-Ham rykket opp etter å ha blitt nummer to i avdelingen de to foregående årene. Ganske bra det for en klubb som ikke har egen bane eller klubbhus, og som ble stiftet av noen kameratgjenger for 30 år siden. Har satset på forsterkninger fra lokale klubber før sesongen. Hansen og Bakke har begge spilt i Tippeligaen for noen år siden. Er redd for at dette ikke er nok. Vel og bra med en lokal profil, men laget trenger rutinerte brikker som vet hva dette går ut på.

Treningskamper (nyest til slutt):

Mandalskameratene - Løv-Ham 1-2
Løv-Ham - Pors 1-3
Løv-Ham - Norheimsund 2-0
Bryne - Løv-Ham 3-1
FK Haugesund - Løv-Ham 3-3
Løv-Ham - Hovding 5-3
Løv-Ham - Fana 2-2
Løv-Ham - Stord 0-0
Løv-Ham - Brann 0-3
Tønsberg - Løv-Ham 2-0
Alta - Løv-Ham 3-0
Sogndal - Løv-Ham 4-0

Løv-Ham har ikke scoret mål på de siste 5 treningskampene. Og når laget blir rundspilt av opprykkskolleger bør det blinke noen varsellamper. Resultatene i starten av oppkjøringen var bedre, men så var motstanden deretter.

Løv-Ham har vært på et høyt stabilt nivå i flere sesonger nå, men resultatene i treningskampene viser vel at laget ikke har blitt bedre siden i fjor. Og da blir det for tøft i denne divisjonen. Laget består av en del tidligere Brannspillere som har mislykkes der i ung alder, og er redd de mislykkes igjen.

Tabelltips: 15

Beste vinnerodds: 500,00 @ Bet24


Follo:

Plassering i fjor: 1 i 2.divisjon avdeling 2
Hjemmeside: http://www.follo-fotball.no
Trener: Erland Johnsen

Spillere inn: Anders Særvold (Molde), Torkild Nilsen (Skeid), Anders Thorbjørnsen (Lillestrøm), Henrik Nordnes (Ull/Kisa), Thore Eleksander Grøstad (egen stall), Terje Ruud (egen stall), Peter Enckell (1860 München), Jørgen Røssevold (Drøbak/Frogn).

Spillere ut: Anders Michelsen (lagt opp), Ronny Løvlien (lagt opp), Harald Martin Solberg, Bjørn Stephansen (Bærum), Hans Erik Eriksen (Nesodden), Eivind Edholm, Vidar Fagerheim (Kristiansund), Trygve Frisk (Ås), Thomas Sebergsen (Ås).

Follo er oppe i 1.divisjon for første gang siden stiftelsen i 2000. En av klubbene i samarbeidet, Ski, var oppe i divisjonen for noen år siden. Hvis målet er å etablere seg her må det nok spillerstallen forsterkes mer. De spillerne som er hentet inn er nok ok spillere, men neppe så mye bedre enn de som allerede er i stallen. I tillegg har flere av lagets mest rutinerte spillere forlatt klubben før sesongen, så det ser ikke lyst ut for Follo.

Treningskamper (nyest til slutt):

Sandefjord - Follo 4-1
Sparta - Follo 7-4
Lillestrøm - Follo 3-0
Pors - Follo 1-3
Moss - Follo 2-0
Follo - Drøbak Frogn 2-1
Odd Grenland - Follo 0-0
Hønefoss - Follo 2-0
Ull/Kisa - Follo 0-2
Skeid - Follo 2-2
Alta - Follo 2-0
Follo - Tønsberg 0-0

I treningskampene har det ikke akkurat gått på skinner, med kun et par lyspunkter. I møte med divisjonskolleger har det kun blitt en seier på sju forsøk. Men etter rapportene spilte Follo en meget god kamp mot Tønsberg i generalprøven, og det kan jo tyde på at laget endelig har kommet i rute.

For nyopprykkede lag blir det uansett tøft, og årets Follo-lag ser ikke godt nok ut til å fornye kontrakten. Trener Erland Johnsen er en slu rev, men er redd for at Follo ganske raskt blir avhengt i bunnen. Minst to av de nyopprykkede pleier å slite i bunnen, og denne gangen blir det nok Løv-Ham og Follo. Spissene Enckell og Vaagsholm kommer nok til å måtte stå for målene som er nødt til å komme for at kontrakten skal fornyes.


Tabelltips: 16

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tallipoika
Avatar
Jäsen
Viestit: 2126
Liittynyt: 02.03.2003, 13:00
Pisteitä: 1324
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

Meinasin ensin alkaa kääntämään tekstiä, mutta sitten muistin, että ruotsihan kuuluu pakollisiin kouluaineisiin, joten kyllä tuo norjakin taipunee Teilla, vai mitä? Jos se taipuu minullakin, n 30 v:n jälkeen, Teillähän se menee vettä valaen, vai mitä.

Joten norjan kielen harjoitteluosio alla


Start-Lillestrøm
Start må klare seg uten William Aligo, Lars Martin Engerdal, Ben Wright og Kai Risholt i serieåpningen mot Lillestrøm. Resten av spillerne er skadefrie.

Lillestrøm må klare seg uten Shane Stefanutto og Mato Grubisic. Stefanutto er tilbake i trening igjen, mens Grubisic har meniskproblemer og er tidligst tilbake om en måned.
.............
Odd-Tromsø
Morten Fevang er eneste uaktuelle spiller i Odd-leiren. Fernando de Ornelas er aktuell fra start mot Tromsø, men spørsmålet er hvordan Odd løser Fevangs skade. Jan Tore Amundsen kan kanskje flyttes frem på midtbanen, og da vil de Ornelas være et alternativ på backen.

- Det er samme diagnose som i går, Fevang har fått en strekk i leggen. Skal vi anslå en tid for når han kan spille igjen, så regner vi med at det tar en to-tre uker. Det er en moderat strekkskade. Håper han er kampklar om tre uker, men dette er bare en estimering. Vi skal ta en MR-undersøkelse av han på mandag, sier fysioterapeut Bård Homstøl til TV 2 Nettavisen.

Kamerunske Somen Tchoyi som nylig ankom klubben har imponert stort, og er høyaktuell fra start mot nordlendingene.

Tromsø mangler skadede Knut Borch, men har danske Bo Andersen som ny mann mellom stengene. Ellers er Roar Christensen eneste usikre kort før serieåpningen.
...........
Rosenborg-Aalesund
Trønderne har en nærmest skadefri tropp, noe som gjør at Hansen er optimist.

- Det ser bra ut. Det er bare Robbie Russell som er skadet, forteller RBK-treneren.

Aalesund fikk en positiv nyhet da fjorårets toppscorer Morten Moldskred friskmeldte seg på trening torsdag. Nå begynner skadelisten å bli kortere for sunnmøringene.

- Utenom langtidsskadde Paulo dos Santos, er troppen skadefri. Karl Oskar Fjørtoft er imidlertid ikke helt klar igjen, og blir ikke med til kampen på Lerkendal
........
Ham-Kam-Vålerenga:
Ham-Kam er det usikkerhet rundt Marius Gullerud. Han driver med alternativ trening, og testes frem mot kampstart. I tillegg er det usikkerhet rundt et par posisjoner i førsteelleveren. Den endelige avgjørelsen blir først tatt etter fredagens trening.

Vålerenga mangler som kjent Daniel Fredheim Holm og Steffen Iversen. I tillegg er unggutten Alexander Mathisen uaktuell.
........
Viking-Bodø/Glimt
Både Viking og Bodø/Glimt stiller med en skadefri tropp i forkant av kampen.

- Alle hos oss er «fit for fight». Det ser svært bra ut for vår del, opplyser Haldorsen, som ikke vil røpe startoppstillingen foreløpig.

- Den venter jeg med til lørdag, sier han.
................
Lyn-Fredrikstad
Lyn har bare Henrik Dahl på skadelisten foran eliteseriepremieren. Den svenske venstrebacken er fortsatt et stykke unna comeback.

- Han blir nok ute i seks uker til, sier trener Hans Knutsen

Fredrikstad har hatt store skadeproblemer i vinterens treningskamper, men nå begynner ting å se bra ut for østfoldingene.

- Vi har ingen skader. Raijo Piiroja er den som har vært lengst ute, men også han trener nå for fullt, sier sportslig leder Harry Hansen
(Nettavisen)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”