Tänään on 24.05.2018, 06:10.

Veikkausliiga 2005

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Friesen
Jäsen
Viestit: 157
Liittynyt: 26.02.2003, 19:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Veikkausliiga 2005

Viesti Kirjoittaja Friesen »

No niin. Ajattelin, että kun tässä kevät pikkuhiljaa lähestyy ja joukkueet alkavat pelaamaan harjoitusotteluita ja -turnauksia ympäri maata niin nyt olisi hyvä aika laittaa pystyyn Veikkausliigan kuulumiset/kausiennakko -paketti. Tänne voitaisiin keräillä tietoja joukkueiden pelaajista, harjoituksista, harjoitusotteluista jne.

Itse pystyn seuraamaan ainakin Interin ja TPS:n tekemisiä ja uskoakseni myös MIFK käy ahkeraan mantereen puolella pelaamassa harjoitusotteluita, joten myös siitä saan jotain havaintoja kursittua kokoon. Tarkoitus olisi siis saada aikaan kaikki Veikkausliiga-joukkueet kattava "seurantarinki". Jos kaikki toimii niin kuin olen suunnitellut(?) niin jokainen pääsee hieman vähemmällä työmäärällä kuin aikaisemmin, kun ei tarvitse itse jokaista paikallislehteä kahlata läpi etsiessä tietoa joukkueiden kuulumisista. :D Erityisesti silminnäkijähavainnot paikanpäältä ovat kultaakin arvokkaampaa tietoa kaikille.

Kaikki halukkaat voisivat ilmoitella mitä joukkuetta seuraavat, jotta tiedettäisiin suurinpiirtein mitkä joukkueet ovat ns. "tutkalla". Tietysti kaikki yksittäiset ja satunnaisetkin havainnot ovat tervetulleita! :wink:

Tästä se toivottavasti alkaa...

Edit 23.2.
Keräilen tähän henkilöitä heidän seuraamiensa joukkueiden kohdalle:

Allianssi: -
Haka: -
HJK: -
Inter: Friesen
Jaro: Maximus
KTP: Mr Aok
KuPS: VIPUNEN
Lahti: Leksu
MIFK: -
MyPa: -
RoPS: -
Tampere U: -
TP-47: -
TPS: Friesen

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Friesen, 18.04.2005, 15:46. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Minikommentit


Maximus
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 21.12.2004, 17:55
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Prs

Viesti Kirjoittaja Maximus »

Jaroa voinen seurata kun asun täällä pietarsaaressa. Taitaa jaro olla tps,interin ja mifkin kanssa samassa lohkossa liigacupis. :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Leksu
Avatar
Talvilajien Olympiaguru 2010, SM-Vakiotietäjä 2015
Viestit: 872
Liittynyt: 25.05.2003, 18:01

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 60
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Leksu »

FC Lahtea tulee seurattua. 5 Lahden harjoitusottelua olen tämän vuoden puolella nähnyt. Aika kovalta porukaltahan tuo vaikuttaa, vaikka toistaiseksi minun silmiini tuo Kottila ei ole saanut vielä mitään aikaiseksi. Sen sijaan Rafael kärjessä on alati vaarallinen. Uusi-Lahti Cupin voittohan tuli jo Lahdelle, ja uskon että kaudellakin kolmen joukkoon on oivat mahdollisuudet, kunhan noiden Kottilan ja Rafaelin yhteispeli saadaan toimimaan vielä paremmin.

Kokonaisuudessaan joukkue on vahvistunut viime kaudesta, kun lähteneitä ei ole kuin puolustuksen Kalle Eerola ja vain joitakin pelejä pelannut Litmanen. Tulopuolella kovat hyökkääjät Rafael ja Kottila, luulisi noiden miesten helpottavan tuota maalinteko-ongelmaa. Vielä kun laidalta suurlaupaus Kari Arkivuo nostelee palloja "Hirven" päähän niin luulisi repun heiluvan! :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Raakku
Jäsen
Viestit: 178
Liittynyt: 24.01.2004, 00:59
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Spain

Viesti Kirjoittaja Raakku »

Taitaa tuolta Lahdesta olla poistunut myös
tuo Njazi Kuqi Litin lisäksi hyökkäyspäästä.

Maikkarin sivuilla on 'jonkinlaista' listaa
pelaajatrafiikista joukkueittain:
http://www.mtv3.fi/urheilu/futis2004/joukkue.shtml

-Raakku-

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Friesen
Jäsen
Viestit: 157
Liittynyt: 26.02.2003, 19:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Harjoitusottelu 12.3. TPS - Närpes Kraft

Viesti Kirjoittaja Friesen »

Lauantai 12.3., Kupittaa, Turku
Hajoitusottelu TPS - Närpes Kraft
Sää: -5C, tuuli 10m/s, ajoittaista lumisadetta

Tulos: 4-0 (2-0)
20min 1-0 Casagrande
30min 2-0 Leino
50min 3-0 Vuorinen
55min 4-0 Oinonen


Kävin lauantaina katsomassa kun närpiöläiset kävivät testaamassa tepsiläisten kevätkunnon. Näin ottelusta noin ensimmäiset 60min, jonka jälkeen oli pakko lähteä kotiin lämmittelemään jäätyneitä sormia. :wink:

Suuria pelillisiä hienouksia ei Kupittaalla nähty. Suurin syy oli varmasti hyytävä sää, joka kohmetti ainakin allekirjoittaneen ihan täysin.

Tepsin avauksessa pelasi: Helin, Virkki, Leino, Kallio - Szilaqyi, Casagrande, Tuomanen, Kotamäki - Auremaa. Maalivahtia ja toista kärkeä (juniori) en tunnistanut eikä seuran kotisivutkaan auttaneet. Noh, kummastakaan ei olisi kuitenkaan ollut mitään sanottavaa joten tuskin haitannee. :D

Heti alkuun on sanottava, että kakkosessa pelaava Närpes ei ole mikään mittari kun arvioidaan joukkueen esityksiä Veikkausliigaa varten, muta joitain havointoja pelistä tein kuintenkin. Avauspuolisko oli melko saamatonta peliä puolin jos toisin. Silti ajankohdan huomioon ottaen tepsin paketti pysyi kohtalaisen hyvin kasassa koko ajan. Välit eivät venyneet liian pitkiksi ja ainakin työmoraali oli kohdallaan. Puolustuslinja sekoili muutaman kerran ja kommunikaatio ei toiminut kunnolla. Selvä epävarmuus leimasi alakertaa, joka näkyi virhearviointeina. Ilmassa Leino-Virkki pari voitti kaikki pallot. Närpes ei tainnut saada yhtään vetoa kohti tepsimaalia ensimmäisellä puoliskolla.

Pelinrakentelu onnistui mallikkaasti keskiviivan yli lyhyillä syötöillä, kun pelaajat liikkuvat aktiivisesti. Myös levitykset onnistuivat kohtuudella. Keskiviivan jälkeen kuitenkin peli ajaitui liian pieneksi keskelle tai sitten pelattiin pitkää ja korkeaa eteenpäin kärjille. Eli sama ongelma kuin useissa otteluissa viime kaudella. Kumpikaan ei tuottanut tulosta, varsinkin kun kova myötätuuli painoi kaikki korkeat pallot pitkiksi tai sitten kärjet olivat paitsiossa. Maalit tulivatkin erikoistilanteista. Casagrande tykitti ensin vaparista 30 metristä maanuoliaisen myötätuuleen ja kymmenisen minuuttia sen jälkeen Leino pukkasi hienosti suoraan Casagranden antamasta kulmasta sisään.

Toiselle puoliajalle ainakin Tursas tuli Leinon tilalle sekä Vuorinen ja Oinonen kärkeen. Toinen puoliska oli jo parempaa peli turkulaisilta kun he jaksoivat pelata enemmän ja nopeammin maata pitkin. Peli ei puuroutunut keskialueelle vaan joko keskitettiin laidasta tai tultiin hyvillä ja nopeilla ylivoimatilanteilla keskeltä. Kolmas maali syntyi kun Casagrande nousi keskeltä ja pelasi lyhyen syötön linjan taakse vauhdissa olleelle Vuoriselle, joka ohitti närpesvahdin n. 10 metristä. Toinen tuli viitisen minuuttia myöhemmin kun Kotamäki nousi vasemmalta laidalta ja löysi keskeltä Oinosen ihan vapaana. Oinonen ehti vielä rauhassa katsoa mihin pallon sijoittaa.

Pelaajista parhaiten esiintyivät Casagrande ja Helin. Casa on yhä joukkueen tärkein lenkki, joka pystyy tarpeen vaatiessa nopeuttamaan tai hidastamaan peliä keskellä. Hyvät vapaapotkut. Helin oli puolestaan todella aktiivinen vasemmalla laidallaan ja nousi useasti mukaan hyökkäyksiin laitamiesten avuksi. Nopeus ja taito riittää mainiosti, mutta kärsii kaksinkamppailutilanteissa pienestä koosta. Parhaimmillaan hyökkäävänä pakkina.

Oikealla laidalla Kallio oli koko ottelun ajan pahassa pulassa. Sekä puolustaminen, että pelinavaus ontui. Kotamäki ei päässyt etenemään laidalla ja ehti myös tuhlata yhden täysin avoimen paikan ensimmäisellä puoliajalla. Szilagyi oli kohtalaisen pirteä vasemmalla laidalla vaikkei mitään ihmeellisyyksiä esittänytkään. Ihan hetki ennenkuin lähdin pois, nostettiin kärkeen mutta ei päässyt kiinni pariin pystypalloon. Mielestäni parhaimmillan juuri laidassa, jossa voidaan pelata pallo vaivatta jalkaa ja hyvään vauhtiin. Tuomanen keskellä oli heikko. Hitaat syötöt ja usein sitten taaksepäin tai sivulle. Ei vienyt peliä eteenpäin. Oinonen ja Vuorinen kärjessä esittivät hyvää liikettä ja näyttää myös maalinteko onnistuvan paikan saatuaan. Auremaa kneppaili kärjessä alkupuoliskon saamatta mitään aikaan.

Maalivahdista en sano mitään kun ei vetojakaan tullut. Toisella puoliajalla kraftilaiset pääsivät vetämään pari kovaa vetoa hyvistäkin paikoista tepsipuolustuksen merkkausvirheiden jälkeen mutta huonolla osoitteella.

Kokonaisuutena suht kelpo esitys. Selvää ykköskärkeä joukkueella ei ole - ainakaan vielä. Paketti kestää jo melko hyvin. Puolustuslinjan yhteispeli vielä kateissa.

- Pallo liikkui hyvin ja nyt saatiin tehtyä niitä maalejakin. Peli oli täysin hallinnassamme ja tämän tason vastustaja ajoi tässä tilanteessa hyvin asiansa, TPS-luotsi Kari Ukkonen tuumiskeli ottelun jälkeen. (lähde: TPS:n kotisivut)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


FYSI
Jäsen
Viestit: 86
Liittynyt: 29.08.2003, 16:12
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja FYSI »

Pikkuhiljaa tuo kausi lähestyy ja itse olen jo ensimmäisen rankingin saanut aikaiseksi.

1. Haka
Ristilä ja Ylönen paikattavissa. Vuosia kasassa pysynyt runko. Popovitshin kautta toimiva hyökkäyspeli.

2. TamU
Pohjan siirtyminen paha miinus, mutta nyt Hynynen, Scheweleff ehkä jopa Sipiläinen pääsevät täyttämään suurta aukkoa. Puolustus kuitenkin totutun vahva.

3-7. MyPa, HJK, Lahti, Inter, Allianssi
Näiden joukkueiden välille en tässä vaiheessa löydä suurta eroa. MyPa ja Lahti vahvistuneet selvästi, HJK:n menetykset merkittäviä mutta nuoruus ja taito saattavat johtaan parempiin lopputuloksiin. HJK:lta ailahtelua odotettavissa. Inter menetti Mahouven, Oinaksen, Alvarezin ja Teberion, mutta Pertot, Petrescu yms. pitänevät huolen että Inter säilyy mukana kärkipäässä. Allianssi menetti Adrianon ja Rantasen, joten iso aukko jäi mm. Savolaisen täytettäväksi Allianssikin mukana taistelussa kärjen takana.

8. TPS
Ei paljoa muutoksia ja edellytykset tuohon ylempään ryhmään, mutta pitkässä juoksussa mielestäni niukasti edellä mainittuja heikompi.

9-10. MIFK, KTP
MIFK tulee olemaan kotonaan todella kova vastus kaikille kärkipäänkin joukkueille. Ruotsin liigoja kokeneet pelimiehet luovat hyvän rungon, ja Niskala sekä Weckström pääsevät merkittävään rooliin. Heillä todellinen läpimurron paikka. KTP menetti Koskelan Prahan yöhön ja Paatelaiset Skotlantiin. Heilala hyvä vahvistus. Liljeqvist ja Venäläinen kelvollisia kärkimiehiä, mutta puolustuksen kautta KTP tulee pelaamaan.

11-12. RoPS, TP-47
Joutuvat koko kauden pelaamaan putoamispeikko niskassa. Kotipelit ratkaisevat. TP:n Huusko korvaamaton menetys, Isterillä suuri rooli.
RoPS saattoi vihdoin onnistua maalivahtihankinnassa. Viander voi pelastaa pisteitä (tai ei ainakaan lahjoita maaleja niin kuin...) joita ROPS tarvitsee sarjapaikan uusimiseen.

13-14. KuPS, Jaro
KuPS:lla lupaava joukkue mutta vahvistuksia ei riittävästi jotta rutiini riittäisi Veikkausliigatasolla. Jaro menetti Eremenkoja ja Warghia lukuunottamatta ydinrungon joukkueesta. KuPS:lla pientä toivoa sarjapaikan uusimisesta...Jaron sarjapaikan puolesta en rahojani löisi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jamppa
Jäsen
Viestit: 176
Liittynyt: 14.02.2003, 13:42
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Jamppa »

en ole sen tarkemmin vielä perehtynyt muihin kertoimiin, mutta nordicbet tarjoaa mestaruudesta TamUlle 15 ja Interille 30, jotka mielestäni selkeästi liikaa!?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mr Aok
Jäsen
Viestit: 8
Liittynyt: 15.04.2005, 15:32
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Mr Aok »

KooTeePeetä seurataan. Tarkasti.

Tänään ainakin centrellä ja ladilla Fc Lahdelle selkeä ylikerroin 4.00, vaikka Slawuta onkin pois. 2.80 vois olla lähempänä oikeaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


VIPUNEN
Jäsen
Viestit: 38
Liittynyt: 30.05.2004, 12:56
Pisteitä: 0

Kalakukkokaupunki seuraa KuPS:aa

Viesti Kirjoittaja VIPUNEN »

KuPS on tiiviisti seurannassa, lisäksi saan hyvää keskustelua"sisäpiiritietoa" silloin tällöin.

Ensiksikin, KuPS rakentaa joukkuetta taloudellisesti järkevästi jatkuvanpaa tulevaisuutta ajatellen. Joukkue onkin varsin nuori ja Malisen opissa taatusti kehittyvä!
Olen itse sitä mieltä ettei Kupsin hankinnat ole ehkä riittävän hyviä yksilöitä VIELÄ tällä kaudella. Hankinnathan ovat lähes kaikki Ykkösdivarissa viimekaudella pelanneita..

Edward Anyamkyegh, siis tämä kupsin uusi kärkipeluri on luultavasti sopiva pelaaja Malisen kuvioihin. Ainakin "Eetvartti" on pelannut viimeksi Ukrainan pääsarjassa, joten kai sielläkin taso on kuitenkin väh.Ruotsin Allsvenskanin tasoa :shock:

Malinen on kertonut kupsin tulleen pelaamaan "kontrolloitua keskikenttäpeliä" sekä"koko joukkueen puolustuspelaamiseen osallistumista" siitä voi sitten jokainen tehdä omat päätelmät. Savolaisyleisöhän pitää hyökkäävästä ja naatittavasta pelistä, tätä ei luultavasti nähtäne tänä kesänä paljoa...

Noh eiköhän näin ennen kautta kuitenkin luoteta Kupsin sarjapaikan säilyttämiseen
-Kuopiolaisyleisö ei pidä jatkuvasta hissiliikkestä YKKÖNEN->VEIKKAUSLIIGA->?
+Uusi stadion valmistuu kesäksi
+Nuori joukkue ja Kuopiolaisyleisö on intoa täynnä ja tarvittavia pisteitä voi irrota paremmiltakin joukkueilta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Friesen
Jäsen
Viestit: 157
Liittynyt: 26.02.2003, 19:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Friesen »

No niin. Ennakkoanalyysi on omalta kohdalta saatu päätökseen. Laitan tähän rankingin ja ihan lyhyet kommentit.

1. MyPa (pistehaarukka 52-57)
Peruskalusto pysynyt samana jo pitkään, pelaajat tuntevat toisensa. Toppari Ahon lähtöä hankittiin paikkaamaan Hugo Miranda, joka pystynee paikan täyttämään. Adrianon hankinta kärkeen kova kaappaus. Ehdottomasti liigan määrä/laatu -suhteessa paras ryhmä. Kun parin kärkijoukkueen rivit ovat suhteessa hieman heikentyneet niin nyt on MyPan aika jos koskaan.

2. Haka (50-56)
Ylösen, Terenhovin ja Ristilän korvaajiksi ei ole hankintoja tehty. Liigan pienin pelaajarinki. Avauskentällinen ehkä koko liigan kovin, mutta (lyhyeltä) vaihtopenkiltä ei enää sitten apua löydykään. Ratkaiseva tekijä MyPaan verrattuna; Haka ei kestä yhtään loukkaantumista. Jos paha loukkaantumissuma iskee, Haka saattaa löytyä kauden päätteeksi vieläkin alempaa sarjataulukosta.

3. Lahti (43-50)
Kottila/Rafael kärkiparin hankinta kova vahvistus. Muuten perusrunko pysynyt melkolailla kasassa. Eväät kolmanteen tilaan, jos pelaajat pysyvät terveenä koko kauden. Materiaalin kapeus vaivaa etenkin puolustuksessa, joka ei kestä yhtään loukkaantumista. Tämä nähtiin hyvin liigacupin finaalissa, kun J. Koskinen puuttui puolustuksen keskustasta. Samoin toista Koskista kaivataan keskikentälle.

4. TamU(42-47)
Ainoa merkittävä lähtiä Antti Pohja, jolle ei tuuraajaa henkittu. Ilmeisesti näytönpaikka haluttiin antaa seuran omille nuorille. Kesällä hankituista Suikista ja Kapunovicista ei ole pelastajaksi. Vahva puolustus ja liigan paras veska takaa hyvät lähtökohdat joka otteluun. Ongelmia tuleekin sitten maalinteossa. Tasuriherkkä joukkue odotettavissa.

5. HJK (39-44)
Helsinkiläisten pakka vaihtui sitten kerralla. Vanhat ketut lähtivät muualle tai lopettivat ja korvaajat on nostettu omista junioreista muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Kokemusta lähti, mutta nuoruuden intoa ja taitoa tuli tilalle sitäkin enemmän kun lähteneistä ei voi ketään hyvällä tahdollakaan pallotaitureiksi väittää Eremenko jr. poislukien. Jos Armstrong saa nuoret tekemään töitä ja pelaamaan yhteen niin HJK voi yllättää positiivisesti. Muutamalla nestorilla (Jensen, Nylund, Hakanpää) elintärkeä rooli nuoressa joukkueessa.

6. Allianssi (39-44)
Kaikinpuolin melko tasainen ryhmä. Ei suuria tähtiä, mutta ei suuria heikkoja kohtia ehkä hyökkäystä lukuunottamatta Adrianon lähdön jälkeen. Ehkä kuvaavaa on, että liigacupissa kaksi maalia kolmesta oli keskikenttämiesten tekemiä. Koko kautta ajatellen myös kärjestä on tehoja löydyttävä.

7. TPS (34-39)
Ei merkittäviä lähtijöitä. Ääritalon paluu tuo kärkeen yhden lisävaihtoehdon. Tasainen, hyvin töitä tekevä ryhmä. Muutaman ikämiehen lisäksi paljon nuoria. Casagranden ja Heinikankaan pelaaminen keskikentällä olennaisin tekijä.

8. Inter (32-38 )
Viime kauden ringistä lähti 782 pelattua liigaottelua ja tilalle tuli 4. Kertonee paljon tämän vuoden joukkueesta. Kokemusta siis lähti ja toivottavasti lähti viime kaudella osassa peleissä nähty virkamiespallo. Kovasti nuorentuneella joukkueella tätä ongelmaa tuskin ilmenee. Potentiaalia on, iso kysymys kuuluu saako Kari Virtanen miehet pelaamaan joukkueena.

9. MIFK (30-34)
Ahvenanmaan ylpeys lähtee kauteen käytännössä samalla joukkueella kuin millä pelasi viime kaudella divarissa. Vain maalivahti Sinkkonen ja keskikenttämies Niskala vahvistuksia. Pelaa hyvää, liikkuvaa syöttöpeliä. Kärsinee osin alkukauden kenttäolosuhteista, mikä tosin korvautunee kovalla alkuinnostuksella. Taitoa tuntemattomasta joukkueesta löytyy, mutta kestääkö kunto ja pää Veikkausliigassa? Sarjapaikka ensi kaudella kuintekin varma.

10. KuPS (25-30)
Savolaisryhmä lähtee nousun jälkeen uuteen kauteen kokemattomalla joukkueella. Etenkin keskikenttä näyttää pelottavan tyhjältä. Puolustuksessa Hurme-Hartikainen ja maalivahti Mistring elintärkeät pelaajat. Valmentaja Malinen saanee kuitenkin kapeasta ryhmästä irti kaiken mahdollisen.

11. KTP (25-30)
Tärkeimmät lähtijät Toni Koskela ja Paatelaisen veljekset. Tulijoista tärkemmät Leetma, Vanninen, Heilala ja Venäläinen, jotka kaikki voidaan laskea vahvistuksiksi. Muu ryhmä onkin sitten tasaista massaa. Suurimmat ongelmat hyökkäyspäässä. Tuntuu, että kokematon valmentaja Hyppönen ei saa ringistä kaikkia tehoja irti.

12. Jaro (19-24)
Jaron runko hajosi lähes kokonaan ja paikkaukset tehty suurilta osin omilla tai lähi alueen junioreilla. Väisäsen ja Aleksandrovin hankinnan jälkeenkin Suurimpana murheenkryyninä jälleen maalinteko. Kapea materiaali, josta Touru repii kaiken irti. Jälki ei ole aina kaunista, mutta säilynee liigassa.

13. TP-47 (18-24)
Torniolaiset luottavat jälleen paljon vierastyövoimaan, mutta silti joukkue näyttää auttamatta heikolta, varsinkaan kun ulkomaalaisten todellisesta tasosta ei ole näyttöä. Suurimmat ongelmat maalivahtiosastolla. Edellisen vuoden yllätysmomentti menetetty ja vaikea kausi luvassa. Karsintaan.

14. RoPS (16-21)
Vianderin saaminen oli kova hankinta, mutta muuten näyttää heikolta. Rovaniemellä on jälleen kulkenut miestä suuntaan ja toiseen, mutta mainittavia siirtoja ei Vianderin lisäksi ole. Kova liikenne joka vuosi heikentää joukkueen yhtenäisyyden löytämistä. Kokematon valmennus ei yhtään paranna tilannetta. RoPSin liigavisiitti jää vuoden mittaiseksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lius
Jäsen
Viestit: 31
Liittynyt: 13.07.2004, 15:25
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Lius »

Tämmöstä rankia itselleni tulisi, suurinpiirtein samoilla linjoilla ollaan.

MyPa
FC Haka
Tampere U

FC Lahti
HJK
Allianssi

Inter
TPS

KTP

TP-47
IFK Mariehamn
KuPS

RoPS
Jaro

MyPa

Kovin pelaaja rinki, mutta osaako Ili pelata kortit oikein?

FC Haka

Jyrää ykkös ringillä, mutta miten vaikuttaa huono talous, huono kotituki, kapea materiaali ja paljon pelejä?

Tampere U

Pelaa loistavasti puolustuksen kautta, mutta maalinteossa tullee ongelmia. Veikattavissa paljon tasureita

FC Lahti

Hyökkäyspää kunnossa, mutta riittääkö materiaali kuitenkaan ihan kärkeen.

HJK

Paljon muutoksia, mutta pystyy silti hallitsemaan otteluita

Allianssi

Joukkue on kovassa lyönnissä, mutta onko varaa vielä kiristää vai alkaako latistua?

Inter

Muutoksia myös Interin leirissä. Mieliala joukkue

TPS

Viimekauden yllättäjä. Joukkuetta on kehitetty pienin askelin ja nyt näyttää jo hyvältä.

KTP

Voimakas joukkue ja vahva yleisön tuki takana.

TP-47

Huuskon poissa olo näkyy, mutta TP pitänee pintansa

IFK Mariehamn

Kotoota tarvittavat pisteet säilymiselle, mutta muuten matkustelu rassaa.

KuPS

Pelaaja materiaali heikohko, mutta taustat on kunnossa ja kova buumi kaupungissa saattaa juuri pitää joukkueen liigassa

RoPS

Kaikkia joukkueita ei varmaan Rovaniemen keikka motivoi, joten sieltä voi yllätyksiä tulla.

Jaro

Pelottavan huonolta näyttää Jaron suhteen. Maalilukemat saattaa repsahtaa pahastikin. :roll: :roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Teflon
Jäsen
Viestit: 136
Liittynyt: 15.01.2003, 11:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Valkeakoski

Viesti Kirjoittaja Teflon »

Ylösen, Terenhovin ja Ristilän korvaajiksi ei ole hankintoja tehty.
no kyllä sen verta täytyy hakaa puolustaa kun kuitenkin ollaan paikallisia että ei tuo Ristilän ja ei ainakaan Ylösen poistuminen joukkueesta paljon vaikuta. itselläni meni viime kaudella ihan täysin hermot herra Ylösen pelaamiseen miehelle tuntui olevan tärkeintä kentällä että tukka on kunnollla ja että hänen juokseminen näyttää varmasti tarpeeksi kankealta. Sentään ennen vanhaan oli Ylönenkin rautaa mutta kyllä ainakin viime kausi oli täysin floppi minun silmissäni. Ja Ristiläkin on semmoinen kaveri että joka vuosi hän on potentiaalinen maalipörssin voittaja mutta ikinä hän ei sitä voita. Mielestäni miehessä on todella paljon potentiaalia mutta onnistumiset jää vähiin, joka vuosi. Ja Luulenpa että Hakalta löytyy tänä vuonna uusi nuori maalitykki mikäli vaan saa vastuuta. Viime vuonna löytyi yksi mikä ei toki ollut minulle henkilökohtaisesti yllätys ja tänä vuonna löytyy toinen :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

God make me cool..

Minikommentit


Blackrock
Jäsen
Viestit: 332
Liittynyt: 29.05.2004, 11:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Pyhäjoki

Viesti Kirjoittaja Blackrock »

Linkkikokoelma kotimaiseen futikseen.

--> http://www.tuulipuku.net/links_football_fin.php

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Make35
Jäsen
Viestit: 54
Liittynyt: 24.05.2004, 13:08
Pisteitä: 0
Paikkakunta: äänekoski
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Make35 »

Blackrock kirjoitti:Linkkikokoelma kotimaiseen futikseen.

--> http://www.tuulipuku.net/links_football_fin.php
Hyvä linkkikokoelma onkin!

Kiitos!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

I never forget a face, but in your case I'll be glad to make an exception.

(Groucho Marx)

Weppisivuni: webpage.

Minikommentit


Urpon Pallo
Jäsen
Viestit: 18
Liittynyt: 08.08.2003, 06:14
Pisteitä: 0

Re: Kalakukkokaupunki seuraa KuPS:aa

Viesti Kirjoittaja Urpon Pallo »

....Noh eiköhän näin ennen kautta kuitenkin luoteta Kupsin sarjapaikan säilyttämiseen....

Tätä sopii toivoa, edellä olevaan lisäisin pari pointtia.
Kups pelaa toukokuun kotimatsit Väinölänniemen luonnonnurmella. 4.6 eteenpäin kotiottelut pelataan Keskuskentällä, jossa on keinonurmi.
Keskuskentän pinta siis suosii nopeaa peliä, mikä kannattanee ottaa huomioon. Tässä suhteessa Kupsilla on jonkinmoinen kotikenttäetu muita paremman tuntuman kautta.
Uusi stadion nostanee pelien kiinnostusta Kuopiossa, paikkoja on 2700 ja kausikortteja on myyty noin 600. Toivottavasti kotiyleisö oppii myös pitämään meteliä. Savolaiset osaavat toisinaan olla kovin aneemisia.
Malisella on kasassa varmasti intoa täynnä oleva porukka mutta kokemusta puuttuu, vielä. Tavoite on asetettu yhdeksännen sijan kohdalle. Saa nähdä saako Malinen yhden perusteesinsä toimimaan, eli että pelejä ratkaistaan vielä 90 minuutin tuntumassa.


Uusi katsomo on pääpiirteissään samanlainen kuin mitä Allianssilla on Vantaalla. Kuopion Keskari on toinen paikka minne Finnforest on saanut katsomonsa myytyä. Kuopiossa tosin on vain pääkatsomorakennus eikä sen vastapäätä ole rakennettu Kuten Vantaalla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Friesen
Jäsen
Viestit: 157
Liittynyt: 26.02.2003, 19:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Friesen »

Teflonille:

No joo, myönnän että Ylösen kurssi oli ja on todonnäköisesti edelleen laskussa eikä Ristiläkään kaikkia lupauksia täyttänyt, mutta ikävä saattaa silti tulla siinä vaiheessa kun pari kolme miestä on loukkaantunut ja vaihtopenkki on tyhjänä. Tätä lähinnä tarkoitin. Uskonkin, että Hakan täytyy ja he tulevat vielä kauden mittaan vahvistamaan rinkiä, jos se tosissaan haluaa taistella mestaruudesta ja miksi ei haluaisi. Mikä muuten on Hakan junioritilanne ylipäätään? Onko odotettavissa liigakelpoisia pelimiehiä lähitulevaisuudessa / pelaajia joita kannattaa seurata?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Teflon
Jäsen
Viestit: 136
Liittynyt: 15.01.2003, 11:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Valkeakoski

Viesti Kirjoittaja Teflon »

Tällä hetkellä ainoa "juniori" jota hakalta saattaa olla annettavaa suomen jalkapalloilulle on Jarno Mattila muuten mielestäni ei taida olla tulossa pelimiehiä vähään aikaan. Mattilla on ollut hakan ringissä jo jonkun aikaa mutta hyökkääjän roolia kun kaveri pelaa niin vaikea se on viime vuosina ollut tunkea hakassa kentälle. Mutta nyt kun päästiin ristilästä ja terenhovista eroon niin saattaa nuorelle lupaukselle avautua näytön paikka. Hän on pelannut viime kautena PS-44 harjoituspelejä joissa kaveri on ollut lähes pitelemätön, tosin taso on vähän eri mutta potentiaalia varmasti löytyy kunhan vaan saadaan kaveri kentälle. Itsekin voin tänne jotain hakan peleistä/kautta kuulumisista kirjoitella mutta en ota suurtakaan vastuuta kyseisestä hommasta mutta aina on jos on jotain tärkeää/ jos kerkiää peliä katsomaan niin voin täälä vähän kirjoitella että miltä näyttää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

God make me cool..

Minikommentit


Tomzie
Jäsen
Viestit: 296
Liittynyt: 29.01.2004, 11:41
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Tre

Viesti Kirjoittaja Tomzie »

No pistetäänpä tänne oma rankki. Tuskin tuo enää tuosta hirveästi ennen torstaita muuttuu. Katsotaan uskaltaisiko sitä jo tällä kaudella laittaa peliprosenttinsa julkiseksi, kun viime kausi meni vain laatikkoon. Ei noissa tainnut mitään mullistavaa tulla esille. MyPa on mun papereissa pitkällä tähtäimellä ykkönen. Hakan materiaalin kapeus on hämmästyttävä. Ykköskokoonpano kuitenkin vähintään yhtä hyvä mitä MyPalla.


MyPa

FC Haka
FC Lahti

Tampere U
Allianssi

HJK
TPS
FC Inter

KuPS
MIFK
FC KooTeePee

RoPS
Jaro FF
TP-47

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

When life hands you lemons, ask for a bottle of tequila and salt.

Minikommentit


Taika
Jäsen
Viestit: 4344
Liittynyt: 11.04.2003, 12:29

Tuotto: +56.53 yks.

Palautus%: 101.38%

Panosten ka: 0.50 yks.

Vetoja: 8243

Pisteitä: 3350
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Taika »

varmaa rahaa tarjolla season H2H:sta Haka Vs. MyPa

Laddylla: Haka - MyPa 1,44 - 2,62
ja
Centrebetillä Haka - MyPa 1,90 - 1,80

...näistä itselle maistuu selvästi enemmän tuo MyPasta tarjolla oleva 2,62.

ps. näyttää Hakan A-junnut aloittaneen oman sarjansa "jäätävästi" saldolla 0-0-4 maalit 0-21...että tuskin sieltä ihan hirveitä ukkoja apuun on saatavilla (?)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


cq10
Jäsen
Viestit: 16
Liittynyt: 05.04.2004, 16:42
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja cq10 »

Tässäpä yks rankki lisää...

1. Lahti
2. MyPa
3. Haka

4. TamU
5. Ac Allianssi

6. HJK
7. TPS
8. Inter

9. MIFK

10. FC KooTeePee
11. TP-47
12. KuPS

13. FF Jaro
14. RoPS

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mr Aok
Jäsen
Viestit: 8
Liittynyt: 15.04.2005, 15:32
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Mr Aok »

Centre tarjoaa KooTeePee -TPS ottelussa Kotkalle 2.55 kerrointa. TPS:llä pahoja loukkaantumishuolia. Viime vuonna vastaavassa kohtaamisessa Kooteepee 3-0 parempi. Viime vuoden avausmatsissa kotka voitti hurjasti kannustaneen yleisön edessä mypan 2-0.

Kotkalaiset pääsevät kentälle tod.näköisimmin parhaalla miehistöllä ja eilen pelaajilta kuultuna joukkueella on tosi kova pelaamisen halu ja meininki päällä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


epe
Jäsen
Viestit: 1004
Liittynyt: 14.01.2003, 17:14
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Heräilemässä

Viesti Kirjoittaja epe »

Omat rankit, samoilla linjoilla kuin muutkin:

1. Haka
1. MyPa
-----
3. Lahti
4. Tampere_Utd
5. HJK
6. Allianssi
----
7. TPS
8. Inter
--
9. KooTeePee
10. Jaro
--
11. KuPS
11. MIFK
11. TP-47
14. RoPS

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


epe
Jäsen
Viestit: 1004
Liittynyt: 14.01.2003, 17:14
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Heräilemässä

Viesti Kirjoittaja epe »

Ajatuksia joukkeuittain epämääräisessä järjestyksessä tulevasta kaudesta:

IFK Mariehamn
-Futiskuume on korkealla Oolannissa --> Kova kotietu
-Mutufiilis --> Maarianhamina alkoi todella aikaisin harjoittelun --> kuntohuippu?
-Missä vaiheessa tulee romahdus? Mikä on joukkueen todellinen taso?
-Vahvimmat osa-alueet: maalivahtipeli + hyökkäys (kaksikko Carlsson-Lundberg)
-Muutama peli harjoituskaudella liigajoukkueita vastaan ( vs. Inter 2-1 Interillä oli huono kokoonpano, vs. Mypa 0-0, vs. Tamu 1-0 Tamu kärsi loukkaantumisista, vs. Lahti 0-3, vs. Jaro 3-1, vs. Inter 1-2, vs. Haka 0-4 SALDO= 3-1-3 , otteet heikentyneet kautta kohden)
-Oikeastaan aika vähän sanottavaa MIFKISTÄ kun ei joukkuetta juurikaan tunne, vaikuttaa aika tasavahvalta joukkueelta, jolla on mahdollisuudet säilyä.


TPS
-TPS on lähestulkoon sama joukkue kuin viime kaudellakin
-Suunnan pitäisi olla edelleenkin ylöspäin, koska on kyseessä todella nuori ja kehittyvä joukkue
-Viime kaudella nuoret pelaajat tuurasivat hyvin poissaoloja ja kilpailu pelipaikoista oli kova --> parantaa suoritusta
-Aika tasapaksu joukkue
-Szilagyistä voisi saada enemmänkin tehoja irti? Hyökkäys on kapein osa-alue joukkueesta, ei kestä Hyyrysen loukkaantumista
-Hyökkyäksessä on nyt kaksi kysymysmerkkiä joilta odotetaan onnistumisia: Ääritalo ja Oinonen, näiden miesten onnistumisten avulla on mahdollista menestyä
-TPS ei pelannut muita liigajoukkueita vastaan harjoituskaudella kuin liigacupissa saldolla 1-0-2. Harjoituskauden ottelut olivat todella vähämaalisia.
-TPS:llä joukkueessa hyvä koostumus: joitakin kokeneita vastuunkantajia ja nuoria pelipaikoista tiukasti taistelevia pelaajia


MyPa
-Odotukset on kovat, kuinka paineet kestetään? Viime kausikin alisuorittamista!
-Liigan levein materiaali, kuinka vaihtomiehet pidetään tyytyväisinä? Rotaatioko? --> sotkeeko peliä?
-Puolustus on todella kova vaikka Aho lähtikin Tanskaa, Miranda ok hankinta.
-Keskikenttä on leveä, löytyy enemmänkin taistelupelaajia kuin taitopelaajia
-Hyökkäys on leveä, löytyy 2 yli 10 maalin miestä (Adi ja Rotta-Saku) + lisäksi mm. Ykkösen maalikuningas Mäkelä, U21-hyökkääjä Tarvajärvi sekä hyvä vaihtomies Niki Helenius.
-Joukkueesta löytyy kokemusta ja lisäksi nuoria pelaajia on lyömässä itseään läpi --> Muinonen. Kangaskolkka(ei vielä tällä kaudella)
-Miksi Marco Manso hankittiin joukkueeseen???
-Materiaalista todella paljon leveyttä, ei europelejä rasitteena, kokenut joukkue, miksi ei mestaruutta tänä vuonna?
-Kysymysmerkkinä tulee mieleen valmennus, Ilkka Mäkelällä ei ole valmentajana kovin suuria meriittejä, miten hyvin hän saa tehoja irti joukkueesta?

FC Lahti
-Puolustus pysyi ennallaan, puolustuksessa sopivasti nuoruutta ja kokemusta
-Keskikentältä vaihtui ainoastaan Sund (ei korvaamaton vaikkakin hyvä) ja tilalle viime hetkillä Mahlio Norjasta --> lisää kokemusta keskikentälle muiden liigajyrien rinnalle
-Hyökkäyspää on ollut Lahden ongelmakohta aiemmilla kausilla --> nyt näyttää hyvälle Rafael-Kottila -kaksikolla on kaikki mahdollisuudet menestykseen, erityyppisiä hyökkääjiä (Kottilakin on kuulemma laihtunut).
-Puuttuuko keskikentältä kuitenkin taitoa? Taisteluasennetta riittää, mutta entäs taito. Allianssi katkaisi Lahden hyökkäykset kuulemma liigacupin finaalissa jo keskikentältä
-Lahdella on tällä hetkellä paljon nuoria ja lupaavia pelaajia, jotka ovat tekemässä todellista läpimurtoa
-Lahden puolustuksessa ja keskikentällä on monia pelaajia jotka voivat pelata molemmilla paikoilla
-Tänä vuonna voisi olla mahdollisuudet menestykseen, runko ollut pidempään kasassa ja nuoret lupaukset kasvaneet jälleen vuoden ja nyt on hankittu aikaisempien kausien ongelmakohtaan, hyökkäykseen, vahvistuksia.
-Harjoituskauden perusteella Lahti ei ole kuitenkaan vielä valmis mestaruuteen, "kovista peleistä" tuloksena ainoastaan 2-2-5
Allianssi
-Hyökkäys ei kovin vahva --> vaatii nuorten läpimurtoja menestykseen (Ojanen/Vuorinen) ja Lehtiseltä hyviä otteita. Poulseniin ja Vajanteeseen ei kovin kova luotto.
-Jos Adrianoa ei oteta huomioon, niin muuten puntit meni suht tasan siirroissa --> eli kokonaisuudessa hieman heikennystä
-Hyvä startti kauteen Liigacupin voitolla --> itseluottamusta
-Joukkueessa enemmän taistelijoita kuin taitoa
-Maalivahtipeli on kunnossa, Sillanpää lunastunut häneen kohdistetut lupaukset ja käynyt näyttäytymässä maajoukkueessakin
-Puolustus ja keskikenttä on mulle sellaista tasapaksua hyvätasoista massaa, pitää käydä katsomassa matseja niin tärkeimmät pelaajat erottuvat paremmin.
-Joukkueessa on monta monikäyttöistä pelaajaa, jotka voivat pelata monella paikalla ja muutenkin tasavahva materiaali takaa sen että muutama poissaolo ei haittaa joukkueessa.

Tampere United
-Runko sama kuin viime kaudellakin --> Hyvä rutiini
-Kuinka Aton mentävä aukko saadaan paikattua? Kroaatin onnistuminen? Schewelefin läpimurto?
-Edelleenkin kapea materiaali, tosin nyt hyökkäyksessä viime kautta leveämpi materiaali, mutta puolustus on arka kohta, vaikka esim. nuori Hyyhönen on väläytellyt osaamistaan harjoituskaudella
-Tiukka joukkuepuolustus --> avain menestykseen
-U21 hyökkääjät Kujala ja Scheweleff pelasivat hyvin yhteen jo viime kaudella Kujalan saavuttua kesken kauden
-Liigan parhaita puolustuksia ja tällä hetkellä ehdottomasti paras mv Kaven
-Armeija sotki monen pelaajan kautta viime vuonna, nyt siitä puolesta parempi tilanne.
-Puolustus on kokenut, hyökkäys on nuori
-Ei saanut täysin ehjää harjoituskautta loukkaantumisten vuoksi, pelasi kuitenkin ihan ok.Haka
-Huttunut väitti, että viime vuonna oli kapea rinki --> nyt on oikeasti kapea rinki --> Ongelmia, kun päälle UCL-qf rasitus
-Hyökkäyspäähän heikennystä Ristilän ja Terehhovin poislähdöstä johtuen
-Rutiini on kova eikä ilman loukkaantumisia tule suuria notkahduksia
-Lähestulkoon sama joukkue kuin aiemminkin
-Onko hyökkäyspeli yhtä monipuolista kuin viime kaudella kun ollaan ilman Terehhovin nousuja? Onko Vallu helpompi pelata ulos pelistä
-Miten käy Ville Lehtisen toisen kauden, liika paineita viime kauden 11 maalin jälkeen?
-Onko nälkää? Vertyy varmasti kauden mittaan, onko alkukaudella vaikeuksia?
-Harkkapeleissä maalinteko ollut tuskallista, keskiarvoa nostaa isot voitot heikoista vastustajista. Kovia vastustajia vastaan(veikkausliiga+ruotsi) ainoastaan 1,2 tehty /ottelu.

HJK
-Nuorennnusleikkaus!! --> jos kaikki loksahtaa kohdalleen niin menestystä saattaa tulla jo tällä kaudella
-Nuorennusleikkaus!! --> Vaihtuvuutta --> Otteet ailahtelevaisempia kun joukkue hitsaantuu ja nuoria pelaajia kentällä --> lisää maaleja
-HJK:n peli enemmän hyökkäysvoittoista kuin aiemmin, Keke sanoo: pelityyli pelaajien mukaan
-Puolustusvirheet olleet arka paikka harkkakaudella
-Plussaa: Ei paineita, ei Eurocup-rasitteita
-Jos nuoret pelaajat saadaan pidettyä niin varma mestari parin vuoden päästä
-Näistä pelaajista kuullaan vielä: mm. Toivio, Hetemaj, Erfan Zeneli, Parikka, Menekse, Äijälä, Eid
-5 pelaajaa U21 maajoukkueesta: Halsti, Savolainen, Lampi, Hetemaj, Hänninen, Oravainen
-Kuinka pitkäaikaispotilaiden Hakanpään ja Mäkelän paikat kestävät?
-Todella paljon kokemusta lähti pois, mutta kokemus ei pelannut paljoa viime kaudellakaan, kun oli sairastuvalla (Heinola, Turpeinen, Peltola, Grönlund)
-Osa lähti pois jos kesken kauden (Eremenko jr. , Kallio, Santala)
-HJK on tämän kauden yllätyskortti! Runko on aika pitkälti kuin viime kauden lopussa pelannut runko, joten sillä perusteella keskikastiin, mutta odotellaan läpimurtoja niin mahdollisuudet parempaan jopa kolmossijalle saakka.


FC Inter
-Nuorennusleikkaus!! --> Potentiaalia tullut joukkueeseen, sama homma kuin klubissakin, kaikki mahdollisuudet menestymiseen, mutta tuskin vielä tällä kaudella.
-Puolustus on edelleenkin heikoin lenkki edelleen, puolustus ei ole vahvistunut, päinvastoin. Puolustuksesta pois Hurme, Lindström, Oinas ja tilalle vain junnu TÖrnqvist. Lehtosen Henriä ollaan istuttamassa laitapakiksi ja Mats Gustafssonista tehtiin jo viime kaudella laitapakki.
-Harjoituskaudella otteet ovat ailahdelleet
-Puolustuspään materiaali TODELLA kapea. Maalivahdin paikasta kamppailua kun Karnio haastaa tosissaan ikilupaus-Bahnen
-HYökkäyspäähän todella paljon tarjokkaita, nuoria pelaajia jotka hakevat läpimurtoa: Furuholm, N'Gal, Mutumba, Ilo, Petrescu, Laaksonen . Tasaista materiaalia ja hyvällä tuurilla materiaalista voidaan saada todella paljon irti. Prince Otoolta :lol: ja Mutumbalta odotan pelajon hyökkäyspäähän. N'gal on myös pelimies ja joku nuorista voi lyödä läpi!
-Viimeisimmissä harjoitusotteluissa Inter on puolustanut tiiviisti mm. AIK:ta ja Hammarbytä vastaan
-Sormi liipaisemella rankingin korjauksessa..

FC KooTeePee
-Jonkin verran vaihtuvuutta.
-Pelin sielu Koskela lähti pois --> tilalle viron maajoukkuemies Leetma ja Vanninen. Myös tulevaisuuden pelaaja Ankamath lähti pois, häntä ajettiin loppukaudella sisään peliin. Tällä hetkellä kukaan kukaan ei tee peliä hyökkäyssuuntaan yhtä paljoa kuin Koskela, Leetma tykkää myös puolustaa. Tietysti laitanousut voi olla ihan ok, Nykänen on nopea veijari ja toisessa laidassa laitapakki Viren tykkää nousta.
-Paatelaiset+Heimo hyökkäyksestä pois --> Venäläinen tilalle (ei ole lunastunut vieläkään odotuksia.), Liljeqvist ei huippuhyökkääjä, Helenius enemmänkin vaihtomies, nyt Koivisto lainalla Klubista hakemassa kokemusta. Hyökkäyspää ei kovin vahva, mutta valinnanvaraa on jonkin verran.
-Lehtonen ja Pellikka puolustuksesta pois --> Riihimäki ja Heilale tilalle.
-Maalinteko tulee olemaan varmasti suurin ongelma, harkkaotteluissakin liigajoukkueita vastaan maalinteko ollut vaikeata ( 4 maalia / 5 ottelua)
-Nuorilta pelaajilta odotetaan läpimurtoa: Turusen veljekset, Tyyskä löi itsensä läpi jo viime kaudella, Nykänen jne.
-Yhtä hyvää suoritusta kuin viime kaudelle ei voi odottaa, mutta selvästi samaa luokkaa
-Jonkin verran leveyttä materiaalissa kypsien nuorien pelaajien ansiosta, jotka voivat pelata useammalla paikalla: Tyyskä, Turuset (2kpl).

Jaro
-Jarossa pistettiin myös tuulemaan siirtorintamalla --> jäätiin pahasti tappiolle
-Kuka tekee maalit? Ei Ville Väisänen ole mikään ihmeidentekijä maalintekorintamalla. Aleksandrov on vielä kirjoittamaton kortti ja Jimmy Wargh ei ole myöskään mikään maalintekijätyyppi. Harjoituskaudella Roman Eremenko 6 maalia, Aleksei Eremenko 5 maalia, Matias Wargh 4 maali, tosin Aleksandrov pelasi vain 3 ottelua ja teki 2 maalia.
-Nuoremmalta Eremenkolta odotetaan läpimurtoa --> aika pedoksi saa olla kasvanut että auttaa joukkuetta
-Kapea materiaali, puolustuspään pelaajissa jonkin verran vaihtoehtoa. moni voi pelata joko kk tai puolustusta. Hyökkäyspään pelaajista, peliä rakentavista pelaajista pula, Eremenkot tässä suhteess elintärkeitä. Omista junioreista jotka nostettu rinkiin ei taida vielä olla vastuunkantajiksi, vaikka onkin monta lupaavaa pelaajaa.
-TOurun puolustusvoittoinen pelityyli + puolustus materiaaliltaan vahvin osa-alue(storbacka+luoma+portin+ginev)
-Jarolla on mahdollisuudet säilyä nimenomaan Tourun pelifilosofian ansiosta, riippuen tietysti siitä kuinka paljon virheitä Fredriksson tekee ja toipuuko Ginev normaalitasolleen

TP-47
-Kausi jälkeen Huuskon, uusien hyökkäyspään vahvistusten tasosta ei tietoa
-Toinen kausi liigassa voi olla muutenkin vaikea joukkueella, motivaatiotaso ei enää 110% , miten käy jos peli ei ala kulkemaan?
-Viime kaudella TP oli vielä tuntematon joukkue, tällä kaudella hyökkäyspelissä onnistuneet Isteri ja Kainukin ovat varmasti huomattavasti tiukemmassa otteessa
-Muuten joukkueen runko suht sama, puolustuksessa vaihdettiin miehiä, mutta ei varmasti tehnyt pahaa
-Puolustuspään materiaali todella kapea, ei kestä yhtään loukkaantumista ja kun ykköstoppari Hakala on ollut loukkaantumisaltis
-Muuten aika tasapaksu joukkue, hyökkäyksessä ja keskikentälle on tuuraajia tarjolla eikä taso laske suunnattomasti
-TP-47:n kanssa sormi liipaisimella korjaamaan rankingia, menestys riippuu vahvistusten onnistumisesta


RoPS
-"Turistit" potkittiin pääosin pois --> hankittiin uusia tilalle :D --> ei vielä tietoa tasosta
-Todella kapea rinki --> ongelmia kauden mittaan
-Pelaa jälleen alkukauden vieraskiertueella
-Edereho saa olla aika ilmiö, että hinaa itsestään joukkueen kuiville... kyvykäs pelimies on ilmeisesti kyseessä kuitenkin
-Rops aloitti viimeisimpinä harjoittelun ja kesti pitkään ennen kuin saa ulkomaalaispelaajat mukaan --> alkukaudella ongelmia, petrausta myöhemmin?
-Harjoitusotteluiden perusteella ei ole paljoa odotettavissa, niissä ollut vaikeuksia alempien divareidenkin joukkueita vastaan
-Peicin sopimus purettiin
-Rops ottanee käyttöön libero-systeemin ja puolustukseen panostetaan paljon.. PK-35 kärsityn tappion jälkeen ko. systeemiä kokeiltiin Honkaa vastaan ja tuloksena hyvillä vastaiskuille 5-1 voitto. Alempia maalimääriä on luvassa, jos pelataan vastaiskuilla pelkästään, mutta Ropsin puolustus ei vakuuta minua lainkaan (IS Veikkaajakin haukkuu puolustusta hitaaksi) ja sitten kun ulkomaanapujen puolustustahto ei välttämättä ole kaikkein parasta (ainakin Godarin puolustusinto oli laimeaa viime kaudella)
-Vahvistuksia tullaan varmasti tarvitsemaan.


Kups
-5 jantteria edelliseltä liigakaudelta 2003 mukana
-Vaikka Kups olikin omaa luokkaansa Ykkösessä, niin sen puolustus ei ollut kovin vahva, sillä oli vaikeuksia monia joukkueita vastaan. Puolustukseen hankittu ainoastaan keskinkertainen Matti Hurme ja U17-maajoukkuelupaus Patrik Turunen.
-Hyökkäyspäähän hankittu ihan lupaavia vahvistuksia --> odotellaan ja ollaan valmiina korjaamaan, onnistuminen riippuu aika pitkälti Nigerian vahvistuksen onnistumisesta ja kuinka Kalle Parviainen pärjää liigatasolla (11 maalia divarissa). Seth Abladen taitoihin uskon, mutta hän ei ole maalintekijä tai häntä peluutetaan enemmänkin kärkien takana.
-Joukkue on todella kokematon. Pelaajien keski-ikä liigan nuorimpia. Joukkueessa on tosin paljon potentiaalia, sillä joukkueessa pelaa useita U17 ja U19 maajoukkuemiehiä.
-Kups on tunnettu vahvana kotijoukkueena, nyt se saa oman muovimaton uudelle kotikentälle, joka VOI tuoda ylimääräistä kotietua sille
-Kapea materiaali
-Valmennus plussaa... tosin kuinka hyökkäysvoittoisen fudiksen ystävä Juha Malinen valmentaa huonoa joukkuetta, onko oikeat taktiikat oikealla hetkellä?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Kem
Jäsen
Viestit: 144
Liittynyt: 15.05.2003, 02:38
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kem »

Itse päädyin lopulta seuraavaan rankingiin:

Patsaan perässä: MyPa, Haka, Lahti

Myllykoskella materiaali on ylivoimaisesti sarjan levein. Pystyy ainoana kestämään melkoisen loukkaantumissumankin ilman, että taso merkittävästi putoaa. Ei pelaa europelejä, joten kaikki voimavarat on panostettavissa sarjaan.

Haka ei avauskokoonpanoltaan juuri MyPalle kalpene, mutta penkiltä ei sitten löydykään juuri ketään. Parikin loukkaantumista vaikuttaa oleellisesti.

Lahdessa suurin mielenkiinto kohdistuu kärjen tähtikaksikkoon, jolloin helposti jää huomaamatta joukkueen tasokkuus myös muilla osa-alueilla. Lahden pelityyliin vaikuttaa melko paljon kentän kunto, joten yllättäviä pistemenetyksiä perunapeltopeleissä saattaa tulla.

Ylempi keskikasti: TPS, Tampere U, HJK, AC Allianssi
TPS:ää pidän jossain määrin aliarvostettuna nippuna, hyökkäyksen osalta TPS on Veikkausliigaan pätevä porukka. Kysymysmerkkinä pitäisin puolustusta, joka luultavasti muodostuu suurimmaksi erottavaksi tekijäksi verrattuna kärkiporukoihin.

Tampere United haisee tällä kaudella liigan tasurikoneelta. Puolustuksen osalta joukkue on rautaa ja tolppien välissä on sarjan paras maalivahti. Hyökkäyksen osalta onkin sitten hiljaisempaa. Odotettavissa vähämaalisia nyhjäyksiä etenkin vieraskentiltä.

HJK:ta on melko hankala arvioida. Joukkue on vaihtunut ja nuorentunut reilusti ja vaikka taitoa joukkueesta löytyykin, materiaalin sopeutuminen kekepalloon voi kokemattomalta joukkueelta viedä aikansa.

Allianssi pystyy puolustamalla haastamaan minkä tahansa joukkueen sarjassa. Hyökkäyskalusto ei hyvästä pre-seasonista huolimatta herätä hurraa-huutoja. Adriano oli iso menetys, jota ei joukkue ei tällä hetkellä pysty paikkaamaan.


Alempi keskikasti: KooTeePee, MIFK, KuPS, Inter

Kotkan osalta alkukauden kotiotteluputki näyttää suunnan. Mikäli puolustus vuotaa, voi edessä olla hyvinkin tuskainen kausi. Hyökkäyksen osalta joukkue on selvästi liigatasoa ja kotietu on liigan suurimpia suhteessa materiaaliin. Kotikentällä otetuilla pisteillä KooTeePee varmistanee säilymisen jo hyvissä ajoin.

Nousijaporukoista ovat hieman arvoituksellisia. MIFK kuuluu yhdessä Kotkan kanssa kotiedulla säilyjiin, vieraskentältä en MIFK:ltä odota kovinkaan kaksisia esityksiä.

KuPS tulee varmasti olemaan edellistä liigavisiittiään yhtenäisempi porukka. Suurimmat ongelmat joukkueessa on keskikentällä, josta ei oikeastaan Nyyssösen lisäksi löydy juuri pelimiehiä. Kokemattomuus vaivaa KuPS:ia myös.

Interiä pidän ennakkoon yliarvostetuimpana liigajoukkueena. Hyökkäyksestä on lähtenyt käytännössä kaikki pelimiehet, tilalle on nostettu nuoria pelureita. Jokohan Håkans on alkanut rakentaa Tomi Petrescun egolle omaa stadionia Veritaksen viereen? Puolustuksesta löytyy sen verran leveyttä, ettei putoamisuhkaa ole, mutta seuran asettama mitalitavoite on mielestäni järkyttävää haihattelua.

Relegation battle: RoPS, Jaro, TP-47
RoPS on yllättävänkin kotimaisilla voimilla liikkeellä. Maalin suulle on hommattu ammattimies, joten omissa tuskin kolisee viime kauden malliin (remember Ratko?). Hyökkäys vaikuttaa melko ohuelta, varsinkin kun Sailetikaan ei ole enää takavuosien kunnossa.

Jarolla vahvin osa-alue on keskikenttä Eremenko-mafioineen. Suurin ongelma on siinä, ettei Eremenkojen tarjoilua viimeistelemään löydy osaavia hyökkääjiä. Puolustus vaikuttaa siltä, että pallojen kerääminen verkosta muodostuu tutuksi toimenpiteeksi kauden mittaan.

TP-47 on tänä vuonna se joukkue, josta media aloittaa jo toukokuun aikana itkun seurasta, joka pelaa väärällä sarjatasolla. Heikko oikeastaan jokaisella osa-alueella.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Portillo
Jäsen
Viestit: 564
Liittynyt: 23.07.2003, 19:21

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: 100.00%

Panosten ka: 10.00 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 72
Paikkakunta: Helsingin mlk

Viesti Kirjoittaja Portillo »

Rankingpäivitys 23.5. maanantai

A
1 Haka
2 MyPa -

B
3 Tampere Utd
4 HJK
5 Allianssi -

C
6 Lahti +
7 Inter
8 TPS

D
9 KooTeePee
10 IFK Mariehamn -

E
11 Jaro
11 KuPS
13 TP-47
14 RoPS -

Kommentit rankimmista näkemyksistä:

Lahti
- rankkasin B-ryhmän huonoimmaksi ennen kauden alkua vain keskitasoisen puolustuspelin takia. tärkeiden pelaajien poissaolot ovat tuntuneet odotettua enemmän, enkä näe enää mitään syytä pitää Lahtea B-luokassa. katsotaan sitten kun saavat parhaan kokoonpanon jalkeille.

IFK Mariehamn
- puolustuspää pitänyt hienosti alkukaudesta, mutta ahvenanmaalaiset tulevat vielä olemaan suurissa vaikeuksissa kun kenttien kunnot paranevat ja joukkueet saavat hiottua hyökkäyskuvionsa kuntoon. valmiudessa pudottamaan alaspäin E-luokkaan.

Jaro
- hyökkäyspeli kuoli viime kaudella Boströmin potkuihin. tai ei ne potkut sitä tappaneet, vaan tilalle tullut valmentaja Touru. myös ykkösmies Svanbäckin lähtö pani hälytyskellot soimaan, enkä Jaron hyökkäyspäältä odottanut oikeastaan mitään ennen kauden alkua. alkukausi on tukenut vahvasti tätä näkemystä, joten pidän Jaroa vastaisuudessakin yhtenä sarjan vähämaalisimmista joukkueista. Touru osaa luoda pitävän puolustussumpun, jonka turvin Jaro tulee pisteensä alkukauden tapaan napsimaan. saa nähdä, riittääkö se säilymiseen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”