Tänään on 20.06.2018, 18:48.

Ranskan ligue 05-06.02

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
pera
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 09.05.2004, 19:59
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Ranskan ligue 05-06.02

Viesti Kirjoittaja pera »

Tämän hetkiset prossat:

Ajaccio-Istres 52 27 21
Bordeaux-Bastia 60 23 17
Auxerre-Saint Etienne 61 23 16
Lille-Sochaux 50 27 23
Lyon-Toulouse 69 19 12
Nantes-Monaco 31 30 39
Marseille-Rennes 59 24 17
Nice-Metz 53 26 21
Strasbourg-Caen 52 27 21
PSG-Lens 55 26 19

odotellaan kokoonpanotietoja

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ivan
Jäsen
Viestit: 99
Liittynyt: 25.05.2004, 21:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Ivan »

Omia arvioita kommentteineen viikonlopun kierrokselle:

Lille-Sochaux 51/28/21
Ajaccio-Istres 46/30/24
Auxerre-St. Etienne 57/26/17
Bordeaux-Bastia 53/28/19
Lyon-Toulouse 64/22/14
Marseille-Rennes 55/26/19
Nantes-Monaco 33/31/36
Nice-Metz 46/29/25
Strasbourg-Caen 44/30/26
PSG-Lens 50/29/21

Sochaux on oikein mukavassa vireessä. Hienoja voittoja Bordeaux'sta ja Marseillesta seurasi tosin kotitasuri Nicea vastaan. Lille on pelannut koko kauden aivan yläkanttiin ja tullee menettämään pari-kolme sijaa kauden loppuun mennessä. Kotona joukkue on kuitenkin vahva, joten Sochaux saa olla tyytyväinen tasuriinkin. Lillelta puuttunee paras maalintekijä Moussilou, kun taas vieraat saavat takaisin parhaan maalintekijänsä Ilanin. Ei peliä.

Istres hävisi viimeksi kotonaan Nantesille 0-1. Sitä ennen se pystyi kuitenkin nousemaan vieraissa 0-2 -tappioasemasta tasoihin PSG:ta vastaan. Myös sitä edellinen vierasmatka onnistui, silloin kaatui Lens maalilla. Kyseessä on todellakin kuuden pisteen kamppailu, josta on odotettavissa myös melkoisen lämmin tunnelmaltaan. Ajaccio on hyvin kotiriippuvainen joukkue (vasta yksi tappio Korsikalla, mutta lähtöasetelmat tasoittavat tätä. Tasapeli tuskin tyydyttää kumpaakaan. En löytänyt pelattavaa tästäkään.

Auxerre lähtee varmasti revanssihengellä otteluun St. Etiennea vastaan kärsittyään 0-3 -tappion viimeksi Metzille. Tasoero joukkueiden välillä on melkoinen ja mielestäni Auxerre on tässä suosikki ainakin buukkerilinjaa vastaavasti.

Bastia oli aktiivinen talven siirtomarkkinoilla ja uudet pelaajat Karembeun ja Zianin johdolla sopeutuvat koko ajan paremmin joukkueeseen. Bordeaux on joukkue, josta en pidä; epätasaisia otteita ja epäonnimstumisia silloin, kun niitä vähiten odottaisi. Plussaa joukkueelle kuitenkin Meriemin paluusta ja siitä, että Bastia on aivan onneton vierailija. Kakkosta tasoituksella kuitenkin?

Bastiaa vastaan pettymään joutunut Lyon hoitelee kykyjensä ylärajoilla pelaavan Toulousen suuremmitta kysymyksittä.

Rennes ei ole pystynyt voittamaan tällä kaudella vieraissa vielä kertaakaan. Se on itse asiassa pystynyt tekemään vierasotteluissaan vasta säälittävät 4 maalia! Enää ei voi sanoa, että kyse olisi sattumasta, niin saamattomia joukkueen esitykset ovat kotikentän ulkopuolella olleet. Marseille on parantanut valtavasti. Silti joukkueiden välillä ei ole aivan valtavaa tasoeroa. Jos Rennes pystyisi edes lähes samanlaiseen suoritukseen kuin viimeisissä kotiotteluissaan, sillä olisi mahdollisuus ainakin tasapeliin. Rennesia voisikin yrittää tasoituksella, pienellä panoksella tosin.

Nantes on selvästi nousussa eikä Monacon voitto ole ollenkaan niin selvä kuin äkkiseltään saattaisi näyttää. Viimeksi joukkue taisteli hienosti pisteet Istresin vieraana. Kokoonpanot ratkaisevat, mutta jo nyt Nantesia pääsee pelaamaan edullisilla kertoimilla. Ehdottomasti peliä kotijoukkueelle, tasoituksella tosin.

Nice on hävinnyt kotonaan vasta kertaalleen, vastaavasti Metz on suhteellisen kehno vierasjoukkue. Metz venyi kuitenkin viimeksi kauden parhaaseen suoritukseensa ja löi Auxerren puhtaasti 3-0. Tästä joukkue sai varmasti kaipaamaansa draivia. Nice ei ole todellakaan mitenkään ylivoimainen este Metzille. Kotietunsa turvin se on selvä suosikki, mutta jos Metz on selvästi lähempänä peliä.

Strasbourg-Caen on kierroksen helmi. Ei tosiaankaan! Se on kuitenkin molemmille erittäin merkittävä ottelu eikä vähiten siksi, että joukkueet kohtaavat myöhemmin liigacupin loppuottelussa. Caen oli täysin vastaanottajana viimeksi Lillea vastaan, mutta onnistui rimpuilemaan tasapelin. Tasapelistä on turvallista lähteä tässäkin. Se ilahduttaisi selvästi enemmän vierailijoita. Strasbourg joutuu yrittämään voittoa sitä selvästi enemmän, mikä avaa varmasti paikkoja myös Caenille.

En olisi taipuvainen antamaan PSG:lle yhtään 50 prosenttia enempää, vaikka pelkkä joukkueiden luokkaero antaisi myödenkin. Itse olen päätynyt siihen tulokseen odotellessani PSG:n nousua, ettei sitä kiinnosta pelata himmeämmistä mitaleista. Nyt, kun eurocup-paikatkin ovat kokolailla varattuja, ei motivaatio ole varmasti huipussaan. Myös Lens on pelannut nihkeästi, mutta lähempänä omaa tasoaan. Tasapeli voisi olla sopiva lopputulos tässäkin, sillä peli tuskin herättää suurempia tunteita kummassakaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Herrasmies ei koskaan lyö naista hattu päässä

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”