Tänään on 23.06.2018, 22:28.

ENG Premier 25.-27.9.

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
shiirer
Avatar
Jäsen
Viestit: 788
Liittynyt: 14.01.2003, 12:29

Tuotto: +10.34 yks.

Palautus%: 101.08%

Panosten ka: 4.31 yks.

Vetoja: 221

Pisteitä: 214
Paikkakunta: Joensuu

ENG Premier 25.-27.9.

Viesti Kirjoittaja shiirer »

Aston_Villa Crystal_Palace 67 21 12
Bolton Birmingham 46 28 26
Fulham Southampton 46 28 26
Liverpool Norwich 64 24 12
Man_City Arsenal 19 24 57
Middlesbrough Chelsea 26 29 45
Newcastle West_Brom 60 24 16
Tottenham Man_Utd 28 30 42
Portsmouth Everton 41 28 31
Charlton Blackburn 47 28 25

Pelit:
Tottenham +0,25 (2,20) Pointbet 6/10

Loput pelit huomenna.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vanhemmat seurannat: viewtopic.php?f=8&t=18

Minikommentit


pera
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 09.05.2004, 19:59
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja pera »

Tässä mun Prossat:

Middlesbrough-Chelsea 27 29 44
Aston Villa-Crystal Palace 65 20 15
Tottenham-Man Utd 29 30 41
Fulham-Southampton 45 29 26
Liverpool-Norwich 68 19 13
Man City-Arsenal 20 25 55
Newcastle-West Brom 59 24 17
Bolton-Birminham 48 28 24
Portsmouth-Everton 40 30 30
Charlton-Blackburn 48 29 23 :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Tässä vähän taustoja... omat arviot täräytän eetteriin aamulla.

T: Neo

Arsenal
******************

Kokoonpanotiedot:
Koko alkukauden sivussa ollut ykköstoppari Sol Campbell veti täyden reservipelin ilman ongelmia, ja hyvin todennäköisesti palaa avaukseen. Nyt kun Vieira on myös pääsemässä täyteen iskuun keskikentällä, puolustuspeli tiivistyy kokonaisuutena ja maalimäärät vähenevät. Ei olennaisia poissaoloja.

Poissa:
* Aliadiere, ei vaikutusta

Kunto:
5-1-0, kärsi ansaitusti ensimmäisen pistemenetyksen tällä kaudella ed. ottelussa Boltonia vastaan. PSV-matsi Champions Liigassa oli vähän väsyneen näköistä peliä, samoin jo edeltävässä Fulham-pelissä oli niin sanotusti ”merkit ilmassa” ekalla jaksolla ja tykkimiehet olivat hätää kärsimässä. Otteet ovat palaamassa inhimilliselle tasolle 4-1 voittojen jälkeen, peli kuitenkin toimii hyvin eikä mitään ongelmia ole millään osa-alueella.

Ottelurasitus:
Tuleva UCL-matsi voi häiritä ajatuksia, kuten suurseuroilla yleensä. Rosenborg ei ole mikään supertärkeä peli vielä, mutta vaikea kuitenkin. Ei pelannut viikolla Carling Cupissa.
18.9 Arsenal-Bolton 2-2
* la 25.9 Man City – Arsenal
* ke 29.9 Rosenborg – Arsenal (Champions League)
* la 2.10 Arsenal - Charlton

Muuta:
-

Yhteenveto:
UCL-pelien rullaaminen häirinnee aina vähän keskittymistä, joten siitä voinee 1-2% raapia pois. Nostaisin underia hieman, koska ei tarvitse olla ”rocket scientist” ennustaakseen että joukkue alkaa lähiviikkoina pelata myös undereita. Man Cityn huonon puolustuksen vuoksin vain pieni viilaus.


Aston Villa
******************

Kokooonpanotiedot:
Pari viikkoa poissa ollut Martin Laursen puuttuu yhä, paluu kestää noin kuukauden. Samoin nuori pakki Ridgewell on myös ”long term” poissaolija, ei kuitenkaan vaikutusta. Todennäköisesti jatkaa aivan samalla kokoonpanolla kuin viime ottelut, eli Delaney paikkaa Laursenin. Juan Pablo Angel alkaa olla kärjessä about täydessä iskussa.

Poissa:
* Laursen, hyvin pieni vaikutus koska Delaney on korvannut hänet hyvin
* Ridgewell, ei vaikutusta

Kunto:
2-3-1, viime viikolla 0-0 vierastasuri Norwichia vastaan hyvän esityksen jälkeen. Ainoa tappio hieman epäonnisessa Charlton-matsissa, muuten jatkanut viime kauden malliin. Ennen Norwichia alla ennakkoon vaikeat kotipelit Chelsea & Newcastle, joista tuloksina 0-0 ja 4-2 voitot. Miehistö pysyy samana, motivaatio korkealla ja O’Learyn taktiikka toimii – ei ongelmia.

Ottelurasitus:
Villalla on aika mukava otteluohjelma seuraavaksi 2 viikoksi, sillä vastaan tulee Valioliigasta kaksi heikkoa ryhmää heti Norwichin jälkeen.
* ke 22.9 Aston Villa – Queens PR ?-? (Carling Cup)
* la 25.9 Aston Villa – Crystal P
* la 2.10 Blackburn – Aston Villa

Muuta:
O’Learyn työskentelyyn ollaan erinomaisen tyytyväisiä tällä hetkellä, ja miehelle puuhataan jatkosopimusta. On myös tehnyt ehdotuksen ja suunnitelman siitä, miten rahaa pitäisi käyttää että seura voisi haastaa kärkimiehet. DOL on ollut saatanan hyvä Villassa ja saanut joukkueesta 110% irti päivästä toiseen. Todella viisaita hankintoja, järkevää peluutusta.

Yhteenveto:
Ottelurasituksesta ei miinusta, koska myös vastustaja Palacella on viikolla Carling Cup-matsi. Laursenin poissaolosta voi 1% ottaa jos haluaa, mutta Delaney on paikannut häntä hyvin ja kaksi nollapeliä kertoo myös tästä.Birmingham
******************
Kokoonpanotiedot:
Forssell on pelannut osittain vaivaisena ilmeisesti koko alkukauden, puuttui Charlton pelistä ja on nyt 4-6 viikkoa ulkona polven vuoksi. Charlton-matsissa paluun teki kuukausien poissaolon jälkeen David Dunn, joka pelasi hyvin ja on tosi tärkeä pelaaja joukkueelleen. Myös Darren Anderton veti täydet minuutit Cup-ottelussa, jossa B’ham heitti kehiin ykkösmiehistön.

Poissa:
* Forssell, iso vaikutus hyökkäykseen ja näkynyt alkukaudella
* Jamie Clapham, vasen pakki, Julian Gray korvaa
* Stan Lazaridis, vasen laita/pakki, Julian Gray korvaa

Kunto:
1-2-3, Carling Cupissa helpottava (?) 3-1 voitto League2 tason Lincolnista. Alkukausi ollut vaikea ja peli ei oikein kulje, Charlton-pelissä vieraat tekivät maalin ainoasta paikasta mv Taylorin munauksella ja päälle vielä punainen kortti. Yorke tasoitti ansaitusti. On paljon parempi mitä saldo kertoo.

Ottelurasitus:
Vastustaja Boltonilla oli myös Cup-ottelu tiistaina, joten rasituksessa ei juuri eroa.
* ti 21.9 Birmingham – Lincol 3-1 (Carling Cup)
* la 25.9 Bolton - Birmingham
* su 3.10 Birmingham - Newcastle

Muuta:
Forssellin pitkä poissaolo on paha isku, joten viime hetkillä hankittu Dwight Yorke tulee olemaan isossa roolissa. Kärkipää on nyt aika kevyt ja keskikentän Grönkjär & kumpp noustava isompaan rooliin.

Yhteenveto:
Forssellista täytyy ottaa negaa hyökkäykseen, mutta hän on ollut käytännössä pois koko alkukauden, joten viime peleihin nähden muutosta ei juuri tule. Dunnin paluu tuo lisää voimaa keskikentälle (joka on nyt täydessä iskussa vihdoinkin), samoin Savage palasi 3 ottelun pelikiellon jälkeen ja teki maalin Cup-pelissä. Clapham & Lazaridis ovat poissa mutta Gray voi pelata myös laitapakkina.Blackburn
******************
Kokoonpanotiedot:
Pitkäaikaisloukkaantuneet Steven Reid & David Thompson puuttuvat yhä keskikentältä sekä toppari Andy Todd, myös Craig Short (keskuspakki) on loukkaantunut. Espanjasta tulleen Javier DePedron kohtaloa on hieman ihmetelty eikä kukaan oikein tiedä missä mies on ja pelaako milloin. Uusia poissaoloja ei ole (jos Cup-pelissä ei kukaan loukkaannu, päivitän tämän)

Poissa:
* Steven Reid, pitkäaikaisloukkaantunut
* David Thompson, ollut useamman pelin jo pois
* Andy Todd, Matteo korvaa
* Craig Short, pelasi Amoruson tilalla
* Javier DePedro, pelikunto = ?, Pedersen korvaa

Kunto:
1-2-3, sai viime viikonloppuna avausvoiton liigassa Portsmouthista 1-0. Saldo kotona 1-2-0 mutta vieraissa peli ollut erittäin sekavaa koko kauden (0-0-3). Pompey-matsi oli tilastojen valossa hyvä esitys (laukaukset 13-6), ja Hughesin tulo varmasti piristää peliä.

Ottelurasitus:
Cup-ottelun jälkeen jää mukavasti aikaa toipumiseen, kun Charlton-matsi pelataan vasta maanantaina.
* ke 22.9 Blackburn – Bournemouth ?-? (Carling Cup)
* ma 27.9 Charlton - Blackburn
* la 2.10 Blackburn – Aston Villa

Muuta:
Mark Hughes siirtyi Newcastleen lähteneen Graeme Sounessin tilalle viime viikolla, ja nappasi avauspelissään voiton. Managerinvaihdos ei tullut yhtään liian myöhään, sillä peli alkoi näyttää todella aneemiselta. Hughesin pitää saada ennen kaikkea Jon Stead iskuun ja tehdä jotain jatkuville loukkaantumisille. Toivoa paremmasta on, mutta taulukon puolen välin paremmalle puolelle tuskin ylletään tänä vuonna(kaan).

Yhteenveto:
Loukkaantumisista ei juuri kannata vähentää, sillä samat miehet ovat olleet jo pidempään poissa. Shortin puuttuminen ei hirveästi haittaa, sillä Matteo voi pelata topparina Amoruson kanssa (joka on ykkösmies), ja vasemmalle jää pätevä kaveri Michael Gray. Hughesin saadessa heti kättelyssä voitot alle (Cup-peli myös), koko joukkueen itseluottamus nousee ja Charlton on nykytilassaan erinomainen vastus Blackburnille.


Bolton
******************
Kokoonpanotiedot:
Ei kokoonpano-ongelmia, viikon Carling Cup –ottelussa pelasi n. 50% ykkösmiehistöstä. Jääskeläinen, Pedersen, Davies ja Okocha lepäsivät ja mm. Julio Cesar, Hierro sekä Les Ferdinand pääsivät avaukseen.

Poissa:
-

Kunto:
3-2-1, viime viikolla huippuotteet jatkuivat. Kohdannut Liverpoolin, ManU:n ja Arsenalin joista tuloksina 1-2-0. Carling Cupista mentiin helpohkosti jatkoon, ja viime vuoden finaalipaikka on varmasti tavoitteena tälläkin kaudella.

Ottelurasitus:
Vastustaja Birminghamilla myös Cup-ottelu viikolla, joten rasitustilassa ei eroja.
* ti 21.9 Yeovil – Bolton 0-2 (Carling Cup)
* la 25.9 Bolton - Birmingham
* la 2.10 WBA - Bolton

Muuta:
Boltonin yksi kantavia voimia viime vuosina ollut Youri Djorkaeff on nyt siirtymässä Fulhamiin. Kokonaisuutena kauden alku on ollut vahva, Bolton ”yllättää” taas tänäkin vuonna pirteällä pelillä. Ei murheita eikä huolia tällä hetkellä, paketti toimii hyvin.

Yhteenveto:
Aika perusprosenteilla voi Boltonin osalta lähteä arvioita tekemään, ainakaan mitään negatiivista joukkueesta ei voi löytää.


Charlton
******************
Kokoonpanotiedot:
Tärkein pelaaja Matt Holland on ollut poissa alkukaude otteluissa, mutta pelaa viikolla reservimatsissa. Samoin toppari Mark Fish ja kärkimies Shaun Bartlett, joten kolmikko on hyvää vauhtia toipumassa pelikuntoon. Carling Cup-ottelussa Luke Young sekä Joe Fortune nilkuttivat kentältä, pelikunto tarkistettava heidän osaltaan.

Poissa:
Ei varmoja poissaoloja yhtään kappaletta vielä tässä vaiheessa.
* Matt Holland = ?, iso vaikutus = joukkueen tärkein pelaaja
* Mark Fish = ?, ykköstoppari
* Shaun Bartlett = ?, hyökkäyspelaajia riittää joten ei juuri vaikutusta

Kunto:
2-2-2, pelannut huonommin mitä saldo osoittaa. Joukkue on ollut aika heikko jokaisessa ottelussa eikä olisi ansainnut kuin 3-4 pistettä tähän asti. Hollandin poissaololla näin suuri merkitys? Pelistä puuttuu luovuus ja touhu väkinäistä, oli TODELLA kovissa vaikeuksissa Cup-pelissä League2 tason Grimsbyä vastaan vaikka voitti 0-2.

Ottelurasitus:
Vastustaja Blackburnilla myös Cup-ottelu viikolla, joten rasitustilassa ei eroja.
* ti 21.9 Grimsby – Charlton 0-2 (Carling Cup)
* ma 27.9 Charlton - Blackburn
* la 2.10 Arsenal - Charlton

Muuta:
Joukkue oli todella lähellä munata taas Cup-ottelunsa 1-2 liigatasoa alempaa joukkuetta vastaan. Vain Dean Kielyn huipputorjunnat päästivät Charltonin tällä kertaa jatkoon. Francis Jeffers on pääsemässä Charltonissa ihan hyvään iskuun, mutta muilta osin peli ei toimi ja Hollandin paluuta odotellaan. Uusi hankinta Rommedahl on ollut todella vaisu, kuten myös Jonatan Johansson (ainahan se on).

Yhteenveto:
Loukkaantumiset tarkistettava vielä ennen peliä, Hollandin poissaolo on ~2% arvoinen. Tällä hetkellä joku mättää Curbishleyn miehistössä ja itse siirrän 2-3 pykälää niiltä pois ns. mutusiirtona. Manageria vaihtanut Blackburn voi olla tosi vaikea pala kotona, kun peliä ei tällä hetkellä saada hallintaan millään.Chelsea
******************
Kokoonpanotiedot:
Carlo Cudicini ja Arjen Robben ovat olleet ainoat virallisesti loukkaantuneet miehet jo useamman viikon, muilta osin uusia kolhuja pitäisi olla. Uusi hankinta Cech on pelannut sen verran hyvin (1 päästetty 6 pelissä) ettei Cudicinin paluulla ole hirveä kiire.

Poissa:
* Carlo Cudicini, ei vaikutusta
* Arjen Robben, ollut koko kauden poissa, ei vaikutusta

Kunto:
4-2-0, neljän voiton jälkeen kaksi 0-0 tasuria putkeen (Aston Villa, Tottenham) ja molemmissa syy ollut joukkueen todella huono viimeistely. Champions Liigassa kaatui PSG peräti 3-0 vieraissa, joten Porto-matsin voitto ja Chelsea alkaa olla hyvin vahvasti jatkopaikassa kiinni. Liigassa edessä tiukat ottelut ja avaustappio alkaa tällä menolla häämöttää.

Ottelurasitus:
Tiukka ohjelma: top8 porukka Boro vieraissa, joka edeltää keskiviikon Porto-matsia eli viime kauden Champions Liigan voittajaa vastaan. Sitä seuraa kärkikamppailu Liverpoolia vastaan sunnuntaina. Chelsea ei osallistunut Carling Cupiin vielä tällä kierroksella.
* su 19.9 Chelsea – Tottenham 0-0
* la 25.9 Middlesbrough - Chelsea
* ke 29.9 Chelsea – Porto (Champions League)
* su 3.10 Chelsea - Liverpool

Muuta:
Peli kulkee näennäisesti hyvin, mutta Mourinhon taktiikka alkaa näyttää jo nyt vähän köyhältä. Puolustuspeli toimii kuin unelma mutta hyökkäyksiin ei saada leveyttä. Tottenham-pelissä joukkue puski koko ajan keskeltä, koska laitalinkkejä ei ole lainkaan tai ne istuvat penkillä a’la Damien Duff. Joukkueessa on huippuluokan kärkimiehet, joille ei saada keskityksiä.

Yhteenveto:
Kokoonpanotietojen pohjalta ei ole syytä vähentää mitään, mutta UCL-peli saattaa vaikuttaa vähän pään sisällä. Viime kauden mestari Porto on varmasti sytyttävä kohtaaminen, ja Borolla riittää reilusti tulivoimaa eli puolustus on kovilla. Itse vähentäisin ehkä 2-3% Chelsealta perusarvioista, mutta en enempää, pieni korjaus.


Crystal Palace
******************
Kokoonpanotiedot:
Puolustaja Danny Butterfield ainoa loukkaantunut pelaaja. Cup-ottelussa viikolla vaihdettiin about puolet kokoonpanosta aina maalivahtia myöten, mutta muutokset eivät pelillisesti helpottaneet vaan Palace hukkasi tuhat ja yksi paikkaa.

Poissa:
* Danny Butterfield, ei juuri merkitystä, koko joukkue sekoilee ja paikkaajia on

Kunto:
0-1-5 eli surkea alku. Palace jäi täysin jyrän alle jopa Man Cityä vastaan, joka oli ainakin paperilla melkeinpä helpoin peli tähän asti. Ainut tasuri tuli kauden avauspelistä Norwichia vastaan, ja Carling Cupin matsi 2 sarjaporrasta alempaa Hartlepoolia vastaan oli myös kaameaa katsottavaa.
Ottelurasitus:
Vastustaja Aston Villalla myös Cup-ottelu viikolla, joten rasitustilassa ei eroja.
* ti 21.9 Crystal P – Hartlepool 2-1, 1-1 (Carling Cup)
* la 25.9 Aston Villa – Crystal P
* ma 4.10 Crystal P - Fulham

Muuta:
Ian Dowie nosti Palacen hurmoksessa Valioliigaan, vaikka joukkue ei olisi välttämättä ollut edes top10 sakki tänä vuonna Championshipissä. Tämä näkyy, ja Palacen materiaali ei riitä millään osa-alueella lähellekään muita seuroja. Selvästi heikoin nousijoista, eikä edes ihme tule pelastamaan sitä putoamiselta tänä vuonna. Se näyttää olevan jopa heikompi mitä viime kauden putoajat.

Yhteenveto:
Palacen puolesta ei kannata ropoja uhrata tällä hetkellä, vrt Pelicans SM-Liigassa, jos ei jotain aivan älytöntä esim tasoituksissa irtoa. Peli on surkeaa, itseluottamus alhaalla ja kaikin puolin näyttää todella huonolta.


Everton
******************
Kokoonpanotiedot:
Li Tie on ainoa poissaolija, ei vaikutusta. Jopa vanha sotaratsu Duncan Ferguson on tällä hetkellä pelikunnossa! Viikon Cup-ottelussa joukkue pelasi käytännössä ykkösmiehistöllä ja kaatoi League1 tason Bristol Cityn vasta pilkkujen jälkeen. Hyvin kauden aloittanut Leon Osman on epävarma, ja muutama muukin pelaaja keräsi pikkukolhuja. Ei varmoja poissaolijoita kuitenkaan muita.

Poissa:
* Li Tie, ei vaikutusta
* Leon Osman =?, olisi kyllä miinusta hyökkäyspelille

Kunto:
4-1-1, eli huikea kauden alku tähän mennessä. Pistemenetykset vain ManU:lle vieraissa ja Arsenalille kotona, joten Everton on kyllä ylittänyt reilusti hurjimmatkin odotukset. Joukkue sai tärkeät voitot WBA:sta ja Palacesta, joka nosti itseluottamusta ja peli on yllättävän vapautunutta ja tehokasta Rooneyn lähdöstä huolimatta.

Ottelurasitus:
Vastustaja Portsmouthilla myös Cup-ottelu viikolla, joten rasitustilassa ei eroja.
* ke 22.9 Bristol C – Everton 3-4, 2-2 (Carling Cup)
* la 25.9 Portsmouth - Everton
* la 2.10 Everton - Tottenham

Muuta:
Wayne Rooney lähti joukkueesta ison kohun saattelemana ja ennen kauden alkua ristiriidat repivät pakettia. Joukkue on koonnut itsensä loistavasti ja rahatilannekaan ei näytä enää niin pahalta. Kannattaa huomioida se, että Everton vetää hurjasti yli tasonsa koko ajan, ja tulee kyllä alas ennen joulua kun rasitus alkaa näkyä. Se ei ole kaiken järjen mukaan Valioliigan top10 sakkia lähelläkään tällä kaudella – vähän sama jos SaiPa tai Ässät johtaisi SM-Liigaa.

Yhteenveto:
Evertonilla ei taustoissa ole juurikaan ongelmia, Leon Osman olisi pieni miinus, mutta ei hänen pelaamisensa tai poissaolonsa peliä ratkaise. Itse uskon että Evertonille käy kylmät tässä pelissä, joka sen pitäisi nyt hyvän kauden alun jälkeen hoitaa. Kova menestys alkaa tuoda paineita, kun fanien usko nousee, ja joukkueen oletetaan jatkavan samaa rataa loputtomiin. Teen itse sen parin pykälän siirron Pompeylle perusarvioista, koska tässä on sellainen vastus joka sopii Fratton Parkin valtiaille kuin nyrkki silmään.Fulham
******************
Kokoonpanotiedot:
Huomion arvioisia poissaolijoita ovat edelleen joukkueen kapteeni Lee Clark, hyökkäyspäähän hyvin operoiva Claus Jensen sekä aloituskokoonpanon left back tontin haltija Carlos Boganecra. Clark & Jensen ovat olleet jo jonkin aikaa poissa ja se kyllä näkyy joukkueen pelissä. Ongelmia tuo vielä lisää Diopin ja Colen hankkimat punaiset, kun herrat lämpenivät WBA-matsissa vähän liikaa. Viikon Cup-ottelussa oli 3-4 pelaajaa vaille täysi miehitys, joka kertoo taas kerran siitä että CC on tärkeä keskikastin + alemman kastin Valioliigaseuroille: helpoin tie eurooppaan. Siksi lepuutuksia ei juuri näy. Kannattaa huomioida, että Steed Malbranque on pelannut tositoimiin.

Poissa:
* Lee Clark, kapteeni ja tärkeä pelaaja
* Claus Jensen, aloituskokoonpanon mies, ei suoranaista korvaajaa
* Carlos Boganecra, poissaolo on pieni miinus, Adam Green korvaa
* Papa Boupa Diop, pelikielto, avauskokoonpanon mies, miinusta tulee
* Andy Cole, pelikielto, miinusta kärkeen

Kunto:
1-2-3, eli aika surkeasti kausi alkanut. Carling Cupissa Fulham nuiji League1 tason Oldhamin 1-4, suhteellisen tasapaksun esityksen jälkeen. Keskikentän loukkaantumiset (kun Malbranque on myös puuttunut) ovat sotkeneet pahasti peliä, ja puolustuspeli varsinkin on mennyt ihan pipariksi ja peräpää soinut kovaa. Silloin pelejä on vaikea voittaa, varsinkin kun maalinteko ei Fulhamille ole helppoa.

Ottelurasitus:
Vastustaja Southamptonilla myös Cup-ottelu viikolla, joten rasitustilassa ei eroja.
* ke 22.9 Oldham – Fulham 1-4 (Carling Cup)
* la 25.9 Fulham – Souhampton
* ma 4.10 Crystal P – Fulham

Muuta:
Boltonista lähtenyt Youri Djorkaeff on lähellä tehdä sopimuksen mökkiläisten kanssa. Vaikka ranskalainen alkaakin olla jo uransa ehtoopuolella, hän voisi olla erittäin tärkeä lisä hyökkäyspeliin. Kärjet ovat Fulhamilla todella heikot tällä kaudella, joten keskikentän on ladottava lisää maaleja.

Yhteenveto:
Kaksi seuraavaa vastusta näyttävät pitkälle syksyn tuskan määrän lontoolaisille: sekä Southampton että Palace vieraissa ovat ehdottomasti voitettavissa. Poissaoloista on pakko antaa miinusta Fulhamille, ja pelin yleisestä toimimattomuudesta tekisin vielä pienen korjauksen. Vaikea löytää positiivisia elementtejä Fulhamin touhusta toistaiseksi, se on aivan ansaitulla paikalla sarjataulukossa.Liverpool:
******************
Kokoonpanotiedot:
Steve Gerrardin loukkaantuminen n.2 kuukaudeksi ManU-pelissä on Liverpoolille niin sanottu ”massive injury blow”. Kauden paras pelaaja tähän asti ja joukkueen kapteeni, joten reikä on iso paikattavaksi. Xabi Alonson on nostettava profiiliaan kovasti jos meinaa Gerrardin korvata. Vladimir Smicer on kuukausia poissa ja Antonio Nunez ei ole ehtinyt pelata otteluakaan, yhä viikkoja poissa. Muilta osin poissaolijoita ei ole tiedossa.

Poissa:
* Steven Gerrard, kapteeni ja tärkein pelaaja tällä kaudella
* Antonio Nunez, ei vaikutusta
* Vladimir Smicer, ei vaikutusta

Kunto:
2-1-2, tappiot Boltonille ja ManU:lle, voitot Man Citystä sekä WBA:sta. Tuloksellisesti aika keskinkertaisesti, mutta on aineksia kuitenkin viime kausia parempaan sijoitukseen selkeästi olemassa. Joukkue parantanee peliään koko ajan kauden edetessä, kun kokoonpanon vaihtuvuuden aiheuttamat ongelmat hitsautuvt pois.

Ottelurasitus:
Ei pelannut viikolla Cupissa kuten vastustaja Norwich, mutta tiistaina edessä erittäin vittumainen vieraspeli Kreikassa. Huipputärkeä viikko edessä, sillä Norwichia seuraa Chelsea vieraissa. Keskittyminen Norwich-peliin kärsii Champions Liigan vuoksi, ja siinä onkin vieraiden ainoa toivo saada pisteitä. Tämän klassisempaa letdown-peliä ei voi olla olemassa Valioliigassa.
* ma 19.9 Man Utd – Liverpool 2-1
* la 25.9 Liverpool - Norwich
* ti 28.9 Olympiakos - Liverpool
* su 3.10 Chelsea - Liverpool

Muuta:
Rafa Benitez on saanut Liverpooliin kokonaisuutena uutta ilmettä, ja huolimatta “vain” 2-1-2 alusta, joukkue näyttää paljon viime vuotta paremmalta. Tämä voi olla uusien miesten sisäänajokausi, joten Liverpool ei kaikesta huolimatta tule tekemään hirveästi parempaa tulosta viime kauteen nähden. Uusien miesten sisäänajo vie aikaa, ja siitä on kaikki nyt kiinni, materiaali on laadukasta ja hankinnat erinomaisia. Gerrardin loukkaantuminen oli tosi kova isku, joten nyt Espanjalaisista Xabi Alonso & Luis Garcia otetaan todella mittaan.

Yhteenveto:
Norwich on ennakkoon todella köykäinen vastus, ja tuo kun yhdistetään tulevaan UCL-peliin + Chelsea matsiin saadaan kaikki EVVK-pelin ainekset. Gerrard syö yksin jo 2-3 prossaa pois ja sitten pieni korjaus tuosta syttymisestä, jota ei tähän varmasti ole erityisemmin luvassa.


Man City
******************
Kokoonpanotiedot:
Jollain tasolla merkittävinä puutteina voi pitää Steve McManamanin sekä Trevor Sinclarin puuttumista keskikentältä, kaksikko on tosin puuttunut jo useammasta pelistä. Viikon 7-1 Barnsleyn murskajaisissa oli kentällä suurimmalta osin ykkösmiehistö, pois lukien tärkeimmät miehet eli David James, Claudio Reyna ja Nicolas Anelka.

Poissa:
* Steve McManaman, ei juuri vaikutusta
* Trevor Sinclair, ei juuri vaikutusta (molemmille korvaajia löytyy)

Kunto:
2-1-3, ja kausi on alkanut aika odotetulla tavalla. Se, että City on sijalla 11 noinkin huonolla saldolla, kertoo miten paljon huonompia joukkueita sarjassa on. Viime viikonlopun Palace-esitys oli hyvä, ja voitto riitti pelastamaan Kevin Keeganin työpaikan. Tappio olisi tiennyt potkuja, joten tuo kuvannee Cityn kuntoa. Cup-pelissä kaatui League1 tason Barnsley 7-1, mutta tuolle ei kannata painoa juuri antaa.

Ottelurasitus:
Vastustaja Arsenal ei pelannut viikolla Cupissa.
* ti 22.9 Man City – Barnsley 7-1 (Carling Cup)
* la 25.9 Man City – Arsenal
* la 2.10 Southampton – Man City

Muuta:
Manageri Kevin Keegan oli jo hyvin lähellä potkuja, mutta pelastui 2-1 vierasvoiton (Palace) ansiosta. 7-1 Cup-nuijiminen Barnsleystä toi lisäuskoa, mutta fakta on kuitenkin se, että Keegan munasi täysin kesähankinnat ja City vain heikentyi. Viime kauden tuskainen kausi saanee jatkoa ja ennustan Keeganin saavan jossain vaiheessa potkut tällä kaudella. Joukkue huutaa managerinvaihtoa, kuten esim Blackburn.

Yhteenveto:
Poissaoloista voi ehkä pienen korjauksen tehdä, muttei juuri tarvitse huomioida. Arsenalin UCL-matsi viikolla on Citylle pieni etu, kun tykkimiesten keskittyminen voi sen vuoksi hieman herpaantua. Tasoero nyky-Cityllä on Arsenaliin kuitenkin järkyttävän iso, joten voitto olisi suuryllätys ainakin allekirjoittaneelle.


Man United
******************
Kokoonpanotiedot:
Pitkäaikaisloukkaantuneet Solskjaer ja Saha ovat yhä poissa, kuten myös Gary Neville. Ihmepoika Wayne Rooney on kovasti tekemässä paluuta viikon UCL-peliin, muttei ole vielä nyt kuvioissa. Kärkimiesten loukkaantumiset eivät ole ongelma kun RVN on yksinäinen piikki ja Smith korvaa tarvittaessa. Myös Neville & Saha ovat lähellä paluuta.

Poissa:
* Ole-Gunnar Solskjaer, ei vaikutusta
* Gary Neville, pieni miinus, Wes Brown korvaa
* Louis Saha, ei vaikutusta
* Wayne Rooney, ei vaikutusta

Kunto:
2-3-1, eli hieman kangerrellen on kausi lähtenyt käyntiin mutta kaikesta huolimatta vain 1 tappio. Loukkaantumiset ovat sotkeneet pahasti kauden alkua, sekä Rion pelikielto & Heinzen Olympialaiset. Liverpoolia vastaan ekaa kertaa ykkösmiehitys ja peli olisi voinut hyvin olla 4-0 jo 45” jälkeen, todella ylivoimainen esitys. Toisella jaksolla omasta maalista tullut tasoitus vähän sotki peliä, mutta erittäin ansaittu voitto – alkukauden epäonni kääntyi vihdoin.

Ottelurasitus:
Vastustaja Tottenham pelasi viikolla Carling Cup -matsin, mutta ManU:a voi hieman häiritä tuleva UCL-peli. Liverpool-voitto & Rion onnistunut paluu oli suuri henkinen kynnys joka ylitettiin, joten sen tuoma virta + kokoonpano-ongelmien poistuminen voi kantaa huikeaan voittoputkeen.
* ma 21.9 Man Utd – Liverpool 2-1
* la 25.9 Tottenham – Man Utd
* ti 28.9 Man Utd - Fenerbache
* su 3.10 Man Utd - Middlesbrough

Muuta:
Rio Ferdinand siis palasi maanantaina 8kk mittaisen pelikiellon jälkeen taas kuvioihin, ja teki kyllä vaikutuksen hyvällä pelituntumallaan. Merkitys on huikean iso, kun siihen yhdistetään Gabriel Heinzen paluu Olympialaisista = puolustuslinja on vihdoin kunnossa. Usein tunaroiva Silvestre paikkasi paljon kahdella hienolla puskumaalillaan. Myös Wayne Rooney on tekemässä paluuta lähiaikoina, joten ManU:n ongelmien selvitessä joukkue voi hyvinkin päästä nyt ”vanhaan hyvään tahtiin”. Alkukaudella otteluissa on myös ollut paljon epäonnea, voittojen puuttuminen ei ole ollut vain poissaoloista kiinni.

Yhteenveto:
Itse annan Man Unitedille edellä mainittujen henkisten asioiden puolesta & sotkujen selviämisestä hieman extraa. UCL-matsin en näe nyt juuri haittaavan, koska Fenerbachen vuoksi pelaajia ei tarvinne juuri lepuuttaa. Punakoneen esitys oli niin järisyttävä Liverpoolia vastaan ekalla jaksolla, että 30% siitä vauhdista riittää rikkomaan Spursin nollan (tappiosarakkeesta).


Middlesbrough
******************
Kokoonpanotiedot:
Michael Reiziger on poissa lokakuun lopulle, mutta Mendieta & Ehiogu –kaksikon pelikelpoisuus jää viime hetken kuntotarkistuksen varaan. Everton-pelissä Nemeth alotiti Mendietan paikalla ja Riggott korvasi Ehiogu, joten sama kokoonpano jatkaa jos ko. herrat puuttuvat. Zenden on pelikuntoinen vaikka loukkasikin itseään Toffees-matsissa.

Poissa:
* Michael Reiziger, pieni miinus, Stuart Parnaby paikkaa

Kunto:
3-1-2, joten hyvä avaus Valioliigakaudelle. Everton-tappiossa oli mukana UEFA Cup-krapulaa, jossa Boro nuiji helpon oloisesti Tshekkiläisen vastustajansa. UEFA Cup:n vaikutukset kannattaa Boron kohdalla huomioida vähän extra kertoimella, koska joukkue on ensimmäistä kertaa Euroopassa ja kuume on kova. Liigassa tahti on ollut hyvää, peli kulkee ja varsinkin maalinteko toimii loistavasti.

Ottelurasitus:
Borolla on todella kova ohjelma, kun se kohtaa Chelsean & ManU:n Valioliigassa ja siinä välissä UEFA:n jatkopeli. ManU-matsissa voi olla puhti aika pahasti poissa, mutta Chelsea varmasti sytyttää.
* su 19.9 Everton – Middlesbrough 1-0
* la 25.9 Middlesbrough – Chelsea
* to 30.9 Banik – Middlesbrough (UEFA Cup)
* su 3.10 Man Utd - Middlesbrough

Muuta:
Mielenkiintoista nähdä, kuina pahasti UEFA Cup sotkee Boron peliä tällä kaudella. Ilman hirvittävää tunarointia jatkopaikka lohkovaiheeseen on jo taskussa, ja kapealla & ennen kaikkea ”vanhalla materiaalilla” (30 nurkilla ja yli olevat avainpelaajat) operoiva joukkue voi olla liigassa ajoittain puhki.

Yhteenveto:
Everton-pelissä joukkueella oli selvästi Cup-krapulaa, joten Chelsea-peliin se lienee haudattu. Liigan kärkijoukkue sytyttää varmasti, ja miljoonamiehistöllä voi olla enemmänkin motivointivaikeuksia tähän mittelöön. Kokoonpanotietojen pohjalta max 1-2% vähennys Borolta = ei juuri merkitystä.


Newcastle
******************
Kokoonpanotiedot:
Viime vuonnakin pitkään loukkaantuneena ollut Kieron Dyer on taas poissa kentiltä, ja tällä kertaa n. 5-6 viikkoa. Dyer ei tunnu olevan koskaan täydessä tikissä, ja nytkin ehti pelata vain pari peliä. Shola Ameobi on myös ulkona ja Titus Bramble epävarma. NUFC jatkaa todennäköisesti samalla kokoonpanolla, jolla Southampton kaatui viime sunnuntaina.

Poissa:
* Shola Ameobi, ei vaikutusta
* Kieron Dyer, ei vaikutusta (tuntuisi kyllä jos mies joskus olisi kunnossa)
* Titus Bramble = ?, ei vaikutusta, on pelannut huonosti ja Elliott paikkaa

Kunto:
2-2-2, eli Newcastle aloitti tänäkin vuonna kankeasti. Joukkue sai poikki lähes vuoden kestäneen voitottomien vieraspelien putken Southamptonia vastaan 2-1 voitolla. Magpies ei ollut tällä kertaa erityisen hyvä, mutta turaus puuttui ja puolustus on mennyt paremmaksi alkukauden jälkeen.

Ottelurasitus:
Newcastle ei pelannut viikolla Carling Cupissa kuten vastustaja WBA, ja UEFA Cupin ottelu ei pitäisi hirveitä tuskia aiheuttaa henkisellä tasolla (=ei häirinne keskittymistä liigaan), kun takana on 2-0 keula.
* su 19.9 Southampton – Newcastle 1-2
* la 25.9 Newcastle - WBA
* to 29.9 Hapoel Bnei Shakn – Newcastle (UEFA Cup)
* su 3.10 Birmingham - Newcastle

Muuta:
Uusi manageri Souness aloitti urakkansa pätevästi kaudella voitolla, ja jos Blackburn-peli lasketaan mukaan (jossa Souey nyki naruista katsomon puolella) saldona on 3-0-0 maalierolla 7-1. Vastustajat ovat olleet toistaiseksi aika kevyitä, joten skotin todelliset managerointitaidot punnitaan vasta kauden edetessä.

Yhteenveto:
Kokoonpanotiedoissa ei ole mitään prosentteja muokkaavaa minun mielestäni, ja mahdollinen UEFA Cupin tuoma keskittymisen herpaantuminen & Souey:n tuoma noste ainakin korvaavat toisensa. Lähtisin ihan perusprosenteista liikkeelle NUFC:n kanssa.


Norwich
******************
Kokoonpanotiedot:
Toppari Curtis Fleming on poissa hyvin todennäköisesti Liverpool-matsista, joten hyökkääjänä (brrrrr) pelannut Gary Doherty siirretään takaisin sinne päähän kenttää, jonne mies kuuluu. Matthias Svensson pelaa silloin Dohertyn tilalla ylhäällä. Leon McKenzie on tervehtynyt muttei varmaan pääse avaukseen. Viikon Cup-pelissä kentällä oli käytännössä 2-3 miestä vajaa täysi miehitys (Bentley & Edworthy lepäsivät).

Poissa:
* Curtis Fleming, ihan hyvin suoriutunut toppari, joten pieni miinus

Kunto:
0-4-2, joten tappiot on vältetty hyvin ja kahdesta viime pelistä on saldona kaksi 0-0 tasuria Villaa ja Spursia vastaan. Yhdellä voitolla Canaries nousisi puoli tusinaa pykälää ylös, mutta vaikealta pelien ratkaisu näyttää. Carling Cupissa kaatui League2 tason Bristol Rovers aika hikisesti 1-0 kotona, joten Green on pitänyt nollan nyt jo 3 peliä putkeen.

Ottelurasitus:
Vastustaja Liverpool ei pelannut viikolla Cup-ottelua, mutta punanuttujen rasitteena on tuleva UCL-ottelu.
* ti 21.9 Norwich – Bristol R 1-0 (Carling Cup)
* la 25.9 Liverpool - Norwich
* la 2.10 Norwich - Portsmouth

Muuta:
Norwich näyttää pelottavan riippuvaiselta kahdesta miehestä: Maalivahti Green on taatusti joka ainoan pisteen ratkaisumies nro 1 tällä kaudella. Jos Green ei vedä unelmapeliä, tuloksena on tappio. Voiton puolestaan ratkaisee Darren Huckerby, joka tuntuu olevan ainoa edes lähellä Valioliigatasoa oleva pelaaja Greenin lisäksi. Huckerby on vain usein liian yksin ja miestä peluutetaan liian laajalla: sinne 16 boksiin vain sanon minä.

Yhteenveto:
Poissaolosta voi napata 1% miinuksen mutta se on aika makuasia. Käytännössä ongelmia Norwichilla ei ole, ja prosentteihin ei kanarialintujen tilanteen vuoksi ole syytä minusta kajota.


Portsmouth
******************
Kokoonpanotiedot:
Kapteeni Arjan De Zeeuw:n loukkaantuminen oli paha isku, ja hyvin kauden pelannutta topparia tulee kyllä ikävä. Voi olla että tuo poissaolo maksaa sen yhden maalin Evertonille. Loput miehet ovat käytännössä merkityksettömiä (Todorov, Pericard, Foxe, Berkovic): olleet kauan poissa tai sitten korvaajia löytyy. Viikon Cup-pelissä lepuutettiin maalivahdin lisäksi 3-4 avainpelaajaa, mm. Yakubua - kamerunilainen ”wizkid” Valery Mezague sekä kohuhankinta Diomansy Kamara tekivät debyyttinsä.

Poissa:
* Arjan De Zeeuw, kapteeni ja tärkeä toppari, paha miinus
* Svetoslav Todorow, ollut käytännössä jo 1,5v poissa
* Vincent Pericard, ei vaikutusta
* Hayden Foxe, ei vaikutusta
* Eyal Berkovic, ei vaikutusta (periaatteessa avauksen mies mutta korvaajia on)

Kunto:
2-1-2, kotona toistaiseksi tappioitta eli Fratton Park tullee olemaan kova paikka tälläkin kaudella. Portsmouthilla on ollut todella suotuisa ohjelma kauden alkuun, sillä se ei ole kohdannut vielä yhtään kärkiseuraa. Pelissä ei mitään ihmeempää loistoa tai ongelmia ole, perustason suorittamista. Viikolla ennätyshankinta Diomansy Camara vei joukkueen jatkoon kovaa Cup-ryhmän Tranmeren luolasta 0-1.

Ottelurasitus:
Vastustaja Evertonilla myös Cup-ottelu viikolla, joten rasitustilassa ei eroja.
* ti 21.9 Tranmere - Portsmouth 0-1 (Carling Cup)
* su 26.9 Portsmouth - Everton
* la 2.10 Norwich - Portsmouth

Muuta:
Portsmouthilla näyttäisi olevan ihan hyvin pullat uunissa, ja Harry Redknappilla on tällä hetkellä käsissään parempi tiimi kuin koskaan. Joukkue kärsi koko viime kauden kovasta loukkaantumisbuumista, mutta nyt miehet ovat terveenä, ja Pompey sai myös siirtoikkunan aikana sisään hyviä hankintoja. Punakka Harry oli jo kesällä tukkanuottasilla seuran serbiomistajan kanss syyttäen hankintojen lipsumisesta pois, mutta tilanne on nyt erinomainen. Ryhmä on selvästi valmiimpi ja laadukkaampi varsinkin hyökkäyspäästä, verrattuna viime kauteen.

Yhteenveto:
Arjan De Zeeuwin poissaolosta on ehkä 2% rokotettava, mutta muita negatiivisia tai erityisen positivisia asioita en itse Pompeyn kohdalla näe.


Southampton
******************
Kokoonpanotiedot:
Graeme LeSaux on uusi mahdollinen poissaolija verrattuna viime viikkojen kokoonpanoon, ja hänen puuttumisensa antaisi nuorelle Jelle VanDamme:lle paikan avaukseen. Toppari Mikael Svensson on yhä poissa, samoin kapteeni Jason Dodd sekä keskikentän Matt Oakley & Marian Pahars. James Beattie oli poissa Cup-pelistä akillesvaivojen vuoksi, mutta hänen pitäisi olla pelikuntoinen, kuten myös Newcastle-ottelussa jo kauden toisen maalinsa tehneen Anders Svenssonin. Cup-pelissä kentällä oli käytännössä Beattieta vajaa ykkösmiehistö.

Poissa:
* Graeme LeSaux =?, ei miinusta koska VanDamme korvaa + voi pelata
* Matt Oakley, ollut jo pidempään poissa
* Mikael Svensson, ei negaa, uusi hankinta Andreas Jakobsson paikannut hyvin
* Marian Pahars, vaihtopenkin lämmittäjä -tasoa
* Jason Dodd, ollut jo pidempään poissa

Kunto:
1-1-4, joten Valioliiga on mennyt aika heikosti Sturrockin lähdön jälkeen: seuraaja Steve Widgley odottaa yhä avausvoittoaan liigassa. Carling Cupiss Saints eteni aika helposti jatkoon 0-3 vierasvoitolla, joka oli Widgleyn ensimmäinen voitto Southamptonin peräsimessä. Aineksia on parempaan, ja mielestäni Southamptonin peli on parantunut koko ajan viime otteluissa.

Ottelurasitus:
Vastustaja Fulhamilla myös Cup-ottelu viikolla, joten rasitustilassa ei eroja. Fulham ja Man City ovat erinomaisia vastuksia kääntää kelkka, molemmissa on 3 pistettä tarjolla.
* ke 22.9 Northampton – Southampton 0-3 (Carling Cup)
* la 25.9 Fulham - Southampton
* la 2.10 Southampton – Man City

Muuta:
Managerisekoilut siis jatkuivat tälläkin kaudella, ja parin vuoden takaiset europaikat ja huippusijat jäävät kyllä haaveeksi. Joukkueessa on todella monta hyvää puolustavaa pelaajaa, ja avauskokoonpanosta on kohta puolet ruotsalaisia. Pelitekovoimaa ei ole yhtään, jonka vuoksi se on paljon erikoistilanteiden ja target-miehille roiskittujen keskitysten varassa.

Yhteenveto:
Kokoonpanotiedoista en ottaisi itse tällä hetkellä mitään pois, kun kaikki ovat ”long term” poissaolijoita. VanDamme paikkaa LeSauxin ihan hyvin, jos vanha sotaratsu on poissa. Cup-voitto teki varmasti hyvää, Saints on parantanut koko ajan viime peleissä ja ongelmissa oleva Fulham on erinomaisen sopiva vastus hyvin puolustavalle Southamptonille.


Tottenham
******************
Kokoonpanotiedot:
Chelsea-pelissä kentältä nilkuttanut Timothee Atouba on uusin nimi Tottenhamin loukkaantuneiden listaan, joka on alkanut pikkuhiljaa tosin tyhjentyä. Atouban lisäksi merkittäviä poissaolijoita ovat Michael Carrick sekä Mauricio Taricco, mutta nämä miehet eivät taitaisi päästä nyky-Spursissa avaukseen vaikka olisivatkin kunnossa. Viikon Cup-ottelussa lepäsivät Edman & Pamarot & Robinson, muilta osin oli ykkösmiehistö kehissä.

Poissa:
* Timothee Atouba, pieni miinus, koska mies on ollut ihan hyvä left winginä
* Michael Carrick, ei vaikutusta
* Mauricio Tarricco, ei vaikutusta

Kunto:
2-4-0, joten joukkue jatkaa yhä tappioitta Valioliigassa. Tuskin kukaan olisi näin hyvää alkua Spursille povannut, mutta puolustuspeli on toistaiseksi toiminut erittäin hyvin. Toki tuuria oli Chelsea-pelissäkin reilusti mukana, mutta koko porukka on nyt selvästi organisoidumpi mitä viime vuosina, eikä peräpää soi jatkuvalla tahdilla. Hyvä ote jatkui myös Cupissa, jossa Tottenham nuiji League1 tason Oldhamin vieraissa peräti 6-0.

Ottelurasitus:
Vastustaja Man Utd ei pelannut viikolla Cupissa, mutta punakoneen rasitteena on tuleva UCL-ottelu.
* ke 22.9 Oldham – Tottenham 0-6 (Carling Cup)
* la 25.9 Tottenham – Man Utd
* la 2.10 Everton - Tottenham

Muuta:
Jacques Santinin taitoja epäiltiin ennen kauden alkua, kun Spurs hävisi käytännössä jokaisen harjoitusottelun. Pikkuhiljaa peli on alkanut kuitenkin toimia paremmin, ja Santinin hankinnat ovat onnistuneet loistavasti & peli on paremmin organisoitua kuin 5 vuoteen. Ainut miinus on joukkueen lähestulkoon täydellinen riippuvuus Defoen maaleista.

Yhteenveto:
Poissaoloista ei juuri negaa, tosin Atouban puuttuminen on ehkä 1-2% arvoinen. Korvaaja Jackson ei ole mikään ihmemies. Itsellä on sellainen olo, että kovassa nousussa oleva ManU tulee olemaan aivan liian kova pala, sillä Chelsean mielikuvitukseton hyökkäys ei loppujen lopuksi saanut Tottenhamin pakettia sekaisin. Spursin on myös kotonaan hyökättävä enemmän, joten ManU:n laitalinkit a’la Giggs & Ronaldo + keskitykset RVN:n päähän ovat yhtä pahoja kuin kauden 5 ottelussa yhteensä.


WBA
******************
Kokoonpanotiedot:
Poissa ovat näillä näkymin vain pakit Larus Sigursson sekä Paul Robinson. Keskikentällä kauden alussa 2 maalia tehnyt Neil Clement on taas pelikelpoinen kärsittyään yhden ottelun pelikiellon. Valioliigadebyyttiä kärkkyvät sekä Cosmin Contra, että Junichi Inamoto. Viikon Cup-ottelussa lepuutettiin muutamia avainpelaajia, mm. maalivahti Hoult, Kanu, Greening sekä Neil Clement kärsi pelikieltonsa.

Poissa:
* Larus Sigursson, ei vaikutusta
* Paul Robinson, avauskokoonpanon mies joten pieni miinus, Scimeca korvaa

Kunto:
0-4-2, eli voitto puuttuu ja se oli kyllä Fulham-pelissä todellakin tarjolla: tuore hankinta Robert Earnshaw teki kuitenkin Beckhamit, ja täräytti pallon pilkulta metrikaupalla yli kun puoli tuntia oli pelattu. Joukkueella on Norwichin tavoin selkeä ongelma ratkaista tasaiset ottelut, mutta otteet ovat selkeästi parempia mitä Crystal Palacella. Viikolla se tunaroi omituisesti itsensä pihalle 2 sarjatasoa alemman Colchesterin vieraana, joka ei lupaa kyllä erityisen hyvää jatkossa.

Ottelurasitus:
Vastustaja Newcastle ei pelannut Cupissa viikolla, mutta harakoita häiritsee (ehkä) tuleva UEFA Cup-ottelu torstaina.
* ti 21.9 Colchester – WBA 2-1, 1-1 (Carling Cup)
* la 25.9 Newcastle - WBA
* la 2.10 WBA - Bolton

Muuta:
Gary Megsonin ryhmä on muiden nousijoiden tapaan ilman avausvoittoa, vaikka joukkuetta vahvistettiin vielä siirtoikkunan sulkeutumishetkille saakka. WBA:ssa on aineksia parempaan, mutta iso vaihtuvuus näkyy ja lopullinen terävyys puuttuu. Materiaali on paperilla selvästi muita nousijoita laadukkaampi jokaisella osa-alueella, mutta siitä pitäisi saada ehdottomasti enemmän irti.

Yhteenveto:
Lähtisin WBA:n kanssa perusprosenteilla liikkelle, poissaoloilla ei käytännössä ole mitään merkitystä. Joukkueen otteissa ei ole viime vikkoihin tapahtunut erityistä käännettä suuntaan tai toiseen, joten en lähtisi sieltäkään korjausliikkeitä oikein hakemaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


lalli20003
Jäsen
Viestit: 102
Liittynyt: 02.03.2004, 16:02

Tuotto: +4.15 yks.

Palautus%: 131.32%

Panosten ka: 3.31 yks.

Vetoja: 4

Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja lalli20003 »

Loistava yhteenveto neo !
Varmaan palstan uusi ennätys sen verran pitkä kirjotelma oli ! :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


AP
Jäsen
Viestit: 174
Liittynyt: 23.02.2003, 22:18
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Kiitokset Neo

Viesti Kirjoittaja AP »

Oli todella hyvät kommentit, tätähän sitä on vähän odoteltukin, että joku räjäyttää todellista tietoa meille tavallisille kuolevaisillekin....ei meinaan tästä tekstistäsi sai monta idean poikasta, jolla voisi hyvinkin ansaita muutaman euron. Liverpoolin matsista sen verran, että Gerraldin loukkaantuminen on niin paha isku, että tasurikin ja Norwichin voittokin voi olla aivan mahdollinen. Uusi valmentaja hakee Liverpoolin nyt ihan erilaisella konseptilla menestystä, joten tämä eka kausi ei tule nostamaan Liverpoolia vielä suosta ! Ensi vuonna Liverpool voi olla sitten hyvinkin vaikka mestariainesta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

la
Middlesbrough - Chelsea 33-27-40
Aston Villa - Crystal P 67-20-13
Fulham- Southampton 45-27-28
Liverpool - Norwich 65-21-14
Man City - Arsenal 22-23-55
Newcastle - WBA 66-21-13
Tottenham - ManU 27-26-47
Bolton - Birmingham 48-25-27

su
Porstmouth - Everton

ma
Charlton - Blackburn


Middlesbrough - Chelsea
* Middlesbrough
- Mendieta ja Ehiogu hyvin todennäköisesti puuttuvat, kuten oli ennakoitu

Aston Villa - Crystal P
* Aston Villa
- Villalla Mark Delaney on epävarma, ja se on paha isku koska korvaa Laursenin = jos puuttuu, ei kunnon toppareita jäljellä
* Crystal P
- Toppari Mark Hudsonin pelaaminen epävarma (Popovic korvaa, ei juuri vaikuta)
- Neil Shipperley pelikielto (ei mahtuisi varmaan avaukseen)
- Nicola Ventola pois 3 viikkoa (laina Interistä, ei avauskokoonpanon mies)

Fulham - Southampton
Ei muutoksia aiempaan

Liverpool - Norwich
* Liverpool
- Myös Harry Kewell puuttuu, jonka korvaa nuori Stephen Warnock = miinusta ja selvästi

Man City - Arsenal
* Arsenal:
- Gilberto epävarma (Edu korvaa, ei haittaa)
- Pires epävarma (Fabregas korvaisi, miinusta)
- Laurenia saatetaan lepuuttaa

Newcastle - WBA
Ei muutoksia aiempaan

Tottenham - Man Utd
Ei muutoksia aiempaan

Bolton - Birmingham
Ei muutoksia aiempaan

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Blackrock
Jäsen
Viestit: 332
Liittynyt: 29.05.2004, 11:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Pyhäjoki

Viesti Kirjoittaja Blackrock »

Valioliiga lauantai 25.9:

Middlesbrough - Chelsea: 28-30-42 (1-1)
Aston Villa - Crystal P: 65-22-13 (2-0)
Fulham - Southampton: 47-29-24 (0-0)
Liverpool - Norwich: 66-23-11 (2-0)
Man City - Arsenal: 18-27-55 (1-3)
Newcastle - West Brom: 61-25-14 (2-1)
Tottenham - Man United: 25-27-48 (1-1)
Bolton - Birmingham: 48-27-25 (2-1)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Random Variable
Jäsen
Viestit: 11
Liittynyt: 09.08.2004, 13:32
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Random Variable »

AstonVilla CrystalP 0,60 0,21 0,19
Fulham Southampton 0,42 0,28 0,30
Liverpool Norwich 0,60 0,21 0,19
ManCity Arsenal 0,20 0,28 0,52
Tottenham ManUtd 0,31 0,30 0,39
Newcastle WestBrommich 0,58 0,22 0,20
Bolton Birmingham 0,42 0,28 0,30
PortsmouthEverton 0,42 0,28 0,30

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Blackrock
Jäsen
Viestit: 332
Liittynyt: 29.05.2004, 11:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Pyhäjoki

Viesti Kirjoittaja Blackrock »

Valioliiga sunnuntai 26.9:

Portsmouth - Everton: 44-29-27 (1-1)

Peliä näyttäisi löytyvän Pompeyn puolelta ihan mukavasti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Blackburnista saa jo melkein 4 tasoisia kertoimia, 3.95 irtoaa nyt pörsseistä. 27% oma arvio ja voi olla että odottelu kannataa vieläkin, eli vedot sisään viime tinkaan niin voipi saada enemmänkin. Kyllä toi mulle jo kelpaa, ajatukset ei ole muuttuneet yllä olevasta.

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Blackrock
Jäsen
Viestit: 332
Liittynyt: 29.05.2004, 11:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Pyhäjoki

Viesti Kirjoittaja Blackrock »

Valioliiga maanantai 27.9:

Charlton - Blackburn: 47-27-26 (2-0)

Kone olisi antanut pari prossaa enemmän Charltonille, mutta kuten Neo noissa taustoissa kirjoitti Charlton on saanut muutaman pisteen enemmän mitä olisi ansainnut. Nähtävästi Charltonin Matt Hollandin on kuitenkin mukana kokoonpanossa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”