Tänään on 25.06.2018, 16:30.

Espanjan Liiga 2004

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
kovaleka
Jäsen
Viestit: 1067
Liittynyt: 07.09.2003, 19:12

Tuotto: +208.59 yks.

Palautus%: 115.04%

Panosten ka: 6.51 yks.

Vetoja: 213

Pisteitä: 114
Paikkakunta: Helsinki

Espanjan Liiga 2004

Viesti Kirjoittaja kovaleka »

Tälläinenkin sarja on alkamassa, joten pistämpä topiikin pystyyn...

Tulleet/Lähteneet pelaajat löytyvät loistavasti marcasta http://www.marca.com/futbol/altasbajas04/primera.html

Nopea katsaus alkavaan kauteen

Suosikit:

Barcelona
Barcelonalla hyviä hankintoja Deco, Larson, Etoo, Edmilson. Huippumateriaali.

Real M
Paras hankinta valmentaja Camcho, mutta myös peräpäätä vahvistettu, Samuel, Woodgate. Mikäli saa puolustuksen kuntoon lähes pysäyttämätön.

Haastajat:

Valencia

Ei yhtä hyvä kuin viime vuonna, syystä että uusi valmentaja Ranieri on tuonut mukanaan Italialaislegioonan, joka ei ainakaan paranna joukkuehenkeä.

Deportivo

Taloushuolet painavat, siitä syystä ei hankintoja. Muttei myöskään heikentynyt. 4 Sakkiin

CL-paikasta kamppailevat :

Sevilla, Villareal

Hyvä kausi kummallakin takana, uusia HYVIÄ hankintoja. joten voi yltää vaikka mihin.

Bilbao, Atletico Madrid

Bilbao jatkaa linjallaan ja ei ole hankkinut muita kuin baskipelaajia, mutta materiaali silti hyvä. Kotonaan erityisen kova.
Atleticon Torres edelleen joukkueensa tärkein pelaaja. Atletico vaikuttaa epävarmalta, joten katsotaan miten kausi lähtee käyntiin.

keskikasti:

Betis,R. Sociedad, Malaga, Espanjol, Zaragosa, Mallorca

Kaikki voivat yltää ylempään keskikastiin, mutta yhtä hyvin vajota putoamistaistoon.

Peräpää:


Osasuna, Racing Santander, Numancia, Getafe, Albacete, Levante

Todennäköisesti kaksi nousijaa palaa takaisin, mutta yleensä joku myös yllättää yltämällä sijoille 10-14. Kaikkien näiden joukkueiden materiaalit vaikuttavat liian heppoisilta.

Osasuna ja Albacete säilyvät luultavimmiin.


Tässä oli omat spekulaatiot sarjasta. En todellakaan ole mikään Espanjanliigan asiantuntija, joten asiantuntijat kommentteja...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


shiirer
Avatar
Jäsen
Viestit: 788
Liittynyt: 14.01.2003, 12:29

Tuotto: +10.34 yks.

Palautus%: 101.08%

Panosten ka: 4.31 yks.

Vetoja: 221

Pisteitä: 214
Paikkakunta: Joensuu

Re: Espanjan Liiga 2004

Viesti Kirjoittaja shiirer »

kovaleka kirjoitti: Tässä oli omat spekulaatiot sarjasta. En todellakaan ole mikään Espanjanliigan asiantuntija, joten asiantuntijat kommentteja...
Enkä minä :) , mutta kun todelliset asiantuntijat ovat piilossa tai myöhässä, niin vedetään oma suht nopeasti tehty ranking.
La Ligaa tulen pelaamaan sen verran mitä ennätän Englannin palloilun sivussa.

1. Real Madrid
2. Barcelona
3. Valencia
- Nämä kolme jakanevat pytyn.
------------------------------------
4. Deportivo
- Kärjen takana, mutta nyt ei puhti taida top3:een riittää.
------------------------------------
5. Atletico Madrid
6. Atletic Bilbao
7. Villareal
7. Sevilla
9. Betis
10. Real Sociedad
- Ylempi keskikasti/kärjen haastajat.
------------------------------------
11. Mallorca
12. Zaragoza
13. Malaga
13. Espanyol
15. Osasuna
16. Albecate
- Alempi keskikasti.
------------------------------------
17. Racing Santander
18. Levante
19. Numancia
20. Getafe
- Putoajasuosikit.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vanhemmat seurannat: viewtopic.php?f=8&t=18

Minikommentit


pera
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 09.05.2004, 19:59
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja pera »

Rankigin Espanja 2004-2005

Real Madrid
Barcelona

Valencia

Deportivo
Sevilla

Atletico
Villa Real

Zaragoza
Malaga
Bilbao
Real Betis
Osasuna

Real Sociedad
Mallorca
Espanyol
Levante

Albacete
Numancia
Getafe
Racing
näitä ruvetaan päivitelemään :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Smith
Jäsen
Viestit: 333
Liittynyt: 08.07.2003, 12:18
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja Smith »

Seuraan Espanjaa suht tiiviisti, mutten ole asiantuntija. :? Viime tippaan nämä kaikki hommelit aina jäävät.

Ranking:
_______________Mestariehdokkaat
Real Madrid
Barcelona
_______________Kerma
Valencia
Deportivo
_______________Ylempi keskikasti
Ath. Bilbao
Atl. Madrid
Sevilla
Betis
_______________Keskikasti
Villareal
Real Sociedad
Malaga
Espanyol
Zaragoza
_______________Putoamiskamppailussa
Osasuna
Levante
Albacete
Mallorca
_______________Vaikea säilyä
Racing Santander
Numancia
Getafe

Kommentit:

Real Madrid
Plussat:
Kärkeen tullut 2 pelimiestä Morientes ja Owen, jotka antavat viime kaudella puuttuneita lepominuutteja Ronaldolle ja Raulille – nyt heillä on useampaan matsiin laittaa ns. freeshit kärjet ja kilpailu peliajasta on aivan erilaista kuin viime vuonna. Puolustukseen ostettiin Samuel ja Woodgate, jotka mahdollistavat Helgueran siirtymisen keskikentän pohjalle.
Ja valmentaja Camachokin on plussa Queirozin jälkeen – onkohan sen rintaan tatuoitu Realin logo? Eli he saivat ”oman miehen” ruoriin.
Miinukset: Realilta löytyy edelleen se yksi erittäin arka paikka eli oikean puolustajan tontti. Nyt Salgado on vetänyt varmaan täydet minuutit joka preseason-matsissa (ainakin kesäkiertueella Japanin helteessä hän mittautti 90 min/peli) ja hänelle ei joukkueesta löydy kunnollista korvaajaa. Woodgate on luultavasti väh. puoli kautta rampana, jolloin Raul Bravo tai Pavon korvaa. Lisäksi vanhat sotaratsut ovat taas vuoden vanhempia ja palautuminen kestää kauemmin. Silti ykkössuosikki mestariksi. Edittiä: Pelaa yhä undereita paljon ja ohipelit vieraissa +1 ja +1,5 tasoituksilla hienoja vetoja.

Barcelona
Plussat:
Paljon uusia hankintoja; keskikentälle Deco ja Giuly, kärkeen Larsson ja Etoò sekä puolustukseen Edmilson, Belletti ja Sylvinho. Puolustukseen on hankittu todella kovat nimet, mikä on suurin plussa. Keskikentän hankintoja en suoraan sanoen oikein ymmärrä, koska kumpikaan noista ei pysty täyttämään Davidsin jättämää (valtavaa) reikää, ellei sitten Edmilsonia yritetä tähän istuttaa – toisaalta hyökkäyssuuntaan sitten niitä vaihtoehtoja jo alkaa tuolla materiaalilla löytymään. Olisi ollut omassa rankingissani suurin mestariehdokas, jos Davidsin lähtöä olisi pyritty paikkaamaan.
Miinukset: Kunnolliset puolustavat keskikentät puuttuvat ja joukkueella ei ole pallonriistäjää. Tietysti Xavi ja Motta ovat saattaneet tehdä muodonmuutoksen kesän aikana, mutta epäilen sitä suuresti…

Valencia
Plussat:
Joukkueen tukipilarit Albelda, Baraja, Vicente ym. ovat pysyneet joukkueessa, ja kärkeen on saatu kilpailua ja vaihtoehtoja, kun Corradi ja Di Vaio tulivat Ranierin houkuttelemina. Puolustus oli jo valmiiksi kunnossa viime kaudelta ja nyt tosiaan on heittää kärkeen tuoretta miestä.
Miinukset: Rafan lähtö oli suuri miinus, sillä Ranieri ei tunne nykyisiä Espanjan liigan joukkueita niin hyvin kuin edeltäjänsä eli taktisessa osaamisessa annetaan vastustajalle eteen.

Deportivo
Plussat:
Riazor on yhä pystyssä, eikä yksikään vakiokalustosta häipynyt mihinkään. Harjoituskauden saldo 8-3-1 ja Wolfsburgin d’Alessandro kiikarissa.
Miinukset:
Ei ketään hankittu vahvistukseksi. Lähteneet ovat vaihtomiehiä: Iván Pérez, Fernando, Djalminha, Djorovic, Songo, Amavisca. Kilpailu pelipaikoista ei ole muuttunut mitenkään ja se ei ole hyvä asia. Mestarien liiga tulee rassaamaan materiaalin ihan äärimmilleen ja pahatkin notkahdukset ovat mahdollisia.

Athletic Bilbao
Plussat:
Kova kotijoukkue ja hyvä henki. Ei uusia hankintoja, vain 4 pelaajaa nostettu reserveistä ylös – Bilbao ei ole aikaisempinakaan vuosina tehnyt merkittäviä (baski-)hankintoja. Nuoret ovat taas saaneet yhden vuoden lisää kokemusta.
Miinukset: UEFA-Cup ja sen rasitukset ovat suurin este liigamenestykselle – paradoksaalisesti siis nopea putoaminen Uefasta olisi vain hyväksi. Keskikentän puolustus oli viime kaudella heikkoa ja sen on parannuttava, jotta hyvistä sijoituksista voi haaveilla.

Atletico Madrid
Plussat:
Puolustus parantunut merkittävästi mv Leo Francon ja pakki Pablon hankintojen myötä, ja kärkeen Torresille saatiin kaveriksi/tuuraajaksi Salva. Pidän myös Celtasta tulleita Velascoa ja Luccinia vahvistuksina. Valmentaja Ferrando teki hyvää työtä Albacetessa, ja on mielenkiintoista nähdä, miten hän saa tämän joukkueen pelaamaan. Koko Lounais-Madrid pukeutuu punavalkoisiin, eikä jätä joukkuetta. Ei mukana euro-cupeissa, joten keskittyminen liigaan on maksimaalinen ja Atletico onkin aivan samalla viivalla Bilbaon ja Sevillan kanssa.
Miinukset:
Vieraspelit pitäisi myös useammin pystyä voittamaan, ja onkin mielenkiintoista nähdä millaisella ASENTEELLA/(koostumuksella) Ferrandon miehistö niihin lähtee. Joukkueesta häipyi ainakin 13 pelaajaa ja sinne tuli 8 pelaajaa, joten yhteishengen syntymiseen ja pelisysteemin hallintaan saattaa mennä vielä tovi – avauksessa tosin taitaa olla vain 3 uutta pelaajaa Leo Franco, Pablo ja Luccin.

Sevilla
Plussat:
Hienoja hankintoja keskikentälle ja hyökkäykseen; Renato, Sales, Aranda, Makukula, Jesuli ym. Kova kotiluola Sanchez Pizjuan, jossa ei helpolla pinnoista luovuta edes sarjan kärkiä vastaan + fanaattinen kotiyleisö. Saa hienoja kotikertoimia huippujoukkueita vastaan joka vuosi!!
Miinukset:
Kuten edellä, UEFA Cup on se suurin peikko, joka syö tehoja liigasta. Puolustuksen avainpelaajien loukkaantumiset/pelikiellot saattavat olla kohtalokkaita. Editoidaan miinukseksi vielä liigan viime kauden parhaan laiturin Reyesin poismeno.

Betis
Plussat:
Keskikentän pelaajat pystytty pitämään joukkueessa eli Assuncao, Arzu, Benjamín, Joaquín, Ismael ja Cañas. Hyökkäystä vahvistettu Valenciasta tulleella brassi Oliveiralla, joka saa ehkä Betisissä enemmän näyttöpaikkoja kuin viime kaudella. Edit: Celtasta tullut Edu on hieno plussa kärkeen. Torinosta suoraan avaukseen tullut pakki Castellini on (ainakin itselleni) tuntematon kortti.
Miinukset:
Mitään huippuhankintoja ei ole kyetty houkuttelemaan joukkueeseen (edit: Edu on lähellä ihan huippua), toisaalta yhtään tärkeää pelaajaa ei myöskään lähtenyt.

Villareal
Plussat:
Riquelme on alustavien tietojen mukaan hirmuiskussa ja pistää heikommat puolustukset aivan mullin mallin – suuri plussa! Kärkeen on hankittu joitakin vaihtoehtoja lisää, kuten kaukolaukoja Forlan, johon kyllästyttiin ManUssa täydellisesti – vetää aina, kun kehikko näkyy oli matkaa 6 tai 45 metriä. Aika himmeä plussa.
Miinukset:
Näitä on enemmän kuin plussia, joten sijoitus todennäköisesti on jossain 8-12 paikkeilla. Bellettin menetys oli isku päin naamaa, ei kai sitä oikein muutenkaan voi käsittää. Äärettömän ohut puolustusmateriaali, joka ei riitä UEFAan ja liigaan.

Real Sociedad
Plussat:
Voi keskittyä vain liigaan, mikä ei olekaan ihan pieni plussa. Pari kosmeettista hankintaa Arteta ja Brechet.
Miinukset:
X. Alonso, Schurrer, Potillon ja Aranzabal suurimmat menetykset. Puolustus ja keskikenttä on heikentynyt sekä materiaaliltaan että leveydeltään.

Malaga
Plussat:
Kärkeen tullut Amoroso ja Wanchope, joista edellinen todella loukkaantumisherkkä – aika laimea plussa.
Miinukset:
Lähtijät Josemi, Diego Alonso, Salva, Canabal ja Insua. Siten Malaga jäi miehistövaihdoksessa pahasti pakkasen puolelle ja materiaali on todella kapoinen. Jo viime vuonna epäilin sen kykyjä, mutta sieltä se aina nousi. Nyt täytyy katsoa, miltä alkukausi näyttää ja reagoida rankkiin nopeasti. Ruorissa ex-Atletico Manzano, joka voi saada nopeat potkut.

Espanyol
Plussat:
Puolustus on vahvistunut hieman, kun Hugo Ibarra, Ito ja Kameni (mv) hankittiin (edit: Miñambres hankittu oikealle laitapakin tontille). Myös Zaragozan Dani oli hyvä hankinta. Plussaksi lasken myös valmentaja Lotinan.
Miinukset:
Hyökkäyspäässä joukkue lepää liikaa Tamudon varassa ja kotikatsomo päästelee hiirulaisääniä suurella Montjuicilla, jossa on vaikea synnyttää minkäänlaista tunnelmaa. Kotietu ehkä koko liigan pienin.

Zaragoza
Plussat:
Kova kotietu. Atleticosta tulivat Javi Moreno ja Movilla, ja saa nähdä esittääkö edellinen Alavesin aikaista kuntoaan. Lisäksi Aranzabal on selvä vahvistus. Voi yllättää kotonaan kenet tahansa.
Miinukset:
Lähteneitä on n. 14 pelaajaa, joten materiaali on kaventunut huomattavasti viime kaudesta. Miten tuollainen kalusto voi kestää sekä UEFAn että liigan? Parasta olisi lähteä heti ulos UEFAsta tsekkejä vastaan.

Osasuna
Plussat:
Valmentaja Aguirren pitäminen seurassa oli uroteko. Joukkue ei muuttunut paljoa siirtomarkkinoilla, mikä on vain hyvä asia. Pelityyli on ehditty omaksua kunnolla, eikä sitä tarvitse ”kokeilla” tai muuttaa. Uudet miehet, S. Milosevic kärkeen ja Corrales (ex-Real Madrid B) vasemmaksi laitapakiksi, menivät suoraan avaukseen.
Miinukset:
Hyökkäys vaikuttaa aika yksipuoliselta Milosevicin pommittamiselta, joka on suhteellisen arvattavaa ja siinä tarvitaankin laitapakkien ja keskikentän nousuja. Joukkueella tulee olemaan hankaluuksia, kun pitäisi ottaa hallinta ja tehdä itse peliä – eli tappioasemasta nousu on vaikeaa tuolla pelityylillä. Asetelma tarjoaa yllättäviä pistemenetyksiä kotikentällä.

Levante
Plussat:
Saksalaisen valmentajajättiläisen Schusterin arvovalta on kiistämätön joka tilanteessa. Puolustuspäätä on vahvistettu, mutta eri asia on miten Mjällbyn johtama ”uusi” puolustus sopeutuu Primeraan. Keskikenttä vahvistunut vain hieman. Nousijoista kuitenkin parhaat eväät säilymiseen.
Miinukset:
Erittäin kevyitä vaihtoehtoja kärkeen ja koko kausi saattaa kaatua heikkoon hyökkäykseen ja kokemuksen puutteeseen. Hyvä alku tosin ruokkisi itseluottamusta ja voisi saada pelaajat ylittämään itsensä.

Albacete
Plussat:
Yli odotusten onnistunut viime kausi toi itseluottamusta ja kokemusta. Hyvä puolustus, mihin on helppo rakentaa omaa pelityyliä.
Miinukset:
Peräti 6 uutta miestä avauksessa veti lähes koko pakan siis uusiksi. Tulijoita ja menijöitä on pilvin pimein. Miten keskikentän avauksen ainakin 3 uutta miestä (Mingo, Redondo ja Pacheco) löytävät yhteisen sävelen? Heikko hyökkäys, jonne on kovin heppoisia vaihtoehtoja.

Mallorca
Plussat:
Viime hetkillä tulivat joukkueeseen mokke Westerveld ja hyökkäykseen arvaamaton Correa. Puolustuksen lähtijöitä paikkaamaan hankittiin Muller ja Ballesteros. Taitava valmentaja Benito Floro voi pelastaa porukan putoamiselta. Laidoille löytyy vaihtoehtoja ja niitä tullaankin käyttämään eniten hyökkäyksissä.
Miinukset:
Keskikentän keskusta (Delibasic, Pereyra, Martin ym.) ei vakuuta millään muotoa ja hyökkäyksessä Etoon aukkoa on vaikea paikata. Pakka vaihtui lähes täysin, ja 9 tullutta ja n. 20 lähtenyttä kertoo paljon joukkueen yhtenäisyydestä. Erittäin vaikea kausi tulossa ja ainakin alkukaudesta hyvä ohipelikohde ja paljon undereita, kun keskitytään puolustuspeliin.

Racing Santander
Plussat:
Keskikentän puolustus hieman vahvistunut.
Miinukset:
Kaikki muut pelin osa-alueet heikentyneet ja putoaminen alemmas on erittäin lähellä. Erittäin heikko puolustus, mikä on surkea lähtökohta. Yrittää saalistaa vieraissa maalittomia tasureita, eikä tappioasemassa pysty kääntämään kelkkaa.

Numancia
Plussat:
Kova kotietu on ainoa plussa, koska pelaajista sitä plussaa ei löydy.
Miinukset:
Lähes koko joukkue vaihtui ja ekalla kierroksella avauksessa oli 7 uutta kasvoa. Hyökkäykseen ei ole laittaa tälle tasolle tarvittavia pelimiehiä. Tiedossa erittäin vaikea kausi ja paluu Segundaan.

Getafe
Plussat:
Vahvistanut hieman puolustustaan, mutta se vaikuttaa silti melko kevyeltä.
Miinukset:
Keskikentän pelaaminen puuttuu täysin ja sillä ei menestytä tässä sarjassa. Pelkät vastahyökkäykset ainoana taktiikkana luovuttaa lähes joka pelissä, kotipelit mukaan lukien, avaimet vastustajalle. Putoaa väistämättä Segundaan.

Editoitu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Smith, 06.09.2004, 11:08. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Minikommentit


römperi
Jäsen
Viestit: 352
Liittynyt: 14.02.2004, 00:00
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja römperi »

Tässä hieman ennakkoa tulevasta kaudesta meikäläisen silmin:


REAL MADRID Vahvistanut tällä kertaa joukkuetaan järkevämmin,kova motivaatio huonon viime kauden jälkeen!!

VALENCIA Jopa hieman vahvistunut,valm.Ranieri?


BARCELONA Uudisti joukkuettaan liikaa hyvän viimekauden lopun jälkeen??,hyvä materiaali,onko hitsautunut joukkueeksi?


DEPORTIVO Jo monta vuotta lähes samalla kokoonpanolla,olisiko ollut jo aika uudistua?Voi toki olla vahvuuskin ettei ole muuttunut..


SEVILLA Viime kauden 6 vahvistanut joukkuetta,mukana Uefa-cupissa

AT.MADRID Vahvistanut joukkuetta hieman.Hyök.Torres erittäin tärkeä!

ATH.BILBAO Joukkue koostuu pelkästään baskipelaajista!Ei ole vahvistunut eikä heikentynyt,uefa-cup ja loukkaantumiset voivat aiheuttaa ongelmia

VILLARREAL Pieni seura ei juurikaan vahvistunut eikä heikentynyt.Hankki Forlanin Manusta ja toisena hyök.jatkaa jo vanhahko S.Andersson.Mukana Uefa-cupissa

BETIS Tärkein hankinta on Valenciasta siirtynyt brasilialainen Ricardo Oliveira.Pelasi viime kaudella vähämaalisia pelejä

ZARAGOZA Maalivahdit?Viime kauden sarjanousija pelasi hyvin,nyt vielä hieman vahvistunut.Mukana Uefa-cupissa


MALLORCA Hyök.Eto´o lähtö iso menetys.MV tilanne?.Vahvistui hieman kauden kynnyksellä

OSASUNA Hyvä puolustus,heikko hyökkäys vahvistunut nyt Milosevicilla.Pelityyli sopii vieraskentille

REAL SOSIEDAD Seurasta lähenyt jo muutama tärkeä pelaaja ja lisää voi olla luvassa..Avausk.vielä ihan suht ok,penkiltä ei apuja löydy.

MALAGA Heikentynyt viime kaudesta,hyökkäjä tilanne iso?Itse en usko Wanchopeen,Amorosokaan ei mikään takuuvarma viimeistelijä


ESPANYOL Vahvistunut hieman viime kaudesta,Viime kauden kaltaista rämpimistä ei odotettavissa


ALBACETE Viime kaudella nousijajoukkueena hienosti 14. sija,nyt vaikea 2 kausi??.Vahvistui hieman juuri kauden kynnyksellä

LEVANTE Viime kauden Segundan ykkönen.Nytkin selvästi paras nousijoista,säilyminen ylhäällä ei tulisi yllätyksenä

SANTANDER Putoamisvaarassa.Pelityyli sopii ehkä paremmin vieraskentille


GETAFIA Joukkue uudisunut rajusti,vahvistunut melkein joka osa-alueella mutta vain hieman

NUMANCIA Melkein varma putoaja,joukkue vaihtunut lähes täysin,eikä välttämättä paljoa paremmaksi kuin viime kaudela jolloin 2.div 3

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Smith
Jäsen
Viestit: 333
Liittynyt: 08.07.2003, 12:18
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja Smith »

Nostin tämän topiikin ylös, kun ajattelin vähän lisätä muuttuneita näkemyksiä ja tehdä päivitystä viikon parin sisällä.

Moderaattorit: saisiko tämän topiikin liitettyä joihinkin ennakoihin, ettei sitä tarvitse kaivaa tuolta 7:nneltä sivulta taas helmi/maaliskuussa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pera
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 09.05.2004, 19:59
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja pera »

Rankig päivitys 01.12.04

Barcelona
R.Madirid

Valencia
Sevilla
Deportivo

At.Madrid
Betis
Villarreal
Athletic
Espanyol
Zaragoza

Osasuna
R.Sociedad
Malaga
Mallorca
Albacete
Levate
Getafe
Racing
Numacia

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Smith
Jäsen
Viestit: 333
Liittynyt: 08.07.2003, 12:18
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja Smith »

Päivitys – 3.1.2005

Ranking:
_______________Mestariehdokkaat
Barcelona
_______________Kerma
Real Madrid
Valencia
Sevilla
_______________Ylempi keskikasti
Ath. Bilbao
Atl. Madrid
Betis
Deportivo
_______________Keskikasti
Villarreal
Espanyol
Osasuna
Zaragoza
Real Sociedad
_______________Putoamiskamppailussa
Malaga
Levante
Albacete
Mallorca
_______________Vaikea säilyä
Racing Santander
Getafe
Numancia


Kommentit:

Real Madrid
Plussat:
Nyt ollaan hankkimassa pelaajaa keskikentän puolustukseen, ja ostoslistan kärjessä on 20-vuotias argentiinalainen Javier Mascherano – voimakas ja taitava, CL-kelpoinen eikä vie paikkaa ulkomaalaiskiintiöstä. Jälkiviisautta, mutta tyhmempikin näki jo kauden alussa, että keskikentän puolustukseen ei ollut luontevia pelaajia kuin Borja ja Celades ja molemmat jostain syystä epäsuosiossa.
Miinukset:
Plussana olevaa hankintaa ei ole vielä ostettu. Valmentajan vaihdoksen lasken tässä vaiheessa kautta miinukseksi, sillä mitään ominaista pelitapaa uusi valmentaja Luxemburgo ei pysty joukkueeseen istuttamaan. Meriitteinä 5 brassimestaruutta 4:llä eri porukalla ja Copa America. Mies on aika hännystelijä (=osaa pitää johtoportaan + pelaajat tyytyväisinä), mikä ei nyt varsinaisesti ole imarteleva ominaisuus tähtipaletin pyörittämiseen. Valmentajan vaihdos oikeastaan osoittaa, että Primera on jo menetetty ja kaikki ladataan Juve-matseihin, joita edeltävissä liigamatseissa lähtee täältä pelit vastustajien handicappeihin.

Edit: Tarkennusta hieman: Luxemburgon joukkueet (Brasiliassa) ovat pelanneet hyökkäävää futista, jossa tähdille on annettu paljon vapauksia - nähtäväksi jää jatkuuko tämä tyyli Madridissa, pelaajat ainakin tykkää. Brassit pitävät häntä maansa parhaana valmentajana, vaikkei maajoukkueessa olekaan täysin onnistunut. Pelimielessä ainakin yli 2,5 maalin prosentit olisivat pienessä nousupaineessa.

Barcelona
Plussat:
Deco on ottanut Davidsin viime kevään roolin keskikentällä ja Xavi pelaa unelmakautta - tuon varaan on hyvä perustaa omaa hyökkäyspeli ja samalla puolustus on saanut lisää itseluottamusta, jossa etenkin usein parjaamani Gio on parantanut esityksiään. Ronaldinho tuntuu tekevän mitä haluaa ja tilanteita syntyy solkenaan.
Miinukset: Joukkueen materiaali on kapea ja CL-liigan rasitukset tulevat vain kasvamaan. Toisaalta joukkue on rakentanut jo syyskaudella melkoisen etumatkan La Ligassa muihin joukkueisiin ja voi tietoisesti skipata muutaman liigapelin ennen CL-liigan matseja. Myös B:tä vastaan on perusteltua pelata siis juuri ennen CL-liigan matseja, varsinkin vieraissa saattavat kotijoukkueen handicapit maistua.

Valencia
Plussat:
Ikuinen epäonnen soturi Fabio Aurelio on päässyt pelikuntoon ja lisää vaihtoehtoja vasemmalle laidalle – pystyy pelaamaan sekä puolustajana että laiturina ja miehellä on aivan järkyttävän kova pyssy, yksi La Ligan kovimmista. Joukkue on loukkaantumisista huolimatta pysynyt CL-sijoituksilla, jota pidän hatunnoston arvoisena saavutuksena.
Miinukset: Vicenten 3 kuukauden poissaolo on todella paha takaisku. Italialaiset eivät ole hitsautuneet joukkueeseen tai ainakaan merkittävästi vahvistaneet sitä vielä, mutta heidänkin peli sujuu kevätkaudella syksyä paremmin. Aimarin sekoilut eivät joukkuehenkeä paljon paranna ja miehen ajatukset tuntuvat olevan muualla.

Edit: Ayala ja Albelda ovat kuntoutuneet ja harjoittelevat täysipainoisesti muun porukan mukana - ja tämän voi sitten lisätä plussaksi.

Deportivo
Plussat:
Mauro Silva on kuntoutunut, mutta fysiikka ei ihan vielä ole 90 minuutin tasoa – kun on täydessä iskussa, niin pystyy yksin hoitelemaan keskikentän puolustuksen.
Miinukset:
”Hyökkääjät” voidaan laittaa lainausmerkkeihin ja laituritkin alkavat olla hitaita. Joukkuetta ovat koetelleet loukkaantumiset, jotka ovat nyt helpottaneet, ja sijoituskin paranee kevään myötä. Jälkiviisautta tähänkin, mutta joukkueeseen olisi pitänyt tuoda jo kesällä uutta verta ja taistelua pelipaikoista. Mauro Silvaa ei ole (odotetusti) kukaan pystynyt paikkaamaan.

Athletic Bilbao
Plussat:
Alkukauden totaalinen taaperrus katkesi loppusyksystä. Potentiaalia nousta korkeammille sijoituksille, kun pelaajien terveystilanne on hyvä.
Miinukset: UEFA-Cup on rasittanut liigapelejä enemmän kuin otaksuin. Nuorilta pelaajilta puuttuu vielä kovuutta ja rutiinia, mutta taistelee keväälläkin UEFAn paikoista. Erittäin ailahteleva ja inhottava pelattava.

Atletico Madrid
Plussat:
Voiko B´hamissa flopannutta Gronkjaeria sanoa plussaksi, mutta hän laajentaa materiaalia edelleen ja antaa kunnollisen vaihtoehdon oikealle laidalle, jossa ovat pelanneet ainakin Aguilera, Colsa, Ibagaza ja Jorge. Vasemmalla laidalla pelaa vapari/kulmurispesialisti Antonio Lopez (vaihturina Nano). Todella kova asenne kotiotteluissa, jota toivottavasti pääsee keväällä katsomaan Urheilukanavalta.
Miinukset:
Torres saa liian vähän apua maalintekoon keskikentältä, jonka pitäisi myös pystyä viimeistelyyn, joka on erityisesti vieraskentillä aivan olematonta. Parhaimmillaan taistelisi jopa CL-liigapaikasta.

Sevilla
Plussat:
Valtava taistelutahto ja fyysinen puoli on hoidettu todella mallikkaasti kuntoon. Piti itse Real Madridia täysin köysissä Santiago Bernabeulla ja olisi ansainnut suuremman kuin 0-1 voiton!! Nopea ja prässäävä keskikenttä on inhottava ohitettava, joka samalla helpottaa puolustuksen hommia. Porukka tulee olemaan todella kova luu kevään karkeloissa, jos loukkaantumissuma ei iske.
Miinukset:
Vieraissa yhä erittäin ailahteleva. Kärjen voimabrassi Baptista on erittäin tärkeä pelaaja, jonka poissaolo näkyisi selkeästi prosenteissa.

Betis
Plussat:
Joukkue on pystynyt tekemään maaleja, mikä on hyvä itseluottamuksen kannalta – kerrankin on ”puhtaat” kärjet Edu ja Oliveira laittamassa pallon pussiin. Puolustus on ennakoitua varmempi, jonka vielä kruunaa 2 loistavaa maalivahtia.
Miinukset:
Keskikentällä pitäisi olla enemmän asennetta – sellaista ”vedetään niin, että p…a haisee” –tyyliä pitäisi harrastaa vieraskentällä, jotta tasaisista nuhjauksista tulisi täydet pinnat. Vastustajaa pitää rikkoa jo niiden omalla alueellaan, jotta äijät saadaan kuulan alle – ihan ilmainen vihje Betiksen valkulle, joka toivottavasti lukee Ylikerrointa – vihje sopii kyllä monille muillekin.

Lisää päivitystä vielä tammikuussa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”