Tänään on 19.07.2018, 19:13.

Ykkönen 2003

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Lv
Jäsen
Viestit: 842
Liittynyt: 14.01.2003, 16:45
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Ykkönen 2003

Viesti Kirjoittaja Lv »

Tekaisin tällaiset irtoajatukset näin kauden alun lähestyessä. Ehkä näistä on joillekin jotain apua.

AC Oulu

Viime kausi: Kausi meni vaihtelevissa merkeissä, Hollannin kaljupäinen kotka yritti istuttaa Total Voetball-systeemia joka kuitenkin epäonnistui surkeasti. Alkukauden pelit olivat aika ärsyttävän onnetonta tuhertelua joka huipentui aivan saamattomaan esitykseen kotona heinäkuussa TPS:a vastaan. Mutta sen jälkeen tapahtui kummia, Theo De Jong lähti "polvileikkaukseen" Hollantiin eikä ole vielä sieltä palannut eikä tule koskaan palaamaankaan. Pienen tauon jälkeen joukkueen puikoissa hääri kakkosvalmentaja Kimmo Hurtig jonka johdolla joukkue pelasi todella hyvin. 4-2-1 oli muistaakseni loppupelien saldo(ei sisällä putoamissarjaa).

Maalivahdit: Jani Luukkonen on pelannut luotettavasti, mutta sen jälkeen on vain kovin tyhjää. Kakkosvahtina tullee häärimaan Mikko Siivikko Keskitasoa.

Puolustus: Puolustuksen keskustassa pelannee Aki Karppanen ja hasardi Mika Elovaara. Laidoilla viilettänee Vesa Kiljunen, nuori Antti Pehkonen ja Mika Hautala jonka pelipaikasta minulla ei ole täyttä varmuutta. Viime kaudella keskustassa pelasi Karppanen ja Etiopian Kefyalew Tekolla, laidoilla pelasivat Kiljunen ja toisella puolella Elovaara/Pehkonen. Loppukaudesta Tekolla ei enää muistaakseni pelannut joten keskusta oli Elovaara-Karppanen ja laidoilla jo mainitut Kiljunen ja Pehkonen. Kokonaisuudessaan keskitasoa.

Keskikenttä: Tämä puoli heikkeni merkittävästi Jani Kauppilan lähdön myötä. Myös tusina-ulkomaalaisia ei nähtäne ensi kaudella. Jussi Viljanen ja Dritan Stafsula jatkavat luottomiehinä. Mutta pelinrakentelu puoli puuttuu suuresti Kauppilan lähdön jälkeen. Jos Miiga Juntunen ei tee paluuta niin vahvistuksia on hankittava :)

Hyökkäys: Tämä osasto on mielestäni vieläkin hyvä vaikka Juha Mäkelä lähtikin HJK:hon. Jäväjä pystyy pelaamaan sekä keskikentällä että hyökkäyksessä. Esa Talala pelasi hyvin yhteen loppukaudesta Mäkelän kanssa ja uskon että vauhti riittää myös tälle vuodelle. Ja mukaan lisätään lupaavat Kalle Väisänen ja nuorten maajoukkueissa esiintynyt Janne Mahlakaarto niin tämä osasto näyttää melko hyvältä.

Kokonaisuudessaan joukkue on tasapaksu, pariin paikkaan vahvistuksia kaivattaisiin. Pahimmassa tapauksessa joukkue luisuu putoamistaistoon.

Valmennus: Ari Härkönen, , Mika Sulkala, Mikko Väänänen(mv)
Härkösen muistan muutaman vuoden takaa jolloin hän toimi OLS:n pelaajavalmentajana. Valmennuslisenssit yms. löytyy mutta jotenkin minulla on "skeptinen" suhtautuminen valmentajan taitoihin.

Kotikenttä: Castrén, koti-ja vieraspelaamisen uskoisin olevan aika tasaista. Kotona kannustuksen puutteen takaavat kolkot Castrenin olosuhteet :)

Tavoitteet: Keskivaiheille sarjaa pitäisi tällä joukkueella pystyä. Valmentajilla ilmeisesti sama tavoite.

Harjoitusottelut: AC Oulu-GBK 2-1, AC Oulu-VPS 2-1, OLS-AC Oulu 1-2, AC Oulu-TP-47 0-2.


Tämän kauden joukkue(sarjaseurat.com, myös pari omaa lisäystä)!HUOM! tiedottaminen ei kovin hyvin pelaa eli joukkue voi muuttua allaolevasta:
Jäväjä Jari Hyökkääjä
1 Luukkonen Jani Maalivahti
3 Miettunen Juha Puolustaja
? Mika Hautala Puolustaja
4 Karppanen Aki Puolustaja
7 Jatkola Toni Keskikenttä
8 Kiljunen Vesa Keskikenttä
9 Stafsula Dritan Puolustaja
12 Siivikko Mikko Maalivahti
13 Takkula Miika Keskikenttä
15 Pietikäinen Mikko Keskikenttä
16 Elovaara Mika Puolustaja
17 Viljanen Jussi Keskikenttä
18 Pehkonen Antti Puolustaja
20 Mahlakaarto Janne Hyökkääjä
23 Väisänen Kalle Hyökkääjä
25 Ollikainen Mikko Hyökkääjä
? Esa Talala Hyökkääjä

---------------------------------------

OLS:
Viime kausi: Ne jotka vähänkin Kakkosen pohjoislohkoa seurasivat niin yllättyivät siitä kuinka hyvin OLS pelasi, välillä tuli nuorelle joukkueelle tyypillisiä notkahduksia mutta monien vaiheiden jälkeen joukkue selvitti tiensä jatkokarsintoihin. TPV kaatui vakuuttavan esityksen jälkeen, seuraavaksi vastaan tuli Korsholm joka voitti vieraspelinsä 2-1. Mutta hirveän psyykin jälkeen joukkue jyräsi vieraissa Korsholmin 6-0, K:lta tosin ajettiin mv Kauppi(?) pois sen jälkeen kun hän oli heittänyt ottelun tuomaria juomapullolla päähän. Viime kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen huonohko kotipelaaminen(ja hyvä vieraspelaaminen) ja lukuisa määrä murskavoittoja, voisipa jopa sanoa että joukkue pelasi taitojensa ylärajalla, nuoruuden innolla joukkue painoi vaikka tilanne oli 7-0(tjsp) ja lopuksi toiseen kertaan ne oudot notkahdukset joissakin ennakkoon helpolta näyttävissä peleissä.
Kauden jälkeiset tapahtumat poikivat lopulta hyvää työtä tehneen valmentaja Viitasen erottamisen.

Maalivahdit: GBK:sta tullut Teemu Parpala hoiti homman kiitettävästi, A-Juniori Pihkakoski pelasi hyvin ne pelit jotka k.o. pelaajalta näin. Mutta Ykkösessä kyyti voi olla kylmää.

Puolustus: Puolustuksen keskustaa hallitsivat alkukaudesta parivaljakko Karjalainen-Daavittila. Daavittilan loukkaantumisen jälkeen ei ole tarkkaa muistikuvaa kuka pulustuksessa hääri.Kauden puolivälin jälkeen OLS pudotti pommin, KaPa:sta joukkueeseen siirtyi pohjoislohkon paras pääpelaaja Jani Polvinen joka toi kaivattua rauhallisuutta muuten nuoreen puolustukseen. Mielestäni tämä osasto ei ole hirveän huono.

Keskikenttä: Tätä osastoa pyöritti todella hyvin herra nimeltä Vesa Järvitalo. Muita mainitsemisen arvoisia pelaajia oli a-junnu Janne Kauppila joka esiintyi hyvin keskikentän "pörrääjänä". Kokonaisuudessaan keskikentälle riitti monen monta pelaajaa ja rotaatio oli aika suurta eli kokoonpano vaihteli paljon ottelusta toiseen.

Hyökkäys: Viime kaudella tämän osaston hoiti Qvist, Kaijalainen ja Jäväjä. Myös Jukka Puurunen hääri mukana maalinteossa. Kaijalainen lähti kesällä opiskelemaan jenkkeihin mutta palasi loppukaudesta takaisin kokoonpanoon. Maaleja syntyi tältä osastolta mutta vastustajat eivät olleet huipputasoa.

Valmennus: Tero Suonperä, Jari Malmi, Matti Toppari(mv). Tämä heikkeni omasta mielestäni, Viitanen oli todella hyvä motivoitsija(jos sen voi niin sanoa) ja tatsi pelaajiin oli hyvä. Mutta OLS:n johdon kuningasideoitten jälkeen vastuuvalmentajana toimii viime kauden kolmonen eli Tero Suonperä.

Tässä erään FF:n kirjoittajan mielipide vuoden alusta: "Viitasen Timo voi ottaa aika paljon kunniaa suuren osan Ols;n nykyisen miehistön kehityksestä tälle tasolle(valmensi -82 ikäluokan suomen mestariksi pikkujunnuissa,sekä valmensi A- junnuja myös..Sitten tulee joku jääpallomies,jota ei kuuleman mukaan edes kiinnosta koko laji ja pilaa hyvän työn.."


Kotikenttä: Castren?, viime kaudella kotipelit pelattiin Raattissa ja aivan loppukaudesta Heinäpään kentällä. Kotietu ei todellakaan ollut suuri, yksi selitys oli se että nuorta joukkuetta jännitti pelata sukulaisten&ystävien edessä. Uskokoon ken tahtoo mutta kyllä kotipelaaminen oli joskus aika tervanjuontia.
Vieraissa joukkue taaseen pelasi kuin hurmiossa, muutama huikea nousu on muistissa, esim. loppusyksystä tärkeä KPV-J-peli. Tilanne taisi olla 2-1 80 min kohdalla mutta niin vain joukkue väänsi 2-3 voiton.
Tälle kaudelle vieraspelaaminen tippunee paaljon huonommaksi, syykin on selvä eli joukkueet kovenevat ja OLS samaan aikaan huononee.

Tavoitteet: Tätä en tarkkaan muista mutta voin sanoa että tällä joukkueella sarjassa säilyminen on juuri "sopiva" tavoite. Hankalaa tulee olemaan aika jälkeen Viitasen, Jäväjän ja Väisäsen.

Harjoitusottelut: TP-47-OLS 1-0, OLS-AC Oulu 1-2, OLS-GBK 0-1, RoPS-OLS 5-2. Kovin hyvin ei ole mennyt, tosin tulokset olivat kylläkin odotettuja.

Tämän kauden joukkue(sarjaseurat.com)HUOM! Esim. Mensosen tilanteesta ei ole mitään tietoa ja listaan mahtuu myös pari muuta epävarmaa nimeä. Mutta minkäs teet kun tiedottaminen on sitä itseään.

1 Parpala Teemu Maalivahti
5 Saarela Harri Puolustaja
7 Kaijalainen Kim Hyökkääjä
8 Qvist Ari Hyökkääjä
9 Yliniemelä Marko Hyökkääjä
10 Järvitalo Vesa Keskikenttä
11 Mensonen Juha Hyökkääjä
12 Toivonen Jonne Maalivahti
13 Karjalainen Heikki Puolustaja
14 Hautajärvi Aarne Puolustaja
15 Ojala Juha-Pekka Keskikenttä
16 Laukkanen Olli Puolustaja
17 Kurkela Tommi Keskikenttä
18 Puurunen Jukka Hyökkääjä
20 Palosaari Petteri Hyökkääjä
21 Kauppila Janne Keskikenttä
22 Tenkula Jarno Keskikenttä
24 Pihkakoski Jaakko Maalivahti
27 Koskinen Toni Puolustaja
30 Alatalo Tuomas Puolustaja
33 Daavittila Aki Keskikenttä
40 Saarela Martti Puolustaja
41 Polvinen Jani Hyökkääjä
42 Penttilä Ville Puolustaja

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lv
Jäsen
Viestit: 842
Liittynyt: 14.01.2003, 16:45
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lv »

KEVÄTKIERROS


Pe 16.5. AC Oulu – TP-47
La 17.5. Honka – FC Viikingit
GBK – OLS
FC Korsholm – VPS
Su 18.5. Rakuunat – VG-62
Närpes Kraft – FC Kuusankoski
RoPS – PP-70

Ke 21.5. FC Kuusankoski – FC Korsholm
La 24.5. PP-70 – GBK
FC Viikingit – RoPS
Su 25.5 OLS – Närpes Kraft
VG-62 – AC Oulu
VPS – Rakuunat
TP-47 – Honka

Ke 28.5. VPS – VG-62
To 29.5. AC Oulu – FC Kuusankoski
Honka – RoPS
Rakuunat – GBK
FC Viikingit – Närpes Kraft
FC Korsholm – PP-70
TP-47 – OLS

La 31.5. FC Kuusankoski – VPS
Su 1.6. OLS – Rakuunat
VG-62 – TP-47
GBK – Honka (klo. 16.00)
Närpes Kraft – FC Korsholm
PP-70 – FC Viikingit
RoPS – AC Oulu

Pe 6.6. AC Oulu – FC Korsholm
La 7.6. Honka – VPS
FC Viikingit – VG-62
TP-47 – FC Kuusankoski
Su 8.6. Rakuunat – Närpes Kraft
GBK – RoPS
PP-70 – OLS

To 12.6. AC Oulu – VPS
La 14.6. VG-62 – GBK
FC Korsholm – Honka
Su 15.6. OLS – FC Viikingit
FC Kuusankoski – PP-70
VPS – TP-47
Närpes Kraft – AC Oulu
RoPS – Rakuunat

Ke 18.6. GBK – VPS
VG-62 – FC Kuusankoski
To 19.6. PP-70 – Honka

To 26.6. OLS – AC Oulu
Honka – VG-62
Rakuunat – FC Kuusankoski To 26.6. FC Viikingit – FC Korsholm
RoPS – TP-47
PP-70 – Närpes Kraft

Su 29.6. AC Oulu – GBK
Honka – Rakuunat
FC Kuusankoski – RoPS
VPS – PP-70
Närpes Kraft – VG-62
FC Korsholm – OLS
TP-47 – FC Viikingit

La 5.7. OLS – VPS
Su 6.7. Rakuunat – TP-47
GBK – Närpes Kraft
FC Viikingit – AC Oulu
RoPS – FC Korsholm

La 12.7. VG-62 – PP-70
FC Korsholm – Rakuunat
Su 13.7. FC Kuusankoski – OLS
VPS – FC Viikingit
Närpes Kraft – RoPS
TP-47 – GBK

La 19.7. OLS – VG-62
Rakuunat – AC Oulu
Su 20.7. Honka – Närpes Kraft
GBK – FC Korsholm
PP-70 – TP-47
FC Viikingit – FC Kuusankoski
RoPS – VPS

To 24.7. RoPS – OLS
VG-62 – FC Korsholm
FC Kuusankoski – Honka
VPS – AC Oulu
PP-70 – Rakuunat
FC Viikingit – GBK

Su 27.7. AC Oulu – PP-70
OLS – Honka
Rakuunat – FC Viikingit
GBK – FC Kuusankoski
Närpes Kraft – VPS
TP-47 – FC Korsholm
RoPS – VG-62

To 31.7. TP-47 – Närpes Kraft

SYYSKIERROS
La 2.8. FC Viikingit – Honka
VG-62 – Rakuunat
Su 3.8. TP-47 – AC Oulu
OLS – GBK
FC Kuusankoski – Närpes Kraft
VPS – FC Korsholm
PP-70 – RoPS

Ke 6.8. AC Oulu – Honka
To 7.8. FC Korsholm – FC Kuusankoski
La 9.8. AC Oulu – VG-62
GBK – PP-70
Su 10.8. Närpes Kraft – OLS
Rakuunat – VPS
RoPS – FC Viikingit
Honka – TP-47

Ke 13.8. PP-70 – FC Korsholm
La 16.8. FC Kuusankoski – AC Oulu
GBK – Rakuunat
VG-62 – VPS
Su 17.8. RoPS – Honka
Närpes Kraft – FC Viikingit
OLS – TP-47

Ke 20.8. Närpes Kraft – PP-70
To 21.8. AC Oulu – RoPS
La 23.8. Rakuunat – OLS
TP-47 – VG-62
Honka – GBK
FC Korsholm – Närpes Kraft
FC Viikingit – PP-70
Su 24.8. VPS – FC Kuusankoski

Ke 27.8. FC Korsholm – AC Oulu
FC Kuusankoski – Rakuunat
La 30.8. OLS – PP-70
VG-62 – FC Viikingit
FC Kuusankoski – TP-47
su 31.8. VPS – Honka
Närpes Kraft – Rakuunat
RoPS – GBK

Ke 3.9. AC Oulu – OLS
VG-62 – Honka
FC Korsholm – FC Viikingit
TP-47 – RoPS

La 6.9. FC Viikingit – OLS
GBK – VG-62
AC Oulu – Närpes Kraft
Su 7.9. PP-70 – FC Kuusankoski
TP-47 – VPS
Rakuunat – RoPS

Ti 9.9. Honka – FC Korsholm
To 11.9. VPS – GBK
La 13.9. VG-62 – Närpes Kraft
OLS – FC Korsholm
FC Viikingit – TP-47
Su 14.9. GBK – AC Oulu
Rakuunat – Honka
RoPS – FC Kuusankoski
PP-70 – VPS

La 20.9. TP-47 – Rakuunat
Honka – PP-70
AC Oulu – FC Viikingit
FC Korsholm – RoPS
Su 21.9. VPS – OLS
FC Kuusankoski – VG-62
Närpes Kraft – GBK

La 27.9. Honka – AC Oulu
PP-70 – VG-62
OLS – FC Kuusankoski
FC Viikingit – VPS
GBK – TP-47
Su 28.9. RoPS – Närpes Kraft
Rakuunat – FC Korsholm

La 4.10. VG-62 – OLS
AC Oulu – Rakuunat
FC Korsholm – GBK
FC Kuusankoski – FC Viikingit
Su 5.10. Närpes Kraft – Honka
TP-47 – PP-70
VPS – RoPS

La 11.10. OLS – RoPS
FC Korsholm – VG-62
Honka – FC Kuusankoski
GBK – FC Viikingit
Su 12.10. Rakuunat – PP-70
Närpes Kraft – TP-47

La 18.10. PP-70 – AC Oulu
Honka – OLS
FC Viikingit – Rakuunat
FC Kuusankoski – GBK
VPS – Närpes Kraft
FC Korsholm – TP-47
VG-62 – RoPS

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Lv, 30.03.2003, 21:23. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Minikommentit


tallipoika
Avatar
Jäsen
Viestit: 2138
Liittynyt: 02.03.2003, 13:00
Pisteitä: 1340
Paikkakunta: Turku
Viesti:

HIFK ????

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

Kilpailuvaliokunta yksimielinen
Suomen Palloliiton Kilpailuvaliokunta päätti kokouksessaan maanantaina 17.3., että Kakkosen FC Korsholm saa Ykkösestä luopuneen HIFK:n sarjapaikan. Kilpailuvaliokunta nojautui päätöksessään yksimielisesti täydennysmenettelysäännöstöön.

Suomen Palloliitto sai HIFK:n ilmoituksen sarjasta luopumisesta 13.3.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lv
Jäsen
Viestit: 842
Liittynyt: 14.01.2003, 16:45
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lv »

Oho, eilen oli näemmä huonohko päivä minulla. :lol: eteenpäin jatketaan valoisin mielin..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Lv, 31.03.2003, 15:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1491
Liittynyt: 14.01.2003, 10:40
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Lvi, hittoon tuo turha vaatimattomuus. Hyvän paketin pistit, joten anna olla. Minä voin ruuvata samanlaisen paketin Rak-Uunoista kunhan ehdin/jaksan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kekkipena
Jäsen
Viestit: 8
Liittynyt: 18.03.2003, 14:04
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kekkipena »

Hienon paketin pistit, mutta kun ei ole vielä päässy edes puoliväliin asti niin ei viitsi keskeneräisenä kommentoida. Epäilen muutenkin ettei oma asiantuntemukseni riitä kommentoimaan kotimaisia sarjoja joihin löytyy näinkin asiantuntevia pohjustuksia. No tutkitaan kuitenkin ajan kanssa ja vastataan sitten uudestaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Pena

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”