Tänään on 24.06.2018, 11:56.

Ruotsi Norja, su, team-new´sit

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
tallipoika
Avatar
Jäsen
Viestit: 2134
Liittynyt: 02.03.2003, 13:00
Pisteitä: 1331
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Ruotsi Norja, su, team-new´sit

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

Bodø/Glimt - Sogndal
Aspmyra, søndag klokken 18
TV 2 Nettavisens tips: 3-1

Bodø/Glimt imponerte stort med 5-3-seier mot Odd i Skien sist, etter å ha slitt voldsomt i hele vår. Laget ligger på kvalikplassen etter 15 kamper, men kan avansere på tabellen med seier mot Sogndal.

Tor Egil Horn har slått opp en tommelskade og er ute av spill. Olav Raastad skal opereres og er også uaktuell. Vegard Sannes er tilbake etter suspensjon.

Sogndal ligger på plassen bak Glimt, og skal slite med å overleve i Tippeligaen. Sist ble det 1-2 hjemme mot Stabæk, og Jan Halvor Halvorsens menn står uten seier på bortebane hittil i år.

Sogndal får Anders Stadheim tilbake. Det lysner på skadefronten, men Marco Reda og Kjetil Holvik må fortsett vente et par uker.

Tilsvarende kamp i fjor endte 3-0 til hjemmlaget.

Fredrikstad - Molde
Fredrikstad stadion, søndag klokken 18
TV 2 Nettavisens tips: 2-0

Desperate Fredrikstad jakter fortsatt første hjemmeseier i sesongen. Knut Torbjørn Eggens gutter ligger på den desiderte jumboplassen, og kan nok skyte en hvit pil etter fortsatt Tippeliga-eksistens om det ikke løsner på søndag.

FFKs Brian West er veldig usikker på grunn av skade. Det samme gjelder Wade Barrett. Bora Zivkovic er trolig på beina etter en smell i kneet i en kamp onsdag.

Molde har variert voldsomt i år. Sist forsvant alle poengene til Bergen, da Brann snudde 2-1 til 2-3 på overtid. Laget ligger på nedre tabellhalvdel, og bør vinne for å holde bunnstriden på avstand. På søndag må laget dessuten klare seg uten Magne Hoset, som er solgt til FC København.

Lillestrøm - Tromsø
Åråsen, søndag klokken 18
TV 2 Nettavisens tips: 3-1

Rundens storkamp spilles på Åråsen, der et Lillestrøm-lag i voldsom medvind tar i mot vårens jubelgutter fra Tromsø. Kanarifuglene står med 14-3 i målforskjell og ni poeng på de siste tre kampene.

Tromsø møtte veggen med et smell sist, da Gutan røk 0-3 hjemme mot Ham-Kam.

Hos Lillestrøm er bare Frode Kippe (kneskade) er usikker foran toppkampen. Det er heller ikke noe å utsette på tilstanden i TIL. Alle er tilgjengelige.

Tilsvarende kamp i fjor endte 3-2.

Lyn - Odd Grenland
Ullevall stadion, søndag klokken 18
TV 2 Netavisens tips: 1-1

Odd gikk på en lei smell hjemme mot Bodø/Glimt sist, mens Lyn dro i land seieren i Oslo-derbyet mot Vålerenga. De to lagene spiller ofte uavgjort, og er naboer midt på tabellen.

Hos Lyn ser Øyvind Leonhardsen ut til å være spilleklar etter ankelskaden mot Vålerenga. Kristian Onstad er ute med gule kort.

Odd har Morten Fevang og Christian Flindt Bjerg suspendert (gule kort). Ronny Deila trolig tilbake etter ryggtrøbbel.

Tilsvarende kamp i fjor endte 0-2.

Stabæk - Ham-Kam
Nadderud, søndag klokken 18
TV 2 Netavisens tips: 1-1

Også Stabæk har variert en del, og er nokså uforutsigbare. Slet seg til 2-1 over Sogndal på bortebane sist, og bør etter hvert begynne å merke «Martin Andresen-effekten».

Ham-Kam er årets store overraskelse i den øverste divisjonen, og imponerte alle med 3-0 i Tromsø sist. Har vist en forbløffende stayerevne så langt i år.

Hos hjemmelaget er Mads Jørgensen skadd og uaktuell. Thomas Finstad sliter med ryggen, men trolig spilleklar.

Ham-Kam får nøkkelspilleren Peter Sørensen tilbake etter karantene.

Viking - Rosenborg
Viking Stadion, søndag klokken 20.05
TV 2 Nettavisens tips: 1-3

Viking har ny stadion, ny trener og et på papiret spennende mannskap. Men laget sliter i feil ende av tabellen. Roy Hodgson har fått en uke til på seg til å bli kjent med mannskapet etter forrige rundes slakt på Åråsen, og Peter Kovacs begynner så smått å bli kjent med lagkameratene. Men Viking står med bare en hjemmeseier i år.

På Lerkendal er man i full gang med forberedelsene til årets Champions League, og alle som følger litt med på norsk fotball vet hva det betyr. Trønderne slet litt både mot Brann i Bergen og hjemme mot Fredrikstad sist, men at det ble seier i begge kampene viser at RBK er i den berømte flyten.

Azar Karadas er på plass i sin nye tilværelse i Portugal, men på søndag får publikum i Stavanger stifte bekjentskap med Mikael Dorsin og Robbie Rusel i ny drakt.

Hos Viking er Bjarte Lunde Aarsheim ute i flere uker med en kneskade. Brede Hangeland (ribbein) kan rekke kampen. Jone Samuelsen soner for gule kort.

Rosenborg vraker tre veteraner: Christer Basma, Ståle Stensaas og Harald Martin Brattbakk. Inn går Mikael Dorsin og Robbie Russel på hver sin sidebackplass, mens Christer George tar Brattbakks plass i angrepet. Ørjan Berg er ute med skade skade. Jan Gunnar Solli går inn.

Tilsvarende kamp i fjor: 0-2.

Assyriska - Västerås SK
Med assisterande tränaren Edmond Lutaj som huvudansvarig mot GAIS lyckades Assyriska bryta förlustsviten och vinna på torsdagskvällen.
Ingen huvudtränare är heller anställd när laget möter VSK.
Västerås har under Richard Moneys ledning hittat formen på allvar och har nu fyra raka segrar. Stefan Bärlin gjorde tre mål och har gått upp i skytteligaledning.
Jonas Eberhardsson är fortfarande på skadelistan men Patric Feltendahl och Andrew Kelly är tillbaka från avstängningar.

8) Boden - IFK Norrköping
Ett av Bodens nyförvärv inför säsongen, Destin Makumbu, har varit långtidsavstängd men gjorde comeback mot Gefle senast och höll ihop backlinjen bra. Gästrikarna fick nöja sig med bara ett mål.
Norrköping har släppt in nio mål på de senaste tre matcherna men höll nollan i den allra senaste matchen.
Laget hoppas på att skadade Bruno Santos ska vara så återställd att han kan vara med mot Boden. Laget har också frågetecken för landslagsmeriterade försvararen Filip Apelstav.

9) Brage - GAIS
Brage har fortsatt svårt att vinna och föll med 0-2 på torsdagskvällen mot Norrköping.
Mot GAIS saknas dessutom grovjobbaren Daniel Karlsson, som är avstängd.
GAIS har haft problem med skador och sjukdomar och mot Assyriska tvingades tränaren Roland Nilsson spela från start. Mathias Gravem, Bobbie Friberg da Cruz och Edier Frejd är dock alla på väg tillbaka och akutella för spel. Skadade L-G Carlstrand har börjat träna med boll men är inte aktuell för spel.

10) Enköping - Frölunda
Hemmalaget har två raka segrar inför mötet med Frölunda.
Frågetecken har Enköping för Johan Johansson, som har känning av en knäskada.
Frölunda har två raka förluster bakom sig och har släppt in sex mål på dessa två matcher.

11) Friska Viljor - Gefle
Friska Viljor har bara en seger på de fem senaste matcherna.
Nyförvärvet Daniel Östman tvingas till operation.
Gefle har varit den stora överraskningen den här säsongen och väntas inte göra några större förändringar i laget till nästa säsong.

12) Häcken - Öster
Häcken är det stora formlaget i Superettan men tvingas klara sig utan avstängde Eirik Dybendahl i den här matchen.
Öster har en resa från Wales i benen men har praktiskt taget ordinarie lag att tillgå. På skadelistan finns endast de båda målvakterna Björn Stringheim och Peter Kennfors.

13) Åtvidaberg - Café Opera
Hemmalaget förlorade med klara 0-3 mot Västerås på torsdagen men hade två klara segrar före det.
Café Opera är ojämnt och föll med 1-2 mot Enköping senast. Mot Åtvidaberg saknas försvarsveteranen Filip Bergman som är avstängd. Frågetecken är det för småskadade Erik Sundin och Peter Motas.

Malmö saknar Patrik Andersson och Andreas Yngvesson som båda har hälseneproblem. AIK får klara sig utan skadade Krister Nordin, Fredrik Björck och Daniel Tjernström. Daniel Hoch har haft problem med en förkylning och väntas inte spela från start. Derek Boateng är avstängd. Däremot är Pa-Modouh Kah tillbaka efter skada. I skrivande stund är det oklart om nye anfallaren Nick Mrdja hinner bli spelklar.
Mälmön uusi hankinta, Daniel Andersson, ei pitäisi tänään elata, koska paperit ei kunnossa.

Söndagens andra match spelas mellan Örebro och Örgryte. Hemmalaget har haft stora problem med försvarsspelet och har hela elva insläppta mål på de tre senaste matcherna som laget har spelat. Mot Örgryte är det tveksamt om rutinerade duon Patrik Anttonen och Thomas Andersson kan spela.
Örgryte har också haft problem med det mesta vad gäller spelet den senaste tiden, vilket har resulterat i att laget inte har vunnit någon av deras fem senaste matcher.
Marcus Dahlin som blev trampad på handen i en träningsmatch mot Charlton är tillbaka men däremot saknas islänningen Johann Gudmundsson.
(Nettips, Svenska Spel)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”