Tänään on 21.05.2018, 01:11.

Veikkausliiga 24-25.7.

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Veikkausliiga 24-25.7.

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

alustavat %-arviot:

HJK KooTeePee 59 26 15 yli/alle 2,5 50 50
Jaro Hämeenlinna 45 28 27 yli/alle 2,5 51 49
MyPa Lahti 43 30 27 yli/alle 2,5 43 57
TP-47 Jazz 47 27 26 yli/alle 2,5 52 48

lyhyet kommentit:

hjk-kooteepee
hjk:lla europeli edessä ja takana, eikä kp-ongelmat tahdo millään hellittää. vaikka haka on jo karannut 11 pisteen päähän, niin muut mitalit on vielä tarjolla, joten Veikkausliigan otteluihinkin pitäisi syttyä.

jaro-hämeenlinna
tiukka ottelu putoamista silmällä pitäen. se yleensä vähentää kotietua, ja laskee odotettavissa olevaa maalimäärää sekä lisää tasapelin todennäköisyyttä. hämeenlinnan uudet miehet ovat taas paremmin sisällä joukkueessa, ja kaikki edellä mainitut tekijät tasaavat sitä etua minkä jaro on saanut kun uuden valmentajan ekassa kotipelissä saivat 3-0 voiton ja lisää itseluottamusta.

mypa-lahti
hieman paikallisluonnetta, joka tapauksessa kumpikaan joukkue ei missään nimessä halua hävitä yhdelle kauden päävastustajista. joten kotietu laskee, ja kun kumpikin edelleen kärsii maalintekovaikeuksista (mypan 2 maalia hämeenlinnan verkkoon ei ole mikään meriitti) niin samoin laskee myös ottelun maaliodotusarvo, ja aina kun maaleilla ei mässäillä, on tasuri lähellä. siitä syystä annoin peräti 30% tasurille.

tp-47-jazz
tp-47:n kunto ollut koetuksella viime peleissä, kun koko alkukausi revitty kaikki irti kapeasta materiaalista. jos vierasjoukkueen pelaajat ovat olleet juhlimassa Porin Jazzissa, varsinkin peliä edeltävänä iltana, kuten joskus aikaisempina vuosina on vahingossa päässyt käymään, voi pelihalut olla vähissä. tuskin sentään ovat, mutta on sekin syytä selvittää ennen kuin tästä ottelusta vetoa lyö.

EDIT: tekstiä lisäilty jokaiseen otteluun

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Rosse
Jäsen
Viestit: 33
Liittynyt: 09.08.2003, 09:13
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Rosse »

Minua kiinnostaa erityisesti tuo Jaro - Hämeenlinna - ottelu. Veikkauksen kolmen pintaan oleva vieraskerroin on ihan pelattava ei kylläkään paras. Jaro ja Hämeenlinna tasavahvoja joukkueita kokoonpanoltaan. Hämeenlinna saanut vahvistusta Marcelosta, Byrnesistä ja Jelisejevistä. Varsinkin nuo kaksi viimeistä valmentajan mukaan ihan käypiä pelimiehiä.

Painottaisin myös vanhaa totuutta: "Huono joukkue katkaistuaan tappioputkensa yleensä häviää seuraavan ottelunsa". Ottelu todellinen kuuden pisteen ottelu eli kotietu pieni.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Pool
Jäsen
Viestit: 120
Liittynyt: 24.01.2004, 14:09
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Pool »

Pieni ykityiskommentti otteluun Jaro-Hml. Hämeenlinnan valmentaja Korkeakunnas menne naimisiin lauantaina ja puuttuu tästä ottelusta (lähde: kiiston kotisivu) Kiiston valmentaja on kutsuttu, mutta näköjään ei Hämeenlinnan pelaajat :twisted:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sputnik
Jäsen
Viestit: 976
Liittynyt: 16.01.2003, 21:54
Pisteitä: 0
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sputnik »

Kaikki ne jotka edellisellä veikkausliiga kierroksella väsyivät totaalisesti mun Jaro kommentteihin voi hypätä tän tekstin ohi, ihan totta :wink:

Kyllä mä lähden tässäkin pelissä Jaron voittoa vastaan pelaamaan. Tosta Jaron 3-0 voitosta hätäisimmät varmaan veti jo tilastot uusiksi, toivottavasti myös bookkerit :D ...Tosiasiassa näin jälkeenpäin viisaana voi todeta että ottelun 3-0 numeroista voi enemmän katsoa TP:tä kuin Jaroa. Käytännössä peli TP:een osalta kaatui maailman kaikkeuden huonoimman esityksen esittäneisiin kolmeen puolustajaan sekä maalivahtiin, unohtamatta pelikieltoja sekä loukkaantumisia. Eka tunti mentiin melko tasaisesti, joku voisi sanoa jopa että TP:een lievässä hallinnassa, mutta en nyt kuitenkaan sano :lol: Sitten yhtäkkiä "boom-boom ja bang" - 3-0... 1-0 laukaus pomppivaan palloon alakulmaan, toinen maali 25 metristä kokeilu joka tällä kertaa upposi ja aikaa näiden kahden maalin välillä muutamia minuutteja. Voisi sanoa taas kerran että pieni musta hetki kentällä jonka seurauksena lopputulos sitä mitä on...Kulmat TP:lle 10-3 kertoo nekin omaa kieltään. Lisäksi luulen että enemmän kuin Jaroa "piristi" koutsin vaihto oli 3000 katsojaa!!! Ja jos oikein ruvetaan selittämään niin kai se oli TP:lle tietty "tilastotappion" paikkakin jo, nimittäin sen suhteen että nyt tuli kauden toinen peli jossa jäätiin maaleitta :wink: Mutulandiasta täältä tähän -sputnik.

Edittinä vaikka tähän tämä veto, eli hml+0.5 2.00 uni

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Sputnik, 24.07.2004, 06:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Life is a game. Money is how we keep score.

Minikommentit


pera
Jäsen
Viestit: 464
Liittynyt: 09.05.2004, 19:59
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja pera »

Alustavat:

HJK-KooTeePee 57 23 20
Jaro-Hämeenlinna 46 27 27
Mypa-Lahti 38 29 33
TP-47-Jazz 49 26 25

HJK-KooTeePee
hjk mestaruus karanut?,tiistaina tärkeä euro peli Pohjola stadionilla,motivoiko liiga enää?

Jaro-Hämeelinna
jarolla motivaatio korkealla (mutta ei saa hävitä tätä peliä)Hämeelinnalle
tarvitsee pisteitä niin sanottu 6pisteen peli

Mypa-Lahti
tasavahvat joukkueet kotiedun turvin prossat Mypalle

TP-47-Jazz
tp elää kotipeleillä ,Jazz varmasti tyytyväinen tasapeliin


Veikkausliiga perustilastot 22.07.04

-ottelut 103

-kotivoitot 50 (48,5%)
-tasapelit 27 (26,2%)
-vierasvoitot 26 (25,2%)

-tehdytmaalit 288 (2,80)
-kotimaalit 175 (1,70)
-vierasmaalit 113 (1,10)


8) 8)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jimmy Dean
Jäsen
Viestit: 156
Liittynyt: 22.02.2003, 23:50
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Jimmy Dean »

Alustavat arviot:

HJK-KooTeePee 61-26-13 o/u 43-57
Jaro-Hämeenlinna 46-27-27 o/u 57-43
MyPa-Lahti 41-30-29 o/u 46,5-53,5
TP-47-Jazz 49-27-24 o/u 55-45

Nämä on sitten tosiaankin vain alustavat arviot, mielenkiintoista nähdä, miten TP-47 jaksaa kotipelissään, jonkunmoista uupumista mun mielestä aistittavissa, toisaalta ollut kotonaan helevetin hyvä. Samoin toi Jaron tilanne, viime kierroksella kokeneet kehäketut täällä osiossa osasivat mielestäni tosi hyvin ennakoida Jaron valmentajavaihdoksen tuoman lisäedun.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"Kun olet pelannut Millwallissa, selviät mistä tahansa." Kasey Keller

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Sputnik kirjoitti:[Tosta Jaron 3-0 voitosta hätäisimmät varmaan veti jo tilastot uusiksi, toivottavasti myös bookkerit :D ...Tosiasiassa näin jälkeenpäin viisaana voi todeta että ottelun 3-0 numeroista voi enemmän katsoa TP:tä kuin Jaroa...
aivan, lopputulos 3-0 imartelee otteluraporttien mukaan kotijoukkuetta ja paljon. Jarolta sattui onnistumaan kaikki, TP-47:lta ei mikään. toki osasyynä Jarolla varmaan juuri ne uuden valmentajan antama piristysruiske ekassa kotipelissä, sekä Sputnikin mainitsema suuri yleisömäärä, jonka oli varmasti osittain houkutellut paikalle juuri se että jos uusi koutsi nyt vihdoin saisi joukkueen pelaamaan paremmin... se on siis osittain laskettava aina mukaan tuohon uuden valmentajan vaikutukseen.

monien joukkueiden kohdalla ollaankin tällä hetkellä Veikkausliigassa siinä tilanteessa, että joukkueen potentiaali ja iskukyky juuri tällä hetkellä on todella vaikeaa arvioida (ainakin näin joukkueen ulkopuolisen silmin).

hankalimmat joukkueet järjestyksessä hankalimmasta alkaen plus perustelut:
TP-47:n kunto ja pelivoima nyt kun vetäneet kaikki irti materiaalista alkukaudella?
Jaron uusi koutsi ja uusi pelisysteemi, ja kasvanut itseluottamus? paljon kysymysmerkkejä, mutta putoamistaistossa mukana oleminen on kyllä saletti motivaationlähde!
Allianssi: Eurokiireet ja tärkeiden miesten loukkaantumiset?
HJK: Eurokiireet ja jatkuvien kp-huolien sotkema pelisysteemi
Tamu: Eurokiireet yhdistettynä kapeaan materiaaliin?
Interillä riittäisi tulivoimaa vaikka mestaruuteen asti, mutta riittääkö puolustuspelin taso edes mitaleille asti?

helppoja joukkueita arvioida, alkaen helpoimmasta, ja perustelut:
Haka porskuttaa kohti mestaruutta.
TPS: ei läheskään sitä tasoa mitä alkukausi osoittaa, nuori joukkue on vetänyt yläkanttiin. putoaa kuin kivi sarjataulukossa varmasti, jo pelkästään siitä syystä että ylemmäksi ei pysty menemään kun haka ja inter on niin paljon kovempia, ja perässä on myös tepsiä kovemmat tamu, allianssi ja hjk jotka puskee kaikki ensin rinnalle ja samantien ohi, oli eurokiireitä tai ei.
KooTeePee: ei varaa enää parantaa, varsinkaan kun loppukausi on vierasottelupainotteihin, eikä joukkueen vieraspeleissä ole paljon kehumista. ylisuorittanut alkukaudesta.
MyPa: parantaa varmasti loppukaudesta ja kiilaa muutamien joukkueiden ohi, sen verran potentiaalia joukkueesta kuitenkin löytyy.
Jazz: säilyy ja välttää jopa karsinnat koska veti alkukaudesta niin suuren kaulan sarjan surullisiin tapauksiin verrattuna.
Lahti: parantaa hieman loppukaudesta kun tehot kunnolla löytyvät, ja vielä enemmän jos Litti palaa.
RoPS: ei aivan niin rupusakki mitä alkukausi kertoo, parantanut jo peliään vrt. 1kk sitten. haaveilee säilymisen lisäksi jopa siitä että välttää karsinnatkin, eli tekee maksimisuorituksen sijoittumalla kolmanneksi viimeiseksi.
Hämeenlinna: uusia vahvistuksia, joten voi vielä välttää putoamisen koska Jaro teki palveluksen rovaniemeläisille ja hämeenlinnalaisille jättäytymällä myös mukaan putoamistaisteluun.

parhaiten urheiluvedonlyönnin vinkkelistä pärjää tässä hankalassa kohtaa Veikkausliigakautta varmasti ne ahkerimmat urheiluvedonlyöjät, joten laitetaan taas hihat heilumaan täällä yk.comissa... edellisellä Veikkausliigan kierroksella oli jo 58 viestiä ja luettu 5500 kertaa, joten ei me montaa kiveä jätetty kääntämättä :P

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Pool
Jäsen
Viestit: 120
Liittynyt: 24.01.2004, 14:09
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Pool »

Sputnik ja Mika Ässä.

Jos luulette että suuri yleisömäärä toi voiton Jarolle, niin lauantaina on siis melko varma ykkönen tulossa. Pietarsaaressa vietetään lauantaina Jaakon-päivää (=Jakobs dag -> Jakobstad). Ensin JBKn peli ja heti perään Jaron ottelu. Muuta ohjelmaa varmasti myös tiedossa. Ja tällä kertaa ei tulla katsomaan uutta koutsia :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


römperi
Jäsen
Viestit: 352
Liittynyt: 14.02.2004, 00:00
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja römperi »

Jaro-Hämeenlinna 46-27-27
HJK-KTP 57-27-16
TP47-Jazz 48-28-24
Mypa-Lahti 39-31-30


Jaro-Hämeenlinna tärkeä peli molemmille,mikä pienentää hiukan kotietua,tosin Pietarsaaressa vietetään tämä viikko Jaakon päiviä ja kun Lauantaiksi luvattu aurinkoista ja lämmintä säätä on yleisöä lupa odottaa mukavasti paikalle taaten kotijoukkueelle hyvän fiiliksen pelata.

HJK-KTP
HJK:n peliruuhka ja loukkaantumiset antavat KTP:le erinomaisen paikan yllättää.Lauantaiksi luvattu Helsinkiin sadetta mikä pienetää moa:ta ja lisää tasurin mahdollisuutta,sekä KTP olisi varmasti erittäin tyytyväinen pisteeseenkin

TP47-Jazz
TP47 tuntuisi olevan sarjan kotiriippuvaisin joukkue ja JAZZille luvassa erittäin vaikea ottelu.Sunnuntaiksi luvattu Tornioon sadetta mikä jälleen pienetää moa:ta

Mypa-Lahti
Lähes paikalliskamppailu ja koska erittäin tärkeä ottelu molemmille pidän kotietua tässä selvästi normaalia pienempänä.Myös tähän otteluun on luvassa sateista säätä,näistä kaikista johtuen tasapeli% nousi näinkin korkeaksi

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


linkku
Jäsen
Viestit: 335
Liittynyt: 04.06.2003, 22:40
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja linkku »

HJK FC KooTeePee 63 23 14
FF Jaro FC Hämeenlinna 55 24 21
MyPa FC Lahti 39 29 32
TP-47 FC Jazz 54 26 20

Loma jatkuu, joten melko vähän aikaa jää kohteiden tutkiskeluun (ei tuolla pöndellä mitään nettiyhteyksiä oo...)

Melko kotivoittoiselta näyttäisi muihin arvioihin verrattuna. Pistetään vedot pilkkimään pörssiin.

Aurinkoisia kelejä kaikille.

L

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Pool
Jäsen
Viestit: 120
Liittynyt: 24.01.2004, 14:09
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Pool »

römperi kirjoitti:HJK-KTP
HJK:n peliruuhka ja loukkaantumiset antavat KTP:le erinomaisen paikan yllättää.Lauantaiksi luvattu Helsinkiin sadetta mikä pienetää moa:ta ja lisää tasurin mahdollisuutta,sekä KTP olisi varmasti erittäin tyytyväinen pisteeseenkin
Oletko tietoinen että myöskään KTP ei pääsee parhaalla miehistöllä peliin? IS Veikkaajan mukaan Kim Liljeqvist puuttuu työkiireiden vuoksi, ja pakki Viren on myös loukkaantuneena sivussa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


römperi
Jäsen
Viestit: 352
Liittynyt: 14.02.2004, 00:00
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja römperi »

Virenin poissaolon tiesin,mutta Liljeqvistin poissaoloa en ollut huomannut,kiitän ilmoituksesta :) Pitää vähän tiputtaa KTP:n % tuon takia.Sikäli kertoo aika paljon suomalaisesta potkupallosta että joukkueen 1 hyökkääjiin kuuluva pelaaja joutuu töiden takia olemaan poissa ottelusta :?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4103

Viesti Kirjoittaja Mungo »

HJK KooTeePee 59 27 14
Jaro Hämeenlinna 50 31 19
MyPa Lahti 42 30 28
TP-47 Jazz 45 29 26

Muuten kai aika samoilla linjoilla, mutta Jarolle saan muita enemmän prosentteja. Siihen on seuraavat syyt: Jaro on yksinkertaisesti parempi joukkue kuin Hämeenlinna, joka ei ole voittanut vieraissa kolmenkaan kauden aikana kuin yhteensä kaksi kertaa. Lisäksi uskon Jaron syttyvän erityisesti tähän otteluun, sillä Hämeenlinnan kauden ainoa voittokin on kotipelistä Jaroa vastaan. Ei kai nyt sentään kuutta pistettä Jarolta Hämeenlinnalle - tässä sovellan vanhaa kunnon NHL-sääntöä n:ro 927 -:)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

HJK - KooTeePee 61-26-13
Jaro - HML 51-27-22
MyPa - Lahti 43-29-28
TP47 - Jazz 44-29-27

Jos klubi olisi normaalitilassa ilman kokoonpano-ongelmia ja rasitusta, niin kyllä sille +5 pros.yks. lisää tulisi. Nyt ei oikein enempää uskalla antaa.

Jaro-HML olen Mungon kanssa täysin samaa mieltä, meinasin itse heittää jo aiemmin 5:llä alkavat luvut mutta ajattelin että olisin aivan metsässä ja miut lahdattaisiin saman tien ;) Edelleenkin Jaron valmentajanvaihto + se fakta, että joukkue on parempi mitä sarjan 4-5 huonointa kunhan se vain löytää tasonsa. En minä uskaltaisi bookata Jaro:lle yli 2 kertoimia.

MyPa:ssa aika selvä tapaus, joukkueet suht tasavahvoja tällä hetkellä. MyPa:ssa toki enemmän potentiaalia mutta matka on tosi pitkä sarjan kärkeen - liian pitkä että tällä kaudella sinne päästään. Joukkueet sijoittunevat kauden päätteeksi hyvin lähelle toisiaan. Paikallispeli-luonteesta lätkäisin vähän tasurille lisää, aiempi kohtaaminen taisi päättyä myös tasan eli 1-1.

Jazz on pelannut niin hyvin viime viikkoina sekä kotona että vieraissa, jotta en täysin liputa sen mahdollisuuksia pois. Perustasoltaan joukkueet ovat pitkälti tasavahvoja ja raatavat materiaalin äärirajoilla. Tasurille pistin vähän lisää koska jos joukkueet ovat hieman väsyneita (Porissa vielä Pori Jazz) niin siihen helposti hyydytään.

Viisaammat voisivat kyllä perustella miksi Jaron pitäisi saada vähemmän prosentteja mitä TP47 Jazzia vastaan :) Jaro on selvästi umpikakkaa Hämeenlinnaa parempi (perustaso sekä nykytaso) + toi valmentajaefekti, kun taas TP47 ei voi saada mitenkään samaa tasoeroa aikaan vieläpä hyvin pelaavaa Jazzia vastaan. Kauden alusrankingeissa Jazz oli varmasti monella jopa TP47 parempi sakki eikä se olisi väärin sanottu nytkään. Jazzilla kun on vielä loistava maalivahti Sinkkosen Sami, niin over-pumpusta onkin tullut jo melkein under-joukkue. Ei se sattumaa ole ollut että omiin on 5 viime pelissä tehty 4 maalia, vaikka 3 vierasmatsia ja kotona Allianssi & HJK. Vanha Jazz olisi päästänyt yli 10 häkkiä.

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lius
Jäsen
Viestit: 31
Liittynyt: 13.07.2004, 15:25
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Lius »

Jaro-Hämeenlinna 45 27 28
HJK-KooTeePee 58 28 14
MyPa-Lahti 36 31 33
TP-47-FC Jazz 40 27 33

Torniolaiset ovat olleet yllättävän kovia kotona, mutta nyt pitkän pelireissun jälkeen onko pelaajat kotiutuneet hyvin vai alkaako liiga painaa suhkot kokemattomien pelaajien jaloissa. Pitäisin Jazzia tässä kohteessa selvästi yllätys valmiina sillä TP:n neljän viimeisen kotiotteluiden voittoputki vaikuttaa sarajanousijalta aika kovalta. :roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Pool kirjoitti:Sputnik ja Mika Ässä.

Jos luulette että suuri yleisömäärä toi voiton Jarolle, niin lauantaina on siis melko varma ykkönen tulossa. Pietarsaaressa vietetään lauantaina Jaakon-päivää...
suuri kotiyleisö normaalitilanteessa lisää kotivoiton todennäköisyyttä kun kannatusetu kasvaa, muttei tietenkään takaa sitä. kiitos tiedosta Pool, tuota en älynnyt.
Pool kirjoitti:Oletko tietoinen että myöskään KTP ei pääsee parhaalla miehistöllä peliin?
myös Kotkan miehistöhuolet oli mun alustavissa arvioissa jääneet liian vähäiselle huomiolle, tuota arviota pitää korjata myös hieman.
Neo kirjoitti:Viisaammat voisivat kyllä perustella miksi Jaron pitäisi saada vähemmän prosentteja mitä TP47 Jazzia vastaan :)
sitä viisautta ei mulle ole vielä riittävästi siunaantunut, mutta Neo tarkoittikin muita miehiä, koska minähän olin tämän asian jo perustellut :shock:

sama asia uusin sanoin:
jarolta pois prosentteja koska kyseessä on erittäin tärkeä 6 pisteen ottelu jossa panoksena voi olla sarjassa säilyminen. se yleensä vähentää kotietua koska a) kotijoukkueen paineet kasvavat ja b) vierasjoukkuekin on syttynyt, sen on pakko olla. hämeenlinnalta on ollut sivussa tärkeitä pelaajia: Peke Huuhtanen, Jukka Suikki, Esa Mattila, Hans Vikberg, Ilja Scanicins, Pekka Kunnola ja Ossi Martikainen. nyt 3 ensin mainittua ovat jo pelikunnossa, eikä voi väheksyä sitä miten hämeenlinnan tasoissa joukkueessa pelintaso voi nousta kun avaukseen päästetään vielä uudet miehet Mark Byrnes, Aleksandrs Jelisejevs sekä Marcello Ribeiro. kun ottaa huomioon että hämeenlinna on vetänyt kp-ongelmaisena, ja nyt vielä uusia vahvistuksia, niin ei se enää voi olla niin huono kuin sarjataulukko väittää.
nämä siis puoltavat mielestäni hämeenlinnaa, toki jaroakin puoltavia tekijöitä löytyy, päällimmäisenä se paljon puhetta täällä aiheuttanut uusi valmentaja, vaikka yhteensopivuus uuden taktiikan ja käytössä olevan materiaalin välillä onkin vain minimaalinen (uusi taktiikka on extrapuolustusvoittoinen, ja miehet on joukkueeseen hankittu aivan erilaista pelityyliä varten).
tähän tulee minun arvioissa kuitenkin kohta korjaus koska Jaakonpäivän jättiyleisö on Jaron puolella :P
tp47:lla on mahis taas palata voittojen tielle kun alla on 2 vierastappiota, mutta joukkue luottaa edelleen olevansa kova pala kotihurmoksen turvin. ja jazzin kohdalla otin hieman huomioon sitä että Porin Jazz -festivaalit ovat yleensä sotkeneet joukkueen pelaajien keskittymistä jalkapalloon :D
muita perusteluja en Neolle enää keksi, paitsi ehkä kysymykseen joukkueiden välisistä voimasuhteista. pitäisin tp-47 maalierolla +2 näistä neljästä kovimpana porukkana edelleen vaikka onkin hieman hiipunut. alkukaudesta tp47 oli Jazzin kanssa samalla viivalla mutta on vakuuttanut enemmän tällä kaudella. tilastoissa ei suurta eroa ole, tp maaliero +2, jazz -2 ja tp:lla 5 pistettä enemmän. eniten minun papereissa vaikuttaa se että tp47 on pitänyt nollan tällä kaudella 5 kertaa, jazz vain kerran. maalivahdin vaihtohan tätä kohtaa tasoitti, muttei tarpeeksi.
jaroa ei maalierolla -17 vielä voi pitää aivan näiden tasolla, pelkästään se että potentiaalia löytyy ei riitä vielä minulle, se pitää myös kunnolla todistaa. 3-0 voitto väsyneestä tp-47:sta oli todellisuudessa paljon tasaisempi ottelu, kuten jo mainittu. hämeenlinna maalierolla -17 ja vahvistuneella miehistöllä ei tule kovin paljon jaroa perässä tällä hetkellä.

näkemyserojahan tämä aina vaan ovat, ja kun mahdollisimman moni omia näkemyksiään jaksaa kommentoida, se on opettavaista kaikille. minun ajatukset ovat tyypillisiä sellaisen miehen mietteitä, joka ei ole minkään yhden sarjan supertietäjä, vaan huseeraa ties kuinka monen sarjan kimpussa, arviolta noin parissa sarjassa liikaa. esim. tämä aamupäivä on mennyt Ranskan liigaa miettiessä, huomatkaa kaikki siitä sarjasta kiinnostuneet että se käynnistyy jo 6.8. kuten Saksan 1.Bundesliigakin. montaa sarjaa kun tekee, ja vieläpä samaan aikaan, antaa siinä suhteessa tasoitusta sellaisille yhden sarjan tietäjille, jotka voivat keskittyä vain omaan lempisarjaansa, siihen joka kiinnostaa eniten/jossa pärjäävät parhaiten. esim. minulla saattaa joskus Veikkausliigan kokoonpanotiedot pompata väärän joukkueen kohdalle, ei siksi että en tietäisi mihin joukkueeseen kukin pelaaja kuuluu, vaan siksi että ajatukset ovat ihan jossain toisessa sarjassa muita haasteita ratkomassa. etu siinä että tekee %-arvioita moneen eri sarjaan on tietysti se, että syksyllä kun kaikki suuret Eurosarjat taas käynnistyvät, niin tutkiessa niitä jokaista, on muutamassa kuukaudessa joutunut jo niin monen erilaisen ottelun ja uuden tilanteen eteen, että vain yhteen sarjaan keskittymällä vastaavien tilanteiden eteentullessa voisi mennä 5 kautta. nopeiten kehittyy siis taitavaksi urheiluvedonlyöjäksi, kun ottaa riittävän suuren määrän eri sarjoja ja lajeja tutkittavaksi, ja sitten päättää paiskia hommia. siten tulee mielestäni pärjäämään parhaiten pitkässä juoksussa. monen sarjan mies kun olen, enkä mistään yhdestä sarjasta tiedä läheskään riittävästi, olen ratkaissut tämän asian keräämällä ympärilleni KAIKKI parhaat tietäjät niistä sarjoista joista haluan lyödä vetoa. heidän aina ajantasalla olevat tietonsa kun yhdistän omaan parista kymmenestä sarjasta reilun kymmenen kauden aikana saatuun tietomäärään ja oppiin, on mahdollista jäädä voitolle jokaisessa sarjassa josta lyö vetoa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3177
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Heh, Ässä tyhjensi pajatson 8)
Asia selvisi oikein hyvin - tämä on itselleni ensimmäinen kunnolla seurattu Veikkausliiga-kausi, joten ihmetyksen aiheita aina välillä riittää kun ei joukkueita tunne. Näkemyseroja, sanoi kettu... pitäydyn itse kuitenkin linjassani, en ole nimittäin niin vakuuttunut TP47:n hyvyydestä ja ehkä Porin suuntaan on myös vähän enemmän uskoa :)

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


sherlock
Jäsen
Viestit: 64
Liittynyt: 29.06.2003, 13:14
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja sherlock »

Seuraavat prosentit tässä vaiheessa:

HJK - KooTeePee 60 26 14
Jaro - Hämeenlinna 49 27 24
MyPa - Lahti 44 28 28
TP-47 - Jazz 46 28 25

Vedot:

KooTeePee 7.5 Nordicbet

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


shiirer
Avatar
Jäsen
Viestit: 788
Liittynyt: 14.01.2003, 12:29

Tuotto: +10.34 yks.

Palautus%: 101.08%

Panosten ka: 4.31 yks.

Vetoja: 221

Pisteitä: 214
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja shiirer »

FF Jaro - FC Hämeenlinna 48 28 24
HJK - FC KooTeePee 61 24 15
TP-47 - FC Jazz 46 28 26
MyPa - FC Lahti 41 29 30

Pelit:
FC Lahti +0,5 (1.885) Pinnacle 9/10
EDIT: FC Hämeenlinna +0,5 (1.99) Pinnacle 3/10

Tuo Lahti aika isolla, taitaa kaikille täällä prosentteja esittäneille riittää peliksi asti eli ei siitä silloin sen enempää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut shiirer, 24.07.2004, 11:57. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Vanhemmat seurannat: viewtopic.php?f=8&t=18

Minikommentit


Sputnik
Jäsen
Viestit: 976
Liittynyt: 16.01.2003, 21:54
Pisteitä: 0
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sputnik »

Mika Ässä kirjoitti:minun ajatukset ovat tyypillisiä sellaisen miehen mietteitä, joka ei ole minkään yhden sarjan supertietäjä, vaan huseeraa ties kuinka monen sarjan kimpussa, arviolta noin parissa sarjassa liikaa. esim. tämä aamupäivä on mennyt Ranskan liigaa miettiessä, huomatkaa kaikki siitä sarjasta kiinnostuneet että se käynnistyy jo 6.8. kuten Saksan 1.Bundesliigakin. montaa sarjaa kun tekee, ja vieläpä samaan aikaan, antaa siinä suhteessa tasoitusta sellaisille yhden sarjan tietäjille, jotka voivat keskittyä vain omaan lempisarjaansa, siihen joka kiinnostaa eniten/jossa pärjäävät parhaiten. esim. minulla saattaa joskus Veikkausliigan kokoonpanotiedot pompata väärän joukkueen kohdalle, ei siksi että en tietäisi mihin joukkueeseen kukin pelaaja kuuluu, vaan siksi että ajatukset ovat ihan jossain toisessa sarjassa muita haasteita ratkomassa. etu siinä että tekee %-arvioita moneen eri sarjaan on tietysti se, että syksyllä kun kaikki suuret Eurosarjat taas käynnistyvät, niin tutkiessa niitä jokaista, on muutamassa kuukaudessa joutunut jo niin monen erilaisen ottelun ja uuden tilanteen eteen, että vain yhteen sarjaan keskittymällä vastaavien tilanteiden eteentullessa voisi mennä 5 kautta. nopeiten kehittyy siis taitavaksi urheiluvedonlyöjäksi, kun ottaa riittävän suuren määrän eri sarjoja ja lajeja tutkittavaksi, ja sitten päättää paiskia hommia. siten tulee mielestäni pärjäämään parhaiten pitkässä juoksussa. monen sarjan mies kun olen, enkä mistään yhdestä sarjasta tiedä läheskään riittävästi, olen ratkaissut tämän asian keräämällä ympärilleni KAIKKI parhaat tietäjät niistä sarjoista joista haluan lyödä vetoa. heidän aina ajantasalla olevat tietonsa kun yhdistän omaan parista kymmenestä sarjasta reilun kymmenen kauden aikana saatuun tietomäärään ja oppiin, on mahdollista jäädä voitolle jokaisessa sarjassa josta lyö vetoa.
Mä taas olen päätynyt toisenlaiseen ratkaisuun. Olen lukenut aivan liikaa erilaisia sijoittamista koskevia artikkeilta ja kirjoja sekä elämänkertoja :wink: Liika hajauttaminen ja monessa mukana oleminen ei välttämättä ole se nopein tapa tehdä rahaa...

Aina lässytetään ettei saa laittaa kaikkia munia yhteen koriin. No ei saakkaan, mutta vastakohtana on usein se että niitä laitetaan liian moneen koriin. Syy tähän on tietysti vääränlainen häviämisen pelko. Vedonlyönnissäkin useimmat pelkäävät niin paljon häviämistä että loppujen lopuksi se muodostuu esteeksi voittamiselle. Painetaan riskejä niin minimiin että loppujen lopuksi jauhetaan paikallaan pääsemättä mihinkään...

Väittäisin että useampi kaveri on tehnyt isot rahat vedonlyönnissäkin keskittymällä muutamiin sarjoihin kuin pelaamalla kymmeniin eri sarjoihin. Tässä voisi verrata nyt pelaamista ja pörssiä, siis sitä "oikeaa" pörssiä. Useimmat pörssissä rikastuneet ovat rikastuneet tuntuvasti sijoittamalla vain muutamiin osakkeisiin (tai keskittymällä tiettyihin markkinoihin/strategioihin) kuin ns harmaa keskiluokka joka sijoittaa kymmeniin osakkeisiin tai vaikka useamman sijoitusrahaston kautta. Syyt miksi toiset tekee toisin johtuu uskoakseni aika pitkälle siitä että toisilla on erilainen "pelaamisen filosofia" ja siihen liittyvä häviämisen pelko. Harmaa keskiluokka pelkää häviämistä niin paljon että riskejä painetaan aivan liian alas ja lopputulos on se että junnataan loppujen lopuksi paikallaan pääsemättä oikeastaan mihinkään...

Jos katsotaan useimpia rikkaita ihmisiä maailmassa niin he ovat rikkaita koska he ovat keskittyneet vain muutamiin tai jopa vain yhteen asiaan jonka osanneet hyvin ja tehneet sillä rahaa. Riskit on kovempia mutta se taas on vain asennoitumis kysymys. Jos minimoimalla riskit voisi ihan oikeasti rikastua niin maailmassa olisi todella paljon enemmän rikkaita. Niin myös vedonlyönnillä menestyneitä pelaajia.

Eli laitetaan kovemmat panokset muutamiin asioihin mielummin kuin että panostetaan moniin asioihin mutta vähän :wink:

Mutta joo, jokainen pelaa/sijoittaa parhaalla itselleen näkemällään tavalla. Tästä saisin teksitä vaikka miten mutta eiköhän tää taas riitä. Kannattaa kuitenkin katsoa historiaan ja lukea menestyneiden ihmisten filosofiaa. Vähän sekavaa teksitä kun pitäisi keskittyä tähän hommaan paremmin :lol: Lisäksi on vähän vaikea saada oikein lyhyesti (joka on tässä tarkoitus) sitä "sanomaa" esille niinkuin se päässä on...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Life is a game. Money is how we keep score.

Minikommentit


KR
Jäsen
Viestit: 554
Liittynyt: 23.01.2004, 16:52
Pisteitä: 38

Viesti Kirjoittaja KR »

Jaro-Hameenlinna
===========

Jaro
VIKSTRÖM (12 kertaa aloituksessa) 1 ottelun pelikielto alkaen 19.7.2004 kärsitty. Veikkausliigan ennakko sanoo virheellisesti jotakin muuta, pitäisi olla taas aloituksessa. Ei loukkaantumistietoa.

Hämeenlinna
WIKBERG
Onko paikallistietoa?: Oli penkillä MyPaa vastaan mutta status lienee vielä "loukkaantunut" vai...?
JELISEJEVS
Samoin, onks tiatoo?: Miksi vaihdettiin 34min pelin jälkeen MyPa-ottelussa?

-kr-

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

@Rajainmaki

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Sputnik kirjoitti:Väittäisin että useampi kaveri on tehnyt isot rahat vedonlyönnissäkin keskittymällä muutamiin sarjoihin kuin pelaamalla kymmeniin eri sarjoihin...
eli olen täsmälleen samaa mieltä Sputnikin kanssa. taitavaksi urheiluvedonlyöjäksi kehittyy kyllä mielestäni parhaiten siten että opiskelee/tekee mahdollisimman paljon töitä useiden eri sarjojen ja lajien kanssa. mutta enemmän rahaa voittaa yhdessä sarjassa sillä että keskittyy vain siihen vrt. että huseeraa montaa asiaa samaan aikaan. tämän olen siis pyrkinyt ratkaisemaan siten, että olen kerännyt ympärilleni mahdollisimman paljon sellaisia miehiä joka sarjasta, jotka keskittyvät vain yhteen/muutamaan sarjaan = TOTAL CTRL 8) 8) 8)
olen mukana vaikuttamassa kaikkiin total ctrl:n vihjeisiin, joita syksyllä eli hyvin pian tulee ainakin 10-15 sarjaan säännöllisesti. jalkapalloa, jääkiekkoa, NBA, NFL, salibandya, formuloita, raveja... ja sen lisäksi joka lajissa/sarjassa on muutama juuri kyseisen asian expertti = tuntee jokaisen joukkueen kaikki pelaajat niin hyvin että tietää pelaajien merkityksen joukkueelleen / todistanut pystyvänsä voitolliseen urheiluvedonlyöntiin kyseisessä lajissa/sarjassa / kyseessä on muuten lupaava ja paljon potentiaalia omaava aloitteleva urheiluvedonlyöjä.

mutta koska tämä ei liity suoraan Veikkausliigaan kuten pitäisi, keskeytän jo tässä kohtaa :P

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eetvartti
Jäsen
Viestit: 589
Liittynyt: 03.06.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Eetvartti »

Prosentit:
HJK-Kooteepee 52-27-21
Jaro-Hämeenlinna 37-33-30
Mypa-Lahti 40-31-29
TP-47-Jazz 43-30-27

-Vaikka Jaro voitti 3-0 viimeksi en silti anna sille kovinkaan suurta painoarvoa.
-Hämeenlinna esittänyt vahvoja otteita.
-Valmentajan vaihdokselle en enää anna paljon arvoa tässä pelissä.
-Hämeenlinnan valmentaja pois pelistä...vaikutus?
-Edelliset pelit olleet erittäin tiukkoja.
-Jumbofinaali

Vedot:
HJK-Kooteepee x2 Expekt 2,25
Jaro-Hämeenlinna x2 Expekt 1,8
TP-47-FC Jazz+0,5 2 Unibet 1,82

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Eetvartti, 24.07.2004, 01:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Seuranta Päivitetty: 23.01.2007

Minikommentit


Olazabal
Jäsen
Viestit: 641
Liittynyt: 06.02.2003, 16:08
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Olazabal »

Jul 24 HJK - KooTeePee 63 % 24 % 13 %
Jul 24 Jaro - Hämeenlinna 49 % 27 % 24 %
Jul 25 MyPa - Lahti 44 % 28 % 28 %
Jul 25 TP-47 - Jazz 50 % 26 % 24 %

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 16:18
Pisteitä: 69
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja harakka »

Jaro - Hämeenlinna 48 27 25
HJK - KooTeePee 69 22 9
MyPa - Lahti 45 28 27
TP-47 - Jazz 48 27 25

HJK:n 1,50 riittää mulle. Kotkalla Liljeqvist tosiaan pois ja vielä Meripäivät painaa päälle, rankat pippalot nuo, eiköhän sinne taas ole KooTeePeen pelaajiakin eksynyt ;). Klubillakin tosiaan ongelmansa kokoonpanon kanssa jo tulevan europelinkin takia, ehkäpä parempi katsella lopulliset kokoonpanot ennen isompaa panostusta.

Jaro on vähän vaikea joukkue arvioitavaksi nyt. Toisaalta joukkue pelasi tuloksellisesti hienon ensimmäisen kotiottelun Tourun alaisuudessa. Tämä varmasti nostaa itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen, mutta toisaalta 3-0 voitossaan Jaro oli enemmän kuin onnekas, eikä kuitenkaan pelannut erityisen hyvin. Tuo lisäyleisö tuo varmasti hivenen etua Jarolle ja kun Hämeenlinna on mun papruissa kovinkin kehno varsinkin vieraskentällä niin kyllä tässä liki 50 on pakko antaa. Kovinkaan karvaasti en vitosellakaan alkavia lukuja katsele. Hämis sai kyllä uusia pelaajia ja loukkaantuneitakin on tehnyt/tekemässä paluuta, mutta en oikein usko vielä niistä olevan suurempaa etua, ennen kuin pelaajat tottuvat pelisysteemiin ja yhteispeli alkaa sujua. Pieni etu tuosta on kuitenkin, eikä joukkue jatkossa varmastikaan ole aivan niin toivoton tapaus kuin aiemmin tällä kaudella. Kolahtanee kuitenkin ykköseen.

Mypa-Lahti: Eipä juuri mitään erikoista tässä pelissä, MyPa on vähän viimeisessä 3-4 pelissä osoittanut kokonaisuutena sitä luokkaa, johon se pitäisi ainakin minimissään pystyä (keskikastiin). Tulokset eivät ole erityisen hyviä olleet, mutta peli on toiminut ihan ok viimeistelyä lukuunottamatta. MyPa on mulla rankeissa keskikastin sakki, siinä Lahden kanssa suurinpiirtein samoissa.

TP-47-Jazz: TP ollut mulle positiivinen yllätys läpi kauden, kotona on peli toiminut hienosti ja pisteitä on kolahtanut mukavasti. Nyt viime peleissä se on kuitenkin alkanut olemaan luottamukseni arvoinen ja valumaan alaspäin sarjataulukossa. Vielä en kuitenkaan reagoi kovinkaan radikaalisti tuohon, varsinkin kun Jazz on vierailijana mitä on vaikkakin joukkue on suht pirteä viime peleissään ollut.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”