Tänään on 23.06.2018, 15:23.

Copa America välierät 20.-21.7. 2004

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4103

Copa America välierät 20.-21.7. 2004

Viesti Kirjoittaja Mungo »

Alkuun arviot:

Argentiina Kolumbia 44 29 27
Uruguay Brasilia 22 28 50 (alustava)

Argentiina kaatoi puolivälierissä Perun 1-0 eikä tasapeli olisi ollut ottelutapahtumien perusteella ainakaan huutava vääryys. Peru sortui siihen klassiseen syntiin, että vähiä, mutta sitäkin selvempiä maalipaikkoja ei käytetty hyödyksi. Argentiina teki maalin vaparista ja se riitti puolivälieriin. Kokonaisuutena Argentiinan otteet eivät mitenkään häikäisseet ja eräs kysymys on se, miten Argentiina korvaa kapteeni Ayalan panoksen. Ayala lensi Perua vastaan ottelun lopussa ulos. Lisäksi Argentiinalta ainakin Saviola pelaa toipilaana.

Kolumbia voitti kisojen huonoimman puolivälieräjoukkueen Costa Rican maalein 2-0 kahdella ensimmäisen puoliajan viime hetken maalilla ja kannattaa huomata, että Kolumbialle ei ole kahteenkaan Copa Americaan maaleja juuri tehty. Myöskään tappioita ei toistaiseksi ole, joten Kolumbia pystyy kaiken onnistuessa kaatamaan myös Argentiinan. Edellinen Copa pelattiin Kolumbiassa ja sen Kolumbia myös voitti. Kolumbia voitti myös Argentiinan Miamin (USA) harjoitusottelussa 27.6. maalein 2-0.

Argentiinan etua liioitellaan ja siksi Argentiinan myyminen ja/tai Kolumbian pelaaminen ainakin erilaisilla tasoitusvedoilla on paikallaan. Kisoissa ei pelata jatkoaikoja lainkaan. Jos ottelu on tasan 90 minuutin jälkeen, vedetään heti rankkarit. Uskoakseni tämä menettely pistää molemmat joukkueet hakemaan voittoa loppuun asti varsinaisella peliajalla sen sijaan, että pyrittäisiin välttämään tappiota.

Brasilia kohtaan Uruguayn 21. päivä ja tässäkin ottelussa on sama trendi kuin tuossa aiemmassa: suosikin voimaa liioitellaan ja altavastaajasta saa ainakin jonkinlaista pelattavaa esimerkiksi myymällä suosikkia. Itse en oikein uskonut Brasiliaan mm. näkemäni Costa Rican ottelun perusteella ja kun brassit kohtasivat puolivälierissä Meksikon, pistin lanttini Meksikolle. Tuossa ottelussa Brasilia latoi sitten neljä maalia Meksikon nollaa vastaan ja pakkohan se on Brasilia nostaa senkin perusteella selväksi suosikiksi.

Uruguay pelasi kuitenkin joukkueena Paraguayta vastaan erittäin hyvin ottelun kahdessa kulminaatiopisteessä. Ensimmäinen oli se kun Paraguay meni 1-0 johtoon. Sen Uruguay tasoitti rankkarista ennen puoliakaa ja näin lukemat olivat 1-1. Toinen käännekohta ottelussa oli sitten toisella puoliajalla kun Uruguay joutui vajaalle Varelan jouduttua ulos. Siinä vaiheessa peli oli edelleen 1-1, mutta Uruguay käänsi ottelun itselleen maalein 3-1. Onneakin oli, sillä 2-1 johto-osumassa pallo muutti suuntaa Paraguayn pelaajasta ja meni vastustamattomasti maaliin. Kaksi maalia puolivälierissä vajaalla ja hyvä nousu 0-1 tappiasemasta ovat kuitenkin sellaisia meriittejä, että vähintään 22 prosenttia Uruguaylle on annettava Brasiliaakin vastaan.

Copa Americassa joukkueet pelaavat pääosin ns. vahvistetuilla tulevaisuuden miehistöillä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Smith
Jäsen
Viestit: 333
Liittynyt: 08.07.2003, 12:18
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja Smith »

Hieno alustus Mungolta. Itse olen myöhäisessä. :?

Argentiina-Kolumbia 43% 31% 26% - pelit AHC +0,5 Kolumbia 1,84 Betfair, 1,75 Veikkaus. 2 4,40 Betfair. u2,5 63% 1,72 Betfair.

Aika lailla samoilla linjoilla.
Ayalan poissaolo rasittaa hieman Argentiinaa (korvaaja joko Coloccini tai Quiroga), ja ehkä siitä syystä ne lähtevät varovaisesti liikkeelle. Saviolan pitäisi olla kunnossa ja d'Alessandron korvaa tarvittaessa Carlos Tevez.

Kolumbia on tiivis, nuorekas ja juoksuvoimainen nippu, jonka valmentaja Rueda on saanut pelaamaan todella kurinalaisesti. Arley Dinaksen paluu puolustukseen on todennäköisesti ainoa muutos Kolumbian puolella.
Kolumbian keskikentän komeetta 19v. Abel Aguilar veikkasi, että pelistä tulee erittäin tarkkaa ja varovaista, jossa avautuu vain muutamia maalintekopaikkoja. Ja pientä peliä löytyy imo myös u2,5 puolelta.

Edit:
Kokoonpanot:
ARGENTINA: Roberto Abbondanzieri; Javier Zanetti, Fabrizio Coloccini (Facundo Quiroga), Gabriel Heinze, Juan Pablo Sorín; Luis González, Javier Mascherano, Andrés D'Alessandro (Carlos Tevez); César Delgado, Javier Saviola, Cristian González

COLOMBIA: Juan Carlos Henao; Gonzalo Martínez; Andrés Orozco, Arley Dinas, Gustavo Victoria; Oscar Díaz, Abel Aguilar, Jairo Patiño, David Ferreira, Tressor Moreno; Sergio Herrera

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


akuankka
Jäsen
Viestit: 426
Liittynyt: 06.11.2003, 15:32
Pisteitä: 0
Paikkakunta: ankkalinna

Viesti Kirjoittaja akuankka »

Brazil v Uruguay - Over/Under 2.5 Goals

PAF:in näkemys eroaa jälleen hieman yleisestä linjasta.
Alle 2,5 maalia 1.90

Vertaa esim. Betfairilta overille saatavissa tällä hetkellä 2.28 (-komissio)...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Smith
Jäsen
Viestit: 333
Liittynyt: 08.07.2003, 12:18
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja Smith »

Vedot ovat viime aikoina menneet seinille, mutta pysytään linjassa. 8)

Brasilia-Uruguay 47% 32% 21%. Peli X 3,80 Betfair. (3,75 Canbet). AHC Uruguay +0,5 2,28 Betfair.

Olisin normaalisti antanut brasseille varmaan jotain 44-45%, mutta viime pelin hyvät otteet saivat hellittämään pari prossaa lisää. En tosiaankaan muuten ole brassien valmentaja Parreiran ihailija, jolla on vain yksi voitto Uruguaysta 7 pelissä!

En ennen turnausta tosiaan uskonut brasseihin lainkaan, mutta nähdyn perusteella varsinkin puolustuspelaaminen oli kerrassaan upeaa Meksikoa vastaan. Muutama huono peli korkealla Arequipassa johtui myös luonnonolosuhteista, ja paluu tasaiselle on muuttanut brassien pelaamisen täysin. Hieno osoitus korkeuseron suorituksiin vaikuttavasta merkityksestä.

Uruguay nousee lähinnä ennakkokäsityksistäni johtuen pelattavaksi, mutta tasapelin mahdollisuus täytyy olla näiden (valmentajien) ottelussa myös suuri - molemmat suorastaan rakastavat tasureita. :o Asetelmassa brassit pitävät palloa ja hyökkäävät, ja Uruguay voi keskittyä vastahyökkäyksiin. Brassien päästessä johtoon Uruguayn on vaikea ottaa hallintaa, kuten nähtiin jo Meksiko-pelissä. Imo tasurin nämä joukkueet kuitenkin osaavat kepeästi 1/3 välierämatsissa.

Kokoonpanot:
Brasil: Julio César; Maicon, Luisao, Juan, Gustavo Nery; Renato, Kléberson, Edú, Alex; Adriano, Luis Fabiano.

Uruguay: Viera; Lago, Montero, Rodríguez, Bizera; Sosa, Rodríguez, Delgado; Forlán; Silva, Bueno.

Ja lauantaisesta pronssimatsista sen verran, että putoaa näistä siihen kumpi tahansa, niin pelit lähtevät täältä ainakin Kolumbian kautta. Peli nimittäin pelataan Cuzcossa 3339 metrin korkeudella, eikä näistä kahdesta siitä kumpikaan nauti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mungo
Jäsen
Viestit: 4418
Liittynyt: 25.05.2003, 23:13

Tuotto: +59.91 yks.

Palautus%: 101.26%

Panosten ka: 3.65 yks.

Vetoja: 1305

Pisteitä: 4103

Re: Copa America välierät 20.-21.7. 2004

Viesti Kirjoittaja Mungo »

Mungo kirjoitti:Alkuun arviot:

Uruguay Brasilia 22 28 50 (alustava)

Muutama prossa on Brasilialle lisättävä, sillä näissä kisoissa pelataan hyökkäävää jalkapalloa. Siihen on varmasti useita syitä. Yleensäkin etelä-amerikkalaiset joukkueet pelaavat hyökkäävämmin kuin esimerkiksi monet eurooppalaiset ryhmät ja tuo jatkoaikojen puuttuminen tehnee sen, että jokainen maa haluaa ratkaista ottelun jo varsinaisella peliajalla rankkareiden sijasta. Brasilia osoitti hyviä otteita Meksikoa vastaan ja eilen Argentiina mursi sitten hienolla ja taitavalla pelillä Kolumbian puolustuksen, jotka ainakin minä pidin ennakkoon kohtuullisen vahvana.

Itse pelaan sinkkuina sekä Brasilian myyntiä/Uruguayn +0.5 ja/tai +0.5 & +1.0 (mikä on lopulta vähän ennen ottelua parempi) ja kaiken varalta panostan myös over 2 & 2.5 maaliin. Nyt kun kisoista on kertynyt dataa enemmän, over 2 & 2.5 maalia saavutetaan arvioni mukaan 56 prosentin todennäköisyydellä ja siitä saa Pinnaclelta 1.92 kertoimen.

Lopullinen arvioni Brasilia - Uruguay on 53-27-20, jolla löytyy pelattavaa aina Uruguayn suorasta voitosta erilaisiin tasoitusvetoihin.

Edit: hyvä kombinaatio on tuo over 2.0 & 2.5 ostaminen kertoimella 1.92 + Brasilia -0.5 & -1.0 myyminen. Käy hyvin kaupaksi 1.96-2.00 kertoimilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”