Tänään on 24.05.2018, 07:25.

Premier League 2015-16

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4672
Liittynyt: 16.03.2004, 19:33
Pisteitä: 2316

Premier League 2015-16

Viesti Kirjoittaja Hese »

Tässä oma ranking, jota on tehty pitkin kesää ensin puhtaasti numeropohjalta. Ao. rank perustuu samaan jatkuvasti päivittyvään dataan, jota käytän otteluiden arvioinnissa läpi kauden. Tärkein tekijä järjestyksen muodostumisessa oli viime kauden info. Sen lisäksi olen huomioinut valmentajien merkityksen pelityyliin sekä siirrot (sori puuttuvista siirroista!). Lopuksi mukana on ripaus mutua.

Mukana on myös arvio jokaisen joukkueen otteluille koko kauden ajaksi, joten kaikki vedot voi pistää jo nyt sisään :D . Arviot perustuvat dataan viime kauden esitykset, valmentajan tyyli, pelaajat sekä oma arvio huomioiden.

Kritiikki ja keskustelu suotavaa!

ENSIMMÄISET VIISI (5) JOUKKUETTA VOITTIVAT VIIME KAUDELLA NIUKIMMILLAAN 50% OTTELUISTAAN ELI VÄHINTÄÄN 19.

1. Chelsea A++
Käytännössä sama joukkue, joka viime kaudella hävisi vain kolme kertaa. Valioliigan paras maalivahti ja topparipari silloin, kun Terry ja Cahill molemmat pelaavat, vaikka kumpikaan ei yksinään ole edes Premierin neljän parhaan topparin joukossa. Yhden maalin tylsät voitot kelpaavat sarjan parhaalle valmentajalle.
Vihje: Chelsea kotona under- ja vieraissa over-joukkue. Kotona clean sheet 2014-15 58%:ssa otteluita. Vieraissa both to score 63%:ssa.

2. Man City A+
Citizens on entistä lähempänä Chelseaa. Sterling on selvä vahvistus, mutta työmyyrä Delph ei mahdu avaukseen.
Vihje: City on over-joukkue. Kotona City teki itse keskimäärin 2.32 ja vieraissa 2.05 maalia/ottelu. Yhteensä maaleja kotona 3.05 ja vieraissa 3.32. Vieraissa both to score 68%.

3. Arsenal A
Tasapainoinen joukkue, jossa Cech haastaa Ospinan maalilla - loistavat veskarit. Arsenal hävisi viime kaudella kotonaan Cityn tavoin vain kahdesti. Mikäli Arsu jaksaa pitää parhaan tasonsa koko kauden, se haastaa Cityn ja jopa Chelsean.
Vihje: Kotiotteluista 68% ja vieraspeleistä 58% overeita, vaikka oma pää piti hyvin - vain 36 omiin. Kertoo viiden miehen hyökkäyskvintetin vaarallisuudesta.

4. Man United A
Manu on vuosien aikana ollut monelle pelaajalle mahdoton paikka sopeutua (Pogba, Piquet, Juan Sebastian Veron etc). Viime kauden joukkueesta lähtivät supertähdet Di Maria ja Falcao, jotka molemmat olivat Unitedissa floppeja. Tilalle tulivat mm. Italian maajoukkueen vakipuolustaja Darmian, tutut Scneiderlin ja Schweinsteiger sekä kärkeen(?) Eredivisienin maalikuningas Depay (22 maalia). ManUn peli taatusti paranee viime kaudesta, mutta mestariksi Unitedista ei ole.
Vihje: Kotona over (68%) ja both teams to score (58%). Kotona United tekee yli kaksi maalia/ottelu (2.16). Unitedilla oli Premierin paras pallonhallintaprosentti 61.1%.

5. Liverpool B+
Olen pitänyt - ja sen myös kertonut - Brendan Rodgersia Brittein saarten parhaana ”nuorena” valmentajana. Viime kausi oli pettymys, ja nyt nähdään olenko ollut koko ajan väärässä. Iso määrä miehiä ja vielä isompi kasa puntia on vaihtanut omistajaa. Tänä kesänä myytiin mm. Sterling sekä Lambert ja Gerard lähti taaloja vuolemaan. Tilalle ostettiin järkevästi Benteke kärkeen, Milner keskikentälle ja Clyne puolustukseen. Kaikki avaukseen. Ryhmä on hyvä, mutta Rodgersin paineet kovat.
Vihje: Kotona both to score 63%.

5. Tottenham B+
Myös Spurs jatkaa periaatteessa samalla miehistöllä. Tottenham on laadukas ryhmä, jossa Pochettino yritää parantaa joukkueen puolustusta; viime kauden maaliero kertoo kaiken: 58-53.
Vihje: Koska puolustus ei pidä ja hyökkäys toimii, Spurs on selvä over -joukkue. Kotona 63% ja vieraissa käsittämättömät 79%(!) otteluista yli 2.5 maalia. Spursilla oli 14 tasan yhden maalin voittoa, eli ota tämä huomioon ainakin tulosvedossa.

7. Southampton B--
Viime kaudella Saints yllätti minut täysin. Tyhjäksi ostettu seura pelasi yli odotusten Ronald Koemanin johdolla. Tänä kesänä lähti vain kaksi avainpelaaja (Schneiderlin ja Clyne), jotka korvattiin Feyernoordista Koemanille tutulla Clasiella ja puolustukseen Sportingista tulleella Soaresilla; molemmat harkittuja järkiostoja. Koemanin filosofiasta kertoo kaiken, että vain Chelsea päästi viime kaudella yhden maalin enemmän kuin Saints. Forster on pitkään poissa, mutta Stekelenburg on saman tason korvaaja maalilla.
Vihje: Aina under. Kotona 58% ja vieraissa 68%(!).

7. EVERTON B--
Toffees konttasi viime talvella ja oli pitkään vapaassa pudotuksessa. Nyt lähes samana pysynyt ryhmä pystyy keskittymään Premieriin, eikä kapeahkolla materiaalilla toimiva Roberto Martinezin joukkue joudu panostamaan Euroopan liigaan, joka oli Toffeesille viime talvena liikaa. Tärkein tulija on kotiin palannut Gerard Deulofeu, joka ei välttämättä mahdu ainakaan heti edes avaukseen.
Vihje: 11 tasapeliä viime kaudella!

9. STOKE C
Odotukset eivät ennätys hyvän kauden jälkeenkään ole korkealla, mutta Stoke kuuluu taas vahvaan keskiryhmään. Stoke on perinteinen kotijoukkue, mutta viime kaudella vähämaaliset vieraspelitkin menivät ok. Silti Britannia stadion on edelleen vieraille vaikea paikka.
Vihje: Vieraissa under 63%.

10. Crystal Palace C
Alan Pardew on velho, joka tultuaan tammikuussa manageriksi yllätti minun lisäkseni monet muut Crystal Palacen nousukaudella: Kymmenes sija ja loistava kevätkausi. Pardewin näytöt aikaisempien joukkueiden peräsimessä ovat myös hyvät, enkä usko mihinkään krapulaiseen toiseen kauteen. Lähtijät olivat lähinnä lainapelaajia, ja tilalle tuli harkittuja täsmäostoksia: Yohan Cabaye, Patrick Bamford ja viimeisenä Connor Wickham.
Vihje: Both to score kotona 63%. Palacella ei ole kotietua, vaan viime kaudella kotona tuli pisteitä 21, vieraissa 27.

11. West Ham C
Hammers ei menettänyt profiilipelaajia, ja sai siirtomarkkinoilta joukon vahvistuksia (Ogbonna, Lanzini, Obiang ja Payet). Uusi manageri on entinen Hammers-pelaaja Slaven Bilic. Satsauksia on tehty silmissä ensi kaudella odottava muutto Olympiastadionille.
Vihje: Kotona under 58%. Kuuluu ryhmään peräti 11 tasapeliä. Vieraissa vain kolme voittoa ja seitsemän tasapeliä, eli joukkue on hyvin kotiriippuvainen. Vain viimeiseksi jääneellä QPR:llä oli vähemmän vierasvoittoja.

12. Swansea C
Joutsenten on vaikea parantaa kahdeksatta sijaansa, vaikka periaatteessa ryhmä on vahvistunut (Tabanou, Eder ja Andre Ayew). Swansea perusti ennen pelinsä pallonhallintaan, mutta viime kaudella Gary Monk muutti tätä filosofiaa (hallinta ”vain” 50%), mutta tulos oli parempi kuin koskaan aikaisemmin.
Vihje: Kotona (58%) ja vieraissa (58%) Under on aina hyvä haku. Vieraissa Swansean kaikki seitsemän voittoa tulivat tasan yhden maalin erolla. Tämä on hyvä muistaa ainakin tulosvedossa.

13. Newcastle D+
Viime kausi oli kaksijakoinen: Pardewin aika oli hyvää ja sen jälkeen mentiinkin koko kevät laskukiitoa. Seura oli sekaisin ja on sitä edelleen. Silti materiaali on ok. Tätä pesää on tullut selvittämään kokenut Steve McLaren, ja mikäli hän saa ryhmän kuriin ja kiukuttelevat fanit ruotuun, sijoitus voi nousta hyvinkin puolenvälin paremmalle puolelle. Viimeiset vuodet ovat kuitenkin olleet sellaista kuhinaa ampiaispesässä, että hyvää arviota harakoiden mahdollisuuksista on mahdoton tehdä.
Vihje: Koko Premierissä vain Villa teki vähemmän vierasmaaleja (13) kuin Newcastle (14), tässä luvussa mukana myös kaikki putoajat. Kaikkiaan Harakat päästi 63 maalia, joka oli toiseksi eniten Ärrien jälkeen. Matkaotteluissa omiin meni 36 eli 1.9/ottelu! Vain pudonneella QPR:llä oli heikompi puolustus.

14. WBA D+
Albion kuuluu ryhmään kaksijakoinen kausi takana aivan Palacen tapaan. tony Pulis tuli vuoden vaihtuessa peräsimeen ja piti lopulta joukkueen varsin selvällä erolla pääsarjassa. Tämäkin kausi tulee olemaan vaikea, ja pisteet revitään taistelemalla silloin kun siihen on mahdollisuus. Pallonhallintaprosentti tulee olemaan taas kovin alhaalla, sillä vastustajan annetaan pitää palloa ihan tarkoituksella. Materiaali ei riitä kympin joukkoon. Rickie Lambert on hyvä vahvistus.
Vihje: Hajuton ryhmä, jonka ottelut varsinkin vieraissa ovat vähämaalisia, kun Albionille kelpaisi aina tasapeli. Albion oli kolmas 11 tasapelin joukkue Evertonin ja Hammersin ohella. Vieraissa Under 63%.


15. Aston Villa D-
Katastrofi vihelsi vierestä, kun Villa oli kevään viimeinen säilyjä. Joukkue menetti pelaajia parhaasta päästä, ja tilalle on ostettu iso lauma korvaajia, joten joukkueelta kulunee aikaa ennen kuin yhteinen sävel löytyy. Benteke myytiin Pooliin ja Delph Cityyn, ja tilalle on hankittu mm. J. Ayew, konkari target Adebayor ja Cordobasta puolustukseen J.A.Crespo. HUOM! Adebayorin siirto jäissä, kun mies ei suostu lähtemään Villaan.
Vihje: Villan kaikki kotivoitot olivat yhden maalin voittoja. Villa oli vieraissa 63% Under, enkä usko tyylin muuttuvan. Villan omaan maaliin meni 57 kassia (!), ja maaliero -26 oli toiseksi huonoin. Vain jumbo QPR:llä oli huonompi maaliero. Villa ei matkoilta tällä kaudella montaa pistettä ote.

16. Leicester D-
Leicester oli viime vuonna jo valmis tippumaan, mutta joukkue intoutui taistelemaan ja lopulta viivaan jäi kuusi pistettä eroa. Kesällä joukkue meni Thaimaassa seksistä sekaisin, ja kotielokuvanteon lopputuloksena hyvää työtä tehnyt manageri Pearson sai nappulakenkää. Uusi manageri Claudo Ranieri on tottunut saamaan potkut, ja ellei syyskausi tuo tulosta, Ranierin pestin kestävyys tarkistetaan joulun tienoilla; ei paras mahdollinen lähtökohta. Keskikentän hallitsija Esteban Cambiasso on pahin lähtijä. Tulopuolella oli hiljaista, mutta Itävallan maajoukkuepuolustaja Fuchs ja Shinji Okazaki tuovat leveyttä kapeaan rinkiin.
Vihje: Leicester ei vieraissa juhli. Viime kaudella vieraissa 12 tappiota. Säilyjistä vain Newcastle ja Villa hävisivät yhtä monta kertaa matkoilla.

17. Sunderland E+
Ikuinen putoamistaistelija on jälleen liipaisimella. Black Cats ei ole lähtökohdiltaan huono joukkue, mutta tulosta ei vain tule. Maaliskuussa apuun tulleella Dick Advocaatilla on ensimmäisestä pelistä lähtien rankka työ, jotta Kissat säilyisivät. Viime kaudella ryhmä teki vain 31 maalia, joten Ukrainasta hankitulla hollantilaisella Jeremain Lensillä on kärjessä paineita alusta alkaen.
Vihje: Väritön ja hajuton ryhmä on edelleen tasapeliherkkä - viime kaudella 17 tasapeliä (!), ja periaatteessa jokaiseen otteluun perusmerkki on Under. Putoamisvaarassa jälleen kerran. Kolmen edellisen kauden sijoitukset 16:s, 14:s ja 17:s.

18. Norwich E
Pelasi tasapainoisen kauden Championshipissä ja sijoittui 3:ksi. Manageri Alex Neil on positiivisessa mielessä suurennuslasin alla. 34-vuotias manageri on tullut ryminällä futispiirien tietoisuuteen. Kanarialinnut on vaikeuksissa alusta alkaen, vaikka isolla osalla ryhmästä on Premier-kokemusta edelliseltä kerralta. Ryhmän taso ei riitä putoamistaistelua korkeammalle.
Vihje: Championshipissä kotona 12 voittoa ja vieraissa 13. Tämä kertoo siitä, että kotietua ei ole, ja Premierissä tulee Carrow Roadillakin vaikeaa viikosta toiseen.

19. Bournemouth E
The Cherries voitti Championshipin. Pelaa ensimmäistä kertaa pääsarjassa, vaikka joukkue on perustettu jo 1890. Pieni kotikatsomo tulee olemaan jatkuvasti liekeissä, vaikka kaikki muu kuin putoaminen olisi jättiyllätys. Syksyllä pienellä Vitality Stadiumilla yllätysvalmis, mutta jossain vaiheessa tulee seinä vastaan, koska materiaali auttamatta liian heppoista. Tippuu.
Vihje: Voitti Championshipin hallitsemalla palloa. Ei pysty Premierissä samaan kuin muutamia heikoimpia joukkueita vastaan kotonaan. Elo- ja syyskuussa paras mahdollisuus pisteisiin.

20. Watford E--
Championshipin kakkonen on melkoisessa pyörremyrskyn silmässä. Nousijajoukkueella on vuoden sisällä ollut viisi valmentajaa, ja kesän aikana Pozzon perhe on pistänyt pakkaa kunnolla uusiksi. Miehiä on mennyt ja lähinnä tullut, eikä joukkue ainakaan yhtenäinen ole. Watford pyristelee, jotta omistajaperhe Pozzot saisivat rahoilleen vastiketta, mutta jumbosija todennäköinen.
Vihje: Napsii kotonaan irtovoittoja, mutta manageri Floresilla liian suuri työ saada hajanainen ryhmä pelaamaan Premierin edellyttämällä tasolla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 28. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


E.Clipperton
Jäsen
Viestit: 477
Liittynyt: 26.11.2014, 16:57

Tuotto: +37.06 yks.

Palautus%: 101.89%

Panosten ka: 3.78 yks.

Vetoja: 520

Pisteitä: 705

Re: Premier League 2015-16

Viesti Kirjoittaja E.Clipperton »

Hävettää laittaa hienon kausiennakon perään vaan tägi. Mut laitan nyt kumminki.

Vedonlyöntivihje: - Valioliiga Mestari - peliaika päättynyt

kohde
Valioliiga Mestari
veto
Leicester
kerroin
2.100 (bet365)
panos
5 yks.
raja
2

Osuma! +5.50 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”