Tänään on 28.05.2018, 03:01.

FRA Ligue 1 15/16

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Midas
Jäsen
Viestit: 480
Liittynyt: 15.09.2014, 01:46

Tuotto: +34.95 yks.

Palautus%: 101.51%

Panosten ka: 3.74 yks.

Vetoja: 621

Pisteitä: 1168

FRA Ligue 1 15/16

Viesti Kirjoittaja Midas »

Tarkoituksena oli tehdä ennakko tulevaan kauteen, mutta kiireiden takia tuo jäi lopulta tekemättä. Ajattelin nyt kuitenkin pistää oman A-E ratingin tänne vertailuun ja sanoa pari sanaa kärkijoukkueista. Ehkäpä foorumilta löytyy muitakin ranskan sarjan seuraajia, joilla omia näkemyksiä joukkueista. Itse en varsinaisesti käytä A-E ratingeja arvioiden tekoon, mutta se on kuitenkin ihan ok tapa osoittaa joukkueiden välisiä tasoeroja.

A++ PSG
A- Lyon
B+ Monaco
B Marseille
B- St Etienne
C+ Bordeaux
C Lille, Montpellier, Rennes
C- Caen
D+ Guingamp, Lorient, Toulouse
D Nice, Nantes
D- Troyes, Bastia, Reims
E+ Ajaccio, Angers

PSG on vahvistunut täksi kaudeksi Di Marian verran ja on tietenkin ylivoimainen suosikki voittamaan kauden. PSG:n ja Lyonin välinen tasoero on suuri.

Lyon on myös vahvistunut täksi kaudeksi. Hyökkäykseen on hankittu viime kaudella Guingampissa maaleja iskenyt Beauvue sekä puolustusta vahvistamaan Morel ja Rafael. Merkittävin lähtijä on Gourcuff, mutta hyvä korvaaja tuohon on lähes koko viime kauden loukkaantuneena ollut Grenier.

Monaco on mielestäni aavistuksen heikentynyt hyökkäyspäässä, mutta ei kuitenkaan mitään merkittävää eroa tasossa, vaikka pelaajat ovatkin jonkin verran vaihtuneet.

Marseille on selvästi heikentynyt viime kaudesta. Lähtijöitä mm. Morel, Imbula, Payet, Ayew ja Gignac. Oikeastaan ketään näistä ei ole saatu kunnolla korvattua, mutta Marseillessa on silti edelleen nuoria ja taitavia pelaajia, jotka pääsivät jo viime kaudella väläyttelemään taitojaan.

St Etienne on aavistuksen heikentynyt kun Tabanoun, Erdincin ja Gradelin lähtöjä ei ole pystytty täysin korvaamaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Panostus 1-10 yks. 10 yks=2.5% kassasta
https://twitter.com/TommiPihlajamaa

Minikommentit


Midas
Jäsen
Viestit: 480
Liittynyt: 15.09.2014, 01:46

Tuotto: +34.95 yks.

Palautus%: 101.51%

Panosten ka: 3.74 yks.

Vetoja: 621

Pisteitä: 1168

Re: FRA Ligue 1 15/16

Viesti Kirjoittaja Midas »

Blogin puolella lupailin laittavani joulutaolla pienen "katsauksen" Liguen ensimmäisestä puolikkaasta. Taas kerran tuotoksesta tuli hieman odotettua suppeampi, mutta koitin sanoa jokaisesta joukkueesta muutaman oleellisen asian. Liitteenä on varjosarjataulukko sekä joukkueiden ratingit. Ratingeissa otettu sarjapelien lisäksi myös cup pelit pienellä painolla huomioon. Cup pelien ja pelien siirtymisten takia kaikki rating muutokset eivät mene yksi yhteen kyseisen kierroksen peliesityksen kanssa. Käyttäjälle zot kiitokset pienestä avustuksesta tämän kanssa.


PSG: Ollut odotetun ylivoimainen, muut joukkueet kaukana perässä. Verratti ja Pastore olleet loukkaantuneena pidempään, muiden tärkeiden pelaajien osalta vain lyhyitä loukkaantumisia. PSG:llä on todella hyvät vaihtomiehet ja muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta se onkin kierrättänyt pelaajia ahkerasti. Uudet hankinnat Di Maria ja Kursawa ovat onnistuneet hyvin. Pastoren ja Verratin poissaolon seurauksena Rabiot sai paljon peliaikaa ja osoittautui erittäin lupaavaksi pelaajaksi. Avainpelaajiksi voitaneen mainita Silva, Ibra ja erityisesti viime pelit hyvin pelannut Di Maria. Mainittakoon myös Matuidin hyvät otteet. Uudeksi ykkösmolariksi hankittu Trapp on ollut hyvin epävarma. Pisteiden valossa PSG on selvästi ylisuorittanut, mutta ero seuraavaan on jokatapauksessa suuri.

Monaco: Caenista siirtynyt vikkelä Lemar sai vakiinnuttua avauspaikkansa alkukaudesta, mutta loukkaantui sitten pariksi kuukaudeksi. Tämän lisäksi olennaisia loukkaantumisia olleet Toulalanin, Moutinhon, Dirarin ja Coentraon poissaolot (sattuneet useasti vielä samaan aikaan). Monacolla kokoonpano muuttui radikaalisti viime kaudesta kun puolet avauksen pelaajista lähti pois. Lähtijät onnistuttu paikkaamaan kohtuullisesti, vaikka hyökkäykseen kaivattaisiin jotain lisää. Pisteiden valossa Monaco on aavistuksen ylisuorittanut, mutta ihan oikeutetusti toisena taulukossa. Tärkeimmät pelaajat Subasic, Toulalan ja Moutinho. Monaco taistelee champpäri paikasta.

Angers: Tähän mennessä ollut tämän kauden suurin yllättäjä. Angers on toki vähän ylisuorittanut, mutta kuuluu silti sarjataulukossa puolen välin paremmalle puolelle. Angers pelannut lähes kaikki pelit samalla kokoonpanolla ja se on säästynyt hyvin loukkaantumisilta. Joukkue puolustaa hyvin ja on vaarallinen erityisesti erikoistilanteissa. Hyvä puolustus ja vähäisiin paikkoihin perustuvan hyökkäyksen johdosta Angers on hyvinkin underinen joukkue. Kokoonpano on tasainen nippu ja siitä on vaikea lähteä nimeämään N'Doyen lisäksi muita avainpelaajia. Jos hyökkäyksestä ja puolustuksesta olisi pakko jotkin nimet sanoa niin ehkäpä pakki Thomas ja vasen hyökkääjä Camara saisi maininnat. Angers tippunee keväällä puolen välin tienoille.

Caen: Melko suuresta pelaajien vaihtuvuudesta huolimatta Caen on jatkanut viime kauden hyviä otteita, vaikkakin Angersin tavoin vähän ylisuorittanut. Caen on hyvin vastaava joukkue kuin Angers, sillä se pelaa lähes samalla nipulla kaikki pelit ja suoritus on hyvin tasaista. Caen on tasaisen vahva jokaisella osa-alueella, enkä osaa sanoa sille mitään erityistä vahvuutta. Merkittävin loukkaantuja on ollut vasen pakki Imorou, mutta Alhadhur on korvannut tuon paikan hyvin. Tärkeimmiksi pelaajiksi voitaneen mainita Vercoutre, Da Silva, Feret ja Delort. Caen päätynee puolen välin tienoille.

Nice: Kärsinyt hieman poissaoloista, pääasiassa puolustuspäässä. Toki hyökkäyspäässäkin Plean loukkaantuminen oli ikävä, mutta Nicen hyökkäys on toiminut vaarallisen kaksikon Germain&Ben Arfa voimin. Kyseisen kaksikon lisäksi muita tärkeitä pelaajia ovat Mendy ja Bodmer. Nicellä on kasassa oikea määrä pisteitä, mutta luultavasti se ei pääse tosissaan taistelemaan europaikasta.

St Etienne: Kärsinyt muutamasta pidemmästä loukkaantumisesta (Catherine, Assou-Ekotto ja Beric), mutta nämä on pystytty melko hyvin korvaamaan. Näiden lisäksi vain lyhyitä poissaoloja. Tärkeimmiksi pelaajiksi voitaneen sanoa Ruffier, Perrin ja Hamouma, joskin Hamouman otteet jääneet tällä kaudella melko vaisuiksi. ASSE aavistuksen ylisuorittanut, mutta taistelee varmasti europaikoista.

Rennes: Ykkösmolari Costilin ja viime kauden avainpelaajan Ntepin loukkaantumisten lisäksi Rennes on selvinnyt aika vähillä poissaoloilla. Baal, Mendes, Sylla ja Sio ovat olleet hyviä hankintoja. Lisäksi Quintero on ollut lupaava, mutta tuskin saa avauksen paikkaa kun Lyonista hankittu Gourcuff on paranemaan päin. Rennesillä on hyvin vaihtoehtoja penkillä ja asiat vain paranee kun Ntep ja Gourcuff saadaan kehiin. Melko varmasti uskallan sanoa Rennesin päätyvän puolen välin paremmalle puolelle ja jopa mahdollisesti taistelevan viimeisestä europaikasta.

Lorient: Puolustus on ollut melko heikko, mutta hyökkäyspäässä tuhoa tehneet Waris & Moukandjo ovat tuoneet Lorientille pisteitä. Vaikka joukkueesta muitakin hyviä pelaajia löytyy niin en ehkä muita laskisi avainpelaajiksi, tai no ehkä oikean pakin Gassaman. Wariksen pitkän pelikiellon lisäksi Lorient on säästynyt pahemmilta poissaoloilta. Lorient on todella vaarallinen vastahyökkäysjoukkue vauhdikkaan kärkikaksikon ansiosta. Lorient on tällä hetkellä sarjataulukossa turhan korkealla ja tuleekin todennäköisesti tippumaan puolen välin huonommalle puolelle.

Lyon: Lyonin kausi sujunut odotuksiin nähden huonosti. Puolustuksessa on ollut paljon loukkaantumisia ja parista viime pelistä ovat olleet pois hyökkäyspään avainpelaajat Valbueana & Lacazette. Lisäksi heti alkukaudesta loukkaantui erinomaisesti pelannut hyökkääjä Fekir. Tärkeitä pelaajia ovat Lopes, Bisevac, Gonalons, Valbuena ja Lacazette (sekä Fekir). Guingampissa maaleja takonut Beauvue on ollut Lyonissa pettymys. Lyonilla on saanut esityksiin nähden pari pistettä liian vähän. Kunhan pelaajat saadaan kuntoon on helppo ennustaa Lyonin nousevan taisteluun champpari paikasta. Valmentaja Fournier sai lähteä jouluna.

Marseille: OM:ltä lähti iso nippu tärkeitä pelaajia ilman vastaavan tason hankintoja, joten sen taso oli pienoinen kysymysmerkki. Muutamat kokeneet pelaajat ja muut nuoremmat lupaukset ovat kuitenkin pelanneet yllättänkin hyvin. Valmentaja Bielsa erosi avauskierroksen tappion jälkeen. Sarjataulukossa OM on tällä hetkellä puolessa välissä, mutta sen kuuluisi noilla esityksillä olla kolmantena Monacon takana. Avainpelaajiksi luen Mandandan, Nkouloun, Diarran ja Batshuain. Joukkueessa toki muitakin hyviä pelureita ja vaihtoehtoja riittää keskikentällä/hyökkäyksessä. Marseillen on helppo ennustaa nousevan taistelemaan europaikoista.

Lille: Tärkeät lähtijät korvattiin melko tuntemattomilla nimillä, mutta tästä huolimatta peli on sujunut ihan kelvollisesti. Lillellä on ollut jonkin verran ongelmia loukkaantumisten kanssa kun useamman pelin ovat olleet poissa Basa, Martin, Balmont, Obbadi ja Boufal. Viimeiseksi mainittu on tällä kaudella noussut joukkueen avainpelaajaksi. Muita tärkeitä pelaajia ovat ainakin Eneyama, Basa ja Mavuba. Lillen alisuorituksen ja valmentajan vaihdoksen jälkeisten lupaavien otteiden perusteella Lille voisi taistella vielä europaikasta.

Gazelec: Ihmeellinen joukkue. Pelasi ensimmäiset 11 ottelua tasaisen huonosti ja oli sarjan huonoin joukkue. Yhtäkkiä tapahtui parannus ja viimeiset 8 peliä se on pelannut tasaisen hyvin. Martinezin ja Pujolin lisäksi ei pitkiä loukkaantumisia, sekä muutenkin vähän poissaoloja. Avainpelaajiksi lasken tällä hetkellä vain Le Moignen ja Larbin, vaikka pari muutakin olisi ehdolla. Gazelec aavistuksen ylisuorittanut ja tulee luultavasti vain taistelemaan sarjapaikan säilyttämisestä.

Nantes: Menetti monta viime kauden tärkeää pelaajaa, mutta hankinnat ovat olleet kohtuullisia. Puolustuspäässä kaikki tuntuu olevan ihan kohdillaan, mutta hyökkäykseen tarvittaisiin jotain lisää. Uusi hyökkääjä Sigthorsson on pelannut ihan lupaavasti, mutta maaleja ei vain tule. Tällä hetkellä en uskalla sanoa ketään avainpelaajaksi. Nantes saanut pisteitä aika tarkkaan odotusten mukaan ja uskon Nantesin säilyttävän sarjapaikkansa juuri ja juuri.

Bordeaux: Poissaoloja on ollut niin paljon ettei niitä kannata lähteä luettelemaan. Joukkueella on kuitenkin sen verran hyviä vaihtoehtoja, että useimmiten kentälle on saatu ihan kelvollinen nippu. Bordeauxin alkukausi sujuikin mallikkaasti, mutta viime pelit ovat olleet melko surullisia (johtunut huonosta hyökkäyspelistä). Tärkeitä pelaajia: Carrasso, Sane ja Khazri. Eiköhän Bordeaux vielä taulukossa nouse helposti top10, mutta tuskin kuitenkaan tosissaan taistele europaikasta.

Montpellier: Myi alkukaudesta avainpelaaja Mounierin ja lisäksi kärsinyt jonkin verran keskikentän/hyökkäyksen poissaoloista. Tällä hetkellä tärkeiksi pelaajaksi voisi mainita Martinin, Boudebouzin ja kakkosjoukkueesta nostetun vikkelän Ningan. Pisteitä on kasassa oikea määrä, mutta Montpellier kuuluu silti alempaan keskikastiin ja luultavasti säilyttää sarjapaikkansa. Valmentaja Courbis sai lähteä jouluna.

Bastia: Lähtijöitä ei juurikaan korvattu. Loukkaantumisia/pelikieltoja ollut jonkin verran, muttei kuitenkaan kovin merkittäviä. Kovin paljoa hyvää sanottavaa Bastiasta ei ole, sillä puolustus ja hyökkäys ovat molemmat surkeita. Bastia onnistunut tekemään tehokkaasti paikoistaan maalit ja sillä on onnea, että se on jopa sijalla 16 tällä hetkellä. Avainpelaajaksi voisi sanoa Danicin, mutta tuokin vähän niin ja näin. Vastaavalla pelillä Bastia ei tule sarjapaikkaa säilyttämään.

Reims: Kärsinyt poissaoloista melko paljon, toisaalta korvaavat pelaajat osoittauneet yhtä hyviksi/huonoiksi. Reims saa luotua ihan hyvin maaliodotusta, mutta veteraanipakit päästäneet sitäkin enemmän. Kaipa Mandi on laskettava avainpelaajaksi, vaikka ei tällä kaudella ole ihmeellisesti pelannut. Reims taistelee sarjapaikan säilyttämisestä.

Guingamp: Myi viime kaudella 70% maaleista tehneen kaksikon Beauvuen ja Mandannen. Tilalle hankitut Benezet, Briand ja Privat ovat olleet ihan hyviä, mutta ei kuitenkaan samaa tasoa. Kerbratia lukuun ottamatta Guingamp on selvinnyt pahemmilta poissaoloilta. Tärkeitä pelaajia Kerbrat, Sorbon ja Benezet. Guingamp tulee taistelemaan sarjapaikasta Bastian, Reimsin ja Gazelecin kanssa.

Toulouse: Pelaa lähes samalla nipulla kuin viime kaudella. Toulousella on ollut tähän mennessä paljon epäonnea ja sen tulisi olla sarjataulukossa paljon korkeammalla. Joukkueen avainpelaaja tällä hetkellä on hyökkääjä Braithwaite. Toulouse tulee nousemaan sarjataulukossa reilusti kun onnet tasaantuu.

Troyes: Sarjan heikoin joukkue, vaikka pisteitä onkin tullut liian vähän. Nousun yhteydessä ei hankittu tarpeeksi vahvistuksia ja joukkueen taso ei vain riitä Ligue 1:ssä. Viime kaudella maaleja tehneet Nivet ja Jean ovat olleet melko näkymättömiä. Valmentaja lopetti joulukuun alussa. Keväällä pisteitä tulee luultavasti hieman enemmän, mutta sijoitus pysyy samana.
Liitteet
Varjotaulukko.png
Ratingit 1-8.png
Ratingit 9-20.png

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Panostus 1-10 yks. 10 yks=2.5% kassasta
https://twitter.com/TommiPihlajamaa

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”