Tänään on 27.05.2018, 01:11.

Matkakertomus Espanjasta, ja otteluraportti Levante - Deport

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
tallipoika
Avatar
Jäsen
Viestit: 2128
Liittynyt: 02.03.2003, 13:00
Pisteitä: 1325
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Matkakertomus Espanjasta, ja otteluraportti Levante - Deport

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

Matkakertomus Espanjasta, ja otteluraportti Levante - Deportivo

Vetoveljet lähti la iltapäivällä kohti Valenciaa, välilasku Pariisiissa, missä vettä tuli kunnolla, reilu tunti ja istuimme Valencian koneessa, ja myöhään la-iltana perillä Valenciassa, missä lämmim kesäilta, n +20 C. Kentältä taksilla hakemaan vuokra-autoa, ajo-ohjeet taksille, joka naputteli sen navigaattoriinsa, ja menoksi..., mutta arvaa vain löysikö kuski perille..., no ei, siellä oltiin jossain kentän lähistöllä olevalla teollisuusalueella, ja kuski äimänkäkenä, no veljekset otti lapun kuskilta ja alkoi tutkimaan karttaa, tuossa on tuo hotelli ja tuolla huolto-asema, jonka vieressä vuokraamon piti olla, ohjeet kuskille, aja eteenpäin vaan, ja 200 m, siellähän se oli kulman takana, ja kuski huonolla englannilla pyytelee anteeksi "en ole ikinä ollut täällä", no ehkä sitten ensi kerralla.
Sitten Nokian navigaattorin viritettiin Valencian kartta, ja menoksi hotellille, mutta eipä tuo hotelli niin vain löytynytkään, ulkona säkkipimeää, ja navigaattori ilman ääniohjaiusta...., muutaman harharetken jälkeen saavuimme pääosin teollisuusalueelle, missä hotellin piti olla, mutta emmehän me sitä löytäneet.., pyörittiin muutaman korttelin säteellä ja välillä pysähdeltiin, koettaen löytää tien nimiä, ja alueella oleva turva-firman autokin meidät noteerasi, ja kun muutaman minuutin päästä kohtasi meidät taas korttelin päästä, pysähtyi viereen, ilm aikomuksena tarkistaa, mitä ollaan tekemässä, mutta olimmekin nopeampia, ja löimme osoitteen eteen ja kysyimme missähän mahtaa tuollainen hotelli sijaita? Vartija näyttää, että seuratkka, ajaa eteenpäin n 100m ja näyttää , siinähän se on heti nurkan takana!
Su aamuna aamupalalle, siellä oli paljon moottoriurheilun ystäviä, Valencian Moto-GP oli su, ja väki sinne menossa, me jätimme moottorit rauhaan, ja aloimme valmistautua Levante-otteluun.

Matkaa metroasemalle reilu 1 km, ja sinne kävely, matkalla oli isoja appelsiinitarhoja! Ja olimme Valencian metron keskustavyöhykkeellä! Suomessa ko paikat olisi jo vuosikymmeniä sitten jo "jalostettu" asunto/tsto rakennuksiksi. 5 pysäkkinväliä metrolla, ja oltiin Valencian keskustassa, missä sijaitsee upeita vanhoja rakennuksia, ja hienosti hoidetut, ilm suurin osa taloista 1800-luvulta, ja upeat Katedraalit, rautatieasemat jne, kertakaikkiaan häikäiseviä yksityiskohtia täynnä olevia rakennuksia.
Käveltiin ja ihasteltiin keskustaa, ja samalla kuului jostain lähistöltä selvä pillinvihellys, no ei kun selvittämään asiaa, ja eteemme oli jo aiemmin tullut kuivinut joenuoma, joka oli kivikkopohjaa, pieniä lätäköitä siellä täällä, mutta joskus siellä oli ollut paljon vettä, siis paljon! Uoma oli joku 10 m syvä, ja n 100m leveä!

Kävelimme uoman reunaa, tuolla kohtaa oli puisto uomassa, ja vähän eteenpäin, 5 jalkapallokenttä, 2 rinnakkain!!
Eikun etsimään alaspääsyä, ja löytyihän se, ja joka kentällä pelit käynnissä. Oli varmaan jotain Suomen 6-7 divaria vastaaavaa tasoa, 1 kentällä oli "Peru", eli pelaajat oli ilm syntyjään sieltä, jokaisella pelipaidassa myös maan lippu, 2 kentällä oli "Bolivia", ja kentät oli Suomen oloihin nähden kaameita, siis vanhaa joenuomaa, shienoa siekkaa, lähes pölymäistä, seassa tulitikkuaskia suurempia kiviä...., viivat oli kalkittu kuitenkin.
Ja oheispalvelu pelasi, siellä paikalliset romaninaiset ajoi lastenvaunuilla, ja huutelivat "vettä, olutta", väki katseli peliä kentän laidalta, ja kun "myymälä" tuli kohdalle, niin "kauppias" ohitti tuosta vaan, kentän puolelta! ja kulmalipulilla oikaistiin oikein kunnolla kentän puolelta.
Ja kyllähän sam kansanryhmä myi myös paahdettua pähkinää, jotain epämääräistä, ilm kuitenkin syötävää, joka jäi meiltä kuitenkin väliin, mutta heillä olikin "kiinteä" myyntipiste, eli myymälä muutaman laatikon päällä!

Tuomarit ilm tykkäsi nopeasta pelistä, siellä ei paljon pilliin turhia vihellelty..., vapareissa, silloin kun niitä tuli, näytti olevan paikallinen tapa, 6m riittää...., sivurajoissa ei ollut väliä vaikka "varastit" 30 metriä jne.
Oli siellä myös 1 tekonurmikin, varmaankin 1. sukupolven, ja melko huonokuntoinen, mutta aivan riittävä junnuille, jotka sitä näytti käyttävän.
Aikamme katseltuamme matka jatkui kohti Levanten kotistadionia, vähän ennen stadionia kuului taas vihellyksiä, eikun tutkimaan, kenttä löytyi, se oli joku Levanten akatemian/junnujen stadion, missä keinonurmi, su näytettiin pelaavan putkeen pelejä, ja aina koti oli joku Levanten joukkue, aikamme katselimme, ja matka jatkui Levanten stadionille, joka olikin parin korttelinpäässä.
Stadion oli aika karu, eikä varmaan olisi Suomessa täyttänyt olosuhdevaatimuksia! Mutta Espanjassahan ei olekaan vielä tuo jalkapallokulttuuri kehittynyt, tulisivat SPL:sta kysymään kuinka homma hoidetaan...
Stadion oli n 20 000 kapasiteetiltaan, su oli n 9 000 (nom ka 6 000/ott), pääkatsomo oli ainoastaan katettu, ei mitään aitioita, press ja selostamo oli ylhäällä omissa kopeissaan. Levanten VIP-osa oli keskeltä pääkatsomoa kaiteilla eroteltu alue, ainoana erona pääkatsomoon, stadionilla oli kiinteät kovat muoviset kuppi-istumet, niin VIP-osassa ne oli pehmustetut!
Stadikalla oli Levanten myymälä, mistä sai ostaa fanituotteita jne, siellä oli katsojissa paljon vanhempia pariskuntian 60v ->, lähes järjestäen Levanten kaulahuivit kaulalla, siis myös naisilla.
Kioskeista sai ostaa limsaa, kahvia, ja sipsejä, jossain oli sämpylöitäkin, mutta missään ei esin Suomen tyyliin ollut kaljajuottoloita, siellähän tullaankin katsomaan peliä!

Itse ottelussa, Levante ei lievästä hallinnastaan huolimatta löytänyt mitään keinoja Deportivon 5-4-1 syteemin murtamiseksi, oli ihailtavaa katsoa Deportivon kurinalainen peli, heti kun pallo menetettiin hyökk päässä, välittömästi 5-4-1 "päälle", ja ennen kuin Levante pääsi edes puolesta kentästä yli, oli Depolla väh 7 miestä jo pallon alla! Hitaimmissa ylösnousuissa kaikki 9 oli jo asemissa, ja pakka oli tiivis, välimatkat suht pieniä, joten eteenpäin ei Levante pystynyt tulemaan.
0-1 tuli jo 10 min, kun Riki nousi oik laidalta, ja ampui suht kaukaa kohti maalia, pallo pomppasi ennen maalia, ja suhahti etunurkasta sisään -> mv:m piikkiin meni.
Levante hallitsi näennäisesti, mutta ei pystynyt murtamaan sumppua, ja Depon hyökkäykset oli selkeästi vaarallisempia, vaikkakaan varsinaiset maalipaikat oli kummallakin kortilla.
2. puoliajalla homma jatkui samana, ja Levante valmistautui jo tuplaavaihtoon, odottaen pelikatkoa, pelikatko tulikin sitten, 0-2 tilanteessa, maali tuli kun Levanten keskuspuolustus pelasi löysästi, ja Aythami pääsi pakkien välistä vetämään, kauniin kierteisen potkun, joka upposi vastustamattomasti vas takanurkkaan, mv ei voinut kuin katseella seurata.
Vaihdon jälkeen ote siirtyi selkeästi Levantelle, osin Depon omaa syytä, vaihtoivat taktiikkansa 4-4-2, koska Levante nosti ukkoa ylös. Depolla paketti aukesi, välejä syntyi, ja tilanteita tuli, 73 min tuli palkinto, kun Juanlu tekee 1-2.
Painostus jatkuu, ja maalipaikkoja riittää, mutta ei maaleja, lisäajalla katsomo räjähtää kun Levante tekee maalin, mutta se hylätään, oikeutetusti, paitsiona, ja 1-2 jää lopputulokseksi.
2. puoliajalla yleisökin heräsi peliin, ja esinm tuomari sai usein kuulla kunniansa, kun vihellykset ei kannattajia miellyttänyt... "koira" oli usein kommenttina tuomarin työskentelystä...

Levanten parhaat oli varmaankin, Ballesteros oli paras selkeästi, pakki jolla hyviä nousuja, rauhallisuutta puolustuksessa, kaikissa kulmissa oli erittäin tarkkaan vartioitu, aina oli joku käsikynkässä, lisäksi vaihdosta tulleet Torres ja Xisco Nadal kuului onnistujiin.
Ottelun jälkeen hiljalleen kohti hotellia, mistä ti aamuna klo 5 kohti lentokenttää, Pariisiissa aamusta, missä yllättäen taas satoi, ja 9 tuntia koneenvaihtoon, mikä menikin kentällä, sillä Pariisissa vaan satoi, joten etukäteen suunniteltu Pariisiin tutustuminen jäi tekemättä, ja kun illalla matka jatkui, niin jatkui sadekin vielä Pariisissa, eli sinne ei ilm kannata jatkossakaan mennä, kun siellä vain sataa..., myöh ti Helsingissä, missä paluu arkeen tapahtuu, vettä ja räntää...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

€:kin on iso raha, jos sitä ei ole..!

Minikommentit


west hampton
Jäsen
Viestit: 407
Liittynyt: 10.02.2005, 15:18
Pisteitä: 12

Re: Matkakertomus Espanjasta, ja otteluraportti Levante - De

Viesti Kirjoittaja west hampton »

Kiitos, tuollaisia matkakertomuksia on mukava lukea, tietysti vielä mukavampi itse kokea.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”