Tänään on 22.07.2018, 17:48.

Eurot 18.2-19.2

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
happypunter
Jäsen
Viestit: 341
Liittynyt: 17.01.2003, 15:00
Pisteitä: 13

Eurot 18.2-19.2

Viesti Kirjoittaja happypunter »

Myönnän ettei 76 prosentin peliosuus tee Arsenalista mitään kaikkien aikojen peli-ideaa mutta Ajaxin otteet ovat raporttien mukaan olleet viime aikoina luokattomia ja onnekkaita ja Valioliigan ja Eredivisioonan välinen kuilu on liian suuri loukkaantumisistakin kärsivän Ajaxin kurottavaksi. Arsenalin esitys Old Traffordilla oli vakuuttava ja kun Ajax ei edes ole paras hollantilainen joukkue tällä kaudella näen Koemanin nuorelle porukalle erittäin vähän selviytymismahdollisuuksia Lontoossa tänä iltana. Arsenalilla oli varaa jopa lepuuttaa suurimpia tähtiään ManU-voitossa joten tänään nähtäneen kentällä virkeät Henry, Bergkamp ja Pires.

Valencian en usko millään häviävän Roomassa. Aimar on hetkellisesti pudottanut tasoaan ja samalla Valencian luovuutta mutta kun Roma on voittanut viimeisistä 10 CL-pelistään vain 2 ja menettää loukkaantumisen takia ilmeisesti pelinrakentaja Tottin sekä pelikieltojen johdosta Emersonin ja Walter Samuelin ja kun nykykunto Serie A:ssakaan ei vakuuta on helppo nähdä miksi Valencia saattaa korjata tilastokummajaisensa - ei yhtään voittoa Italiassa - tänä iltana. Valencia ei ole hävinnyt kertaakaan viimeisissä 6 vieraspelissään Euroopassa ja vain 3 kertaa viimeisissä 31 euro-ottelussa. Tasapeliltä siis näyttää mutta ottaen tilanteen lohkossa huomioon Valencia hakee voittoakin tosissaan kun yksi piste ei oikein riitä.

Barcelona - Inter. Barcan 100 % CL-saldo joutuu todelliseen testiin ja puolustukseen saattaa palata uuden valmentajan myötä ensi kertaa tällä kaudella myös Patrick Andersson. Kaikkien vaihtoehtojen peli joskin vierasvoitto noilla prosenteilla ehdottomasti paras merkki

Leverkusen - Newcastle. Sattuneestä syystä tulin tutkineeksi tämän kohteen kaikkein tarkimmin. Leverkusen on pulassa Bundesliigassa ja tulokset sekä esitykset ovat olleet surkeita. Valmentaja vaihtui viikonloppuna mutta putoaminen on todellinen uhka ja säilyminen prioriteetti joten uuden valmentajan kaavaillaan lepuuttavan jopa 6 avainmiestään tässä ottelussa. Paha sanoa mikä kaikki on voinut mennä vikaan, periaatteessa Leverkusen menetti vain kaksi -joskin tärkeintä - pelaajaansa ja vaikka tietty pudotus oli ounasteltavissa tuntuu romahdus CL-finaalista ykkösbundesliigan porteille erittäin rajulta. Saksalainen jalkapalloilija tuskin kuitenkaan koskaan luovuttaa jatkopaikkaa suosiolla oli kentällä ketä tahansa ja kun Newcastlelta puuttuu Bellamy, Shearer, Solano ja Viana eri syistä en osaa edelleenkään lämmetä Newcastleen lainkaan. Bellamyn poissaolo on ehkäpä tärkein; Bellamyn pelatessa on voittoprosentti Newcastlelle ollu 60 ja ilman Bellamya lukema laskee 44 prosenttiin, maalimäärät putoavat 1.7 keskiarvosta 1.1 ja kun Bellamy on vielä ollut toistaiseksi koko Mestareiden liigan ahkerin laukoja / ottelu lukemalla 4.8 esim. Van Nistelrooyn 4.6 ja John Carewin 4.1 vastaan. Shearerin poissaolo on oma lukunsa sitten, mutta Bellamy on ollut vastuussa pallon viemisestä päätyyn ja se jää nyt tekemättä olkoonkin että Dyer ja Jenas ovat pelimiesten aatelia. Ennusmerkkien mukaan tulossa varsin heikko ottelu, vihjaajat Englannissa tuntuvat kallistuvan Newcastlen puoleen (Skybet 3.4) mutta minä en.

Reading on viikon helmi, valitettavasti se ei ole kaikkein todennäköisin merkki mutta 10 % oikeuttaa jopa ideavarmaksi. Luke Chadwick ei koskaan vakuuttanut ManUssa mutta tasoa alempana nopeus, pelikäsitys ja taito tuntuvat pääsevän oikeuksiinsa ja kaveri toivookin jo pysyvää siirtoa. Reading on muutenkin ollut varsin vahva viime aikoina ja vaikkakin ShefU on ollut kova kotonaan ja liigassa niin ehkäpä nyt on pienen herpaantumisen aika, raakasti ylipelattu Sheffield joka tapauksessa kokonaan pois kupongilta. x2 tai varma 2 rohkeimmille.

Gills - Wimpeli, kotijoukkuetta pelattu karvan verran liikaa.

ManU on taas otsikoissa Fergusonin raivottua ja vahingossa vahigoitettua Beckhamia pukukopissa vaisun Arsenal-tappion jälkeen. Kaksi tikkiä silmäkulmassa ei haittaa Beckhamin pelaamista mutta vastaan asettuva Juventus on teräkunnossa ja paljon saattaa ratketa keskikentän taistelussa Keane - Davids, kortteja ainakin tulossa jos ei sitten maaleja.

Deportivo matkaa Baseliin joukkueen vieraaksi joka antaa vastustajan laukoa eniten maaliaan kohti tässä liigassa. Makayyn keskimääräinen 4 kertaa rittänee takaamaan kaverille ainakin yhden maalin ja vaikkakin Basel on vastaiskuissaan vaarallinen niin varsinkin kunto - ja kestävyyspuoli tuntui pettävän englantilaisjoukkueita vastaan ja sopivasti pelattu Deportivo hoitanee homman viimeistään viimeisen puolen tunnin aikana.

Milan ei ole tällä hetkellä yhtä vakuuttavan tuntuisessa kunnossa kuin syksyllä ja Lokomotivilla on ainakin prosenttejaan suurempi mahdollisuus yllätykseen, silti Milan on kierroksen todennäköisimpiä voittajia ja jos ideoita löytyy muualta sen voi varmanakin pitää vakion tyyppisissä peleissä.

Real Madridilla ei ole enää varaa hävitä ja vaikka Osasuna-tappiosta ei kannata suuria johtopäätöksiä tehdä on Madrid silti haavoittuvainen ja Dortmund ei ole mikään pellelauma. Parhaana päivänään Real ei anne kenellekään mahdollisuuksia mutta niitä ei ole viime aikoina liiemmälti nähty joten saksalaisille ainakin ristivarmistus.

Fulham sai FA-Cupista juuri sen mitä ansaitsi eli uusintapelin Burnleytä vastaan. Nyt vastaan asettuu samantasoinen WBA joka taistelee viimeiseen hengenvetoon pisteistä ja säilymisestä - upea merkki, samoin kuin tasapelikin. Saatan itse jättää myös vaisun Fulhamin kokonaan pois peleistä ja käytän ylipelattuja Milania ja Madridia apuvarmoina.

Ipswich - Wolves. Ennakkokaavailujen mukaan molempien piti nousta Valioliigaan ja nyt tuntuu tekevään tiukkaa pääseekö kumpikaan edes karsintoihin. Pisteet tässä ovat arvossaan, molemmat nousussa surkean alkukaudn jälkeen ja Wolvesin suoritustaso tuntuu vaihtelevan enemmän. Tasaista, Wolves alipelattu silti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”