Tänään on 16.01.2019, 22:13.

Allsvenskan 13.-15.3.

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 15:18
Pisteitä: 69
Paikkakunta: Imatra

Allsvenskan 13.-15.3.

Viesti Kirjoittaja harakka »

Ihan alkuun ranking ja pientä ennakonpoikasta:

1. Elfsborg A
2. Göteborg A(-)
3. Kalmar A--
4. Malmö B+
5. AIK B+
6. Helsingborg B--
7. Häcken B--
8. Örebro C+
9. Halmstad C-(-)
10. Djurgården D+
11. GAIS D+
12. Gefle D
13. Trelleborg D
14. Brommapojkarna E++
15. Mjällby E++
16. Åtvidaberg E-


Elfsborg taistelee kultamitalista loistavan keskikenttänsä ansiosta. Maalivahtipeli voi koitua joukkueen kompastuskiveksi mestaruutta ajatellen, Ante Covic ei ole aivan sarjan parhaimpien maalivahtien joukossa. Joukkueen tärkeimmät pelaajat ovat keskikentällä pelaavat suurlupaus Emir Bajrami ja kokenut Ruotsin maajoukkuepelaaja, Anders Svensson. Kokoonpano on käytännössä muuttumaton viime kaudesta, pelin voi siis odottaa olevan uomissaan heti kauden alussa. Elfsborgin keinonurmi on erittäin vaikea paikka vierasjoukkueille.

Perinteikäs IFK Göteborg on Elfsborgin ohella suurin mestarisuosikki. Kokoonpanossa on tapahtunut vain vähäisiä muutoksia, joten IFK:n ryhmä on edelleen laadukas, eikä heikkouksia juuri löydy. Harjoitusottelut ovat sujuneet mallikkaasti, mutta joukkueen menestyksen tietä varjostaa kuitenkin tärkeiden pelaajien loukkaantumiset, joista joukkue kärsi viime kaudellakin.

Kalmar on tasaisen varma suorittaja, joka kamppailee lähes takuuvarmasti mitalista, kaiken mennessä nappiin jopa mestaruudesta. Kokoonpanoon ei ole tullut merkittäviä muutoksia. Joukkue kuitenkin hankki yhden brasilialaisen lisää, kun hyökkääjä Jael Ferreira liittyi ryhmään lainasopimuksella. Kalmar on perinteisesti erittäin vahva hyökkäyssuuntaan, mutta myös puolustuspelaaminen on hyvällä tasolla.

Malmö on kärsinyt loukkaantumisista harjoituskauden aikana, joten ensimmäisten pelien kunto on vielä arvoitus, varsinkin kun kautta edeltävät ottelut ovat menneet melko heikosti. Joukkueen hyökkäyskalusto on Wilton Figueiredon, Daniel Larssonin ja Edward Oferen myötä varsin vakuuttava, mutta puolustus- ja maalivahtipeli erottaa joukkueen aivan terävimmästä kärjestä.

Viime kauden mestari AIK menetti kolme tärkeää puolustuspään pelaajaa: maalivahti Daniel Örlund sekä puolustajat Jos Hooiveld ja Marcus Jonsson lähtivät joukkueesta. Hyökkäyksestä lähti Ivan Obolo ja korvaajaksi tuli AIK-kannattajien vihaaman Hammarbyn ex-pelaaja, hyökkäyksen ohessa myös keskikentällä viihtyvä Sebastian Eguren. Joukkue taistelee vain himmeämmistä mitaleista, mestaruuden uusiminen vaatisi todellisen nappikauden solnalaisilta. Maalivahtipeli on nuoren suomalaisen, Tomi Maanojan harteilla, suurimmat kysymysmerkit ovatkin kestääkö hän valtavat paineet ja riittääkö puolustuspelaamisen taso kärkitaisteluun.

Helsingborgin tähtipelaaja Henrik ”Henke” Larsson lopetti pelaajauransa ja siirtyi valmentajaksi Superettaniin. Myös muita tärkeitä pelaajia lähti, mutta tilalle saatiin napattua muutama hyvä hankinta. Käytännössä ero viime ja tähän kauteen on Larssonin lähtö, kun pätevää korvaajaakaan seura ei onnistunut hankkimaan. Arvoituksellinen joukkue voi parhaimmillaan nousta lähelle mitalisijoja, mutta vaihtoehtoisesti romahtaa 10. sijan paikkeille.

Häcken on tulevan Allsvenskan-kauden potentiaalinen suuryllättäjä. Viime vuonna erinomaisesti pelannut joukkue on pysynyt lähes muuttumattomana, suuria menetyksiä ei ole, mutta hankintoina on lupaavia nuoria pelaajia avauskokoonpano-paikkaa kärkkymään. Hyvistä lähtökohdista huolimatta seura tuntuu olevan viime kauden tapaan aliarvostettu monessa mediassa.

Edelliskauden sarjakuutonen Örebro on heikentynyt. Avauskokoonpano on edelleen varsin laadukas, mutta se ei juuri kestä loukkaantumisia. Hyökkäävällä pelityylillä pelaavan ryhmän tähtiä ovat hyökkääjä Kim Olsen ja luotettava maalivahti John Alvbåge. Örebro on melko varma keskikastin joukkue, jolla ei ole mahdollisuuksia aivan kärkeen, mutta ei myöskään vaaraa putoamiskamppailuun joutumisesta.

Halmstad alisuoritti viime kaudella, jääden 13. sijalle. Tälle kaudelle kokoonpano heikkeni suomalaisten Magnus Bahnen ja Tim Sparvin siirryttyä muualle, joten merkittävää petrausta ei joukkueelle voi täksi vuodeksi ennustaa. Seurassa on kuitenkin tehty uuden valmentajan johdolla paljon töitä talven aikana, joten paikka keskikastissa on realistinen tavoite.

Djurgården on muuttunut paljon viime kaudesta. Pelaajien lisäksi on vaihtunut myös omistaja sekä valmennus. Joukkue on edelliskausia nuorempi ja kokoonpano on melko kapea. Valmennuskaksikon Wass & Banda kokemattomuus on myös kysymysmerkki tulevalle kaudelle. Tukholmalaisseurassa pelaa peräti viisi suomalaista, heistä Daniel ”Daja” Sjölund on yhdessä ruotsalaisen DIF-hyökkääjälegendan, Mattias Jonsonin kanssa joukkueensa tärkeimmät pelaajat.

GAIS on heikentynyt aavistuksen viime kaudesta. Varsinkin kauden alla loukkaantunut, pitkään sivussa oleva keskikenttäpelaaja Richard Spong oli paha menetys. Göteborgilaisten ehdoton avainpelaaja on suurseurojen havittelema hyökkäävä keskikenttäpelaaja, maaliahne Wanderson. Siltikin hyökkäys on joukkueen selvästi heikoin osa-alue, eikä kunnollisia maalintekijöitä montaa löydy.

Gefleä on monesti moitittu tasapaksuksi seuraksi, joka ei aiheuta tunteita suuntaan tai toiseen. Tämä on myös joukkueen etu, pikkuseura suoriutuu erinomaisesti, hyödyntäen resurssinsa täydellisesti ilman suurseuroille tyypillisiä paineita. Gävleläiset ovat lähes takuuvarma alemman keskikastin joukkue, ilman suurta vaaraa putoamisesta. Se suoriutunee vieraspeleistä edelliskausien malliin, noin piste per peli tahdilla. Hyvällä kotivireellä joukkue nousisi jopa kymmenen joukkoon, mutta oletettavasti sijoitus löytyy aavistuksen tuon alapuolelta.

Trelleborg oli eräs viime kauden ylisuorittajista. Tämä kausi tulee olemaan aavistuksen vaikeampi, varsinkin jos kapea puolustuskalusto kärsii loukkaantumisista. Joukkueen maalivahdit sekä hyökkäyspelaajat ovat hyvää keskitasoa, joiden ansiosta ryhmä voi raapia muutaman voiton vaikka puolustus pettäisikin. Mikäli Trelleborg haluaa uusia keskikastin sijoituksensa, on kotiotteluista saatava pisteitä edelliskausia enemmän, matkapeleistä ei joukkueelle ole odotettavissa isoa pistesaalista tälläkään kaudella.

Brommapojkarnan puolustuksesta lähti valtava määrä kokemusta, joskin oman kasvatin Pontus Segerstamin nappaaminen Stabaekista oli erinomainen hankinta. Hyvä maalivahti, Kristoffer Nordfeldt on isossa roolissa joukkueen pyrkiessä uusimaan sarjapaikkansa. Vaikea urakka on joka tapauksessa edessä.

Mjällby on kahdesta nousijasta selvästi parempi. Viime kauden Superettanin voittajajoukkueessa on muutamia erittäin kokeneita Allsvenskan-pelaajia, kuten maalivahti Mattias Asper sekä keskuspuolustaja Patrik Rosengren. Seuran vahvuus onkin puolustuspelaaminen, ja mikäli hyökkäys pelaa odotetulla tasolla, on joukkueella kohtalaiset mahdollisuudet uusia sarjapaikkansa.

Toinen nousijajoukkue Åtvidaberg palaa pääsarjaan lähes 30 vuoden tauon jälkeen, mutta erittäin todennäköisesti visiitti jää yhden kauden mittaiseksi. Joukkueen heikoin osa-alue on nimetön hyökkäys, kärkipelaajat ovat olleet vaikeuksissa harjoituspeleissä jo alasarjajoukkueita vastaan, eikä hyökkäyskalustolta odoteta maali-ilottelua Allsvenskanissa, kun ykköshyökkääjäksi kaavailtu Paulus Roihakin on kärsinyt loukkaantumisista. Nousijaseuran puolustuspelaaminen on kelvollisen maalivahdin, Henrik Gustafssonin ohessa kohtuullisella tasolla, mutta sekään ei jätä juuri mitään mahdollisuuksia sarjapaikan uusimiseen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


zot
Avatar
Jäsen
Viestit: 1007
Liittynyt: 12.06.2008, 21:25

Tuotto: +30.61 yks.

Palautus%: 107.58%

Panosten ka: 1.72 yks.

Vetoja: 235

Pisteitä: 964
Paikkakunta: Äärikeskusta

Re: Allsvenskan 13.-15.3.

Viesti Kirjoittaja zot »

harakka kirjoitti: Edelliskauden sarjakuutonen Örebro on heikentynyt.
Saako tasta lisatietoa, kiitos?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

WARNING: Keyboard Not Attached. Press F10 to Continue

Minikommentit


tallipoika
Avatar
Jäsen
Viestit: 2190
Liittynyt: 02.03.2003, 12:00
Pisteitä: 1388
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Allsvenskan 13.-15.3.

Viesti Kirjoittaja tallipoika »

zot kirjoitti:
harakka kirjoitti: Edelliskauden sarjakuutonen Örebro on heikentynyt.
Saako tasta lisatietoa, kiitos?
Omista tilastoistani: ; avaus/vaihdosta/maalit
+ Johannes Skoglund Köping FF KK
+ Simon Leonidsson BK Forward Hyökk
ja lähti
- MV Peter Rosendal 0
- Puol Joakim Green 0
- puol Glenn Holgersson FC Rosengård 2 1 0
- kk James Frempong Gefle 0 0 0
- kk Robert Walker 0 2 0
- hyökk Adriano loan end 4 6 1

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 15:18
Pisteitä: 69
Paikkakunta: Imatra

Re: Allsvenskan 13.-15.3.

Viesti Kirjoittaja harakka »

Avauskokoonpano on edelleen varsin laadukas, mutta se ei juuri kestä loukkaantumisia.
Itseäni lainaten :). Eli lähtijöissä ei juuri avauskokoonpanon pelaajia tainnut olla, mutta penkillä istujia/potentiaalisia paikkaajia kyllä, jos loukkaantumisia alkaa tulemaan. Hankinnat ei ole mitenkään erikoisia ja viime kautta kapeammalla rosterilla joutuvat kauteen lähtemään.

Mm. Svenskafansista löytyy kaikki siirrot ja joukkuennakot. Teksteihin en ota kantaa, mutta siirrot pitäisi olla kohdallaan. Sielläkin on tosin mainittu, että:

Marcus, du tippar ditt Örebro på en sjunde plats - varför det?
- De spelare ÖSK velat behålla har man behållit. Men truppen är betydligt tunnare i år och det tror jag innebär att man halkar ned någon placering.

Tuossa Örebro:
http://www.svenskafans.com/fotboll/arti ... ?id=343835

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 15:18
Pisteitä: 69
Paikkakunta: Imatra

Re: Allsvenskan 13.-15.3.

Viesti Kirjoittaja harakka »

Kalmar Göteborg 39 30 31
Halmstad Trelleborg 45 29 26
Häcken Djurgården 49 28 23
Helsingborg Brommapojkarna 58 26 16
AIK Mjällby 62 24 14
GAIS Malmö 30 29 41
Örebro Åtvidaberg 62 24 14
Gefle Elfsborg 27 29 44

Häcken-DIF pelataan Elfsborgin keinonurmella. Tästä vähensin hieman, vaikka varmaankin Häckenin vähälukuinen (ruotsin mittapuulla) kannattajajoukko osaa tuollakin ääntä pitää sen minkä pitävät. Pelaajillekin alusta on tuttu.

Vetoja:

GAIS +0,5 1,77 (1,69)
Gefle +0,5 1,87 (1,79)


Niukkoja ylikertoimia:

Kalmar ML 1,81 (raja 1,79)
Halmstad ML 1,61 (1,58)
Örebro 1,63 (1,61)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 15:18
Pisteitä: 69
Paikkakunta: Imatra

Re: Allsvenskan 13.-15.3.

Viesti Kirjoittaja harakka »

Jokunen kausiveto:

uni: Åtvidaberg putoaa 1,50 ~70 %
paf: H2H Häcken(Örebro) 2,05 52 %
paf: H2H Kalmar(H'borg) 1,75 62 %
EXP: H2H Göteborg(AIK) 1,72 60 %

Long-shotit:

24H, BET24, betsson: Kalmar mestari 10,00 ~12%
uni: Sarjan maalikuningas: Wilton Figueredo, Malmö 25,00 >5%

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


winorloose
Jäsen
Viestit: 3344
Liittynyt: 14.01.2003, 23:43

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 277

Re: Allsvenskan 13.-15.3.

Viesti Kirjoittaja winorloose »

Pahvilla on Häcken 2,10 jota otin omalla 50%:n arviolla pienellä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

It's not gambling if you always win

Minikommentit


razor
Jäsen
Viestit: 3729
Liittynyt: 26.01.2004, 18:48

Tuotto: +103.22 yks.

Palautus%: 104.39%

Panosten ka: 4.21 yks.

Vetoja: 558

Pisteitä: 2785
Paikkakunta: Razor`s any price picks. Through the wind and rain.

Re: Allsvenskan 13.-15.3.

Viesti Kirjoittaja razor »

winorloose kirjoitti:Pahvilla on Häcken 2,10 jota otin omalla 50%:n arviolla pienellä.
Tässä ei irtoa Häckenille 50 pinnaa millään. DIF:n ainoat varmat poissaolot Rajalaakso ja Sjölund ja noista kahdesta vain Sjölund varma avauksen mies. Oon erittäin DIF myönteinen ja uskon että DIF tulee olemaan kauden yllätysjoukkue. Itellä petsattuna jopa DIF:n mestaruutta +70 kertoimilla :wink:

Vaikka Häckenilla tuloksellisesti hyvä preseasoni alla niin lonkalta joku 40-30-30 tähän kauden avaukseen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"I will bide my time and wait as long as it takes to make a wager that I can truly say that win or lose I would make the same wager again and again...and that`s the name of the game"

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”