Tänään on 24.05.2018, 04:06.

EURO 2008 ROMANIA

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

EURO 2008 ROMANIA

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

EURO 2008 ROMANIA

2004 EM-karsinnat: 4 - 2 - 2 maalit 21 - 9
Romania ei onnistunut voittamaan lohkon kahta kärkijoukkuetta Tanskaa ja Norjaa kertaakaan kotona eikä vieraissa, joten siinä ei 7-0 vierasvoitot Luxembourgista yms. paljon auttaneet, ei mitään asiaa EM-kisoihin. Tosin jäivät Tanskasta vain 1 pisteen ja Norjan kanssa tasapisteissä, mutta kun tärkeissä peleissä eivät kestäneet (voitto jommasta kummasta vieraspelistä Tanskaa tai Norjaa vastaan karsintojen lopussa olisi tuonut suoran EM-kisapaikan), keskinäisten otteluiden tulos ratkaisi ja ylivoimaisesti parhaan maalieron omannut Romania jäi lohkon kolmoseksi.

2004 EM-kisat: - -
Ei selvinnyt EM-kisoihin.

2006 MM-karsinnat: 8 - 1 - 3 , maalit 20 - 10
Romania jäi lohkokolmoseksi hävittyään kaksi kertaa lohkon suosikille Hollannille ja vieraissa Tsekille. Ilman vierastasuria Armeniassa (1-1) Romania olisi ollut MM-kisoihin päässeen Tsekin kanssa tasapisteissä koska jyräsi Suomen ja heikot maat yhteismaalein 20-5, ja voittivat Tsekin vielä loppuvaiheessa kun MM-kisapaikkaan oli mahkut jäljellä, joten ei Romania huonosti MM-karsintoja pelannut.

2006 MM-kisat: - -
Ei selvinnyt MM-kisoihin.

2008 EM-karsinnat: 9 - 2 - 1 , maalit 26 - 7
Romania paransi jälleen otteitaan näihin karsintoihin. Vain 1 tappio vieraissa Bulgarialle (0-1) ja lohkon ykkössuosikki Hollanti jäi ansaitusti taakse, 3pts eroa ja Romanian maaliero oli 9 maalia parempi kuin Hollannilla.

Edelliset 10 ottelua kovia EM-tasoisia maita vastaan: 4 - 3 - 3 , maalit 10 - 7
Romanian kurssi on edellisistä EM- ja MM-karsinnoista joissa jäi niukasti rannalle, ollut selvästi nousussa (ja aiemmissakin karsinnoissa 06MM, 04EM, olis molemmista melkein kuulunu jatkoon, 04EM yli tuplasti parempi maaliero mitä lohkosta jatkoon menneillä, mokannu vaan just tärkeät pelit, nyt joukkue kasvanut) . Sen jälkeen on tullut hienoja voittoja kovista maista, esim. 1-0 vierasvoitto Espanjassa, 2-0 kotivoitto Turkista, 1-0 kotivoitto Hollannista ja tuoreimpana otteluna kovia maita vastaan selkeä 3-0 kotivoitto Venäjästä maaliskuun lopussa.

Yhteenveto: 25 - 8 - 9 , maalit 77 - 33
Romanian ottelut muita kovia maita vastaan on olleet selviä undereita, joukkue puolustaa kurinalaisesti, neljä pakkia ja kaksi vahvasti puolustavaa keskikenttämiestä muodostaa alakerran ja kaikilla on puolustusvelvollisuus ykkösenä, vain Adrian Mutu saa huseerata hyökkäyspäässä miten haluaa.

Ranking:
Romanian (ranking D + +) kurssi on ollut selvästi nousussa ja joukkue saattaa olla aliarvostettu EM-kisoissa (tosin lohkohan on kaikkein kovin kun vastassa Italia, Ranska ja Hollanti). Lisäksi miinuksena on että joukkueella on kisojen ainoa valmentaja jolla ei ole mitään arvokisakokemusta pelaajana eikä valmentajana. Romania peluutti EM-karsinnoissa kaikkiaan 39 eri pelaajaa, ja joukkueen valmentaja tulee todennäköisesti kisoissakin vaihtamaan kokoonpanoa joka ottelussa tuoreempaan. Se voi antaa Romanialle pienet mahkut taistella jatkopaikasta alkulohkon kolmea huippujoukkuetta vastaan, JOS joukkueen taso ei siitä paljoa laske. Romanian vahvuutena on joukkuepeli ja hyvä yhteishenki, joukkueesta löytyy kaksi suurta tähteä (Adrian Mutu, Fiorentina ja kapteeni Christian Chivu, Inter), mutta jos katsotaan koko joukkueen yksittäisten pelaajien tasoa, suorituksia seurajoukkueissa/Eurocupeissa, niin Romania pelaa maajoukkueena huomattavasi paremmin kuin sen pelaajarankingiensa summa ja on näin tehdyssä vertailussa kisojen ykkösmaita. Romanian taktiikka on yrittää pitää vastustaja nollilla Chivun organisoimassa puolustus- ja keskikenttäpelissä ja saada Mutun muutamasta vaparista itselle voittomaali, joten Romania tasoituksella kovia maita vastaan lienee paras peli-idea.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”