Tänään on 22.05.2018, 08:28.

Veikkausliiga 2008 Rankingit ja Ennakkojutut

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Pontus
Avatar
Jäsen
Viestit: 1271
Liittynyt: 26.01.2006, 23:51

Tuotto: -13.18 yks.

Palautus%: 83.52%

Panosten ka: 4.44 yks.

Vetoja: 18

Pisteitä: 52

Veikkausliiga 2008 Rankingit ja Ennakkojutut

Viesti Kirjoittaja Pontus »

Veikkausliiga alkaa reilun viikon päästä 27.4. Reilussa kuukaudessa paltaan 8 täyttä kierrosta ennekuin alkaa aina juhannukseen kestävä tauko.

Nyt kun minullekin tuota vapaa-aikaa siunaantui, niin koitetaan taas tehdä arvioita peleihin. Koko rankingin julkaisen vähän myöhemmin, nyt kirjoittelen lyhkäisesti muutamasta joukkueesta.

Aloitetaan itselle läheisestä Kotkasta. Ranking E--/(F)
Tilanne kotkassa on todella huono, joukkueesta ei löydy kuin yksi hyvä veikkausliiga pelaaja MV Henriksson. Joukkueen paras hyökkääjä (ikävalko) loukkasi polvensa ja poissa pitkälle syksyyn, tilalle hankittiin nigerialainen Okafor. Joukkueen 3 parasta puolustajaa lähtivät ja tilalle tuli ainoastaan Tanska, peliaikaa tulee saamaan myös oma junnu Länsimies.

Ennuste: 14. Ei tule voittamaan montaa peliä tällä kaudella, varsinkaan vieraissa. Rahaa hankintoihin ei ole, ehkä 2divarissa pelaavasta farmijoukkueesta saatetaan saada kokeneita vahvistuksia.
Lähteneet: Pukki, Liljeqvist, Tuunainen, Kinnaslampi, Davidson, Viren, Hänninen, Inutile, Karhu.

Tulleet: Gruborovicz, Tanska, Okafor, Anttilainen, Odorisio, Hviden-Watson, Vartiainen.

Mypa: Ranking B-
Mypa jatkaa siitä mihin viimekaudella jäi, tiukasti keskikastissa, Maalinteko tulee olemaan vaikeaa, puhakainen jo nähnyt parhaat päivänsä ja Neemelo on parempi kuin Hyyrynen, mutta ei ole mikään sateentekijä. Puolustus sai 3 hyvää vahvistusta vaikka Kansikas lähtikin. Agbohin paha loukkaantuminen teki keskikentälle 1 pelaajan aukon vaikka Mustafi pystyy pelillisesti lähes samaan, mutta nyt loukkaantumisiin ei ole varaa.

Ennuste: 6, häviää vähän Hongalle ja Hakalle.
Lähteneet: Marchis, Hyyrynen, Kansikas, Leilei, manso, onan.
Tulleet: Tuunainen, Äijälä, Neemelo, Timoska,

Inter: Ranking C
Tälläkin palstalla on parempia Inter tuntijoita, mutta laitetaan muutama ajatus. Dragsmalla on nyt paljon enemmän tietämysta suomalaisesta jalkapallosta. Joukkue varmaan kärsii alkukaudesta huonoista kentistä ja edelleen kunnon maalintekijän puutteesta. Correia on minulle täysi arvoitus.

Ennuste 7-9, taistelee samoista sijoista MIFK ja Lahden kanssa.
Tulleet: Correia, Nuorela, Purje, Seppälä
Lähteneet: Laaksonen, Laercio jr., Mutumba, Otoo, Ilo.

Kirjoitellaan muista joukkueista myöhemmin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


OmarWhite
Jäsen
Viestit: 20
Liittynyt: 29.01.2008, 21:50
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja OmarWhite »

Kyllähän KuPSista tullut Tamas Gruborovics tulee vielä yllättämään sinut positiivisesti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kile_91
Jäsen
Viestit: 74
Liittynyt: 12.08.2005, 11:21
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja kile_91 »

Sen verran Interistä, että Veritas on tänä vuonna loistavassa kunnossa. Välittäjät eivät tätä välttämättä ole tajunneet, koska Kupittaa on viime kausina ollut "perunapelto". http://img237.imageshack.us/img237/4673/veritas2sh5.jpg. MIFK on päässyt harjoittelemaan nurmella jo viikon, joten heidän kosketus nurmeen on omaa luokkaansa. Lisäksi hyvä kuntoinen nurmi on Lahdessa jo kauden alkaessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tomzie
Jäsen
Viestit: 296
Liittynyt: 29.01.2004, 11:41
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Tre

Viesti Kirjoittaja Tomzie »

Vähän tylsä ranking, mutta tässä vähän hajatelmia.


Tampere U A-
Voinko rankata ykköseksi joukkueen, mutta samalla veikata, että ne eivät voita mestaruutta? Viime kauteen verrattuna joukkue tuntuu Scheweleffin tulon myötä paperilla tasapainoisemmalta, mutta Petrescun määrittelemättömän pitkä poissaolo on kuitenkin todella paha takaisku. Oikealla laidalla pelaa sitten kaiketi Järvinen/Rafinha. Wissin ja vanhemman Savolaisen lähtö keskikentän keskustasta tuntuu väkisin ja olen ainakin ennen ensimmäistä peliä aavistuksen varautunut Kujala/V.Savolainen kaksikosta. Kaikki edellytykset toki toimivaan yhdistelmään on. Taitaviahan nuokin...

TPS A--/B++
Mä oon pitäytynyt poissa tästä TPS-huumasta, mutta pikkuhiljaa se kaiketi alkaa tarttua. Pakkohan se on myöntää, että aika hyvältähän tuo turkulaisten nippu näyttää. Sellaista varsinaista heikkoa kohtaa ei mun silmiin tahdo löytyä. Jos kaivamalla kaivaa, niin ehkä DR:n paikka (Rähmönen/Vellamo) on vähiten vahva. Tässä kun vielä viikon pyörittelen, niin kai TPS ehtii nousta ykköseksi. Varsinkin, kun M-M Paatelainen vaihtui Kuuselaan, niin voisin kuvitella, että TPS:n sopeutumiskyky erilaisiin tyyleihin nytkähti askeleen pari eteenpäin.

HJK B++
Varoituksen sana. Jos mä voisin mestaruuksia jaella fiiliksen mukaan niin ensi syksynä juhlii Klubi mestaruutta. Paluumuuttajien myötä on joukkueessa runsaasti sellaisia mua (paperilla) miellyttäviä pelaajia. Vaihtuvuus viime kauteen on niin suuri, että luonnollisesti tuo pelin löytyminen on jonkinlainen kysymysmerkki. Toinen kysymysmerkki lienee viime kauden sekoiluista toipuminen. Onko pöytä saatu kabinetissa puhtaaksi? Taitaahan tuo Muurinen olla hieman muuntautumiskyvytön, mutta on mulla jonkinlainen salainen fetissi sitä kohtaan. Hyökkäyspeli on vähän arvoitus. Sajdak on targettina juurikin sellainen tyyppi, joka tuolta puuttui, mutta pelaajan kyvyt jäävät nähtäväksi. Roihan paluuta odotellessa.

FC Haka B
kts. kevät 2007? Voiko Hakasta keväisin kirjoittaa mitään mitä ei olisi kirjoitettu edellisenä keväänä? Kapea materiaali blaa blaa, Popovits blaa blaa... Ehkä Lehtinen vaikuttaa tällä hetkellä sellaiselta, jolle ei oikein tasokasta korvaajaa löydy. Jos Kauppila ja Fowler on yhtäaikaa poissa, niin voi tulla noutaja. Dovbnya pelasi kohtuullisen debyyttikauden, mutta ei voitane sanoa, että kyseessä vielä mikään pelejä voittava kassari olisi? Ehkä ongelmaksi voi nousta tuo vaihtuvuuden vähyys.

FC Honka B
Saarinen/Porokara poistuneet ja Vuorinen/Koskinen tulleet. Vuorisen paluu varmasti tervetullut vaikkakaan ei ole mua vielä tähän päivään mennessä täysin vakuuttanut. Maalikuningas, joo joo... Mielelläni olisin nähnyt Hongan menevän eteenpäin viime kesästä, mutta ainakin etukäteen tuntuu vähän siltä, että ei olisi porukka ainakaan vahvistunut. Otarulta odotan henkilökohtaisesti aika paljon. Varsinkin Porokaran puuttumisen myötä.

MyPa B-
Tekisi tosiaan mieli sanoa, että kasassa lienee materiaaliltaan ehkä jopa liigan paras pulustus. Kuten tuolla toisaalla jo mainitsin, niin mulla ei vielä ole mitään suunnatonta luottoa Hyppösen kykyihin Veikkausliiga-valmentajana. Mahdolliset ongelmat ensi kesänä löytynevät hyökkäyksestä. Kuitenkin, jos Neemelo/Puhakainen/Kangaskolkka-kolmikosta joku alkaa puskea maaleja kunnolla, niin mistä sitä tietää. Niinhän se on, että hyökkäykset voittavat otteluita ja pulustukset mestaruuksia. Pulustus pitäisi Anjalankoskella olla ainakin kunnossa. Mahdollinen yllättäjä?

FC Inter C++
Allekirjoitan tuon IS Futiksen ennakon Interin kohdalta kutakuinkin kaikin osin. Interillä on kasassa tosi potentiaalinen porukka, mutta en oikein jaksa uskoa, että se olisi kykenevä pitkässä juoksussa haastamaan kärkiporukoita. Dragtsman pelaava futis on hieno asia. Mikäs sitä on nopealla tekonurmella pelata. Siiryttäessä oikealle nurmelle peli hidastuu ja riippuen nurmen kunnosta voi tyssätä heti kättelyssä. Esim. TPS:aan verrattuna pelityylin vaihtaminen syöttelevästä suoraviivaiseen ei onnistune aivan samalla helppoudella. Correiasta mulla ei ole vielä mitään käsitystä, mutta kysyntä maailmanluokan hyökkääjälle Interissä olisi ainakin kova. Niin, Interin vanhin pelaaja (Nuorelan, 33, jälkeen) on Corpache, 31. Toiseksi vanhin on Lehtonen, 27. Muut on <24. Interissä on samankaltainen tilanne kuin MyPassa. Pulustus näyttää parhaimmalta osa-alueelta, jonka varaan on hyvä rakentaa, mutta sen jälkeen ollaan vähän hakusessa.

MIFK C-
Ahvenanmaalla ei mitään suurempia muutoksia olla nähty ja odotettavissa lienee ehkä vähän tasaisempi kausi mitä 2007. Mä myönnän, että MIFK kuuluu mulla siihen huonoiten hallussa olevien kategoriaan. Ne on siellä merellä niin kaukanakin. En mä periaatteessa näe mitään suurta syytä miksei samankaltainen turvallinen paikka keskikastissa voisi toteutua tälläkin kaudella. Mitään kummallista vahvistumista ei MIFK:ssa ole tapahtunut, joten parannusta sijoituksiin tuskin on luvassa.

FC Lahti C--
Miten paljon Rafaelin (ja Sadikin) harteille voidaan Lahdessa kasata? Keskikentältä lähtivät eniten pelanneet Taulo ja Sund. Vanninen potkii nilkoille ja pelin rakentaminen on Hännisen ja Korteen vastuulla. Kaksikon potentiaalia tuskin kukaan kiistää, mutta voi tulla pitkä kesä. Isketään tuohon kaupan päälle vaikka Rafaelille parin kuukauden takareisivamma, niin saattaa tulla hätä. Mäkelä kuuluu Hyppösen ohella siihen ryhmään valmentajia, joilla on vielä vähän tekemistä todistaakseen mulle olevansa kykenevä valmentamaan oikeasti menestyksekkäästi Veikkausliigassa. Jos on Hakalla kapea materiaali, niin ei ole sen suhteen hurraamista Lahdessakaan.

FF Jaro D+/D++
Tekisi mieli sanoa, että Pietarsaaressa on joukkue vähän vahvistunut. Tuskin tuolla porukalla kuuhun mennään, mutta paperilla kyllä pesee nousijajoukkueet ja onnella pari muutakin. Eri asia mitä sitten kentällä tapahtuu jos tilanne on se, että pitäisi lähteä voittamaan etukäteen heikompaa porukkaa. Voi mennä sormi suuhun. Jo.Portinin viritykset siirrosta ulkomaille olisivat Jaron ensi kesän kannalta ikävä takaisku. Pulustus näyttää vähän kapealta, mutta keskikentällä tilanne on parempi eikä yhden tai kahden miehen poissaolo välttämättä heti näy taululla.

VPS D--
Jos Lahdessa ollaan Rafaelin reppuselässä, niin Vaasassa katseet kääntynevät Sillanpäähän. Vaasassa(kin) tilanne on sama kuin parilla muullakin paikkakunnalla. Vahvin osa-alue ennakkoon pitäisi olla pulustus. Vaasassa tosin ei pulustuksen osalta penkiltä juuri apuja löydy. Liigacup oli VPS:n osalta melkoinen katastrofi. Tosin loukkaantumisilla taisi olla oma osuutensa siihen. VPS tuskin ensi kesän peleissä kovin suuria maalijuhlia järjestelee, sillä sen verran heikolta tuo hyökkäyspää tuntuu. Veikkaan joukkueen parhaaksi maalintekijäksi toppari Ikäläistä.

KuPS E++/D--
Liian hyvä Ykköseen, liian huono liigaan? Vähän kevyeltähän Kuopion sakki vaikuttaa. Mikäli KuPSin syöttelevä pelityyli lyö läpi voi sarjataulukon alakerran joukkueita vastaan kotikentällä tekonurmella tulla tulosta. Toisaalta parempia joukkueita vastaan voi tulla kotonakin kiire. Hyökkäyspäässä Venäläisellä iso vastuu pelin pyörittämisestä ja maalejakin pitäisi ehtiä tekemään. Jos viime kauden nousijoihin (ACO, Viikingit) vertaa, niin tuntuisi, että niitä vahvempi porukka Kuopiossa on jalkeilla.

RoPS E
Voin ihan suoraan myöntää, että RoPS ei kuulu omiin suosikkijoukkueisiini. "Valitettavasti" FC KooTeePeen paskuus tullee viemään mielenkiinnon suoralta putoamiselta. Ei tuo materiaali silti hirveästi mieltä lämmitä. Nurella on parempi olla harjoitusten lisäksi pari hyvää vaparia myös ensi kesän peleissä. Keskikenttä vaikuttaa ennakkoon vahvimmalta kokonaisuudelta. Kärjessä Mweetwa/Edeipo saattavat yllättää positiivisesti, mutta jos vaikka kuopiolaisiin verrataan, niin alakerta jää pahasti tulemaan.

FC KooTeePee E-
Sisälläni pienen kotkalaisen miehen pieni kotkalainen sydän on surullinen. Kautosen miesten asenneongelmiin kausi tuskin kaatuu. Se kaatuu lähinnä siihen, että joukkueesta ei löydy kymmentä liigatason pelaajaa. Vaikka Vaasassa varmasti lasketaan paljon Sillanpään varaan, niin siellä maalivahti sentään voi jollakin tavalla luottaa edessään olevaan linjaan. Kotkan puolustuspään kokeneimmalla pelaajalla on tilillään 18 liigapeliä. Gruborovicsin tehtävä on syöttää Anttilainen/Okafor-kaksikolle ~30 liigamaalia. Onnea vaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

When life hands you lemons, ask for a bottle of tequila and salt.

Minikommentit


Taika
Jäsen
Viestit: 4343
Liittynyt: 11.04.2003, 12:29

Tuotto: +56.53 yks.

Palautus%: 101.38%

Panosten ka: 0.50 yks.

Vetoja: 8243

Pisteitä: 3349
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Taika »

Pistetääs tää tänne, vaikkei mikään varsinainen ranking olekaan...

Eli Laddyllä tarjolla Veikkausliigan suorasta putoajasta kertoimia. Ja siellä FC KooTeePee:lle 2,75.

Joka paikassahan tuota KooTeePeetä tunnutaan tonne häntään veikattavan ja kerroinvertailunkin puolesta (Centrebet 1,60 / Nordicbet 1,70) näyttäs ihan kokeilun arvoiselta tuo 2,75 kerroin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


happypunter
Jäsen
Viestit: 341
Liittynyt: 17.01.2003, 15:00
Pisteitä: 13

KooTeePee 2008

Viesti Kirjoittaja happypunter »

on kyllä nähdäkseni huonoin joukkue Veikkausliigan historiassa joten jos toi on vielä voimassa niin voimakasta petsiä.

Ainoa joka saattaa hämmentää tätä pakkaa on VPS joka on tällä hetkellä myös todella kehno ja suosikkini potkaisemaan ensimmäisenä pihalle valmentajan. Kotkaa ei valmentajanvaihto edes auta, materiaali on kauttaaltaan divaritasoa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Para ver o arco-íris, é preciso não temer a chuva.

Minikommentit


Pontus
Avatar
Jäsen
Viestit: 1271
Liittynyt: 26.01.2006, 23:51

Tuotto: -13.18 yks.

Palautus%: 83.52%

Panosten ka: 4.44 yks.

Vetoja: 18

Pisteitä: 52

Viesti Kirjoittaja Pontus »

Jatketaan, loistava kirjoitus Tomzielta.

KUPS: Ranking E½
Sarjanousija Kupsin pelastukseksi todennäköisesti osuu KTP:n ja Vepsun huonous. Joukkueessa on kuitenkin muutama hyvä sarjajyrä Kinnaslampi, Hartikainen, Ylönen, Venäläinen joiden avulla se tulee säilyttämään sarjapaikkansa. Joukkue hyötyy kotikentän tekonurmesta.
ennustus: 11
Lähteneet: Hakasalo, Gruborovics, Oinonen, Verno
Tulleet: Kinnaslampi, Sesay, savolainen

Lahti: Ranking C-
Mursu lähti ja tilalle tuli Ili, valmentajien valmennus filosofia on ainakin erilainen kun Mäkelä suosii erittäin kurinalaista ja riskitöntä pelityyliä. Joukkueella on yksi sarjan parhaista kärkipareista, ja hyvä kolmikko toppareiksi (Moilanen, Haara, Kärkkäinen) Vanninen potkii jaloille ja Hänninen pyörittää peliä keskikentällä. Materiaali on hieman kapea ja esim. Rafaelin loukkaantuminen olisi katastrofi.
Ennustus: 9, jää jälkeen MIFKistä ja Interistä.
Tulleet: vanninen, hänninen, Szentpeteri, Sassila
Lähteneet: Hauhia, Taulo, Slawuta, vartiainen, Sund

Jaro: Ranking D+
Joukkueessa on erittäin hyviä nuoria lupauksia ja Laurikainen nuoresta iästään huolimatta kohtuullisen kokenut veikkausliiga valmentaja. Portinin veljekset, Emet, matrone ovat lupaavia ja veikkausliigassa kyntensä näyttäneitä pelaajia. Joukkue on silti hieman liian kokematon jotta pystyisi haastamaan muita keskikastin joukkueita.
ennustus: 10, Junnilan ja koiviston loukkaantuminen tekee hyökkäyspäästä aika kapean ja Hyyrynen ei ole ratkaisu maalinteko ongelmiin.
Tulleet: Tuomanen, hyyrynen, Kojola,
Lähteneet: Piracaija, Törnqvist, Botha, Zanevskij

MIFK: Ranking C
JOukkueen nousu viime kaudella alkoi kun Carlsson palasi loukkantumisen jälkeen kehiin. Muita tärkeitä pelaajia ovat Lyyski ja Niskala. Lainalle saapui pelaajia Sheffield Unitedistä heidän tasostaan kenelläkään ei vielä ole tietoa. Jatkaako seura siitä mihin viime kaudella jäi, 13 peliä ilman tappiota? Lähteneiden lista on yllättävän pitkä, mutta ketään erittäin tärkeää ei menetetty.
Ennuste: laitetaan rohkeasti 7, vähän paremmin kuin Inter
Tulleet: Wiklöf, Barlay, Friman, Arajuuri
Lähteneet:Kuismala ,Hachilensa ,Gustafsson, Sandvärn , Stevic , Johansson, Vajanne

Haka: Ranking B+(+)
Ykkösnyrkki edustaan parhautta suomen kentillä, mutta kyllä se materiaali on valitettavan kapea.
Ennustus: Vaikka ranking mulla on Hongan edellä tulee joukkue sijoittumaan Hongan taakse eli Viides
Lähteneet: Rosenberg, Sunabacka, Jokela
Tulleet: nikkilä

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


mutanen_aapo
Jäsen
Viestit: 3558
Liittynyt: 14.01.2004, 16:48

Tuotto: +115.89 yks.

Palautus%: 101.01%

Panosten ka: 6.84 yks.

Vetoja: 1671

Pisteitä: 4448
Paikkakunta: Fin/Ita

Viesti Kirjoittaja mutanen_aapo »

Mulla näyttää seuraavaa:

1. TamU A

2. TPS B++
2. HJK B++
4. Haka B+
5. Honka B
6. Mypa B-

7. Inter C+/C++
8. MIFK C
9. Lahti C-

10. Jaro D

11. VPS E++/D-
12. KuPS E++
13. RoPS E+
14. KTP E-

Hakasta täysin samaa mieltä kuin Pontus! Tuskin tulee noin korkealle kauden loputtua sijoittumaan mahdollisten loukkaantumisten/otteluruuhkien vuoksi. Parhailla pelatessaan edelleen kova.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


karikar
Jäsen
Viestit: 270
Liittynyt: 13.01.2004, 08:56
Pisteitä: 162

Viesti Kirjoittaja karikar »

Juho Mäkelä näyttää palaavan HJK:n, joten otetaan vielä lisää jo ennestäänkin hyvin maistuvaa Klubin mestaruutta kertoimella 6.00(Paf ja Nordicbet) 8--)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


cacmac
Jäsen
Viestit: 414
Liittynyt: 17.11.2003, 14:33
Pisteitä: 35
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja cacmac »

Kolmen kuukauden lainalle tulee Mäkelä. Ja tossa kevätkiekan jälkeen on kuukauden tauko. Joten ei siitä nyt ihan massiivinen hyöty Klubille kauden kokonaiskuvaa ajatellen ole. Paukkua hän nyt toki paikkaa mainiosti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

"voin huoletta savukkeeni sammuttaa, kyllä helvetistä tulta saa..."

Minikommentit


JAH
Jäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 06.03.2003, 16:02
Pisteitä: 80
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja JAH »

Laitetaanpa vertailun vuoksi myös oma ranking:

TamU A-
TPS A-
------------------
HJK B+
Honka B
Inter B-
------------------
Haka C+
Lahti C+
MyPa C
MIFK C-
------------------
Jaro D
KuPS D-
------------------
VPS E+
RoPS E
KTP E-

Yhteenvetona voisi kai sanoa että mulla Haka ja MyPa selvästi markkinoita pienemmässä arvostuksessa kun taas Inter ja Lahti hieman paremmassa huudossa. KuPS saattaa olla yllättävän kova luu varsinkin kotonaan. TamU:n selvä akilleen kantapää keskikentällä mutta jos sen saavat kuntoon, ovat vahvoilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"

Minikommentit


happypunter
Jäsen
Viestit: 341
Liittynyt: 17.01.2003, 15:00
Pisteitä: 13

Viesti Kirjoittaja happypunter »

A
TamU
HJK
Honka
TPS

BC
Haka
Inter
Lahti
MyPa
MIFK
Jaro

D
RoPS
KuPS

VPS

Goodbye
KooTeePee

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Para ver o arco-íris, é preciso não temer a chuva.

Minikommentit


Weedge
Jäsen
Viestit: 311
Liittynyt: 03.01.2006, 18:30
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Weedge »

TAMU
TPS
--------
HJK++
HONKA+
HAKA+
MYPA
--------
INTER+
LAHTI
--------
MIFK+
JARO
--------
VPS+
ROPS+
KUPS
KTP-

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Sori etelä RoPS ei tipu ikinä!

Minikommentit


winston
Jäsen
Viestit: 17
Liittynyt: 15.07.2005, 06:41
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja winston »

Kaikki pahnanpohjimmaiset joukkueet onnistuin tsekkaamaan liigacupissa-lukuunottamatta Vepsua.Tuo lehdistössä ja tässä foorumissa esiintyvä arvio kooteepeen ylivertaisesta huonoudesta veikkausliigassa ontuu näkemäni perusteella.Kupsi oli liigacupissa koomisen huono Koljosta lukuunottamatta.Auge on sentään opettanut nuorukaiset pelaamaan ja rakentamaan kurinalaisesti-vain hyökkäyspeli on ollut hukassa.Kotka pelaa materiaalilleen optimaalisesti-ja jos tuo Okafor on vähänkin pelimies niin putoajakandidaatin viitta lankeaa selkeästi Kupsille-väsyneet veteraanit 2.divisioonaTASON junnuilla höystettynä ei lupaa hyvää-ja valmentajan peluuttamisesta ei punaista lankaa liigacupissa näkynyt.

Ropsin timmi fyysinen peli Saintfietin alaisuudessa oli yllättävänkin kypsää-itse arvostan Ropsin nykyMifkin veroiseksi !

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Kem
Jäsen
Viestit: 144
Liittynyt: 15.05.2003, 02:38
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Kem »

Lähden pelikassaa montuttamaan seuraavalla alkurankingilla:

A - "Challenge for the title"
Tampere United A
TPS A-
HJK A--

B - "Respectable league position"
Honka B
Haka B-

C - "Stay clear of relegation"
MyPa C+
FC Inter C-
FF Jaro C-
FC Lahti C-

D - "Battle bravely against relegation"
IFK Mariehamn D++
VPS D-
KuPS D-
RoPS D-

E - "Improve club squad"
KooTeePee E


Melko yhteneväiseltä näyttää noin pääpiirteittäin yleiseen mielipiteeseen, muutamaa joukkuetta lienee kuitenkin tarpeen kommentoida erikseen.

IFK Mariehamn tuntuu nauttivan mediassa sympaattisten saarelaisten statusta ja vaikuttaa yliarvostetulta. Viime kauden joukkueesta puolustuspää meni aika rankasti uusiksi, kun maalivahti Kuismala sekä puolustajat Erik Sandvärn, Sasa Stevic ja Mats Gustafsson vaihtoivat maisemaa. Osa heistä on korvattu nostamalla joukkueessa jo mukana olleita pelaajia isompaan rooliin, mutta varsinkin maalivahtitilanne on jossain määrin arvoituksellinen. Hyökkäyssuuntaan joukkue on kuitenkin selvästi noita muita D-luokan joukkueita parempi, joten aika lailla kiikunkaakun olen siitä, pitäisikö MIFK nostaa tuohon ylempään luokkaan. Päädyn katsomaan Sheffieldin apujen tason, korjataan sitten tarvittaessa.

Toinen vaikea arvioitava on MyPa, joukkue on periaatteessa täynnä sellaista tasaista liigatason suorittajaa ja etenkin puolustus on paperilla ihan pätevän oloinen. Hyökkäyksiä rakentava materiaali keskikentällä vaikuttaa kuitenkin heppoiselta, kärjestä kyllä viimeistelijöitä löytyy, mutta pallon toimittaminen "pelaamalla" heille voi olla hyvinkin hankalaa, jolloin peli mennee targetille roiskimiseksi. Näin ollen pudotin MyPan tuosta kärjen takana pelaavien porukasta toistaiseksi, mutta katsotaan kauden alettua tilanne uudelleen.

Pitkäaikaisvetoja PAF:lta:
Mestari HJK 6,00 (23%)
Etelän paras HJK 2,10 (50%)
Lännen paras TamU 2,20 (45%)
Pohjoisen paras Jaro 3,00 (40%)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5222
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3954

Viesti Kirjoittaja credit »

Aivan kaikkia joukkueita en harjoituskaudella nähnyt, mutta ne olivat etupäässä niitä, jotka tulevat joka tapauksessa olemaan sarjataulukon häntäpäässä kauden lopussa (Jaro, VPS, KUPS).

Tässä ranking (suluissa tn-arvio mestaruudelle):

A

1. Tampere Utd (30%)

A-

2. FC Honka (20%)
3. TPS (18%)

B+

4. HJK (12%)

B

5. MyPa (7%)
6. FC Inter (5%)

B-

7. FC Lahti (3%)
8. FC Haka (3%)

C (yht. 2%)

9. MIFK
10. FF Jaro
11. KuPS

C-

12. VPS

D+

13. RoPS

D-

14. FC KooTeePee


FC Honka saa mestaruuskertoimen 15.00 Betandwiniltä (20%), maistuu erinomaisesti. Sijoista 1-3 saa Unibetiltä kertoimen 2.30 (70%), se on myös aivan loistava tarjous. Suojaksi Tre Utd mestariksi kertoimella 3.50 (30%), jonka tarjoilee Nordicbet.

Honka on Porokaran ja Saarisen lähdöstä huolimatta parempi kuin viime vuonna. (Porokara on lievästi yliarvostettu pelaaja ja Saarinen oikeastaan täysin turha hidaste keskikentän pelinrakentelussa.) Pojat ovat kasvaneet miehiksi, kuten joku tuolla toisessa ketjussa totesi. Itse odotan paljon esim. Otarulta ja Jalastolta. Pelisysteemiä on myös muutettu harjoitusotteluiden perusteella aiemmista kausista sen verran, että omaan päähän on odotettavissa aiempaa vähemmän tyhmistä pallonmenetyksistä johtuvia maaleja.

FC Haka on minulla rankingissa paljon alempana kuin bookkereilla yleensä. Itse en ymmärrä mitä siinä Hakassa oikein nähdään, kapea rinki ja Popovits taas vuoden vanhempi ... ilmeisesti Haka on kestomenestyjänä saanut vähän ylimääräistä nostetta bookkereiden ennakkoarvioissa. HJK:n kohdalla on vähän sama juttu: joukkueen nimi (+ Muurisen tulo valmentajaksi) painaa, vaikka näyttöjä ei ole oikein minkäänlaisia liigacupista tai harjoituspeleistä.

Kausivedoista voisi vielä poimia seuraavat (kertoimet Nordicbetiltä):

FC Haka - MyPa 1.95 (60%)
FC Inter - FC Haka 2.20 (55%)
Tre Utd - TPS 1.75 (65%)
HJK - Tre Utd 1.55 (70%)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


karikar
Jäsen
Viestit: 270
Liittynyt: 13.01.2004, 08:56
Pisteitä: 162

Viesti Kirjoittaja karikar »

Paffille pystyy edelleenkin pelaamaan noita kausivetoja.
Etelän paras: HJK 2,10(50%) ja Pohjoisen paras: Jaro 3,00(35%)
Molemmat maistuivat jo ennen avauskierrosta, eikä tässä vaiheessa ole syytä prosentteja ainakaan tiputtaa, päinvastoin :shock:
HJK:n hyökkäystilanne näyttää tällä hetkellä todella hyvältä(kiitos J.Mäkelän lainan, sekä P.Roihan nopean paluun). Materiaaliltaan juokkue on mielestäni liigan vahvin, joten arvio tuolle vedolle voisi olla jopa lähempänä 55%.
Jaron esitys avausottelussa Tampereella oli varsin positiivinen, jonka jälkeen joukkue on vahvistunut vielä paluumuuttaja F.Svanbäckillä. Jaro on mielestäni tänä vuonna takuuvarma keskikastin joukkue ja luokaltaan ehdottomasti vastustajiaan parempi 8--)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JAH
Jäsen
Viestit: 1180
Liittynyt: 06.03.2003, 16:02
Pisteitä: 80
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja JAH »

Millasia muutoksia olette tehneet rankingiin sitten kauden alun? Tuskin mitään elämää suurempaa kenelläkään?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Hannu Jortikka: "Wake up Atte Pentikäinen this morning!"

Minikommentit


credit
Jäsen
Viestit: 5222
Liittynyt: 02.08.2003, 00:47

Tuotto: +201.98 yks.

Palautus%: 104.11%

Panosten ka: 1.56 yks.

Vetoja: 3144

Pisteitä: 3954

Viesti Kirjoittaja credit »

JAH kirjoitti:Millasia muutoksia olette tehneet rankingiin sitten kauden alun? Tuskin mitään elämää suurempaa kenelläkään?
No, aika suuria ainakin minulla. Tre Utd ja Honka paljon huonompia kuin odotin. Syy ei ole materiaalissa, vaan pelityylissä; huono menestys johtuu lähinnä valmennuksen epäonnistumisesta. Keskikastin FC Lahti sijalta seitsemän ainakin sijalle neljä. Peräpäässä RoPS ja VPS molemmat pari pykälää ylemmäs, Jaro ja KuPS puolestaan alemmas.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Pontus
Avatar
Jäsen
Viestit: 1271
Liittynyt: 26.01.2006, 23:51

Tuotto: -13.18 yks.

Palautus%: 83.52%

Panosten ka: 4.44 yks.

Vetoja: 18

Pisteitä: 52

Viesti Kirjoittaja Pontus »

B Tampere United
B++ HJK Helsinki
B+ TPS Turku
B- FC Honka Espoo
B- Haka Valkeakoski
C- FC Lahti
B+ Inter Turku
C IFK Mariehamn
B MyPa Anjalankoski
D++ FF Jaro Pietarsaari
D+ VPS Vaasa
E½ KuPS Kuopio
C-- RoPS Rovaniemi
E--/F KooTeePee Kotka

Oma on suurimpiirtein tuommoinen nyt.
TPS kärsii Cleaverin ja Valakarin loukkantumisista. HJK pelaa liian epätasaisesti ja Tamu on varjo itsestään (olen yliarvostanut sitä). Inter tulee oleman mitalleilla mutta mestaruuteen en usko ja myös mypa tulee oleman korkealla, 4-3-3 taktiikka toimii ja peli on ihan erinäköistä kuin alkukaudella. VPS:n catenazzio tuo sarjapaikan ja KTP on alle kaiken arvostelun. Sadikin myynti heikentää Lahtea ja ili on liian jääräpäinen valmentaja, että saisi lahden lennon jatkumaan. Meen ropsikin on yllättänyt ja tulee olemaaan yllättävän korkealla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”