Tänään on 22.05.2018, 15:36.

WC2006 Etelä-Korea

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Etelä-Korea

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
ETELÄ-KOREA

2002 MM-karsinnat: - - -
Etelä-Korean ei tarvinnut karsia 2002 MM-kisoihin koska oli toinen kisojen isäntämaista.

2002 MM: 2 - 3 - 2 , maalit 8 - 6
Etelä-Korea voitti upeasti MM-kisojen alkulohkonsa ilman tappioita ja pudotti alkulohkon viimeisessä ottelussa yhden suosikeista jatkosta voittamalla Portugalin 1-0. Pudotuspeleissä Etelä-Korea voitti ensin kovan Italian jatkoajalla 2-1, sitten toisen kovan Espanjan rankkareilla. Siihen loppui kuitenkin toisenkin isäntämaan juhlimiset, kun semifinaaleissa Saksa antoi kyytiä (0-1) ja pronssipelissä tuli tappio Turkille (2-3). Hienosti selvitty silti MM-kisojen neljän parhaan joukkoon kotiedun siivittämänä.

2004 Asian Cup 2 - 1 - 1 , maalit 9 - 4
Aasian mestaruuskisoissa 2004 Etelä-Korea oli vailla vastusta alkulohkossaan ja kolmen ottelun jälkeen maaliero oli 6-0. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Etelä-Korea jäi kuitenkin hyvässä iskussa olleen Iranin jyrän alle ja putosi häviämällä lukemin 3-4.

2006 MM-karsinnat: 3 - 1 - 2 , maalit 9 - 5
Etelä-Korea ei vakuuttanut näiden kisojen MM-karsinnoissa lainkaan. Lohko oli helppo joten Etelä-Korea selvisi kakkosena MM-kisoihin, mutta pelasi Uzbekistanin kanssa tasan, ja hävisi lohkon voittaneelle Saudi Arabialle kotona ja vieraissa eikä onnistunut tekemään edes yhtään maalia Saudi Arabiaa vastaan, joka on MM-kisojen heikoin tai toiseksi heikoin joukkue. Nuo kaksi tulosta joukkueen kahdesta tärkeimmästä ottelusta viimeisen vuoden sisällä eivät lupaile kovin hyvää Etelä-Korealle.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 5 - 2 - 3 , maalit 10 - 8
Huolimatta tappioista huonohkoja Saudeja vastaan Etelä-Korea on kuitenkin kokonaisuutena pelannut hyvin reilun vuoden sisällä n. MM-tasoisia maita vastaan valmistavissa otteluissa. Varsinkin joukkueen puolustus on ollut tosi tiukka, Etelä-Korea on jättänyt vastustajat nollille 6/10 kertaa, esim. MM-kisamaista Meksikon, Kroatian ja Angolan. Etelä-Korean viimeinen harjoituspeli Ghanaa vastaan oli kuitenkin merkki huonommasta (1-3 tappio, pelattiin Skotlannissa).

Yhteenveto: 12 - 7 - 8 , maalit 36 - 23
Etelä-Korean puolustuspeli on ollut kohtalaisen hyvää tasoa, joukkue on satsannut puolustamiseen kaikkensa osittain koska sillä on ollut suuria ongelmia hyökkäyspelissä ja pystyi pärjäämään vain puolustamalla ja sitä vastaan oli vaikea tehdä maaleja. Nytkin 8/10 joukkueen ed. otteluista kovia maita vastaan on jäänyt underiksi. MM-karsinnoissa joukkue kuitenkin antoi kaksi kertaa valmentajalle kenkää, esim. juuri Saudi-Arabia tappion jälkeen, ja nyt joukkueen puikoissa on hollantilaisvalmentaja Dick Advocaat, joka on alkanut muuttaa Etelä-Korean pelityyliä hollantilaisittain hyökkäysvoittoisempaan suuntaan, esim. kahden kärjen sijasta joukkue pelaa tällä hetkellä kaikki pelit kolmella kärjellä. Kun Etelä-Korealta puuttuu kokonaan kova maalintekijä, niin Advocaat on aikonut ratkaista ongelman laittamalla kentälle samaan aikaan useita pelaajia jotka ovat parempia hyökkäyssuuntaan. Etelä-Korean joukkue on muutenkin alkanut muotoutua selvästi hyökkäysvoittoisempaan suuntaan vrt. esim. 2002 MM-kisat, kun joukkueessa on lopettanut kokeneita ja varmaotteisia veteraanipuolustajia, ja tilalle on tullut ja tulossa uusia nuoria jotka kaikki haluavat hyökätä entistä enemmän. Otteluun ongelmissa olevaa Togoa vastaan valmentaja on uhonnut laittavansa kentällä monta hyökkäysvoittoista pelaajaa ja vain 3 puolustajaa, aikoen ottaa kaiken irti vastustajan vaikeuksista ottelussa joka Etelä-Korean pitää voittaa.

Ranking:
Etelä-Koreaa ei pidä väheksyä, joukkue on nyt mukana MM-kisoissa viidettä kertaa peräkkäin ja kehittynyt koko ajan. Tosin helpot MM-karsinnat auttavat maata pääsemään mukaan, ja jäänytkin joka kerta alkulohkoon eikä ollut koskaan edes voittanut yhtään MM-kisaottelua, kunnes tuli hienot viime kotikisat 2002, joissa oli MM-kisojen neljän parhaan joukossa ja jalkapalloboomi maassa sen kun vaan kasvoi. Etelä-Korea on rankingissa sijalla 24. ja taso D +, harkinnassa on plussan ottaminen pois kun joukkue on vasta toipumassa pahimmasta alavireisyydestä sitten 2002 MM-kisojen, sekä valmentajan uusimmat liian hyökkäysvoittoiset kokeilut näyttävät kyllä päättyvän iloisiin maalijuhliin, mutta vastustajan (Ghana - Etelä-Korea 3-1).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”