Tänään on 25.06.2018, 18:56.

WC2006 Ghana

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Ghana

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
GHANA

2002 MM-karsinnat: 3 - 2 - 3 , maalit 10 - 9
Ghanalla ei ollut mitään saumoja 2002 MM-karsinnoissa, Nigeria oli lohkon paras ja Ghana jäi jopa Liberian ja Sudanin perään.

2002 MM: - - -
Ghana ei selvinnyt 2002 MM-kisoihin.

2006 Afrikan mestaruuskisat 1 - 0 - 2 , maalit 2 - 3
Ghana ei selvinnyt tämän vuoden Afrikan mestaruuskisoissakaan alkulohkostaan jatkoon kun hävisi viimeisessä pelissä lohkon rupusakille Zimbabwelle 1-2. Tosin Ghana joutui olla matkassa ilman kolmea avainpelaajaansa, esim. joukkueen kirkkainta tähteä, Chelsea Michael Essienia.

2006 MM-karsinnat: 6 - 3 - 1 , maalit 17 - 4
Näiden kisojen MM-karsinnoissa esiintyi aivan toisenlainen ja paljon kovempi Ghana. Tai niin äkkiseltään luulisi, mutta kun ottaa huomioon että lohko oli erittäin surkeatasoinen, esim. toiseksi tuli maa nimeltä Kongo-Kinshasa, niin se laskee hieman Ghanan tulosten arvoa. Vertailuna epätasaisista lohkoista, seuraavassa lohkossa oli Norsunluurannikko, Kamerun ja Egypti jotka ovat kaikki Ghanaa kovempia maita tällä hetkellä, joten arpaonni suosi Ghanaa karsinnoissa.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 4 - 1 - 5 , maalit 13 - 11
Ennen kahta hyvin mennyttä viimeistä harjoituspeliä (Ghana voitti Jamaican 4-1 ja Etelä Korean 3-1) Ghanan tilastot näyttivät surkeilta ja varsinkin maalinteko vaikutti olevan ongelmissa, nyt näyttää tietysti paremmalta kuten aina kun tekee 7 maalia kahdessa ottelussa.

Yhteenveto: 14 - 6 - 11 , maalit 42 - 27
Ghanan puolustus pitää, vaikka materiaali on puolustuksessa kapea, ainoat hyvät pakit ovat Samuel Kuffour (Roma) ja John Mensah (Rennes), mutta alakerta saa hyvin tukea puolustusvoittoiselta keskikentältä. Ghanan alakerta ei kuitenkaan ole kuuluisa suoritusvarmuudestaan, ja häviää sen takia välillä esim. Burkina Fason tasoisille maille kuten näiden kisojen MM-karsinnoissa. Heikoista vastustajista huolimatta Ghanan kärkimiehet ovat tehneet urallaan vain 5 ja 7 maaottelumaalia, keskikentältä käytännössä Appiah on paukutellut eniten maaleja, ja muut pelaajat ovat lähes nollakerholaisia maaottelumaaleissa. Joukkuetta ei siis voi pitää kovin kokeneena maaottelu- tai ainakaan arvokisatasolla kun kyseessä on maan ensimmäiset MM-kisat, eikä maalinteosta kovia maita vastaan ole ainakaan liikaa kokemusta. Ghanassa on myös varteenotettavista Afrikan jalkapallomaista ehkä vähiten aikaa suhtauduttu vakavasti jalkapalloon, joukkueella ei ole ollut juurikaan mahdollisuuksia selvitä kolmiin edellisiin MM-kisoihin kun asiat sekä kentällä että kentän ulkopuolella ovat olleet niin hataralla pohjalla. Tästä syystä Ghanan maajoukkueen pelissä näkyy edelleen kova itseluottamuksen puute kun vastassa on kova maa.

Ranking:
Ghanan keskikenttä on selkeästi joukkueen vahvuus, ja hyökkäyspeli heikkous. Ghanalta ei löydy yhtään kunnollista kärkimiestä, ja joukkueen pelitaktiikka on osittain senkin takia erittäin puolustusvoittoinen (sitä tukee kaikki muut tilastotkin paitsi kaksi viimeistä harjoitusottelua, joissa Ghana voitti Jamaican 4-1 ja Etelä Korean 3-1). Normaalisti kovaan keskikenttään tulee nyt hieman miinusta, kun Ghanalta jäi tärkeä avauksen mies Laryea Kingston pois joukkueesta koska on neljän ottelun pelikiellossa, eikä joukkueesta löydy yhtä hyvää korvaajaa tilalle. Rankingissa Ghana on mulla sijalla 22. ja taso D +, harkinnassa plussan ottaminen pois.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”