Tänään on 25.05.2018, 01:18.

WC2006 Australia

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Australia

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
AUSTRALIA

2002 MM-karsinnat: 6 - 0 - 2 , maalit 72 - 5
Australia voitti MM-karsintojen alkulohkon saldolla 4-0-0, maalit 66-0. Enemmän kuin Australian tasosta se kertoo joukkueen MM-karsintavastustajien tasosta. Maanosan playoffeissa Australia pudotti Uusi-Seelannin yhteismaalien 6-1, mutta virallisissa playoffeissa Uruguay laittoi Australiaa pataan yhteislukemin 4-0 ja siihen päättyi Aussien tie kohti MM-kisoja.

2002 MM: - - -
Australia ei selvinnyt 2002 MM-kisoihin.

2006 MM-karsinnat: 7 - 1 - 1 , maalit 32 - 5
Australia oli paljon tiukemmilla nyt MM-karsintalohkossaan, voittaen joka pelin vain keskimäärin 4-1. Maanosan playoffeissa kaatui Solomon-saaret yhteismaalein 9-1. Tällä kertaa Aussit kostivat MM-karsintojen virallisissa playoffeissa Uruguaylle edelliset MM-karsintatappiot, mutta mahdollisimman tiukasti. Kumpikin voitti kotipelinsä 1-0 mutta kengurumiehet rankkareilla MM-kisoihin.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 5 - 1 - 4 , maalit 17 - 14
Australia on pelannut odotetun hyvin (eli keskitasoisesti) reilun vuoden aikana MM-tasoisia maita vastaan, varsinkin maaleja joukkue on onnistunut tekemään, tosin omissakin soi. Tosin kaikki voitot ovat tulleet otoksen helpommista peleistä.

Yhteenveto: 15 - 2 - 6 , maalit 121 - 24
Australian tehdyt ja päästetyt maalit eivät ole vertailukelpoisia oikein mihinkään, kun joukkueella on vastassa sellaisia maita kuin Vanuatu, Tahiti ja Fiji, joita vastaan Australia tekee kotona 6-9 maalia ja päästää joskus harvoin vahingossa yhden. Selkeä miinus Australialle onkin kovien otteluiden puute, vaikka pelaajat ovat esittäneet hyviä otteita omissa laadukkaissa seurajoukkueissaan, niin silti Australian rutiini maajoukkuetasolla tärkeistä otteluista (arvokisat, kovat MM-karsinnat) puuttuu lähes täysin kun maa oli viimeksi mukana MM-kisoissa vuonna 1974 ja MM-karsinnat pelataan oikeastaan kahta neljän vuoden välein olevaa pudotuspeliottelua lukuunottamatta kaiken maailman kalastajakyliä vastaan.

Ranking:
Australian joukkue koostuu pääosin hyvistä ja kokeneista Englannin Valioliigan pelaajista, joten keskikentän ja hyökkäyksen osalta joukkue on parhaimmillaan lähellä MM-kisojen keskitasoa. Puolustus taas ei ole hyvää MM-kisatasoa vaikka sitä johtaa Blackburnin hyvä Lucas Neill, eikä varsinkaan koko joukkueen puolustuspeli kovia maita vastaan. Australian materiaali on aika kapea ja hitaahko, ja kaikken kapein ja hitain puolustuksen ja alaspäin pelaamisen osalta, sen takia rankingissa Australia vain MM-kisojen alempaa keskitasoa. Australian vahvuus on myös hyvä valmentaja Guus Hiddink. Hollantilainen valmensi viimeksi Etelä-Korean kotikisoissaan pronssiotteluun asti (häviämään Turkille).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”