Tänään on 24.06.2018, 10:57.

WC2006 Angola

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Angola

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
ANGOLA

2002 MM-karsinnat: 3 - 4 - 1 , maalit 11 - 9
Angola pelasi hyvin ja sijoittui toiseksi 2002 Afrikan MM-karsintalohkossaan, mutta ei silti uhannut lähimainkaan lohkon suosikin Kamerunin lohkovoittoa ja MM-kisapaikkaa. Angola jäi Kamerunista 6pts päähän ja Kamerunilla oli lopussa varaa jo jarrutellakin ja hävitä Angolalle, kun lohkovoitto ja MM-kisapaikka oli ratkennut jo hyvissä ajoin.

2002 MM: - - -
Angola ei selvinnyt 2002 MM-kisoihin.

2006 Afrikan mestaruuskisat 1 - 1 - 1 , maalit 4 - 5
Angola pelasi heikosti tämän vuoden Afrikan mestaruuskisoissa eikä ollut mitään asiaa jatkoon edes alkulohkosta, vaikka oli alunperin lohkon kakkossuosikki.

2006 MM-karsinnat: 6 - 3 - 1 , maalit 12 - 6
Angola selvisi hienosti voittajaksi omassa Afrikan MM-karsintalohkossaan, vaikka oli tasapisteissä lohkon suosikin Nigerian kanssa ja selvästi heikommalla maalierolla, mutta keskinäiset ottelut ratkaisivat, Angola voitti Nigerian kotona 1-0 ja pelasi vieraissa tasan 1-1.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 1 - 3 - 6 , maalit 8 - 17
Anglolalla ei ole ollut kovin paljon saumoja viimeisen reilun vuoden aikana pelaamissaan otteluissa MM-tasoisia maita vastaan. Ainoa voitto tuli MM-kisoissa mukana olevasta yhtä heikosta Togosta.

Yhteenveto: 11 - 11 - 9 , maalit 35 - 37
Angola puolustaa hampaat irvessä koko joukkueen voimin kovia maita vastaan, ja yltää usein tasuriin, niillä selvisi MM-kisoihinkin mukaan. Hyökkäyspeli Angolalla kuuluu MM-kisojen surkeimpiin, materiaali ei vaan riitä puolustamisen lisäksi enää rakentamaan hyviä hyökkäyksiä. Angolan suurin vahvuus on hyvä juoksukunto ja fyysisyys, pelinrakentelusta ei Angolan kohdalla voi juuri puhua.

Ranking:
Angola kuuluu kisojen heikoimpiin maihin, varsinkin kun maajoukkueesta puuttuu vielä normaali vasen laita kun Yamba Asha (avauksen puolustaja, pitkä pelikielto) ja Gilberto (avauksen keskikenttäpelaaja, pitkä loukkaantuminen) ovat poissa kisoista, saman tasoisia miehiä ei löydy korvaajiksi. Rankingissa Angola sijalla 29. ja taso E +, maksimissaan. Angolan pieni yllätysmahdollisuus MM-kisoissa saattaa piillä siinä, että joukkueella on taitava valmentaja Luis Oliveira Goncalves, valmensi Angolan voittoon u21 Afrikanmestaruuskisoissa 2001, sitten siirtyi aikuisten maajoukkueen ruoriin ja tämän maajoukkueen runko koostuu samoista nuorten Afrikan mestaruuden voittaneista pelaajista, ja menestys jatkui kun voittivat MM-karsintalohkonsa ja selvisivät MM-kisoihin. Eli pelaajat ja valmentaja tuntevat hyvin toisensa ja ovat osoittaneet pystyvänsä menestymään valmentajan luomalla erittäin kurinalaisella puolustuspelaamisella afrikkalaiseksi maaksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”