Tänään on 23.05.2018, 03:13.

WC2006 Meksiko

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Meksiko

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
MEKSIKO

2002 MM-karsinnat: 5 - 2 - 3 , maalit 16 - 9
Suosikit Meksiko ja USA joutuivat päästämään Costa Rican selkeästi edelleen (6pts) 2002 Pohjois- ja Keskiamerikan MM-karsinnoissa. Meksiko ei vakuuttanut, hävisi mm. Hondurasille vieraissa 1-3, ja jos ei olisi onnistunut karsintojen vikassa pelissä voittamaan Hondurasia kotikentällä (3-0), olisi Meksiko keskinäisten otteluiden perusteella pudonnut 2002 MM-kisoista. Täpärälle meni siis. Meksikolle pätee sama kuin muille saman maanosan joukkueille, MM-karsinnoissa kannattaa ottaa tarkasteluun vain viimeinen lohkovaihe, sitä aikaisemmissa voittavat kaiken maailman naurusaaria yhteismaalierolla 27-1 muutaman pelin jälkeen, ja ihan ensimmäiseen karsintavaiheeseen eivät kovat maat edes osallistu.

2002 MM: 2 - 1 - 1 , maalit 4 - 4
2002 MM-kisoissa Meksiko voitti hienosti alkulohkonsa tappiottomalla pelillä lohkon suosikin Italian nenän edestä. Meksikon MM-kisat loppuivat kuitenkin heti ensimmäiseen pudotuspeliin USA:ta vastaan (0-2).

2005 Gold Cup 2 - 0 - 2 , maalit 7 - 4
Meksiko voitti alkulohkonsa, mutta putosi taas heti ekalla pudotuspelikierroksella Kolumbialle 1-2. Edellisessä Gold Cupissa 2002 Meksiko oli voittanut mestaruuden, finaalissa kaatui Brasilia. Ja kuten tarkkasilmäiset ja enemmän jalkapallosta tietävät huomaavat, tämä ei ole mikään maanosan mestaruusturnaus niin kuin aikaisemmissa joukkueissa yritin väittää, vaan mukana on vaihtelevasti joukkueita ainakin Etelä-Amerikasta ja Afrikastakin. Minä en tiedä mikä turnaus tämä on virallisesti, jos joku tietää niin kertokaa, mutta nämä oli ainoat "arvokisat" mitä löysin USA:lle, Meksikolle, Costa Ricalle ja Trinidad&Tobagolle MM-kisojen lisäksi.

2006 MM-karsinnat: 7 - 1 - 2 , maalit 22 - 9
Meksiko veti hyvät MM-karsinnat, menetti tosin karsintojen voiton USA:lle hävittyään viimeisen ottelun vieraissa Trinidad&Tobagolle 1-2. Meksikon hyökkäyspeli näytti alkavan toimia toden teolla MM-karsinnoissa.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 6 - 0 - 4 , maalit 12 - 11
Meksiko on pelannut kohtuuhyvin ed. 10 otteluaan MM-tasoisia maita vastaan, varsinkin puolustuspelin osalta, mutta nyt alla on 2 tappiota Ranskalle (0-1) ja Hollannille (1-2), jotka eivät ainakaan nostaneet Meksikon itseluottamusta MM-kisoihin. Otteluissa kovia maita vastaan Meksikon hyökkäyspeli ei ole enää ollut niin toimivaa kuin MM-karsinnoissa.

Yhteenveto: 22 - 5 - 10 , maalit 62 - 35
Meksiko on ollut vaikeasti voitettavissa, joukkueen puolustus- ja maalivahtipeli on hyvää ja kokenutta, hyökkäyspelin kanssa joukkue painiskelee tällä hetkellä pienoisissa ongelmissa.

Ranking:
Meksiko ei ole hyökkäys- eikä puolustuspelissäkään välttämättä aivan parhaimmillaan juuri nyt, kun maaliteon taitava kokenut Blancon jätettiin kokonaan pois joukkueesta ja toinen kärki, taitava pääpelaaja Borgetti joutui Boltonissa penkinlämmittäjäksi eikä saanut paljoa peliaikaa, ja vielä joukkueelle erittäin tärkeä 1.mv Sanchez on lennellyt jo välillä Saksasta kotimaahansa perhasioiden takia. Meksiko on mulla rankingissa sijalla 12. ja taso C + + eikä siitä ainakaan ylemmäksi ole kovin helposti nousemassa. Puolustuksen tuki ja turva, Barcelonan huippupakki Rafael Márquez on erittäin suuressa roolissa joukkueen menestyksessä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Meksikon avauspelissä Irania vastaan (3-1) loukkaantunut Jared Borgetti (Bolton, yhden puoliajan mies), joka on tehnyt 38 maalia 76 ottelussa Meksikon paidassa, puuttuu ainakin joukkueen kahdesta seuraavasta alkulohkon ottelusta, kun seuraava lääkärintarkastus on vasta viikon päästä. Uskovat Borgettin toipuvan jatkopeleihin, jonne Meksikon matka tietysti hieman hankaloituu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”