Tänään on 21.05.2018, 00:54.

WC2006 Ukraina

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Ukraina

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
UKRAINA

2002 MM-karsinnat: 4 - 5 - 1 , maalit 13 - 8
Ukraina oli MM-karsintalohkossaan toinen Puolan jälkeen, hieno yritys kohti maan ensimmäisiä MM-kisoja päättyi karsintojen playoffeissa Saksaa vastaan yhteismaalein 2-5.

2002 MM: - - -
Ukraina ei selvinnyt MM-kisoihin.

2004 EM-karsinnat: 2 - 4 - 2 , maalit 11 - 10
Vain 2 voittoa EM-karsinnoissa ja liian vaikean lohkon 3.sija.

2004 EM: - - -
Ukraina ei selvinnyt EM-kisoihinkaan.

2006 MM-karsinnat: 7 - 4 - 1 , maalit 18 - 7
2006 MM-karsinnoissa Ukrainalla oli toinen ääni kellossa! Lohkon voitto ansaitusti ennen Turkkia ja Tanskaa, ja itseluottamusta uhkuen kohti MM-kisoja.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 6 - 4 - 1 , maalit 13 - 3
Ukrainalla on ihan kärkipään saldoja valmistavista otteluista kovia maita vastaan, joukkue on ollut erittäin vaikeasti lyötävissä! Puolustus Ukrainalla koostuu suurelle yleisölle melko tuntemattomista oman sarjan pelaajista, mutta puolustus on silti pitänyt todella hyvin, MM-karsinnoissa vain 7 maalia omiin (ja niistäkin 3 tuli kahdessa viimeisessä karsintapelissä kun Ukraina oli jo varmistanut MM-kisapaikkansa ja eikä otteluilla ollut niin suurta merkitystä). Valmistavissa 10 ottelussa MM-tasoisia maita vastaan Ukrainan puolustus on päästänyt vain 3 maalia omiin. Ukraina on jättänyt nollille Italian, Costa Rican, Japanin, Israelin, Kreikan, Tanskan ja Turkin.

Yhteenveto: 19 - 17 - 5 , maalit 55 - 28
Milanista Chelseaan hirmusummalla siirtyneen Shevchenkon kanssa joukkue tunnetaan nimellä UKRAINA, ilman Shevcenkoa vain Ukraina, niin suuri merkitys pelaajalla on yhden MEGAtähden joukkueessa. Monien mielestä maailman parhaimpiin hyökkääjiin kuuluva Shevchenko on ollut loukkaantuneena ja täydellinen toipuminen MM-kisoihin ei ole aivan varmaa. Valmentajan tavoitteet pitkälle etenemisestä ja kuulumisesta MM-kisojen suosikkien joukkoon ovat pikku hiljaa laskeneet siihen että Espanja on H-lohkon suosikki, ja Ukrainalla, Tunisialla ja Saudi-Arabialla on kaikilla kolmella tasavahvat mahkut selvitä jatkoon (pientä pettymystä siis ilmoilla, omasta mielestään kisojen suosikkien tasolta häntäpään joukkueiden tasolle). Joukkueen odotukset eivät alunperin olleet aivan katteettomia ja höperöitä, harva joukkue käy nykypäivänä kaatamassa vieraissa Serbia&Montenegron 2-1 (joka oli MM-karsintalohkonsa voittaja puhtaalla pelillä Espanjan nenän edestä, ja päästi MM-karsinnoissa tasan 1 maalin, senkin Espanjaa vastaan, kaikki muut maat S&M jätti joka karsintapelissä nollille), hallitsevan Euroopan Mestarin ja mahtavan kotijoukkueen Kreikan vieraissa 1-0, ja pesee vielä kovan kotijoukkueen Turkin vieraissa 3-0. Ukraina teki nämä kaikki temput ed. otteluissaan MM-tasoisia joukkueita vastaan. Ukrainan onneksi joukkueen 1.maalivahti, Kiovan Dynamon Shovkovskiy on toipunut pitkästä loukkaantumisestaan ja pelannutkin jo, mutta on edelleen niskavaivaisena. Myös Ukrainan kolmoskärki Vorobei on ollut loukkaantuneena, samoin tärkeä pakki Fedorov, molemmat Kiovan Dynamon miehiä.

Ranking:
Jos Ukrainalla olisi kaikki parhaat pelaajat täydessä pelikunnossa, sitä saisi nostella reippaasti rankingissa ja saattaisi olla aliarvostettu suuren yleisön silmissä. Nyt mulla Ukraina sijalla 13. ja taso C +, nousee tai laskee tuosta lopullisten kp-tietojen perusteella.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


laudrup
Jäsen
Viestit: 1299
Liittynyt: 06.09.2004, 23:30
Pisteitä: 32

Viesti Kirjoittaja laudrup »

Mielenkiintoisia analyysejä ja paljon käyttökelpoista tietoa Mika, kiitos!

Kuitenkin yhden aspektin jätät mielestäni huomioimatta järjestäen (tai sitten olet huomioinut etkä vaan maininnut analyyseissäsi), eli VALMENTAJAN merkityksen joukkuueelle.
Se on mielestäni erittäin suuri.

Ei voi väheksyä esim Hiddinkin valtavaa merkitystä Etelä-Korean menestykselle viime kisoissa, Rehhagelia joka loihti Kreikalle EM-kullan lähes tyhjästä, Scolarin merkitystä Brasilialle ja nyt viimeksi Portugalille jonka nosti avaustappion jälkeen finaalin asti (Em-2004) tai vaikkapa Drillo Olsenin merkitystä Norjan menestykselle 90-luvun puolivälissä . Lisääkin esimkerkkejä on, myös vastakkaisia. Esim Espanjalla oli erinomainen joukkue - jälleen kerran- jalkeilla EM-2004 kisoissa mutta Iñaki Saezin kädetön peluutus ja rohkeuden puute raktaiksevassa lohkovaiheen ottelussa Portugalia vastaan, sekä aikaisemmin Kreikkaa vastaan esti pitkälti menestyksen. Keegan ei saanut Englannista mitään irti aikoinaan jne.

Näissä kisoissa ainakin tulen pelipäätöksissäni tarkaan huomioimaan esim. Australian (Hiddink), Portugalin (Scolari), Tsekin (Bruckner) tai Italian (Lippi) ja tietyllä varauksella myös Englannin (Svennis) joukkueiden suhteelliset edut, joita nämä nauttivat koska omaavat todellisen huippuvalmentajan.
Samalla tulee muistaa, että esim Klinsmann ja Van Basten- niin menestyviä pelaajina kuin olivatkin - ovat tässä suhteessa valmentajina täysin kirjoittamattomia kortteja.
Kuinka reagoivat paineen alla, ratkaisuotteluissa kun esim oma mies ajetaan jotoasemassa ulos kentältä? Riittäkö taktinen innovatiivisuus paineen alaisena? Jne.
Ajattelin vain nostaa esiin myös tämän, usein aliarvioudun, aspektin joukkueiden voiamsuhteita ja luokituksia arvioitaessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

laudrup kirjoitti: Ajattelin vain nostaa esiin myös tämän, usein aliarvioudun, aspektin joukkueiden voimasuhteita ja luokituksia arvioitaessa.
MAHTAVAA !! 8) & :P

Mulla on analyysi tuolta osin selkeästi puutteellista joka joukkueen kohdalla! Eniten merkitsevät valmentajat (joko plussaa tai miinusta) olen pyrkinyt huomioimaan, esim. tuossa Portugalin kohdalla mainitsin SUPERvalmentajan merkityksen erikseen analyysissa. Kreikan menestys EM-kisoissa ja kehitys muutenkin oli selkeä tapaus myös ja pitkälti valmentajan ansiota joka löysi sopivan tasapainon saksalaisen kurinalaisuuden sekä kreikkalaisen luontaisen taitopelaamisen välille, mutta suurimmasta osasta valmentajia en oikeasti osaisi sanoa varmaa onko plussaa vai miinusta joukkueelle :shock: Noita voisi käydä läpi joka joukkueen kohdalla, ketkä täällä parhaiten valmentajat tietää.

Kiitos tiedoista!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”