Sivu 1/1

WC2006 Englanti

Lähetetty:
Kirjoittaja Mika Ässä
Joukkue:
ENGLANTI

2002 MM-karsinnat: 5 - 2 - 1 , maalit 16 - 6
Englanti voitti MM-karsintalohkonsa vaikka hävisi karsitojen avausottelun kotona Saksalle 0-1 (kävi kuittaamassa sen vieraissa 5-1 voitolla!).

2002 MM: 2 - 2 - 1 , maalit 1 - 3
Englanti selvisi kuolemanlohkosta jatkoon Ruotsin kanssa, pihalle kisoista lensivät mestarisuosikki Argentiina ja Nigeria. Pudotuspeleissä Englanti nuiji Tanskan tieltään 3-0, mutta putosi sitten Brasilialle 1-2.

2004 EM-karsinnat: 6 - 2 - 0 , maalit 14 - 5
Englanti voitti EM-karsintalohkonsa puhtaalla pelillä ja 1 pisteen erolla kovasti hanttiin laittaneeseen Turkkiin (mukamas kovasti, Turkki putosi karsintojen playoffeissa Latvialle).

2004 EM: 2 - 2 - 0 , maalit 9 - 5
Englanti taisteli itsensä alkulohkosta jatkoon, vaikka avauspelissään sai turpaan Ranskalta. Ekalla pudotuspelikierroksella tuli vastaan isäntämaa Portugali, 90min 1-1, jatkoaika 2-2, ja rankkareilla 5-6 Englanti kotimatkalle.

2006 MM-karsinnat: 8 - 1 - 1 , maalit 17 - 5
Englanti oli jo mokata lohkovoittonsa kun hävisi karsintojen vikassa vieraspelissä Pohjois-Irlannille, mutta voitti lopulta helpon MM-karsintalohkonsa 1pts erolla Puolaan kun kaatoi ratkaisevassa vikassa matsissa Puolan kotona 2-1. Tappiolla Englanti olisi joutunut MM-karsintojen pudotuspeleihin.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 8 - 1 - 1 , maalit 23 - 12
Englannilla on yksi parhaista saldoista valmistavissa otteluissa viimeisen reilun vuoden ajalta, varsinkin hyökkäyspeli on ollut tehokasta, nyt alla on 6-0 murskavoitto viime lauantain kotipelistä Jamaicasta, joka valittiin vastustajaksi koska pelaa samalla pelityylillä kuin Englannin alkulohkon Trinidad&Tobago.

Yhteenveto: 31 - 10 - 4 , maalit 80 - 36
Hyvistä viime aikojen otteista huolimatta Englanti ei ole hyökkäys- eikä puolustuspelissäkään samaa tasoa kuin MM-kisojen parhaat maat. Keskikenttä Englannilla on hyvä. Wayne Rooneyn puuttuminen ainakin ensimmäisistä otteluista vie ison osan pois Englannin hyökkäyspelistä. Jos Rooney kuntoutuu kisoihin, voi kärkipari Owen-Rooney riittää pitkällekin.

Ranking:
Harvassa maassa uskotaan aina arvokisoissa omiin mestaruusmahdollisuuksiin niin suuresti ja niin vailla perusteita kuin Englannissa, ovat kerran olleet oikeassa, 40 vuotta sitten. Rankingissa sijalla 7. ja taso B.

Lähetetty:
Kirjoittaja Mika Ässä
Key Players, kommentoikaa jos olette eri mieltä (mukana listassa loukkaantuneetkin pelaajat, koska silloin näkee miten tärkeä pelaaja puuttuu) ->

Englanti

Goalkeepers: Robinson
Defenders: Terry, Ferdinand, A. Cole
Midfielders: Gerrard, Lampard, Beckham
Forwards: Owen, Rooney