Tänään on 22.06.2018, 07:25.

WC2006 Togo

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Oliver
Avatar
Jäsen
Viestit: 1316
Liittynyt: 14.01.2003, 13:22
Pisteitä: 206
Viesti:

WC2006 Togo

Viesti Kirjoittaja Oliver »

"Togolandia" voitti pisteellä karsintalohkonsa, jossa olivat Senegal (FIFA 28./ELO 48.), Zambia (57./74.), Togo (61./80.), Mali (66./69.), Congo (111./113.) ja Liberia (143./138.). Kuitenkin selkeä ylisuoritus materiaaliinsa nähden, ylitti pisteodotuksensa yli puolella. Kotona puhdas 5-0-0 sarja, vieraissa 2-2-1.

Hienosti sujuneiden karsintojen jälkeen oli talvella vuorossa African Nations Cup, joka meni sen verran penkin alle että valmentaja sai lähteä. Valmentaja, joka sai joukkueesta kaiken irti, vaihdettiin Otto Pfisteriin, jolla tosin on kokemusta monen Afrikan maan maajoukkueista. On silti vaikea uskoa joukkueen enää saavuttavan samanlaista suoritustasoa kuin karsinnoissa.

Noin puolet pelaajista pelaa Ranskan eri divarisarjoissa. Arsenalissa pelaava striker Adebayor nauttii starastatuksesta.

Kokemusta World Cup finaaleista ei ole, eikä ole aikaisempina vuosina ollut lähelläkään finaalipaikkaa. Joukkueen todellinen taso on jossain Saudi-Arabian paikkeilla.

Harjoituspelit:
14-05-2006 Saudi Arabia Togo 1 - 0
02-06-2006 Liechtenstein Togo 0 - 1

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Bullet_in_da_Head
Jäsen
Viestit: 116
Liittynyt: 24.01.2004, 13:19
Pisteitä: 0

Re: WC2006 Togo

Viesti Kirjoittaja Bullet_in_da_Head »

Oliver kirjoitti:Hienosti sujuneiden karsintojen jälkeen oli talvella vuorossa African Nations Cup, joka meni sen verran penkin alle että valmentaja sai lähteä.
Togohan lähti ANC:hen varsin riitaisissa tunnelmissa eikä tilanne kisoissa muuttunut oleellisesti. Yhteishenki ei silloin ollut paras mahdollinen ja nyt pelaajat taas kärttävät maan jalkaliitolta kovia korvauksia. Tämä ei ole koskaan ollut hyvä merkki.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
TOGO

2002 MM-karsinnat: 2 - 3 - 3 , maalit 10 - 13
Togolla ei ollut mitään jakoa 2002 MM-karsinnoissa, lohkon paras oli superjoukkue Kamerun, ja Angola ja Zambiakin olivat Togoa kovempia.

2002 MM: - - -
Togo ei selvinnyt 2002 MM-kisoihin eikä kukaan odottanutkaan Togon selviävän.

2006 MM-karsinnat: 7 - 2 - 1 , maalit 20 - 8
Togo voitti hienosti MM-karsintalohkonsa lohkon suosikin ja yhden viime MM-kisojen kohujoukkueen Senegalin (kaatoi kisojen avausottelussa Ranskan, ei hävinnyt peliäkään 2002 MM-kisoissa varsinaisella peliajalla ja oli lopulta kahdeksan parhaan joukossa) nenän edestä ja selkeänä altavastaajana lohkossaan ollut Togo selvisi yllättäen MM-kisoihin.

2006 Afrikan mestaruuskisat 0 - 0 - 3 , maalit 2 - 7
Togo oli aivan heittopussi tämän vuoden Afrikan mestaruuskisoissa, hävisi joka pelin, esim. kisojen avauksessa 0-2 maalle nimeltä Kongo-Kinshasa. Togon pelaajat olivat tässä kohtaa alkaneet itkeä bonuksistaan ja pelimoraali oli sen mukainen. Tässä kohtaa joukkue antoi myös kenkää valmentajalle joka oli luotsannut Togon hyvään MM-karsintamenestykseen, surkeat otteet Afrikan mestaruusturnauksessa oli liikaa ja kenkää tuli.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 3 - 0 - 7 , maalit 10 - 17
Togolla on kova maalinteko-ongelma. Joukkue on jäänyt seitsemässä viime ottelussaan MM-tasoisia maita viisi kertaa nollille. Viimeisenä harjoituspelinä valitsivat vastustajan heikoimmasta päästä itseluottamusta nostattamaan, ja Fifa Rankingin sijan 123. Liechtenstein kaatuikin niukasti 1-0.

Yhteenveto: 12 - 5 - 14 , maalit 42 - 45
Togon maalinteko tökkii tosi paljon MM-tasoisia maita vastaan, puolustus pitää sentään hieman paremmin kun uusi saksalaisvalmentaja Otto Pfister on laittanut joukkueen pelaamaan kurinalaisemmin ja satsannut joukkueen puolustuspelaamiseen. Yksi syy Togon maalinteko-ongelmiin on että joukkueella ei ole ketään kunnollista tilanteiden rakentajaa. Togon ainoa keino saada maaleja on pelata nopeita vastahyökkäyksiä ja pyrkiä saamaan pallo yksinäiselle kärjelle Emmanuel Adebayorille *** (Arsenal, 11 maalia MM-karsinnoissa eli yli puolet Togon tekemistä maaleista). Togon ottelut olisivat normaalisti selviä undereita MM-kisoissa, mutta nyt joukkue on niin selvä altavastaaja (muutenkin materiaaliltaan, mutta nyt vielä riitaisalla joukkuehengellä) että jokainen vastustaja todennäköisesti tulee tekemään maalin/maaleja, jolloin Togon on pakko avata peliä ja sitten alkaakin olla tilanteita kummassakin päässä. Kun Togon ykkösmaalivahti Agassa, vaikka kulkeekin nimellä "Taikahanska", on Metzissa vain penkin lämmittäjän roolissa, ja joukkueen kapteeni ja puolustuksen kokenut isähahmo Abolo alkaa jo olla hidas kuin etana, niin puolustusvoittoisesta taktiikasta huolimatta Togon puolustus voi kovia maita vastaan MM-kisoissa vuotaa kuin seula. Miinusta Togolle vielä siitä että joukkue on heikompia Afrikan maitakin vastaan kuuluisa siitä että aloittaa ottelut huonosti, ja vastustaja usein maalaa ensin, Togolla kuitenkin rahkeita nousta siellä usein voittoon tai tasuriin. Samahan ei onnistu kovien MM-kisavastustajien kanssa.

Ranking:
Togo on rankingissa sijalla 30. ja taso E, mutta koko joukkueen viime aikaiset sekoilut (valmentaja ei tiedä haluaako valmentaa vai ei, ja pelaajat eivät tiedä haluavatko pelata vai itkeä), laittavat kyllä harkitsemaan Togoa selvästi kisojen heikommaksi maaksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Mika Ässä, 13.06.2006, 19:36. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Edit: Lisäys edelliseen tekstiin.

Miinusta Togolle vielä siitä että joukkue on heikompia Afrikan maitakin vastaan kuuluisa siitä että aloittaa ottelut huonosti, ja vastustaja usein maalaa ensin, Togolla kuitenkin rahkeita nousta siellä usein voittoon tai tasuriin. Samahan ei onnistu kovien MM-kisavastustajien kanssa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Voi olla turha mainita, koska niin itsestään selvä juonenkäänne, mutta Togon valmentaja, joka ensin erosi ennen joukkueen avausottelua, sitten palasi takaisin niukasti ennen peliä, on nyt saamassa potkuja ennen Togon seuraavaa ottelua.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 11:58
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Togo aikoi olla pelaamatta otteluaan Sveitsiä vastaan, mutta FIFAn painostuksesta joutui lopulta lähtemään bussilla kohti Dortmundia. MTV3:n uutinen

Tuskinpa linja-automatka (myöhästyivät lentokoneesta) ainakaan parantaa joukkueen mahdollisuuksia...outo tapaus kertakaikkiaan...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”