Tänään on 21.05.2018, 05:47.

WC2006 Espanja

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Espanja

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
ESPANJA

2002 MM-karsinnat: 6 - 2 - 0 , maalit 21 - 4
Espanja voitti helposti ja ylivoimaisesti heikon karsintalohkonsa.

2002 MM: 3 - 2 - 0 , maalit 10 - 5
Espanjan alkulohko oli helppo ja joukkue voitti sen 5 pts erolla, vaikka ei Espanja mitenkään vakuuttanut, oma puolustuskin vuoti joka pelissä. Vaikeudet jatkuivat jatkopeleissä, pudottivat ensin Irlannin rankkarikisassa, mutta putosivat sen jälkeen itse mitalipeleistä isäntamaa Etelä-Korealle myös rankkareilla.

2004 EM-karsinnat: 7 - 2 - 1 , maalit 21 - 5
Espanja jäi 1pts erolla karsintalohkonsa toiseksi kun hävisi kotipelin lohkovoittaja Kreikalle 0-1. Playoffeissa Espanja jyräsi Norjan nurmikon pintaan yhteismaalein 5-1 ja selvitti tiensä EM-kisoihin.

2004 EM: 1 - 1 - 1 , maalit 2 - 2
Espanja hävisi kolmannen ja ratkaisevan pelin isäntämaa Portugalille 0-1, ja lopulta Kreikka oli taas Espanjan tiellä kun pudotti sen maalieron turvin jatkosta ja Espanjan tie päättyi jo alkulohkoon.

2006 MM-karsinnat: 7 - 5 - 0 , maalit 25 - 5
Jäi karsintalohkossaan taas toiseksi vaikka ei hävinnyt yhtään ottelua, mutta kun Serbia&Montenegro oli vielä kovempi. Jyräsi playoffeissa Slovakian tieltään yhteismaalein 6-2.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 6 - 4 - 0 , maalit 17 - 5
Espanjalla on yksi parhaista saldoista MM-kisoihin valmistavista otteluista MM-tasoisia maita vastaan ed. arvokisojen jälkeen, mutta vastustajien taso kokonaisuutena päätä huimaa. Mukana on silti esim. voitot Englannista ja Uruguaysta.

Yhteenveto: 30 - 16 - 2 , maalit 96 - 26
Espanja on aina yksi arvokisojen nimekkäimmistä maista, mutta joukkue ei ole saanut parastaan irti arvokisoissa, ja jotain kertoo sekin että Espanja ei ole kaksiin peräkkäisiin arvokisoihin selvinnyt suoraan karsintalohkoistaan, vaan vasta playoffien kautta.

Ranking:
Espanja on rankingeissa joita hion päivä päivältä rankattu tällä hetkellä kisojen 3. suosikiksi, mutta siitä se ei voi mun papereissa liikahtaa kuin alaspäin. Materiaalin ja viime aikojen otteiden perusteella kyllä suurimpia suosikkeja, toisaalta viime vuosien (ja kautta historiankin) arvokisamenestyksen perusteella ei todellakaan. Ja materiaalikaan ei ehkä ole paras mahdollinen, kokeneet Baraja ja Morientes putosivat joukkueesta, tilalle kokemattomia. Tulen heikentämään Espanjaa rankingissa hieman.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Hans Gamper
Jäsen
Viestit: 69
Liittynyt: 29.04.2003, 16:52
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Hans Gamper »

Muutama hajatieto, kun sattuneesta syystä tätä joukkuetta tulee seurattua muita tarkemmin.

Alakerrasta laitapakit Salgado ja Del Horno sivussa. Oikeana pakkina pelasi Egyptiä vastaan Sergio Ramos ja vasempana Antonio Lopez. Puolustuksen keskellä maajoukkueen nykyinen sielu Carles Puyol ja nuori Pablo. Iker Casillas torjuu kaikki pelit.

Amistosossa Afrikan mestareita vastaan Aragones peluutti 4-3-3-järjestyksessä. Näin saatiin Luis-papan talismanni Raul istutettua kokoonpanoon Fernando Torresin ja David Villan taakse. Keskikentällä tehtiin paljon kokeiluja. Toiselle puoliskolle tulleet Xavi ja JA Reyes parhaat, ex-brassi Senna heikko ekalla puolikkaalla. Albelda oli myös yllättävän vaisu, mutta ainoana puolustavana kk-pelaajana säilyttänee paikkansa aloituksessa. Xavin ja Reyesin rinnalle jos istuttaa esim. Iniestan (tai Luis Garcian tai Cescin), joutuu hyvä alakerta turhan suurten paineiden alle.

Täällä muistetaan hyvin maajoukkueen arvokisamenestykset (tai niiden puute). Arvioiden mukaan Seleccion klaaraa alkulohkonsa octavokset, mutta semeistä ei moni uskalla edes ääneen uneksia. Kotimaassa joukkueen ranking on siis pääasiassa 5.-8.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Tavoitteena on hankkia uusi tuulipuku tai muuta kahisevaa.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”