Tänään on 23.06.2018, 16:04.

WC2006 Costa Rica

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Costa Rica

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

MM-karsinnat ja ed. 10 ottelua MM-tasoisia maita vastaan

Costa Rica

Costa Rica on menettänyt täysin otteensa MM-kisojen lähestyessä. Joukkueella ei ole ollut mitään saumoja MM-tasoisia maita vastaan, ja tappioita tullut. Viime vkl Costa Rica hävisi ilman Shevchenkoa ja muutamia muita avainpelaajia pelanneelle Ukrainalle vieraissa 0-4, tiistaina Tsekille 0-1 ja muiden kovien Ranskan ja Meksikon lisäksi turpaan on tullut myös Iranilta, Hondurasilta ja Guatemalalta.
Costa Rica oli MM-karsinnoissa selvä over-joukkue kun vielä pelasi paremmin, o/u 2,5 oli 56-44. Nyt kun Costa Rica on kadottanut pelinsä täysin, niin on ollut lähes 60% over-joukkue. Costa Rica on pelannut suuren osan otteluistaan vieraissa, mutta vieraissa ovat Saksassakin, näin heikot pelit on syöneet varmasti joukkueen itseluottamusta joka oli vielä pilvissä silloin kun selvisivät MM-kisoihin. Muutama voitto Costa Ricalla myös on, mutta saldo selvästi yksi heikoimpia MM-kisoihin valmistautuneista joukkueista.

Arvio MM-kisoissa: Ranking tällä hetkellä D - mutta Costa Rica muistuttaa joltain osin jo E tason joukkuetta. Maalimääräarvio selvä OVER-joukkue kun omiin on mennyt MM-tasoisia maita vastaan tyypillisimmin 3 maalia.

Tarkennus

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
COSTA RICA

2002 MM-karsinnat: 7 - 2 - 1 , maalit 17 - 7
Costa Rica voitti hienosti Pohjois- ja Keski-Amerikan MM-karsinnat suosikkien Meksikon ja USA:n jäädessä kummankin peräti 6 pts päähän. Koko karsintojen ainoa tappio tuli USA:lle vieraissa. (Ps. En ota näihin mukaan kuin maanosan viimeisen karsintavaiheen, siellä on ainakin 2 karsintavaihetta tätä ennenkin mutta niissä on mukana kaiken maailman turistisaaria, joissa ei taida olla edes jalkapallokenttiäkään paitsi kun kalaverkot vedetään niitylle karsintapeliä varten. Noiden maiden maalierot ovat muutaman pelin jälkeen aina -20 . Kovat maat voittaisivat ne pelaamalla 5 miehellä ja ovat aina mukana maanosan karsintojen finaalivaiheessakin, Meksiko, Usa, Costa Rica yms. eivät edes aloitakaan karsintoja vissiin ihan ekoista vaiheista asti).

2002 MM: 1 - 1 - 1 , maalit 5 - 6
Costa Rica hävisi Turkille vain maalierolla ja jäi MM-kisojen alkulohkon kolmanneksi pudoten jatkosta. Costa Rica voitti Kiinan (2-0), veti tasurin Turkin kanssa (1-1), mutta ratkaisupelissä romahti Brasilian ylivoiman edessä (2-5).

2005 Gold Cup 2 - 1 - 1 , maalit 8 - 4
Costa Rica jäi USA:n jälkeen alkulohkon kakkoseksi häviten vain maalieron perusteella. Ensimmäisessa pudotuspelissä Costa Rica mokasi ja putosi jatkosta Hondurasille (2-3). Edellisissä maanosan mestaruuskisoissa 2003 Costa Rica hävisi pronssipelissä USA:lle.

2006 MM-karsinnat: 5 - 1 - 4 , maalit 15 - 14
Costa Rica tuli alkuvaikeuksien jälkeen lopulta kolmanneksi heikkotasoisissa MM-karsinnoissaan, joista vain Guatemala ja Panama eivät selvinneet MM-kisoihin. Costa Rica hävisi Meksikolle molemmat ottelut, onnistui kerran voittamaan USA:n, mutta onnistui myös häviämään esim. Guatemalalle (se tosin oli karsintojen viimeinen ottelu ja Costa Rica oli silloin jo varmistanut MM-paikkansa).

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 3 - 0 - 7 , maalit 13 - 19
Omissa soi MM-tasoisia maita vastaan siihen malliin että usein tuloksena on ansaittu tappio. Joukkue kuitenkin paukuttaa itsekin kohtalaisen hyvin maaleja, joten silloin kun vastustaja jostain kumman syystä on tehoton, Costa Rica voi pärjätä, ei oikein muuten MM-tasoisia maita vastaan. Lähes jokainen maa hallitsi peliä selvästi ja piti enemmän palloa, mutta Costa Rica iskee hyvin vastahyökkäyksillä. Voitot tässä otoksessa on kolmesta MM-kisamaasta, USA (3-0), Trinidad&Tobago (2-0) ja Etelä-Korea (1-0). Costa Rica on heikentänyt otteitaan selvästi MM-kisojen lähestyessä, on hävinnyt 5/6 ed. ottelustaan ja pelaa taas yhtä huonosti kuin MM-karsintojen alussa, jolloin ei näyttänyt millään selviävän näihin MM-kisoihin.

Yhteenveto: 18 - 5 - 14 , maalit 58 - 50
Costa Ricaa ei paljon tasapelit kiinnosta, oli sitten kyseessä arvokisat tai ystävyysottelu. Joukkueen vahvuus on nopeat vastahyökkäykset, ja selkeä heikkous on puolustuspeli, joten maaleja paukkuu molemmissa päissä ja varsinkin vähämaaliset tasurit on Costa Rican otteluissa oikeita keräilyharvinaisuuksia.

Ranking:
Costa Rican joukkue koostuu muutamaa poikkeusta lukuunottamatta oman maan sarjan pelaajista, se kertoo kaiken oleellisen joukkueen tasosta. Sieltä päin maailmaa selviää tällaisellakin joukkueella MM-kisoihin. Costa Rica on mulla rankingissa sijalla 27. ja taso E + +. Harkitsisin toisen plussan ottamista pois, mutta valmentajan hyvät meriitit puoltavat plussia. Costa Rican valmentaja on taitava brasilialaissyntyinen Alexandre Guimaraes, oli pelaajana Costa Rican paidassa MM-kisoissa 1990 ja valmensi Costa Rican ed. MM-kisoihin 2002. Kun joukkue oli vaikeuksissa näissä karsinnoissa ja näytti jäävän ulos MM-kisoista (oli vain 1 voitto 4 karsintapelistä, ja sitten 2 voittoa 6 karsintapelistä), kaksi valmentajaa sai matkalla kenkää ja lopulta Guimaraes tuli taas puikkoihin, siitä alkoi Costa Rican voittokulku ja valmentaja nosti joukkueen hienosti MM-kisoihin. Varmasti tällainen valmentaja on selvä plussa muuten vaatimattoman tasoiselle joukkueelle!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Key Players, kommentoikaa jos olette eri mieltä (mukana listassa loukkaantuneetkin pelaajat, koska silloin näkee miten tärkeä pelaaja puuttuu) ->

Costa Rica

Goalkeepers: Porras
Defenders: Marin, Martinez, Sequiera
Midfielders: Centeno, Hernandez, Solis
Forwards: Wanchope

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”