Tänään on 19.06.2018, 21:38.

WC2006 Serbia&Montenegro

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Serbia&Montenegro

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Tarkennus -> Käytän näissä pika-analyyseissa joka joukkueesta voittomarginaalilla painotettua moneylinea, sekä maalimäärällä painotettua over/under-jakaumaa. Mitä selvempi voitto, sitä parempi moneylinen kannalta, ja mitä enemmän maaleja, sitä parempi overin kannalta jne. Painotetut lukemat kertovat mun mielestä enemmän kuin esim. toteutuneet moneylinet ja o/u 2,5 jakaumat, varsinkin aina kun näin pienet otokset on käytössä.
MM-tasoisilla mailla tarkoitan sellaisia jotka kuuluvat suunnilleen siihen tasoerohaitariin mikä MM-kisoissa 32 joukkueen välillä on, yleensä esim. FIFA Rankingin 50 parhaan joukossa.

Serbia&Montenegro

MM-karsinnat ja ed. 10 ottelua MM-tasoisia maita vastaan

Serbia&Montenegro veti upeat MM-karsinnat, voitti lohkonsa Espanjan nenän edestä ilman yhtään tappiota päästäen kaikissa 10 MM-karsintaottelussaan vain 1 maalin, ja senkin Espanjaa vastaan vieraspelissä (karsintojen saldo 6-4-0, maalit 16-1). Mun mittareilla arvio Serbia&Montenegron moneylinesta oli 76-24, ja o/u 2,5 jakaumasta 34-66. Selvä UNDER-joukkue siis, ja sama under-henkisyys on ollut myös joukkueen ed. otteluissa MM-tasoisia maita vastaan, joissa Serbia&Montenegro on pärjännyt yllättävän heikosti verrattuna moniin muihin MM-kisoihin valmistautuviin joukkueisiin, ml vaan 50-50 ja o/u 2,5 39-61. Tehottomuus on vaivannut joukkuetta otteluissa MM-tasoisia maita vastaan, Serbia&Montenegro on jäänyt 0-1 maaliin peräti 8 kertaa viimeisissä 10 pelissä.

Arvio MM-kisoissa: Ranking C - ja selvä UNDER-joukkue.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 7
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
SERBIA&MONTENEGRO

2002 MM-karsinnat: 5 - 4 - 1 , maalit 22 - 8
Jugoslavian nimellä pelannut Serbia&Montenegro veti hyvät MM-karsinnat 2002 mutta jäi silti niukasti ulos suorasta MM-kisapaikasta ja karsijan paikasta, kun Venäjä ja Slovenia olivat vielä parempia. Jugoslaviastahan oli irronnut jo aikaisemmin useita hyvätasoisia jalkapallomaita, esim. toinen MM-kisaedustaja Kroatia, ja vuoden 2002 MM-karsinnoissa Jugoslavia koostui enää vain Serbiasta ja Montenegrosta (jotka heittivät romukoppaan Jugoslavia nimen seuraavana vuonna) joten nämä karsinnat käyvät Serbia&Montenegron arvokisahistoriasta.

2002 MM: - - -
Ei selvinnyt MM-kisoihin.

2004 EM-karsinnat: 3 - 1 - 4 , maalit 11 - 11
Sergia&Montenegro ei pärjännyt Italialle ja Walesille taistelussa EM-kisapaikasta.

2004 EM: - - -
Ei selvinnyt EM-kisoihinkaan.

2006 MM-karsinnat: 6 - 4 - 0 , maalit 16 - 1
Serbia&Montenegro veti huippuhyvät MM-karsinnat, vielä edellisiä paljon paremmat, ei hävinnyt peliäkään ja pisti lohkon suosikin Espanjan taistelemaan MM-paikasta karsintojen playoffeihin. Joukkue päästi koko MM-karsinnoissa vain 1 maalin ja pelasi peräti 7 MM-karsintapelissä putkeen nollapelin, se oli uusi MM-karsintojen ennätys kaikissa maailman lohkoissa, ei ainoastaan Euroopan.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 3 - 4 - 3 , maalit 10 - 10
Serbia&Montenegron hyökkäyspelistä on ollut kaikki tehot kateissa viimeisen reilun vuoden ajalta FIFA Rankingin Top-50 maita vastaan, tosin joukkueen oma pääkin on pitänyt yhtä hyvin. Voitot on tulleet vain heikoimmista vastustajista, Bosnia-Herzegovinasta (FIFA Rankingissa vasta sijalla 63.), Kiinasta ja MM-kisoissa olevasta Tunisiasta.

Yhteenveto: 17 - 13 - 8 , maalit 59 - 30
Serbia&Montenegron paras ase on puolustuspeli ja tosi hyvä yhteishenki, joka oli ennen surkea ja joukkueen selvä heikkoustekijä! Edellisten MM-karsintojen jälkeen joukkueen vetäjäksi tullutta valmentajaa Ilija Petkovicia on pitkälti kiittäminen joukkueen yhteishengen nostamisesta aivan uudelle tasolle. Hyökkäyspelissä Serbia&Montenegro ei silti pärjää parhaille maille lähimainkaan vaikka taputtelisivat toisiaan kuinka selkään.

Ranking:
Serbia&Montenegro mulla rankingissa sijalla 15. ja taso C -, vaikka MM-karsinnoissa vakuutti, niin otteluissa kovia maita vastaan ei ole vakuuttanut. Olisi rankingeissa kallellaan hieman alaspäin, mutta kun puolustus on neljän kovanaaman johdolla yksi Euroopan ilkeimmistä ja vaikeimmin ohitettavista, niin voivat taas MM-kisoissakin olla vaikeasti voitettavissa. Pakeista Vidic *** (Man United) on avauspelissä pelikiellossa karsintojen vikassa pelissä tulleen punaisen kortin takia, se on paha miinus.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”