Tänään on 23.06.2018, 16:21.

Countdown to Valioliiga: 1 kk

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Countdown to Valioliiga: 1 kk

Viesti Kirjoittaja Neo »

Valioliigan tilanne, kun kauden alkuun on tasan kuukausi aikaa. Joukkueet tämän hetkisessä ranking-järjestyksessä. Kärkijoukkueista on tarkoituksella kirjoiteltu vähemmän, kun kaikki tietää niistä kaiken joka tapauksessa + tulee paljon vähemmän turhaa vääntöä kaiken helvetin nyansseista fanien kanssa, jotka ei mitään muuta tee kuin hengittää, syö ja paskantaa Chelseaa :D Tai jos ei esim. Arsenalin tai Liverpoolin tilannetta tällä uutisointimäärällä tiedä, niin joutaakin olla pimennossa.

CHELSEA

Chelsea on yrittänyt pyydystää isoja kaloja koko kesän (Essien, Gerrard jne.), mutta toistaiseksi vaihtuvuus on ollut hyvin pientä. Forssell ja Kezman lähtivät kuten oli odotettua, ja hyvin vähälle peliajalle jäänyt Scott Parker siirtyi Newcastleen. Vahvistuksia on tällä hetkellä vasta yksi, mutta se onkin taas laatua, eli La Ligan viime kauden yksi parhaista left-back pelaajista Asier Del Horno. DL-tontti oli ehkä Chelsean heikoin lenkki viime vuonna, ja Del Horno ottaa nyt sen haltuunsa ja tämä tarkoittaa todennäköisesti William Gallasin tai Wayne Bridgen lähtöä. Joukkue ei ole heikentynyt tippaakaan, eikä tuolla rahamäärällä tule sitä tekemäänkään. Odotettavissa on yksi hyökkääjähankinta jos Crespo kaikesta huolimatta lähtee, mutta tällä hetkellä näyttäisi että argentiinalainen on palaamassa Chelseaan ensi kaudeksi. Edelleen ylivoimaisesti sarjan paras & laajin materiaali ja piikkipaikka ansaittu.

Kolme vahvuutta:
1, 2) Raha, jonka myötä saa ostettua kenet tahansa eikä tarvitse myydä ketään => yksi koko Euroopan/maailman kovimmista joukkueista paperilla
3) Jose Mourinho; mainitaan vielä erikseen, sillä kaikesta mediapelistä huolimatta mies on nero. Sitä on turha kiistää, koko liigan pätevin manageri ja yksi Euroopan parhaista.

Kolme heikkoutta:
1) Teoriassa useiden pokaalien tavoittelu, mutta laaja materiaali & huippupelaajat syttyivät viime vuonnakin jokaiseen peliin riittävästi. On superkova, joukkueen kemiat kunnossa, huippumanageri + vitusti rahaa = ei tämäkään ole heikkous.
2) Maalinteko; noin teoriassa, sillä Chelsea häviää kärkimiehillä muille kärkiseuroille. Kuitenkin kompensoi tätä sillä, että keskikentällä on useita ukkoja jotka pystyvät 10+ maaliin kaudessa = keskitason kärkimiesten lukemiin. Lisäksi superkova puolustus pitää nollat => ei oikein heikkous käytännössä.
3) -


------------------------------------------------------------


MAN UTD

ManU ratkaisi maalivahtiongelmansa jo alkukesästä, kun joukkue hankki kokeneen Edvin Van Der Sarin hasardi-Carrollin tilalle, joka puolestaan siirtyi West Hamiin. Keskikenttää vahvistettiin PSV:ssä loistokauden pelanneella Park Ji-Sungilla, mutta muita siirtoja ei ole tällä hetkellä näköpiirissä. ManU:n viime vuoden pilasi heikko alkukausi ja Rion & Heinzen poissaolot, mutta nykyisellä materiaalilla se pystyy kyllä haastamaan Chelsean. Ikävä kyllä vain haastamaan, mutta Romanin miljoonia vastaa on ManU:nkin vaikea kilpailla, joten näillä näkymin edessä kisa kakkospaikasta Arsenalin kanssa.

Kolme vahvuutta:
1) Hyökkäys: paremmat hyökkääjät mitä Chelsealla; RVN & Rooney ovat selvästi kovempi kaksikko mitä Drogba & Gudjohnssen. Sekä RVN:n että Rooneyn viime kautta sotkivat loukkaantumiset, mutta terveenä ollessaan tekevät yhteensä > 40 maalia
2) Heinze & Rio peräpäässä; ovat Chelsean tasoa + EVDS maalilla myös laatumolari. Näytti jo viime kaudella hurjan nollaputken ja puolusti ajoittain paremmin mitä Chelski.
3) Voittava joukkue ja voittava manageri: Chelseaan tämä kulttuuri on luotu vasta Mourinhon myötä, mutta Muna on tottunut voittamaan, S.A.F tietää mitä siihen vaaditaan ja niin myös pelaajat. Samanlaista voittamisen rutiinia ei ole millään Valioliiga-joukkueella.

Kolme heikkoutta:
1) Kovat tavoitteet; yrittää tavoitella samaa mitä Chelsea, mutta materiaali ei ole niin laaja ja väsymys iskee väkisinkin. Ei pysty taistelemaan neljällä rintamalla Chelsean tavoin.
2) Keane & Scholes & Giggs & Neville: ManU:n kulta-aikojen nelikolla alkaa ikä painaa, ja Scholes oli varsinkin viime kaudella ajoittain todella paska. Korvaajia pitää alkaa hankkia eikä odottaa miesten totaalista hyytymistä.
3) Glazier-sotku: miten vaikuttaa loppujen lopuksi?


------------------------------------------------------------


ARSENAL

Arsenalissa ei ole myöskään tapahtunut paljon mitään, perinteiset Henry & Vieira –huhut vellovat kuten joka ikinen vuosi, muttei mitään megasiirtoja ole vielä Highburyn suuntaan (tai pois) kolahtanut. Oikeastaan ainoa olennainen muutos on keskikentällä, josta lähti brassi Edu Valenciaan ja tilalle tuli erinomainen vahvistus Hleb Vfb Stuttgartista. Hleb & Vieira voi olla kova kaksikko ensi vuonna keskikentällä. Joukkueen materiaali on kuitenkin edelleen aivan liian kapea haastaakseen Chelsean, vaikka yksittäisillä pelaajilla mitattuna se melko lähelle pääseekin. Kapeuden vuoksi pidän Arsenalin henkisesti myös ManU:n alapuolella, mutta tämä kolmikko erottuu kuitenkin viime vuosien tapaan selvästi muista.

Kolme vahvuutta:
1) Arsene Wenger; mies on oikea velho hankkimaan halvalla huippuhyviä nuoria, ja tekemään heistä tähtiä. Tässä parempi kuin kukaan muu manageri Valiossa, ja vain tämän avulla Arsenal voi edes yrittää haastaa Chelseaa.
2) Thierry Henry. Yksi maailman parhaista hyökkääjistä ja aivan ylivoimaisesti liigan paras pelaaja omalla tontillaan. Henryn merkitystä ei voi vähätellä.
3) Maalintekotaito: johtuen toki kohdasta 2, mutta pakko mainita erikseenkin sillä kokonaisuutena joukkueesta löytyy kärkijoukkueista paras hyökkäyspotentiaali. Lisäksi Wengerin luoma pelityyli on iloista ja hyökkäävää futista, joten maaleja tulee kuin liukuhihnalta. 3 viime kauden maalit Arsu-Chelski-ManU:
87-72-58
73-67-64
85-68-74

Kolme heikkoutta:
1) Puolustus; jos Gunnersin hyökkäys toimii niin peräpää on selvästi kärkikolmikon heikoin. Varsinkin nyt kun Manu sai EVDS:n ja Liverpoolkin Reinan, on Arsenalin maalivahti todellas paska tässä vertailussa. Laitapakitkin hyökkäävät paremmin kuin puolustavat, ja varsinkin joukkueen UCL-ura on kosahtanut joka vuosi puolustusvirheisiin.
2) Raha; Chelseaan ja myös Maunoon verrattuna vähiten rahaa käytettävissä, jota on syönyt kovasti uusi stadion. Wenger joutuu operoimaan avain eri tason budjetilla, ja odottamaan ensin muiden Euroopan suurseurojen siirtoja.
3) Materiaalin kapeus; johtuen kohdasta 2, Arsenalin materiaali lepää ehkä eniten yksittäisten miesten harteilla. Koko vasen laita a'la Henry, Pires, Cole on esim. täysin korvaamaton ja varsinkin Henry.


------------------------------------------------------------


LIVERPOOL

Kärkijoukkueista, ja ehkä koko Valioliigasta, Liverpool on tällä hetkellä vahvistunut eniten: Benitezin ryhmä ei ole menettänyt yhtään tärkeää pelaajaa, vaan lähinnä täytemiehiä. Tärkein uutinen oli ehdottomasti Gerrardin päätös jäädä kuitenkin Liverpooliin, ja SG:n menetys esim Chelsealle olisi ollut huima tappio. Maalille tuli yksi La Ligan parhaista molareista viime vuodella, Jose Reina, ja keskikentälle takuuvarma laatumies Zenden Middlesborosta. Tämän lisäksi Valenciasta saatiin sekä hyökkäys että puolustussuuntaan tarvittaessa hyvin pelaava Sissoko + Benitezin ”pakolliset” Espanjalaiset (näillä näkymin) varamiehet Gonzales & Barragan. Viime kaudella pahat loukkaantumiset sotkivat otteita + UCL-rasitus, mutta nyt materiaali on leveämpi ja varsinkin kärjessä on hurja potentiaali a’la Morientes + Cisse + Baros. UCL-rahoilla operoiva Pool on ottanut ehdottomasti harppauksen kohti kärkikolmikkoa.

Kolme vahvuutta:
1) Benitez; kuuluu siihen kastiin managereita, jotka ovat joukkueelleen selvä vahvuus. Liverpoolin nostaminen UCL-voittoon kertoo jo jotain, ja muutenkin parantanut joukkueen peliä kokonaisuutena paljon.
2) Raha; UCL-voiton myötä vara tuhlata todennäköisesti enemmän kuin Arsenalilla, ja selvästi enemmän mitä takana hiilostavilla kilpailijoilla.
3) Gerrard. Nousee hyvää vauhtia Valioliigan ja koko Euroopan eliittiin, parantamisen varaa on yhä mutta Gerrard on ehdoton ässä Beniezin hihassa. Joukkueen sielu, joka ratkaisee yksin otteluita, esim Poolin jatkoonmenon UCl-alkulohkostakin.

Kolme heikkoutta:
1) Tavoitteet; Yrittää myös surffata neljällä rintamalla mutta materiaali ei tule siihen riittämään. Viime vuoden FA Cup skandaalin jälkeen Benitezin on yritettävä myös sillä rintamalla loppuun saakka.
2) Maalinteko; Cisse & Baros & Morientes on paperilla hirmutrio, mutta varsinkin Baros floppaa vuodesta toiseen. Poolin kärkimiesten on todellakin saatava parempaa aikaan.
3) Epätasaisuus otteissa; näkynyt jo pari kautta, ja suurin ero kärkiseuroihin. Häviää aivan liikaa otteluita ja todella paskoilla pelisuorituksilla, varsinkin europelien jälkeen ollut usein aivan unessa. Suoritustaso saatava kohdallaan joka otteluun.------------------------------------------------------------


MIDDLESBROUGH

Boro on viimeisen kahden, ja erityisesti viime vuoden, aikana nostanut profiilinsa selvästi ylemmän keskikastin joukkueeksi. Ryhmä on kokonaisuutena täynnä kokeneita pelaajia ja mukana on sopivasti nuoruutta, etenkin Downing on yksi Valioliigan ehdottomasti lupaavimmista tulevaisuuden nimistä. Tällä hetkellä Boro näyttäisi säilyttäneen tasonsa, tosin Zendenin menetys keskikentällä on paikattava jotenkin. Hyökkäyspäähän saatiin 15-20 maalia pumppaava Yakubu, joka on loistava hankinta. Peräpää vahvistui Leverkusenin Poganetzilla, ja muita olennaisia muutoksia ei ole toistaiseksi tullut. Nykyisellä joukkueella taistellaan tiukasti UEFA ja jopa UCL-paikasta, varsinkin jos keskikentälle saadaan pätevä hankinta.

Kolme vahvuutta:
1) Raha. Borolla riittää kohtuullisesti rahaa, kun vertaa vaikkapa kilpailijoihin Boltoniin, Aston Villaan tai totaalisen persaukiseen Man Cityyn. Joukkue ei joudu myymään väkisin huippupelaajiaan.
2) Kokemus. Borossa riittää 30+ vuotiaita liigajyriä, joiden kokemus ja rutiini korostuvat tärkeissä peleissä ja ennen kaikkea UEFA:ssa, jossa pärjättiin viime vuonnakin hyvin
3) Hyökkäys: Aivan ehdoton vahvuus, Yakubu & Viduka & Hasselbaink ovat jokainen pumpanneet 15 maalia/kausi Premierissä, ja potentiaalia on yhä samaan. Ylivoimaisesti paras hyökkäyspää 4 parhaan jälkeen.

Kolme heikkoutta:
1) Ikä; on vahvuus kokemuksen myötä, mutta heikkouden siitä tekee jatkuvuuden puute. Joukkuetta on viime vuosina rakennettu liian lyhyellä tähtäimella ja runko on liian iäkäs. Tosin tästä päästään pikkuhiljaa eroon.
2) Loukkaantumisherkkyys. Johtuen osin myös edellisestä; Borolla tuntuu jatkuvasti olevan aivan liikaa loukkaantumishuolia ja viime kausi oli aivan katastrofi sen osalta.
3) UEFA-rasitus; viime kaudella UEFA-pelejä seurasi selkeä krapula kun palattiin kalinaan takaisin, ja siitä on päästävä eroon. TÄmä yhdistettynä kohtaan 2 = ei tiedä hyvää myöskään tulevalle kaudelle.


TOTTENHAM

Spurs nosti Boron tavoin kovasti profiiliaan viime kaudella huolimatta Santinin syksyn sekoiluista, ja joukkueen materiaali vahvistui aiempiin vuosiin verrattuna todella paljon. Käytännössä koko peräpää & keskikenttä menivät uusiksi, ja kesän aikana tahti on jatkunut myös positiivisena Lanen suuntaan. Keskikentälle on hankittu loistovahvistukset a'la Routledge & Tainio ja Englannin superlupaus Huddlestone Derbystä. Täytemiehiksi joutuneet Davies, Ricketts ja Atouba saivat lähteä. Tottenhamin materiaali on varsinkin keskikentän osalta todella laaja, ja maalillakin Valion paras (yhdessä Cechin kanssa) maalivahti Robinson. Heikoin lenkki on tällä hetkellä hyökkäys; Defoen lisäksi joukkueesta puuttuu 15 maalia tekevät miehet, kun Keane & Kanoute eivät kuitenkaan siihen tunnu käytännössä yltävän. Aivan selvä UEFA-kandidaatti, ja rinki kestää hyvin loukkaantumisia. Kovan kärkimiehen hankinnalla ajaisi Boron ohi.

Kolme vahvuutta:
1) Materiaalin laajuus: Spursista saa lähestulkoon kasattua kaksi keskikastin joukkuetta juuri nyt. Materiaalissa on leveyttä ja kestää puolikin tusinaa loukkaantumista
2) Nuoret tähdet: Defoe, Huddlestone, Dawson... paljon nuoria ja todella lupaavia pelaajia, joilla on vielä todella monta pelivuotta edessä. Ei ole kasattu 30-vuotiaista ukoista kuten esim. Boro pääosin on.
3) Rahaa tuntuu ainakin tällä hetkellä löytyvän, sen verran paljon miestä on tullut sisään koko ajan. Lisäksi Jol tuntui löytäneen hyvän sävelen joukkueen kanssa viime vuonna.

Kolme heikkoutta:
1) Hyökkääjät: Defoe & Keane & Kanoute jäävät koko ajan 5-10 maalia siitä mihin olisi mahdollisuudet. Potentiaalia on, mutta lopullinen läpimurto puuttuu.
2) Keskikentältä puuttuu pelinrakentaja: tämä näkyi varsinkin viime kaudella, ja on luonnollisesti osasyy kohtaan 1. Tällä kaudella tilanne voi olla toisin.
3) Kova plaajien vaihtuvuus aiheuttaa myös ongelmia ja riskejä - tänäkin vuonna. Spurs tuppaa myös pelaamaan pitkään hyvin tai pitkään huonosti, ja todella heikkojen viime vuosien jäänteenä otteista puuttuu tasaisuus.


------------------------------------------------------------


NEWCASTLE

6 parhaan jälkeen tuleekin todella tasainen nippu ryhmiä, joiden välille on toistaiseksi vaikea saada eroa. Newcastlessa on ollut näistä joukkueista kovin vaihtuvuus, ja ulos on lentänyt myös useita avauskokoonpanon miehiä: Kluivert kärjestä, Ambrose & Robert keskikentältä ja O'Brien & Hughes puolustuksesta. Lisäksi viime kaudella lainalla ollut Bellamy lähti Blackburniin, eikä enää palannut takaisin (kuten oletettavaa oli). Newcastlen vahvuus on ehdottomasti keskikenttä, ja yksilöiden onnistuessa nappiin se on parempi kuin Boron & Spursin: Chelseasta tullut Scott Parker on todella laatupelaaja kun pääsee vain näyttämään taitonsa ja saa vastuuta. Jenas & Dyer omaavat hurjan potentiaalin ja näillä näkymin myös Interistä siirtyvä Emre on tekemässä sopimuksen Newcastlen kanssa. Ongelmakohta on juuri nyt hyökkäys, joka on todella rampa Shearer & Ameobi & N'Zogbia kolmikolla, ja selvästi jopa alempaa keskikastia. Puolustus on optimitilanteessa selvää keskikastia ja myös Given on parempi maalivahti kuin puolet kalinan veräjänvartijoista. Suurin ongelma hyökkäyksen lisäksi on manageri, sillä Souness voi tunnetusti yksin pilata koko joukkuen kauden. Jos kärkeen saadaan hankintoja niin Castle nousee aivan Tottenhamin ja Boron kantaan.

Kolme vahvuutta:
1) Kotikenttä: viime kaudella tämä turattiin, mutta Castle on ollut jo vuosikausia todella kova kotijoukkue, päästen lähestulkoon ManU:n / Arsenalin tasolle kotisaldoissa.
2) Loistavia yksilöitä, etenkin keskikentällä: Jenas, Dyer, Parker, Emre (?) - hurja potentiaali
3) Rahaa käytettävissä joukkueen vahvistamiseen, etenkin kun kovapalkkaisia ukkoja on saatu pihalle

Kolme heikkoutta:
1) Suurin heikkous: Graeme Souness. Mikään joukkue ei koskaan tule menestymään ilman hyvää manageria, ja Souness on parhaimmillaan aivan täystuho, ja joukkue tuntuu G.S:n komennossa keikkuvan koko ajan veitsenterällä
2) Vierasottelut: vierasvoitot ovat olleet jo monta vuotta hurjan tiukassa Valioliigassa, vaikka UEFA:ssa niitä tulee kuin liukuhihnalta. Suurin syy & este UEFA/UCL -paikoille.
3) Jatkona kohdalle 1: Castle ei tunnu oikein koskaan hyödyntävän materiaaliaan optimaalisesti, kuten esim Allardyce tekee Boltonissa. Dyerin potentiaali on hukattu jo vuosikausia, ja peliryhmitys & hankinnat ovat usein sekavia.


BOLTON

Boltonin viime kauden UEFA-paikka ei tullut tuurilla, ja Allardycen poppoo on tasaisesti nostanut tasoaan joka vuosi. Edelleen Trotters on ehkä liigan aliarvostetuin joukkue, ja se toki sopii vedonlyöntimielessä mainiosti: Bolton on takuulla tuottavin joukkue myös ensi vuonna, varsinkin vieraspeleissä. Joukkueen siirtobudjetti on joka vuosi ollut lähestulkoon 0, joten siihen nähden Big Sam on tehnyt huikeaa työtä, ja samaa venymistä tarvitaan taas; toistaiseksi mitään oleellisia muutoksia kokoonpanoihin ei ole tullut, eikä ihmeempiä siirtoja kannata myöskään odotella. Joukkueesta on lähtenyt muutama täytemies ja Dioufin laina muuttui pysyväksi siirroksi, mutta avauskokoonpanossa olisi juuri nyt täysin samat miehet kuin vuosi sitten. Siispä ei ole mitään syytä rankata Boltonia alemmas, kun se on selvästi osoittanut ansaitsevansa tämän tason.

Kolme vahvuutta:
1) manageri Sam Allardyce & miehen taidot saada vaikeat tapaukset pelaamaan joukkueena
2) Puolustuspeli loistavan maalivahdin Jääskeläisen johdolla = 0-1 voittoja taas luvassa
3) Vierasottelut; pystyy napsimaan vieraistakin voittoja ja ennen kaikkea pelaamaan aktiivista ja iloista futista

Kolme heikkoutta:
1) Rahaa ei ole, joten joudutaan operoimaan koko ajan illmaissiirroilla eikä tasoa saada ylös päin
2) Maalinteko: takuuvarmat 15 maalin kärkimiehet/kärkimies puuttuu
3) Materiaalin kapeus: päteviä korvaajia ei ole oikein mihinkään tontille, avainmiesten poissaolot syövät kovasti


------------------------------------------------------------


ASTON VILLA

Villa on vielä samaa tasaista nippua Boltonin ja Newcastlen kanssa, ja viime kauden lopun hyytyminen esti saavuttamasta UEFA-paikkaa. DOL:n miehistö on kuitenkin nostanut parin viime kauden aikana itsensä tukevasti keskikastiin, ja tekee jatkuvasti hyviä täsmähankintoja varsin pienellä budjetilla. Viime kauden sotkivat pienessä ringissä tuntuneet loukkaantumiset, ja tätä ongelmaa DOL on paikannut hankittuaan selvästi materiaalia laajentavia miehiä, eikä niinkään yksittäisiä supertähtiä. Phillips tuo vaihtoehtoja kärkeen, Berger leveyttä keskikentälle, Hughes puolustukseen ja nuori Stuart Taylor lähtee haastamaan Sörenseniä tolppien välissä. Kukaan näistä ei tee vielä Villasta top6 seuraa, mutta antaa tarvittaa leveyttä rinkiin. Kokonaisuutena joukkue on menettänyt vain Hitzlbergerin Stuttgartiin, eli tällä hetkellä hieman vahvistunut. Avauskokoonpano olisi tällä hetkellä todennäköisesti Berger pl. sama mitä viimekin kaudella, eli Villakin pysyy nyt tukevasti keskikastissa, johon se oli myös 04/05 rankattu.

Kolme vahvuuttaa:
1) Puolustus + maalivahti. 03/04 kaudella Mellberg & Sörensen kaksikko oli loistava, viime kauden sotki Laursenin poissaolo mutta nyt kolmikko on terveenä ja omalla tasolla pelatessaan todella hyvä peräpään lukko.
2) David O'Leary. Sanotaan miehestä mitä tahansa, niin hän on nostanut Villan tasoa selvästi tultuaan puikkoihin, ja DOL on ehdottomasti vahvuus - kuuluu Valioliigan "pätevät managerit" -kastiin.
3) 20-maalin kärkimies: Angel osoitti 03/04 kaudella, että hänellä on rahkeet taistella jopa kalinan maalikuninkuudesta. Viime kausi vituiksi loukkaantumisten yms. vuoksi, mutta keskikastin joukkueista ehdottomasti potentiaaliltaan kovin kärkipelaaja.

Kolme heikkoutta:
1) Materiaalin kapeus: sama ongelma kuin Boltonillakin, avainmiesten loukkaantumiset tuntuvat todella paljon. Kun Angel ei viime vuonna tehnyt 20 maalia niin joukkue oli heti kriisissä. DOL yrittää korjata tätä ongelmaa koko ajan.
2) Raha. Jälleen sama probleema kuin Boltonilla, Villa ei ole tehnyt Boron, Tottenhamin ja Newcastlen tavoin juurikaan miljoonaluokan kauppoja ja DOL:n käytössä on ollut varsin vähän pelimerkkejä. Tavoitteet koko ajan 5 sijaa korkeammalla mihin materiaali paperilla riittää.
3) -


------------------------------------------------------------


CHARLTON

Charlton on viime viikkoina tehnyt yllättävänkin paljon hankintoja, ja tämän ansiosta noussut ainakin henkisellä tasolla hieman ylös päin. Jätän kuitenkin pienen raon tuohon edelliseen nippuun toistaiseksi. Addicks on koko ajan operoinut Boltonin tavoin varsin kepeällä materiaalilla; ei tähtiä, mutta hyvä manageri, joka saa materiaalista maksimisuorituksen irti. Viime kauden Charlton lopetti taas kerran surkeaan putkeen = europaikat jäi, mutta kauden alut & loput ovat olleet ennenkin vaikeita. Siirtomarkkinoila on käynyt vilske Addicks-leiriin päin: hyökkäyspää leveni Ipswichisissä maaleja paukuttaneen Darren Bentin myötä, keskikentälle saatiin varsin pätevä Darren Ambrose Castlesta ja peräpäähän kokenut Chris Powell Hammersista ja Spector lainalle ManU:sta. Lisäksi Palacen toppari Sorondon siirto lienee käytännössä selvä. Joukkueen ongelma (ja vahvuus?) on kuitenkin yhä se, että millään pelipaikalla ei ole keskitasoa kovempia nimiä = on yhä vaikea nähdä Charltonin pääsevän UEFA-paikoille saakka. Varsinkin kun kilpailijoista esim. Spurs on vahvistunut niin rankasti. Taattua keskikastia joka tapauksessa ja materiaali näyttää vahvistuvan - pois on lähtenyt toistaiseksi vain täytemiehiä.

Kolme vahvuutta:
1) Alan Curbishley. Hyvä manageri, ja Allardycen tavoin pystyy repimään miehistään irti aika lailla maksimit joka kausi. Juuri mennyttä paremmin ei Charltonin materiaalilla voisikaan oikein pelata.
2) Leveä materiaali; varsinkin hyökkäyspäässä on vaihtoehtoja reilusti. Leveällä tarkoitan sitä, että yksikään pelipaikka ei ole yhden mienen varassa = muutamat loukkaantumiset eivät juurikaan laske tasoa
3) Dean Kiely. On myös heikkous-listassa; parhaimmillaan aivan huikea kumiukko, ja Charltonin koko joukkueen päästessä loppusyksystä perinteiseen iskuun myös Kiely lämpenee, ja torjuu roppakaupalla myös vierasvoittoja.

Kolme heikkoutta:
1) Huippuyksilöiden puute; yhdelläkään pelipaikalla ei oikein löydy pelaajia, jotka mahtuisivat johonkin korkeammalla rankattuun joukkueen avauskokoonpanoon!
2) Kiely. Kuten sanottu, parhaimmillaan huikea molari mutta hyvän ja huonon päivän ero on liian suuri. Vertyy yleensä muun joukkueen myötä huippusuorituksiin mutta muiden rötvätessä myös Kiely alkaa imeä aivan liikaa.
3) Kausien alut + loput; Charlton olisi UEFA Cupissa joka kausi jos ensimmäiset 1,5kk ja viimeiset 1,5kk jätettäisiin pelaamatta. Jälleen kausi loppui käsittämättömän huonoihin otteisiin, josta on päästävä eroon.


------------------------------------------------------------


EVERTON

Viime kaudella Toffees oli niin monen vedonlyöjän painajainen, ja nyt on mielenkiintoista nähdä, mille tasolle joukkue oikein asettuu. Tämän hetken siirtotilanne näyttää vähän siltä, että Neverton pystyy kömpimään katastrofaalisen 03/04 kauden jälkeen takaisin keskikastiin. UCL-karsinnoista jatkoon meno tuokin sitten rasitusta ihan eri tavalla lisää + vie motivaation liigasta, joten silloin pitää olla tarkkana. Joukkuee olennaiset muutokset ovat tällä hetkellä Tottenhamista hankittu Simon Davies, joka on ihan hyvä keskitasin kk-mies. Toppariksi tuli Udinesesta niin ikään hyvä vahvistus Per Kroldrup, ja lähtijöinä toistaiseksi vain enemmän penkillä istunut Steve Watson. Kannattaa myös muistaa, että James Beattie pääsee aloittamaan kärjessä puhtaan kauden, kun viime kauden loppu meni mieheltä varsin vituiksi pelikiellon + loukkaantumisten vuoksi. Jos Moyes saa edes 50% viime kauden hengestä päälle, Evertonilla ei ole hätää. Ei yllä millään UEFA-paikoille koska viime vuosi oli kerran tuhannesta -keikka, mutta keskikastiin & mahdollisen UCL-rasituksen myötä alempaan sellaiseen.

Kolme vahvuutta:
1) David Moyes. Everton saa nauttia niin ikään keskitasoa pätevämmän managerin palveluksista, ja viime kauden tulokset puhukoon puolestaan.
2) Työmoraali & asenne; Moyes sai joukkueessa aikaan huikean työmoraalin viime kaudella, ja jokainen mies veti kepeästi ylle tasonsa. Tämä johti ennen kaikkea tiivistyneeseen peräpäähän, ja se on selvästi Toffeesin vahvuus ensi kaudellakin
3) Tasaisuus; Charltonin tapaan materiaali on varsin tasainen kauttaaltaan, eikä Everton ole millään osastolla yksittäisen miehen varassa. Toki esim. Cahillin poissaolo olisi iso miinus, mutta mikään erityisen dramaattinen isku sekään ei olisi

Kolme heikkoutta:
1) Maalinteko; David Moyesin 4-5-1 taktiikka toimi viime kaudella osin tuurilla osin taidolla, joka johti useisiin 1-0 voittoihin. Beattie oli floppi ja Bent jäi aivan yksin kärkeen - kumpikaan ei perustasolla saa juurikaan yli 10 maalia aikaan. Muodostuu ongelmaksi jos nolla ei enää pidäkään omissa.
2) Tähtipelaajien puuttuminen, vrt. Charltlon; Taas Charlton-vertaus, eli tasaisen materiaalin haittana on todellisten tähtien puute, jotka ratkaisevat tärkeät pelit yksinään. Tosin Tim Cahill on kasvamassa sellaiseksi hyvää vauhtia
3) UCL-rasitus - toteutuessaan; Tulee häiritsemään joukkueen keskittymistä liigaan todella paljon, koska into on varmasti kaikilla hirmuinen jos jatkovaiheeseen päästään. Tämä tarkoittaa auttamatta myös Cupeista tippumista.


------------------------------------------------------------


BLACKBURN

Blackburn & City & Birmingham muodostavat aika tasaisen kolmikon, jonka välillä ei hirveästi eroja toistaiseksi ole. Nyt puhutaan kuitenkin jo selvästi seuroista, joiden täytyy ylisuorittaa aika rankasti päästäkseen UEFA-kahinoihin mukaan. Roversin nostin tän joukon korkeimmaksi viimeistään nyt Bellamyn tulon myötä, joka osoittaa Hughesin jatkavan hyvää joukkueen rakentamista. Viime vuonna Walesin kettu houkutteli Blackburniin jo Savagen, lisäksi Kuqi laajentaa kivasti hyökkäyspäätä. Blackburnin puolustus toimi viime vuonna kevätkaudella erittäin hyvin, ja paremmalla viimeistelyllä se olisi ollut paljonkin ylempänä. Nyt Hughes on panostanut kärkimiehiin = aivan oikea tie. Bellamy & Kuqi tulleet siis sisään, ja täytemiehet Johansson & Short puolustuksesta pois sekä ei-sitteenkään-läpilyöntiä-tehnyt-Stead Sunderlandiin kärjestä. Blackburnin materiaali on kauttaaltaan kuitenkin sen verran tasapaksua, että keskikastiin se tulee jäämään ilman ihmeitä. Voi kyllä hyvin vaihtaa esim Charltonin tai Evertonin kanssa paikkoja, mutta ei eurokentille näillä miehillä.

Kolme vahvuutta:
1) Puolustuspeli; Hughes sai Roversin peräpään todella hyvin tukkoon 4-5-1 muodostelmalla, ja samalla tahdilla omiin ei tule menemään läheskään viime kauden lukemia.
2,3) En keksi nyt Roversille mitään muuta, kun joukkue maistuu niin harmaalle ja tasapaksulle.

Kolme heikkoutta:
1) Ikääntyvät runkomiehet Brad Friedel ennen kaikkea vanhenee koko ajan, eikä korvaajaa ole. Enckelman ei tule ikinä saamaan Valioliigassa ykkösmolarin paikkaa, turha uskoa. Dickov 32, Friedel 34, Todd 30, Tugay 34, Savage 30, Matteo 31...
2,3) Sama kuin vahvuuksissa, liian tasapaksu että keksisin nyt valittamista


------------------------------------------------------------


MAN CITY

Psychon joukkueen kanssa alan nyt ennakoida sitä, että SWP lähtee - mun mielestä uutiset alkaa viitata riittävästi siihen suuntaan. Surkean 03/04 kauden jälkeen City veti viime vuonna lähes eurokentille, ja se tapahtui tasan kahdesta syystä; a) SWP nousi huikealle tasolle ja voitti 50% pisteistä b) David James heräsi ajoittain huimaan vireeseen ja torjui loput 50% pisteistä. Lisäksi managerinvaihto kauden lopussa herätti Cityn = Keeganin johdolla olisi oltu 5 sijaa ainakin alempana. Jos SWP lähtee pois niin Cityn materiaali ei ole millään taikatempuilla muuta alempaa keskikastia (Brum, Rovers, Fulham) parempi, mutta Psychon johdolla se voi Evertonin tasoin ylisuorittaa. Persaukinen City ei siirtoja ole juuri tehnyt; hyvin pelannut Kiki Musampa jatkaa joukkueessa, Bosvelt & McManaman lähtivät keskikentältä = ei käytännössä muutoksia.

Kolme vahvuutta:
1) Psycho Pearce; managerointitaidot eivät ole välttämättä mitenkään hyvät, jos mietitään hankintoja jne, mutta ilmeisesti "man management" hoituu. Pearcen johdolla voi pelata hyvin luokkaa paremmin mihin paperilla pääsisi
2) SWP; mahtuisin mihin tahansa kalina-joukkueeseen avaukseen = huikeasti parempi pelaaja mitä kellään Cityn kilpailijalla löytyy. Mutta valitettavasti taitaa lähteä, jolloin päästään heikkouteen 1.
3) Ottelut suuria vastaan: City voitti ainoana joukkueena Chelsean viime vuonna 1-0, pelasi vieraissa 0-0 tasan, pelasi Old Traffordilla ManU:n kanssa tasan, Arsenalin kanssa myös vieraissa 1-1. Jostain syystä syttyy suurseuroja vastaan erinomaisesti.

Kolme heikkoutta:
1) Aivan liian suuri riippuvuus Wright-Phillipsistä, joka on tasoltaan viisi pykälään muun joukkueen yläpuolella. SWP:n lähtiessä aukkoa ei paikkaa edes kolme keskitason pelaajaa.
2) Pearce; on myös heikkous siinä mielessä, että mies on varsin kokematon managerina. Mitä tapahtuu tappioputkessa, millaisia hankintoja tehdään jne. Iso kysymysmerkki
3) Rahatilanne; City on pahoissa veloissa ja siirtobudjetti on 0. Tämän vuoksi myös Keegan livisti, kun oli ensin itse tuhlannut rahat. SWP:n myymisestäkin vain osa saadaan uusiin hankintoihin.


------------------------------------------------------------


BIRMINGHAM

Brum kuuluu mielestäni selkeästi tähän samaan nippuun, eli pienellä extraboostilla ovat keskikastissa Aston Villan, Charltonin jne. seurassa, mutta paperilla jäävät mielestäni niiden taakse. Birminghamin viime kausi meni aivan vituiksi, kun puolustamalla pärjännyt joukkue vaihtoi koko keskikentän ja tilalle tuli hyökkäävämpi ryhmitys -> ei toiminut, lisäksi Forssell loukkaantui ja samalla katosi tehot totaalisesti. Loppukaudesta hyvillä täsmähankinnoilla & kotipeleillä kurssi saatiin korjattua, mutta ei todellakaan ollut hyvä suoritus. Täksi kaudeksi laituri Pennantin siirto saatiin varmistettua, ja Pandiani on myös hyvin lähellä siirtoa. Tärkein hankinta oli toki Forssell, joka voitti 03/04 kaudella käytännössä puolet Brumin pisteistä. Muilta osin lupaava Darren Carter siirtyi keskikentältä WBA:han, ja lainamies Nafti jatkaa puolestaan Birminghamissa. Tässä vaiheessa Forssell pl. ei oikeastaan ihmeempiä muutoksia.

Kolme vahvuutta:
1) Puolustuspeli; Steve Bruce valjasti Brumin kalinan alkutaipaleilla vain puolustamaan ja se toimii, nyt sama resepti esiin? Savagen lähtö on toki puute, mutta laatua kyllä löytyy kokonaisuutena toimivaan puolustuspeliin maalivahti Taylorin johdolla.
2) Forssell; jos Villan JPA oli keskikastin potentiaaliltaan kovin maalinsylkijä, niin Forssell on aika pitkälle samoilla askelmerkeillä. Kunnossa ollessan + toimivalla tarjoilulla keskikentältä voi tehdä taas 15-20 maalia - parasta on se, että saa tuon aikaan vaikka koko joukkue vain puolustaisi
3) Man Cityn ohella pystyy kaivamaan pisteitä myös kärkiseuroilta ja myös vierasotteluista, joihin muut alemman + keskikastin joukkueet eivät pysty kuin "kerran tuhannesta" -tuurilla

Kolme heikkoutta:
1) Viime kausi; isoja muutoksia jotka menivät vituiksi, mitä tehdään tänä vuonna? Ensimmäinen paha epäonnistuminen ja kriisi takana, uskaltaako Bruce tehdä riittävän liikkeen takaisin?
2) Pelinrakennus; viime kaudella se oli ajoittain todella sekavaa, ja tämä johtaa siihen, että Birmingham turaa liian helposti pelejä huonompiaan vastaan. Ei saa peliä haltuun = altavastaajan asema sopii siksi paremmin.
3) Forssell; myös heikkous siinä mielessä, että Miklu on varsin loukkaantumisherkkä "lädi" ja uusi injury jättäisi taas hirveän aukon kärkeen. Pandianikaan ei loppukaudesta enää erityisemmin loistanut kun alkuinto meni ohi. Taas on liikaa Miklun harteilla.


------------------------------------------------------------


Edellisten kolmen jälkeen on taas pieni rako, jonka jälkeen ollaankin todennäköisesti putoamistaistelussa olevissa joukkueissa. Nousijoiden tilanne on tällä hetkellä sen verran auki/sekava, että olen pudottanut myös West Hamin alkuhaisteluista hieman alemmas ja toistaiseksi nousijakolmikko pitää perää.

FULHAM

Cottagers pelasi viime kauden aika tarkkaan niille sijoille miten oli oletettu, ja koko kausi oli tasaisen heikkoa. Loukkaantumiset sotkivat varsinkin keskikenttää, mutta ei miesten kuntoutumisen myötä meno ihmeemmin parantunut. Voitti heikot tärkeissä peleissä ja napsi hajapisteitä kovemmiltaan. Täksi kaudeksi Colemanin miehistö menetti ehkä tärkeimmän pelaajansa, eli Edvin Van Der Sarin, joka oli lähtökuopissa jo tammikuussa. Samoin Boa Morte oli lähdössä mutta jatkoi soppariaan - nyt ainakin Newcastle on kovasti miehen perässä. LBM:n lähtö olisi kova isku, ja siirto voi olla hyvinkin mahdollinen jos rahaa vain löytyy riittävästi. EVDS on korvattu Panioniosin maalivahdilla Drobnyllä ja kärkeen tuli divarissa maaleja latonut Helguson. Keskikentältä lähti joukkueen kapteeni Lee Clark sekä pari täytemiestä (Doherty ja Bonnissell puolustuksesta). Jos Drobny on hyvä hankinta niin taso ei juuri muutu, ja oletettavaa on, että Fulham jatkaa samoilla sijoilla myös ensi kauden.

Blackburnin tavoin Fulham on sellainen joukkue, josta on hyvin vaikea ainakin minun repiä mitään vahvuuksia tai heikkouksia. Joukkue on varsin tasapaksu jokaisella osa-alueella, eikä oikein maistu tai haise millekään.


------------------------------------------------------------


PORTSMOUTH

Nousijan toinen kausi on vaikeampi, ja sen sai Pompey viime vuonna havaita. Kaiken lisäksi seura sähläsi oikein urakalla kun savusti Redknappin ulos, jota seurasi entistä pahempi mahalasku. Kaiken kaikkiaan Portsmouthissa voidaan olla tyytyväisiä että sarjapaikka säilyi. Olin pudottamassa Portsmouthin jopa alas CCC-tasolle alkukesästä, mutta hankintoja on kuitenkin alkanut tippua sen verran, että se näyttäisi vahvasti säilyvän kaikesta huolimatta. Siirtomarkkinoiden avauduttua tuli heti paha pommi, kun joukkueen ehdottomasti paras hyökkääjä, Yakubu, lähti Boroon 7.5M punnalla. Tämän jälkeen vanhat sotaratsut a'la Stone & Hislop savustettiin pihalle, ja myös Berger siirtyi Aston Villaan. Lisäksi Unsworth ei tehne enää uutta sopimusta, ja myös keskikentän Hayden Foxe vaihtaa maisemaa. Uudet hankinnat kuitenkin paikkaavat menetykset Yakubua lukuun ottamatta: Laurent Robert tuli Castlesta vasempaan laitaan Bergerin tilalle, Andy O'Brien myös Newcastlesta puolustukseen ja uusin hankinta Vignal leventää materiaalia niin ikään peräpäässä. John Viafara on keskikentällä täysin avoin kortti. Ilman kunnon maalintekijää joukkue ei tämän ylempänä ole, sillä materiaali on joka kentän alueella vain alempaa keskikastia ilman yhtään laatupelaajaa. Vaikeaa taas luvassa.

Kolme vahvuutta:
1) Kotiyleisö. Avauskaudella Pompey voitti 11/19 kotiottelustaan, joka oli nousijalle todella kova saldo. Fratton Park on Valioliigan vittumaisin paikka pelata, kun fanit saavat Pompeyn pelaajille hengen päälle.
2,3) Oikeastaan muita erityisiä vahvuuksia ei ole, liian tasapaksua kaikilla osa-alueilla (vrt Fulham & Blackburn).

Kolme heikkoutta:
1) Johtoporras; taustasäätö johti Redknappin lähtöön, kuka Perrin oikein on ja mitä hän saa aikaan? Kuka karuselliä oikein pyörittää ja miten
2) Johtuen edellisestä, viime kaudella näkyi jo allianssimaisia toimenpiteitä kun kreikasta lappasi ukkoa sisään, jotka menivät suoraan avaukseen ja mm. maalivahti vaihtui välittömästi. Ei hyvä.
3) Yakubun lähtö; näillä näkymin odottaa iso lovi, mutta LuaLua & Kamara ovat kuitenkin paremmat kärjet mitä nousijoilla. Niillä ei kuitenkaan päästä yhtään ylemmäs.


------------------------------------------------------------


WBA

WBA sijoitetaan nousijoiden yläpuolelle, koska a) materiaali on parempi + b) pelaajilla on 1 vuosi Valioliigakokemusta lisää, ja tieto siitä, mitä tarvitaan, että täällä kalinassa oikein pärjää. WBA selvisi odotetusti kuiville kun ennen viimeistä kierrosta katsoi otteluohjelmaa, ja lisäksi otti hyvän loppukirin + joukkue oli myös nousijoista materiaaliltaan mielestäni vahvin (ainakin kun ennen kautta sitä katsoi). Tilanne näyttää täksi kaudeksi varsin hyvältä, sillä pelaajakato ei uhkaa ja Baggies on myös tehnyt muutaman ihan ok hankinnan. Brumista saatiin nuori Darren Carter keskikentälle, josta voi kehittyä ihan pätevä Valioliiga-pelaaja. Steve Watson tuo kokemusta ja leveyttä DR/MR rooliin, lisäksi tolppien väliin saatiin "ikuinen lupaus" Chris Kirkland, jolla on vihdoin mahdollisuus nousta sille tasolle, mitä tässä on muutama vuosi jo odotettu. Jos Kirkland pysyy terveenä, hän voi olla todellinen ässä WBA:lle. Tähän mennessä vain täytemis Rob Hulse on lähtenyt, joten pullat on toistaiseksi hyvin uunissa. Hyvin tärkeä tekijä ensi kauden menestykselle on ehdottomasti Kieron Richardson = saako WBA lupaavan ManU-pelurin lainaksi myös täksi kaudeksi? Jos ei, niin Richardsonin kohdalla on iso aukko täytettävänä ja taso laskee välittömästi ilman lisähankintoja.

Kolme vahvuutta:
1) Puolustus; Robson sai WBA:n peräpään toimimaan loppukaudest varsin mallikkaasti, ja se pystyy parempaan mitä pahimmat kilpailijat Fulham ja Portsmouth + nousijajoukkueet.
2) Chris Kirkland; edellisen jatkona Englannin maajoukkueeseen aikoinaan työnnetty Kirkland, jonka ura on mennyt alas päin loukkaantumisten yms. sotkujen vuoksi. Kirklandilla on kova potentiaali, ja onnistuessaan kullan arvoinen laina WBA:lle = tulee torjumaan paljon pisteitä.
3) Järkevästi rakennettu joukkue; Baggies ei ole lähtenyt taloudelliseen sirkukseen ja rakentanut joukkuetta koko ajan varsin järkevin hankinnoin. Mitään rahallista paniikkia ei siis ole, eli taustat kunnossa.

Kolme heikkoutta:
1) Hyökkäys; Portsmouthin tavoin WBA:n kärkimiehet ovat enemmän CCC kuin Valioliiga-tasoa. Earnshaw onnistui yllättämään keväällä ja 35-v Phillips teki myös muutaman maalin, mutta ko. kaksikko + jatkuvasti liikaa vastuuta saava Horsfield ei riitä. Earnshawin pakko onnistua 10+ maalin tasolle tai tulee noutaja
2) Johtotähden puute; Portsmouthilla oli Yakubu, Fulhamilla oli EVDS, Birminghamilla on Forssell jne. WBA:lla... ei oikein ketään. Joukkue tarvitsisi yhden kovan hankinnan, edes semi-tähde, joka olisi otteluiden ratkaisija.
3) Materiaali on yksinkertaisesti hyvin kapea ja 50% siitä on paremmin CCC-tasolle sopivaa miestä. Muutamat avainmiehet sotkevat loukkaantuessaan koko paletin, erityisesti Richardsonin olisi PAKKO tulla The Hawthornsille ensi kaudeksi.


------------------------------------------------------------Tämän jälkeen tulisi nousijat, mutta ne käsittelen vähän myöhemmin, kun olen saanut joukkueista paremman kuvan.

Kokonaisuutena voi kuitenkin sanoa sen, että yksikään joukkueista ei kyllä nykyisellä materiaalilla säily. Jokaiselta nousijalta puuttuu liigatasolla 10+ maalia tekevä kärkimies, ja noutaja tulee jos kukaan ei onnistu muovaamaan miehistään uutta Andy Johnsonia. West Hamia pidän edelleen tasapainoisimpana pakettina, ja Wigan on varsinkin kalina-tasolla kyllä aikamoinen jokeri. Voi olla todella paska tai puolustaakin yllättävän hyvin. Sunderland näyttää yhä aivan liian heikolta säilymään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Bawdy
Jäsen
Viestit: 1217
Liittynyt: 17.02.2004, 16:17
Pisteitä: 437
Paikkakunta: Lpr

Viesti Kirjoittaja Bawdy »

Kiitän.

Loistava paketti, lisää näitä. :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


laudrup
Jäsen
Viestit: 1309
Liittynyt: 06.09.2004, 23:30
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja laudrup »

"Turha" viesti tämäkin, mutta kyllä näin upeasti paketista pitää kiittää ihan samassa otsikossa. Mainio paketti jälleen kerran Neolta! 8)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Valioliigan siirtotilanne

Joukkueen perässä suluissa kokonaistilanne asteikolla:

1: vahvistunut selvästi
2: vahvistunut hieman
3: ei olennaisia muutoksia =siirrot eivät vaikuta juurikaan joukkueen tasoon
4: heikentynyt hieman
5: heikentynyt selvästi


+ = tullut joukkueeseen
- = lähtenyt joukkueesta

Pelaajan perässä oleva tähti kertoo siirron merkityksen:
* = merkityksetön siirto joukkueen kokonaistason kannalta, penkki/reservimies
** = osittain avauskokoonpanon pelaaja/rotaatiopelaaja, eli heikentää/vahvistaa lähinnä materiaalin leveyttä
*** = Selkeä vahvistus/heikennys, optimaalisen avauskokoonpanon mies

Suluissa joukkue minne/mistä siirtyi, (???) = en muista/tiedä mihin lähti
Perässä pelipaikka/rooli "cementti" (=Championship Manager) -termein.

Joitakin totaalisen turhia/pienieä/merkityksettömiä ns. siirtoja olen jättänyt merkitsemättä.

--------------------------------------------
ARSENAL (ei olennaisia muutoksia)
--------------------------------------------
+ Alexander Hleb *** (Vfb Stuttgart), AMC
- Jeremie Aliadiere * (Celtic), FW
- Edu ** (Valencia), DMC
- Danny Karbassioon * (Burnley), DLR
- Stuart Taylor * (Aston Villa), GK

Laina loppui ja palasi Arsenaliin:
+ David Bentley * (Norwich), AMRC

Lainalla viime kauden/kaudella muuaalla, ja siirtyi pois:
- Jermaine Pennant * (Birmingham)


--------------------------------------------
ASTON VILLA (vahvistunut hieman)
--------------------------------------------
+ Kevin Phillips ** (Southampton), SC
+ Patrick Berger **/*** (Portsmouth), AMLC
+ Aaron Hughes ** (Newcastle), DLC
+ Stuart Taylor * (Arsenal), GK
- Carlton Cole ** (Chelsea), SC (laina loppui)
- Thomas Hitzlberger **/*** (Vfb Stuttgart), (A)MC
- Stefan Moore * (Queens PR), SC


--------------------------------------------
BIRMINGHAM (vahvistunut hieman)
--------------------------------------------
+ Mikael Forssell *** (Chelsea), SC
- Darren Carter ** (WBA), MC
- Ian Bennett * (Leeds), GK

Pelasi jo viime kaudella (laina), siirtyi pysyvästi/laina jatkuu:
+ Mehdi Nafti ** (Racing Santander), MC


--------------------------------------------
BLACKBURN (vahvistunut hieman)
--------------------------------------------
+ Craig Bellamy *** (Newcastle), FW
+ Shefki Kuqi ** (Ipswich), SC
- Nils-Eric Johansson ** (Leicester), DC
- Craig Short ** (Sheffield Utd), DC
- Jon Stead ** (Sunderland), SC


--------------------------------------------
BOLTON (ei olennaisia muutoksia)
--------------------------------------------
+ Ali Al Habsi * (Lyn), GK
- Anthony Barness */** (Plymouth), DLR
- Julio Cesar */** (???), DLC (?)
- Fernando Hierro ** (lopetti uransa), DC/DMC
- Kevin Poole * (lopettanut), GK
- Vincent Candela ** (Udinese), DLR/DMLR

Pelasi jo viime kaudella (laina), siirtyi pysyvästi/laina jatkuu:
+ El-Hadji Diouf *** (Liverpool), FW


--------------------------------------------
CHARLTON (ei olennaisia muutoksia)
--------------------------------------------
+ Darren Bent ** (Ipswich), SC
+ Gonzalo Sorondo ** (Inter), DC (onko jo varma?)
+ Darren Ambrose *** (Newcastle), MC
+ Chris Powell ** (West Ham), DL
+ Jonathan Spector ** (Man Utd), DL (koko kauden laina)
- Paul Konchesky */** (West Ham), DMLR
- Simon Royce * (Queens PR), GK


--------------------------------------------
CHELSEA (ei olennaisia muutoksia)
--------------------------------------------
+ Asier Del Horno *** (Athletic Bilbao), DL
- Mikael Forssell */** (Birmingham), SC
- Mateja Kezman */** (Atletico Madrid), SC
- Scott Parker */** (Newcastle), AMC

Laina loppui ja palasi Chelseaan:
+ Hernan Crespo ** (AC Milan), SC
+ Carlton Cole */** (Aston Villa), SC


--------------------------------------------
EVERTON (vahvistunut hieman)
--------------------------------------------
+ Simon Davies **/*** (Tottenham), MRC
+ Per Kroldrup *** (Udinese), DC
+ John Ruddy * (Cambridge Utd), GK
- Steve Watson ** (WBA), DMR


--------------------------------------------
FULHAM (ei olennaisia muutoksia)
--------------------------------------------
+ Jaroslav Drobny *** (Panionios), GK
+ Ahmad Elrich ** (Busan Icons), MC (?)
+ Heidar Helguson ** (Watford), SC
- Edvin Van Der Sar *** (Manchester Utd), GK
- Lee Clark ** (???), MLC
- Jerome Bonnissell */** (???), DLR
- Sean Doherty * (ADO Den Haag), MC


--------------------------------------------
LIVERPOOL (vahvistunut hieman)
--------------------------------------------
+ Boudewin Zenden **/*** (Middlesbrough), AMLC
+ Jose Reina **/*** (Villareal), GK
+ Mark Gonzales ** (Albacete), MLR (?)
+ Antonio Barragan ** (Sevilla), DR
+ Mohammed Sissoko **/*** (Valencia), AMC
- Mauricio Pellegrino ** (Alaves), DC
- Vladimir Smicer ** (Bordeaux), AMRC

Lainalla viime kauden/kaudella muuaalla, ja siirtyi pois:
- El-Hadji Diouf */** (Bolton), FW
- Bruno Cheyrou * (Bordeaux), AMRC
- Gregory Vignal * (Portsmouth), DL


--------------------------------------------
MANCHESTER CITY (ei olennaisia muutoksia)
--------------------------------------------
- Paul Bosvelt **/*** (Heerenveen), MC
- Steve McManaman */** (???), AMC

Pelasi jo viime kaudella (laina), siirtyi pysyvästi/laina jatkuu:
+ Kiki Musampa *** (Atletico Madrid), MLC


--------------------------------------------
MANCHESTER UTD (ei olennaisia muutoksia)
--------------------------------------------
+ Park Ji-Sung **/*** (PSV Eindhoven), AMLR
+ Edvin Van Der Sar *** (Fulham), GK
- Roy Carroll ** (West Ham), GK
- Jonathan Spector */** (Charlton) DL (koko kauden laina)


--------------------------------------------
MIDDLESBROUGH (ei olennaisia muutoksia)
--------------------------------------------
+ Emanuel Pogatetz ** (Leverkusen), DLRC
+ Yakubu *** (Portsmouth), SC
- Boudewin Zenden *** (Liverpool), AMLC
- Andrew Davies (Derby), DC (kauden laina)


--------------------------------------------
NEWCASTLE (heikentyi hieman)
--------------------------------------------
+ Scott Parker *** (Chelsea), (A)MC
- Aaron Hughes ** (Aston Villa), DLRC
- Patrick Kluivert ** (Valencia), SC
- Andy O'Brien ** (Portsmouth), DC
- Laurent Robert **/*** (Portsmouth), AML
- Darren Ambrose ** (Charlton), MC

Lainalla viime kauden/kaudella muualla, ja siirtyi pois
- Craig Bellamy *** (Blackburn), FW


--------------------------------------------
PORTSMOUTH (heikentyi hieman)
--------------------------------------------
+ Andy O'Brien **/*** (Newcastle), DC
+ Laurent Robert *** (Newcastle), AML
+ John Viafara **/*** (Once Caldas), MC
+ Gregory Vignal */** (Liverpool), DL
- Patrick Berger *** (Aston Villa), AMLC
- Hayden Foxe **/*** (???), DMC
- Yakubu *** (Middlesbrough), SC
- Steve Stone **/*** (Leeds), MRC

Lainalla viime kauden/kaudella muualla, ja siirtyy? pois
- David Unsworth ** (Ipswich), DL
- Ivica Mornar * (Rennes), SC


--------------------------------------------
SUNDERLAND (vahvistui hieman)
--------------------------------------------
+ Kelvin Davis **/*** (Ipswich), GK
+ Tommy Miller *** (Ipswich), AMC
+ Daryl Murphy */** (Waterford), SC
+ Nyron Nosworthy ** (Gillingham), DR
+ Jon Stead **/*** (Blackburn), SC
+ Martin Woods * (Leeds), MC
- Michael Bridges */** (???), SC
- Marcus Stewart *** (Bristol C), SC


--------------------------------------------
TOTTENHAM (vahvistui hieman)
--------------------------------------------
+ Tom Huddlestone **/*** (Derby), DMC
+ Teemu Tainio **/*** (Auxerre), MC
+ Wayne Routledge *** (Crystal P), AMR
+ Aaron Lennon */** (Leeds), AMLR
+ Paul Stalteri ** (Werder Bremen), DLR
- Simon Davies ** (Everton), MRC
- Rohan Ricketts ** (Wolverhampton), ML
- Timothee Atoubaa ** (Hamburger SV), DL/ML


--------------------------------------------
WBA (vahvistui hieman)
--------------------------------------------
+ Darren Carter *** (Birmingham), MC
+ Steve Watson **/*** (Everton), DMR
+ Chris Kirkland *** (Liverpool), GK
- Rob Hulse */** (Leeds), SC


--------------------------------------------
WEST HAM (vahvistui hieman)
--------------------------------------------
+ Roy Carroll *** (Manchester Utd), GK
+ Danny Gabbidon *** (Cardiff), DC
+ James Collins ** (Cardiff), DC
+ Paul Konchesky **/*** (Charlton), DMLR
- Rufus Brevett ** (Plymouth), DLC
- Sergey Rebrov ** (Dynamo Kiev), SC/FW
- Chris Powell **/*** (Charlton), DL

--------------------------------------------
WIGAN (ei olennaisia muutoksia)
--------------------------------------------
+ Mike Pollitt ** (Rotherham), GK
- Nicky Eaden ** (Nottingham), DR
- Jason Jarrett ** (Norwich), MC

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Neo, 13.07.2005, 13:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Newcastle on 99% varmuudella hankkinut Emren, se tuosta puuttuu. Mutta tän hetkinen tilanne pitäisi olla aika tarkkaan hallussa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Tänään voi ottaa seuraavan tuplan BAW:lle puoliksi hupipanoksella:

MK Dons - WBA: 2 @ 1,55
Schalke - Fulham: 1 @ 1,60

WBA on ainakin melko pitkälle parhaallaan liikkeellä virallisten sivujen mukaan ja hoitelee kyllä mätäpaise MK Donsin. Fulham on puolestaan kovassa fyysisen harjoittelun rääkissä (viime viikon), ja pelasi maanantaina jo yhden matsin Itävallassa. Jos Saksassa on yhtään kiinnostusta tähän peliin niin Fulhamilla pyyhitään kyllä lattiaa, tasoero on sitä luokkaa iso.

"At this stage we're not sharp. The players are being pushed really hard, we've been in the gym doing some tough workouts so there's not going to be that finesse in the final third. We had a lot of chances but we weren't slick in the final third. But we're not expected to be slick after one week that will come after six weeks."

Wycombe - Chelsea: 1 (+1,5) @ 2,35
Wycombe voi syttyä aika kovin tähän matsiin, johon on tulossa TÄYSI TUPA kannattajia. Lisäksi puolet josen ykkösmiehistöstä on pois, ja kovan helteen vuoksi hän vaihtanee koko paletin puoliajalla. En usko että Chelskin ukot jaksavat vielä tässä vaiheessa treenikautta ihmeemmin repiä + puolet ajasta kentällä on 17v jannuja, joten kovasti syttynyt Wycombe voi hyvinkin pitää pelin tasaisena. Tämä veto rohkeammille.

Korjatkaa jos näitä löytyy jostain paremmilla kertoimilla.

Edit: näköjään löytyy ainakin Schalken peliä, mutta oudommille bookkereille, joihin ei itsellä ainakaan ole tiliä. Katsokaa Betbrainista lisää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JakkeK
Jäsen
Viestit: 439
Liittynyt: 08.08.2004, 16:59
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja JakkeK »

Ihan hyviä juttuja mutta Edwin Van Der Sarin nimittäminen vahvistukseksi on vitsi ja paha floppihankinta ManU:lta. Miehen urahan on syöksynyt pahoin, siitä kertoo jo se että CL-voittaja on palloillut jossain Fulhamissa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Bawdy
Jäsen
Viestit: 1217
Liittynyt: 17.02.2004, 16:17
Pisteitä: 437
Paikkakunta: Lpr

Viesti Kirjoittaja Bawdy »

Neo kirjoitti:Tänään voi ottaa seuraavan tuplan BAW:lle puoliksi hupipanoksella:

MK Dons - WBA: 2 @ 1,55
Schalke - Fulham: 1 @ 1,60

Korjatkaa jos näitä löytyy jostain paremmilla kertoimilla.
NB antaa WBAta 1,60. Se Wycomben tasoitus samalla kertoimella (2,35).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


vixi
Jäsen
Viestit: 437
Liittynyt: 19.03.2004, 10:42
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja vixi »

Tiedättekö muuten mitään sivua mistä näitä friendly-otteluiden tilanteita voisi seurata?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

vixi kirjoitti:Tiedättekö muuten mitään sivua mistä näitä friendly-otteluiden tilanteita voisi seurata?
Ainakin periaatteessa, mutta ei tunnu toimivan :x
http://score.planetfootball.com/

Schalkesta sai myös Nordicbetiltä lisää, eli 1,80, joka itselle maistui myös. En tajunnut Nordiccia heti katsoa kun en muistanut ettei se Betbrainilla näy. Schalke-Fulham alkanut 20.00 Suomen aikaa, ja Fulhamin sivujen mukaan:

Schalke - Fulham: 3-0 HT
10" Levan Kobiashvili 1-0
11" Mladen Krstajic 2-0
37" Lincoln 3-0

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Bawdy
Jäsen
Viestit: 1217
Liittynyt: 17.02.2004, 16:17
Pisteitä: 437
Paikkakunta: Lpr

Viesti Kirjoittaja Bawdy »

vixi kirjoitti:Tiedättekö muuten mitään sivua mistä näitä friendly-otteluiden tilanteita voisi seurata?
www.livegoal.net

Tuokin hieman pätkii tiettyjen otteluiden kanssa.

Joo eipä tuo toimi, Chelsea siis johtaa 3-1 ja Schalke voitti 3-2.

Väärään paikkaa tulevat siis nuo tekstit, mutta jos jollain tietoa MK Dons - WBA ottelusta niin kirjoittakaa vaikka privaan tai tähän, ellei se jotain haittaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

MK Dons - WBA: 0-1 FT

Tupla siis osui, Wycombe-kokeilu ei: 1-5 vei Chelsea.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


BrFC
Jäsen
Viestit: 106
Liittynyt: 04.01.2005, 13:03
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Kenpele

Viesti Kirjoittaja BrFC »

Ajoissa on Neo valioliiga ennakon suhteen liikenteessä ja hyvä niin. Todella hyvää työtä taas.

Itse en vielä ole edennyt noin pitkälle omassa valioliiga kauden suunnittelussa, mutta mainittakoon välikommenttina että Arsenal on juuri myynyt Patrick Vieiran Juventukseen joka heikentää tuntuvasti Arsen keskikenttää (tai sitten ei kun vieirakin yleensä 3-5 punaista / kausi tapaa ottaa... 8) )

No, sen verran haluan tietenkin heittää kommenttia tuosta Neon Borosta että en ole ollenkaan samaa mieltä siitä että siellä viiden sakissa tuota nähtäisiin. Toki Viduka-Hassel-Yakubu vaikuttaa etukäteen erittäin kovalta kärkikolmikolta. Oma mielipide tuohon kuitenkin on että siinä kolmikossa on 2kpl sammuvaa tähteä eikä Yakubu yksin pysty nostaa joukkuettaan neljän/viiden sakkiin.
Oma veikkaus tuohon sakkiin on ehdottomasti Spurs joka on tehnyt loistohankintoja (Neo ne tuolla jo luettelinkin). Kärkipelaajista Defoe-Keane kaksikkolla pärjää pitkälle mutta tosiaan yksi huippuluokan kärkimies tekisi Spurssista vakavan uhan kolmen kärkijoukkueen peesiin (unohtamatta tietenkään Liverpoolia)
Blackburnista sen verran että joukkue vaikuttaa lähtökohdiltaan taas pitkästä aikaa ihan hyvältä ja odotan joukkueelta puhtaasti ja kirkkaasti 10 sakkiin nousua, mahdollisesti jopa kärkkymään Uefan paikkoja (vaikka Bellamy tietenkin Rovers kotisivuilla jo uhoaa että Blackburn pelaa CL:ää.... :D ). Itse en kuitenkaan ihan siihen usko. Joukkue sai nimet alle tärkeälle Ryan Nelsenille joka loisti Blackburn puollustuksessa tärkeissä matseissä keväällä. Kuqin peli tyyli puolestaan uppoaa Blackburn peliin täydellisesti ja pakko myöntää - kun noita Suomen maajoukkueen matseja on katsellut - että on mies oikeasti hyvässä kunnossa ja kehittynyt todella paljon. Odotan nappikautta Kuqilta. Bellamy puolestaan on juuri SE mitä joukkue tarvitsi. Puollustus pelasi todella hyvin (kun saatiin Souness vihdoin pois 8) ) mutta hyökkäyspäässä mm. Jon Stead epäonnistui täydellisesti ja myytiinkin pois. Bellamy tuo ne tarvittavat 15-20 maalia lisää joukkueelle joilla taistellaan tosissaan paikkaa Uefa Cupiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Pata
Jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: 08.02.2004, 13:53
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Pata »

Muita en lukenut kuin Newcastlen ja se oli täynnä virheitä. Yhden huonon kauden jälkeen ei pitäisi nostaa Spursia ja Boroa edelle, etenkin kun Newcastle on vielä Emrenkin jälkeen hankkimassa tietojen mukaan viittä uutta pelaajaa. Lähtijöistä avauskokoonpanon miehiä vakituisesti olivat vain Robert ja Bellamy.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Newcastle United Football Club

Minikommentit


Bawdy
Jäsen
Viestit: 1217
Liittynyt: 17.02.2004, 16:17
Pisteitä: 437
Paikkakunta: Lpr

Viesti Kirjoittaja Bawdy »

Jos Head to Head vetoja ennen kauden alkuja haluaa hakea niin Expekt julkistanut jo kertoimet:

Paremmin sijoittuva Eng. Prem. League 2005/06

Arsenal - Chelsea 2.65 - 1.45
Liverpool - Manchester U. 4.00 - 1.22
Newcastle - Tottenham 1.90 - 1.85
Aston Villa - Middlesbrough 2.00 - 1.75
Everton - Manchester C 1.80 - 1.95
Birmingham - Bolton 2.15 - 1.65
Blackburn - Charlton 1.85 - 1.90
Sunderland - WBA 1.95 - 1.80
West Ham - Wigan 1.87 - 1.87
Fulham - Portsmouth 1.65 - 2.15

Noista tarjouksista omasta mielestä pelin arvoisia voisivat olla WBA, West Ham ja Chelsea.

Myös tasoituksissa muutama todella mukava kohde.

Arsenal - Tottenham +23,5p 1.85

Tämän hetkisten joukkueiden vertailussa ei kyllä millään uskoisi, että Arsenal pystyisi vetämään Tottenhamiin 24 pisteen kaulaa. Vaikka viime kaudella eroa oli 31 pistettä, niin Tottenham on sen verran vahvistunut ja Arsenal heikentynyt etenkin nyt Vieiran lähdettyä niin tässä varsin pelattava kohde.

Manchester C - Manchester U -27,5p 1.85

Jos SWP tosiaan on lähdössä Citystä, ja kun uusiin kunnon hankintoihin ei ole varaa, niin tuo kaula varmasti toteutuu, United kuitenkin tällä hetkellä liigan melko selkeä kakkosjengi Chelsean jälkeen. Viime kauden ero 25 pistettä tulee kasvamaan.

Myös muita kiinnostavia kohteita pienemmissä tasoituksissa, mutta niistä tarkemmin myöhempänä.

Myös top-6 joukkueita pääsee veikkaamaan jossa Boltonista (3,75) saa hyvän kertoimen. Lähinnä naurattaa Man Cityn kerroin 3,25 :lol: Boron kerroin 3,00 myös kohtalainen. Jos yllättäjää hakee kuuden parhaan joukkoon niin Charlton kertoimella 20 voisi olla yksi, vaikka toki Charltonin noin korkealle yltäminen olisi suuri ihme.

EDIT:

NBllä helmiä:

Paremmin sijoittuva kaudella 05-06

Tottenham - Everton 1,70 - 2,05

Arsenal - Manchester United 1,80 - 1,95

Manu tuossa itselläni melko selkeä suosikki.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Bawdy, 14.07.2005, 22:52. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Pata kirjoitti:Muita en lukenut kuin Newcastlen ja se oli täynnä virheitä.
Kuva

Kerrotko nyt Pata ihan rohkeasti Heikille ja minulle mikä mahtoi noin pistellä?

JakkeK:lle sen verran, että toi Van Der Sar provo oli niin vanha ja laimea, että se ei ansaitse edes kommenttia. Johan tuo on nujakoitu kuukausia sitten.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


night prowler
Jäsen
Viestit: 1
Liittynyt: 12.07.2005, 12:06
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja night prowler »

Bawdy kirjoitti:
Myös tasoituksissa muutama todella mukava kohde.

Arsenal - Tottenham +23,5p 1.85

Tämän hetkisten joukkueiden vertailussa ei kyllä millään uskoisi, että Arsenal pystyisi vetämään Tottenhamiin 24 pisteen kaulaa. Vaikka viime kaudella eroa oli 31 pistettä, niin Tottenham on sen verran vahvistunut ja Arsenal heikentynyt etenkin nyt Vieiran lähdettyä niin tässä varsin pelattava kohde.
Viimeiset kolme vuotta Arsu on vetänyt 83,66 pinnan keskarilla maalierolla 245 -104. Tottenhamim keskari on samalta 49 pinnaa maalierolla 145 -160. Keskiarvoero on ollut melkein 35 pinnaa per kausi. Ite vetäisin tuohon mieluummin Arsua tolla rajalla, kun en näe joukkueiden muuttuneen niin paljo tuolla aikavälillä. Viera toki lähti, mutta onko juuri vaikutusta? Mitä tulee tilalle ennen kauden alkua? Mun näkemyksen mukaan Arsu tulee pysymään tasollaan. Kolmen suuren jälkeen valioliigassa kaksi kovaluokkaisinta jengiä on ollu Liverpool ja Newcastle tolla ajalla. Niidenkin pistekeskari siltä ajalta on 58 pinnan paikkeilla ja jää yli 25 pinnaa Arsulle. Ja ainakaan mun mielestä Tottenham ei ole sillä tasolla millä noi kaks on ollu.

Hyvä spekulointi Vieran merkityksestä nykypäivän Arsulle:
http://www.soccerway.com/news/full/?pag ... 1121420947
Miks myydä kaveri 10 miljoonaa puntaa halvemmalla kuin vuosi sitten, jos merkitys joukkueelle olisi todella suuri?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Arsenal - Manchester United 1,80 - 1,95
Meni toi Bawdyn viesti aiemmin ohi, niin kommentoin tätä hieman.

Toi Spurs-Everton 1 @ 1,70 kelpaa minullekin, mutta en kyllä itse lähtisi sijoittamaan ropoja gunners vs mauno pariin. Ongelma tuossa on se, että todennäköisestihän nämä seurat kamppailevat taas kakkossijasta eli merkityksettömästä sijoituksesta. Toi on mun mielipide, enkä edelleenkään muista kenenkään kiikkustuolissa puhuneen miten hieno oli kun sijoituttiin silloin toiseksi ja naapuri kolmanneksi; sija 2 on näille seuroille tappio, Valioliigassa on mestaruus ja sitten ei muuta. Ongelma tuon parin arvioinnissa on se, että järjestys riippuu hyvin paljon loppukauden ohjelmasta:
a) onko toinen tippunut FA Cupista ja toinen ei?
b) onko toinen tippunut UCL:stä ja toinen ei?

ManU:n ukot ovat nyt parina viime keväänä rötvänneet aika pahasti kun Valioliigassa on mestaruus mennyt ja FA Cupin finaali ollut ovella. Arsenal on mun mielestä kokonaisuutena pitänyt tasonsa aina paremmin vaikka motivaatiota ei olekaan. Toiseksi, uskoisin että Arsenal kellahtaa taas Champions liigasta pihalle ennen 8 joukkoon pääsyä --> jos ManU menee pidemmälle (vähän leveämmällä miehistöllä + parempi puolustus = uskon että menee), niin etu liigassa on taas Arsenalilla.

Jos tietäisi että molemmat joukkueet voivat haastaa Chelskin loppumetreille saakka = motivaatio säilyy ja kausi vedetään täysillä loppuun asti, niin tuota voisi alkaa harkita. Mutta ym. faktoista johtuen tässä on mielestäni niin paljon epävarmuustekijöitä, että en kyllä pysty ennen kauden alkua antamaan tuohon arviota. Menisi todellakin arvaamiseksi.

Tottenhamin tapaus on minusta paljon selvempi; Spurs on parempi joukkue ja niillä ei ole mitään eurorasitusta. Evertonin päästessä UCL:n lohkovaiheeseen tämä tasoero vain korostuu Tottenhamin hyödyksi, ja silloin ollaan 70-30 ainakin Spursin hyväksi. Toffeesin viime kausi oli muutenkin "yksi tuhannesta" -keikka, kun alkuvuonna aivan kaikki onnistu ja joka peli voitettiin 1 maalilla. Toi on kyllä hyvä ylikerroin, koska viime kauden Santini-sotkuista huolimatta Tottenham jotenkin nousi sieltä säheltäjä-joukkueen kastista pois ja materiaaliin tuli varsinkin puolustuspään osalta tosi kovin ryhtiä. Jokainen osa-alue on parempi kuin Evertonilla eli eroa ~yhden luokan verran.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Jatketaas vielä Vieira-asiasta, kun täällä näköjään mahtuu sekaan ihan asiallisiakin analyyseja :roll:

Kirjoitin toisaalla itse seuraavasti:
En usko että Wenger lähtee Vieiraa millään paniikkiostolla korvaamaan, Arsene on aivan liian fiksu mies sellaiseen. Lisäksi Gunnersilla on kuitenkin erittäin mukava vahvuus nimeltään maalinteko, joten jos Vieiran vuoksi omiin menee 1 enemmän per peli, niin se voidaan paikata paukuttamalla 1 lisää naapurin päähän. Toi todella karkeasti yleistettynä. Toiseksi, jos mietitään kalinaa, niin Arsenal hallitsee peliä kotona sekä vieraissa kaikkia muita paitsi Maunoa ja Chelskiä vastaan + vieraissa Poolia = ei siinä silloin niin paljon Vieiran poissaolo tunnu, koska kontrolli pelistä on koko ajan omalla joukkueella.

Kun mennään UCL-karkeloihin niin siellä kyllä tulee vaikeaa, kun leikki on yleensä loppunut Vieiran kanssakin puolustuksen repeämiseen aivan väärässä paikkaa. Kieltämättä nyt hieman harmillinen tilanne kun Edukin lähti, olisi ollut käyttöä Vieiran paikalla, kunnes korvaaja saadaan.
Ja jatkona samasta aiheesta:
Arsenal pelasi mun mielestä selvästi kauden parasta futistaan ensimmäiset 4-5 ottelua, jolloin Vieira ei ollut avauksessa. Näissä otteluissa Arsenalin hyökkäys toimi sekä maalien määrässä että pelejä katsoessa kaikista parhaiten; varsinkin legendaarisessa 5-3 voitossa Borosta sekä avauspelissä Evertonia vastaan joukkue näytti täysin pysäyttämättömältä. En sano että se johtui Vieirasta, vaan tarkoitan sitä, että ei Vieiran lähtö ole Arsenalin pelityyli ja vahvuudet huomioiden mikään katastrofi.

Nyt tähän heitetään seuraavaksi se, että Arsenal veti 3.5 Pompey -pelistä lähtien 14 ottelua päästäen 3 maalia ja häviten vain yhden matsin :D Tuosta putkesta huolimatta olen kuitenkin sitä mieltä, että Arsenal ei tule Valioliigaa voittamaan liigan parhaalla puolustuksella, vaan sen avut ovat muuaalla.
Lisäyksenä; noista ekoista peleistä taisi puuttua myös Campbell = joukkueen kaksi tärkeintä puolustuksen lukkoa pois, ja pelattiin kauden parhainta futista. Toi kuvastaa todellakin missä Arsenal ON PARAS.

Jos muistan oikein, niin Vieiralla oli 2v sopimusta jäljellä. Se joka ymmärtää yhtään futiksen siirtoja, tajuaa, että käytännössä toi alkaa olla viimeinen hetki myydä pelaaja jos siitä haluaa saada hyvät rahat. Kun pelaajan sopimusta on enää 1v jäljellä, hinta tippuu HURJASTI, Vieirasta ei olisi saanut kuin max 5M vuoden päästä. Tämä tietysti siksi, että muutama kuukausi odottelua ja mies voitaisiin hankkia ilmaiseksi.

Näin ollen Arsenal teki aivan loogisen siirron; Vieira on kuitenkin sen verran vanha että ei se 2v päästä olisi ollut enää niin hyvä kuin tarvitaan, ja lisäksi riski olisi ollut suuri, että Paddy ei olisikaan tehnyt jatkosopparia ja lähtenyt kävelemään ilmaiseksi. Näin ollen Wenger toimi juuri kuten pitikin.

14M "vain" siksi, että Arsenal halusi rahaa eikä pelaajia. Jos Juve olisi antanut pelaajan + rahaa, niin yhteisarvo olisi varmaan voinut olla suurempi. Rahaa siksi, että Wenger tietää millilleen kenet haluaa, ja tahtoo käyttää rahat juuri tähän pelaajaan eikä johonkin Juve-hylkiöön, joka olisi ollut tod.näk. Appiah. Lisäksi tuosta em. faktasta johtuen, Juventuskin tiesi että Arsenal ei voi hinnoitella itseään pihalle, tai Italiasta sanottaisiin: ok ei se mitään, me odotellaan vuosi ja sit otetaan se ilmaiseksi. Nyt Arsenal sai kuitenkin melkoisen hyvät rahat, jolla saadaan pätevä paikkaaja jos ei kaksikin.

Real olisi ehkä tarjonnut enemmän, mutta on kokonaan toinen juttu halusiko Vieira mennä sinne pelaamaan? Tuossa Juve-siirrossa oli varmasti jotain Vieiran henkilökohtaistakin halua mukana, sellaiselle se ainakin maistuu. Voi olla että Paddy on halunnut mennä sinne jo jonkin aikaa, ja nyt kun päätös siirrosta tuli, niin seurojen välille jäi enää tehtäväksi sopia rahasumma oikein. Ja kuten mainittu aiemmin, niin Arsenal ei ollut tässä tilanteessa todellakaan vahvoilla nyhtämään rahaa:
a) Vieira haluaa lähteä = huono asenne = ei kannata pitää joukkueessa
b) Pakko myydä nyt, kun vuoden odoittelulla menetetään 10 miljoonaa

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zizou
Avatar
Jäsen
Viestit: 907
Liittynyt: 18.12.2003, 13:02
Pisteitä: 791
Paikkakunta: Jumpan Kulma

Kuis Newcastle intertotossa?

Viesti Kirjoittaja Zizou »

Kuinka kuulet Neo (miksei muutkin) Newcastlen pärjäävän Intertotossa - onko joukkue tällä hetkellä "kuinka valmis"?
Ekasta esteestä, Slovakialaisesta Dubnicasta varmaan selvitään, mutta seuraavalla kierroksella vastaan tuleekin jo astetta kovempia porukoita...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Ei ole todellakaan valmis :?

Tän hetken suurimmat ongelmat/kysymysmerkit:
a) hyökkäys. Shearer, Ameobi, N'Zogbia => Toinen toistaa huonompia vaihtoehtoja. Jos katsotaan eniten liigamaaleja tehneet pelaajat viime kaudelta (tilasto kopsattu netistä, en mene 100% takuuseen):

- Shearer 7
- Bellamy 7 (vaikka pelasi vain osan kautta)
- Kluivert 5
- Robert 3
- Dyer 3
- Ambrose 3
- Bowyer 3

... niin parhaista maalintekijöistä on puolet poistuneet, ja ennen kaikkea kun huomioi Shearerin tehneen vain 4 pelitilannemaalia koko kaudella, niin nykytila ON PAHA.

2) Vieira-kuvio sekoittaa: Jenas on nyt siirtohuhujen kohteena ennen kaikkea Arsenaliin, joten JJ:a ei pistetä euromatsiin kentälle että se olisi edustuskelpoinen jatkossa. Sama kuin Baros poolissa = JJ ei pelaa ainakaan Slovakkeja vastaan, ja voi hyvin olla että lähteekin Arsenaliin => taas paha aukko

3) Peräpää: puolustuslinjasta on jo syöty leveyttä, jonka päätteeksi totta kai Titus Bramble on 3 kuukautta poissa eli ykköstopparipari Bramble-Boumsong hajosi saman tien.

Ukkoa tulee toivottavasti vielä sisään, Souey on tehnyt varsin viisaita hankintoja a'la Parker & Emre, mutta nyt kauden alla näyttää vielä hyvin sekavalta. Jos saadan yksi 15 maalin mies hyökkäykseen ja Bramblelle korvaaja (jota tarvitaan joka tapauksessa leventämään materiaalia), niin alkaa näyttää jo paremmalta. Olettaen että JJ taas ei poistu :x

Voi tulla tiukkaa jo Slovakiassa.

Poissa avauksesta ovat ilmeisesti:
- Jenas
- Carr
- Given
- Parker
- Emre
- Bramble

... eli avauskokoonpano on jotakin tasoa:

Shearer - Ameeba
Milner/Faye - Butt - Bowyer - Dyer
Baba - Boumsong - Elliott - Taylor
Harper

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Jatketaan tähän topicciin kun on samaa pre-season hulinaa. Otetaan myös tänään pre-season friendlyssä WBA:ta, Creweä vastaan vieraissa. Olen tutkinut nyt viikkoja Championshipiä ja Crewe on mun papereissa ehdottomasti putoajakandidaatteja.

WBA luonnollisesti Valioliigatasoinen ja olettaisin säilyvän, ja mikä parasta, Robson iskee kentälle parhaan mahdollisen miehistön. MK Donsia vastaan kentällä oli esim. Kärjessä Horsfield ja maalilla kakkosmoket Hoult & Kuszczak. Tänään maaliin menee Pool-laina Chris Kirkland, ja hyökkäyksessä aloittaa varsin tulivoimainen pari eli Earshaw & Campbell ja Evertonista tullut Steve Watson on myös kentällä. Lisäksi Gera & Inamoton myös kehissä ja avauksen pitäisi olla optimi pl. MK Dons -pelissä loukkaantunut toppari Darren Purse.

Creweltä puuttuu ykköstoppari Foster, toinen toppari McCready ja right-back ykkösmies Moss. Keskikentältä avauksen mies Mark Rivers kolhiintui edellisessä harkkapelissä kuten myös Justin Cochrane, lasken myös avauksen ukoksi. Wrexhamista tullut maalipumppu Ugarte on loukkaantunut, mutta Mauno-laina Johnson pelaa.

Pointbet antaa WBA -0,5 @ 1,97 ja on toi pakko olla ainakin 55%. On tässä tasoeroa reilusti yhden liigatason verran + Crewe vielä heikentynyt ja muutenkin mätä

Nyt katsoin myös Nordicbetin, jossa toi oli 1,85.

Jos livetys taas kusee, niin http://www.wba.premiumtv.co.uk/ löytyi ainakin viimeeksi ~5-10 min matsin jälkeen jo tulos ja raportti.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


hassi
Jäsen
Viestit: 90
Liittynyt: 24.01.2004, 17:36
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja hassi »

Neo kirjoitti:Jatketaan tähän topicciin kun on samaa pre-season hulinaa. Otetaan myös tänään pre-season friendlyssä WBA:ta, Creweä vastaan vieraissa. Olen tutkinut nyt viikkoja Championshipiä ja Crewe on mun papereissa ehdottomasti putoajakandidaatteja.

WBA luonnollisesti Valioliigatasoinen ja olettaisin säilyvän, ja mikä parasta, Robson iskee kentälle parhaan mahdollisen miehistön. MK Donsia vastaan kentällä oli esim. Kärjessä Horsfield ja maalilla kakkosmoket Hoult & Kuszczak. Tänään maaliin menee Pool-laina Chris Kirkland, ja hyökkäyksessä aloittaa varsin tulivoimainen pari eli Earshaw & Campbell ja Evertonista tullut Steve Watson on myös kentällä. Lisäksi Gera & Inamoton myös kehissä ja avauksen pitäisi olla optimi pl. MK Dons -pelissä loukkaantunut toppari Darren Purse.

Creweltä puuttuu ykköstoppari Foster, toinen toppari McCready ja right-back ykkösmies Moss. Keskikentältä avauksen mies Mark Rivers kolhiintui edellisessä harkkapelissä kuten myös Justin Cochrane, lasken myös avauksen ukoksi. Wrexhamista tullut maalipumppu Ugarte on loukkaantunut, mutta Mauno-laina Johnson pelaa.

Pointbet antaa WBA -0,5 @ 1,97 ja on toi pakko olla ainakin 55%. On tässä tasoeroa reilusti yhden liigatason verran + Crewe vielä heikentynyt ja muutenkin mätä

Nyt katsoin myös Nordicbetin, jossa toi oli 1,85.

Jos livetys taas kusee, niin http://www.wba.premiumtv.co.uk/ löytyi ainakin viimeeksi ~5-10 min matsin jälkeen jo tulos ja raportti.
Pointbetin kerroin laskenut, mutta BAW/Playit tarjoaa vielä mukavaa 1.95 kerrointa joka maistuu kyllä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Ralba
Jäsen
Viestit: 12
Liittynyt: 29.01.2004, 12:37
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Ralba »

Soccerway.com tietää kertoa uutisessaan, että Manchester City ja Chelsea olisivat päässeet yhteisymmärrykseen Shaun Wright-Phillips:n siirrosta Chelseaan... Koko juttu tuolla: http://www.soccerway.com/news/full/?pag ... 1121617559

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3598
Liittynyt: 19.01.2003, 19:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3181
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Jep, SWP:n siirto Chelseaan on varma. Nyt vain katsellaan saako Psycho hankittua ketään tilalle, ja ylipäätään kuinka paljon noista rahoista saadaan suoraan siirtokorvauksiin käytettäviksi

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”