Tänään on 25.06.2018, 18:44.

MM-karsinta 8.6.

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
T:P.
Jäsen
Viestit: 218
Liittynyt: 17.05.2004, 09:20
Pisteitä: 0

MM-karsinta 8.6.

Viesti Kirjoittaja T:P. »

Aikainen tarjous:
Suomi-Hollanti 2 1,45 (Playit.com)

En saa tässä millään Hollannin voitolle alle 75 %. Suomen voitosta ei kannata spekuloida enempää kuin että Suomi ei ole koskaan MM-eikä EM-karsinnoissa voittanut KETÄÄN Fifa-rankingissa sijalla 15. olevaa tai parempaa joukkuetta (Turkki on nykyään jo 15., kahdeksan vuotta sitten 60.). Hollannin sijoitus Fifa-rankingissa on tällä hetkellä maailman viidenneksi (ei siis seitsemänneksi) paras joukkue.

Suomi voisi parhaimmillan venyä varmaan tasapeliin. Mutta Suomi ei ole parhaimmillaan eikä sen itseluottamus. Tässä muutama syitä:
- Forssell: jaksaa omien sanojensa mukaan pelata 30 min.
- Väyrynen ei täysikunnossa
- Jääskeläinen mielestäni epävarmempi kuin Niemi, "sylkee"
- Hyypiä ihmeen epävarma mm. purkupalloissa kuten eilen
- puolet kollegoista julkisesti valmiit vaihtamaan Muurisen

Siis kuusi yksikköä Hollannille.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut T:P., 03.06.2005, 16:48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


#7
Jäsen
Viestit: 49
Liittynyt: 26.01.2004, 16:41
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja #7 »

Onhan toki Hollanti Suomea vastaan suosikki, mutta 75% tuntuu kyllä aika härskiltä liioittelulta. Suomi ei ole yhtään joukkuetta vastaan kotonaan noin selkeä altavastaaja. Jotta Hollannille voisi räväyttää tuollaisia lukemia, tulee kotijoukkueen olla radikaalisti Suomea heikompi porukka, tyyliin Viro, Kypros jne. Eli jotain toiseksi heikoimmasta kategoriasta (se paskin sisältää Andorrat, San Marinot jne.)

Suomen tasoa on turha peilata kovin kaukaisesta historiasta, sillä Suomi on tällä hetkellä aivan eri tason porukka kuin esim kymmenen vuotta sitten.

"Suomi ei ole koskaan MM-eikä EM-karsinnoissa voittanut KETÄÄN Fifa-rankingissa sijalla 15. olevaa tai parempaa joukkuetta (Turkki on nykyään jo 15., kahdeksan vuotta sitten 60.). " Tuohon kommentoisin, että onko oleellisempaa peilata Turkin kaatamisa vieraissa Turkin nykyiseen sijoitukseen vai Turkin silloiseen? En ole asiasta varma, mutta OLETTAISIN Turkin sijoituksen olleen silloin TOP-15 joukossa, oli silloin kuitenkin huippumaita.

Ja jos otetaan viime karsinnoissa kotimatseja huippuja vastaan, niin koville Suomi on laittanut jokaisen isomman jengin. Italialta tuli nokkaan, mutta Englanti ja Saksa sai Helsingistä vain pisteen ja tappion sai kokea mm Serbit. Tulevan Euroopan mestarin höykytyksenhän kaikki muistaa.

Ja jos otetaan huomioon nämä karsinnat, joissa on pelattu vieraissa jokaista ennakolta kovempaa vastaan, niin ei nekään Suomelle aivan synkkiä ole - paitsi tulosten valossa, jos pelkästään niihin tuijottaa. Suomihan pelasi hyvin niin Romaniassa, Hollannissa ja Tshekissäkin. Noista kolmesta olisi voinut tulla useampikin piste yhteensä. Sen verran hyvin Suomi oli peleissä mukana.

Summa Summarum: mä en näe 75% arvion Hollannille kuin vitsinä. Vai haluatko tarjota mulle kerrointa 4 siitä, että Suomi ei häviä?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


laudrup
Jäsen
Viestit: 1310
Liittynyt: 06.09.2004, 23:30
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja laudrup »

Multa ainakin lähtisi aikamoinen tykitys jos jostain saisi Suomen tasurille+kotivoitolle (=1X) 4,00 kertoimen. :shock:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


T:P.
Jäsen
Viestit: 218
Liittynyt: 17.05.2004, 09:20
Pisteitä: 0

Pari vastausta

Viesti Kirjoittaja T:P. »

Pari kommenttia noihin argumentteihin:
Tuohon kommentoisin, että onko oleellisempaa peilata Turkin kaatamisa vieraissa Turkin nykyiseen sijoitukseen vai Turkin silloiseen? En ole asiasta varma, mutta OLETTAISIN Turkin sijoituksen olleen silloin TOP-15 joukossa, oli silloin kuitenkin huippumaita.
Turkin sijoitus tuolloin lokakuussa 1998 FiFan rankingissa oli kuudeskymmenes. Ei ollut silloin todellakaan huippumaita kuten nyt on.
Suomi oli 53. eli Turkin edellä.
Suomen tasoa on turha peilata kovin kaukaisesta historiasta, sillä Suomi on tällä hetkellä aivan eri tason porukka kuin esim kymmenen vuotta sitten.
Tähän käsitykseen törmää jatkuvasti.
Oikeassahan toki olet. Eteenpäin on menty:
Toukokuussa 1995 Suomen ranking oli 38.
Toukokuussa 2005 Suomen ranking oli 37.
Tulevan Euroopan mestarin höykytyksenhän kaikki muistaa.
Tarkoitat Suomen voittoa Kreikasta neljä vuotta sitten. Elokuussa 2001 eli juuri ennen peliä Kreikan ranking oli sijan huonompi kuin Suomen (pelin jälkeen 7 sijaa). Eli eipä Suomi siinä etukäteen parempaa joukkuetta lyönyt. Vasta kaksi vuotta myöhemmin, vuoden 2003 kesällä, alkoi Kreikan hurja nousu: yli 30 sijaa vuodessa, nykyään se on rankingin 12.

Lähde:
http://www.fifa.com/en/mens/statistics/ ... l?static=5


Rankinghan muodostuu useamman vuoden takaisista maaotteluista. Mielestäni Suomen joukkue ei juuri nyt ole rankinginsa "vaatimassa" vireessä.

Nämä ovat tunnepitoisia asioita. Helpointa on tietty sanoa, että koko ranking-järjestelmä on huono ja ennen kaikkea se sortaa Suomea. Me kaikkihan näemme, kuinka Suomi on edistynyt.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut T:P., 03.06.2005, 16:47. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


laudrup
Jäsen
Viestit: 1310
Liittynyt: 06.09.2004, 23:30
Pisteitä: 33

Viesti Kirjoittaja laudrup »

Tilastoja voi tunnetusti soveltaa juuri siten että ne tukvat omaa argumentointia.

Jos kuitenkin keskitytään puhtaasti olennaiseen, eli todennäköisyyksiin.
Parilla kysmyksellä kyseenalaistaisin tuon 75% arvion Hollanille:

1. Hollanti oli vierasottelussaan aiemmin tänä vounna Romaniaa vastaan maailmalla n. 42-46% suosikki kertoimien valossa.
Onko Romania NIIN paljon Suomea parempi, että n.30 prosenttiyksikköä suurempi suosikkiasema Hollanille on perusteltua Suomea vastaan?

2. Kotiottelussaan Suomea vastaan viime syksynä Hollannin kertoimet maailmalla olivat n.1,18-1,25, mikä (komissio huomioituna) vastaa noin 75 % voitontodennäköisyyttä. Ovatko voimasuhteet joukkueiden välillä muuttuneet 9 kuuakudessa NIIN paljon että Hollannin tulee olla yhtä suuri suosikki myös vieraskentällä Suomea vastaan?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pösilö
Jäsen
Viestit: 1364
Liittynyt: 16.12.2004, 20:14
Pisteitä: 26

Viesti Kirjoittaja pösilö »

laudrup kirjoitti:Multa ainakin lähtisi aikamoinen tykitys jos jostain saisi Suomen tasurille+kotivoitolle (=1X) 4,00 kertoimen. :shock:

Samaa mieltä. Tarjotkaa nyt joku mulle pörsseissä 1x selle 4 kerrointa niin käyn pelaamassa heti pois vähän isommallakin. Tuo 1.45 olisi hyvä tarjous jos suomi olisi vierasjoukkue mutta näin ei puhettakaan. Juuttit sai 2.5 kertoimia eilen mutta kukaan ei nurissut mitään, samalla logiikalla juuttien olis pitänyt olla siinä noin 50% suosikki.
En ole vielä % laskenut, mutta itse en lähti puukenkiä tykittämään missää tapauksessa alle 1.55 kertoimilla. Jos tätä haluaa pelata niin ehdottomasti kannattaa odotella pörssien ja muiden toimistojen kertoimet, sillä tuo 1.45 ei tule missään tapauksessa pysymään korkeimpana.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Mikään ei ole niin viisas kuin insinööri, paitsi majava, koska se sukeltaa
sateelta suojaan.

Minikommentit


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Jalkapallo”