Tänään on 28.02.2021, 10:52.

Valioliiga 2020 - 2021

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 290
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +69.77 yks.

Palautus%: 114.72%

Panosten ka: 6.16 yks.

Vetoja: 77

Pisteitä: 1475

Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

Tulen julkaisemaan tässä ketjussa muutaman joukkue-ennakon ennen kauden alkua ja myöhemmin sitten yksittäisiä vihjeitä silloin tällöin. Ensimmäisenä esittelyssä yksi mielenkiintoisimmista sarjanousijoista, joita Valioliigassa on nähty:

Purevatko Bielsan jipot myös Valioliigaviheriöillä? – Leeds palaa pääsarjaan 16 vuoden korpivaelluksen jälkeen

Kuva

Marcelo Bielsan johtama The Whites voitti Championshipin kymmenen pisteen erolla sarjakakkoseen West Bromwich Albioniin.

Leeds oli lähes kaikilla tilastoilla mitattuna sarjan paras joukkue.

Infogolin tilastojen mukaan Leeds tuotti viime kaudella maaliodotusta 87 rysän verran, mikä oli ylivoimaisesti korkein lukema Championshipissä viime vuosien aikana. Leedsin päästämä maaliodotus jäi lukemiin 38,3 joka oli puolestaan (Brentfordin ohella) alhaisin lukema toiseksi ylimmällä sarjatasolla Infogolin mittaushistoriassa.

Leedsin xG-erotus +48,7 oli viime vuosien nousijajoukkueisiin verrattuna omaa luokkaansa. Esimerkiksi toissa kauden mestarijoukkue Norwichilla se oli +28,8 ja erinomaisia otteita Valioliigassa esittäneellä Wolvesilla mestaruuskaudellaan +35,1.

Bielsa-show
Lempinimeä ”El Loco” (hullu) kantavan Bielsan saavuttua Leedsin peräsimeen kesällä 2018 seura otti nopeasti suuren harppauksen keskikastin nipusta sarjan kärkipään joukkueeksi.

Muun muassa Pep Guardiola on nimennyt Marcelo Bielsan yhdeksi eniten omaan valmennusfilosofiaansa vaikuttaneista henkilöistä. Bielsan Leedsissä onkin paljon samoja piirteitä kuin Guardiolan Taivaansinisissä.

Manchester Cityn tavoin myös viime kauden Leeds dominoi niin pallonhallinta- kuin xG-tilastojakin ja nähtiin kentällä usein valtavirrasta poikkeavissa ryhmityksissä. Esimerkiksi kohdatessaan kahdella kärjellä pelaavia joukkueita Bielsa ryhmitti usein miehistönsä 3-3-1-3 muotoon.

Leedsin keskimääräinen pallonhallinta oli viime kaudella 63,3 % eikä Internetin syövereistä löydy aiemmilta kausilta tätä isompaa lukemaa yhdellekään Championship-joukkueelle.

Championshipin kovakuntoisimmaksi joukkueeksi kehuttu The Whites prässäsi aggressiivisesti läpi kauden tavalla, johon Guardiolan joukkue ei ole enää pariin kauteen pystynyt.

Leeds salli vastustajilleen keskimäärin vain 6,43 syöttöä jokaista puolustustilannetta kohden. Vertailuna mainittakoon, ettei Euroopan top5-sarjoista yksikään joukkue pystynyt parempaan lukemaan ja Valioliigan aktiivisimmat prässääjät jäivät kauas taakse.

Kuva

Lähteekö puolustuksen kivijalka?
Leeds päästi kauden aikana vain 35 maalia ja oli piikkipaikalla lähes kaikissa muissakin puolustustilastoissa.

Leeds pelasi kauden aikana kaikkiaan 22 nollapeliä, joka oli Slavia Prahan jälkeen viime kauden isoin lukema kaikki Euroopan pääsarjat ja kakkossarjatasot huomioiden.

Puolustuksen johtohahmo oli sensaatiomaisen kauden pelannut Brighton-laina Ben White.

22-vuotias nuorukainen pelasi täydet minuutit kauden jokaisessa sarjaottelussa. Hän merkkautti Leeds-pelaajista eniten pallonriistoja, syötönkatkoja, blokattuja laukauksia, onnistuneita syöttöjä ja toiseksi eniten voitettuja pääpalloja.

White arvostettiin laajalti viime kauden Championshipin parhaaksi puolustajaksi. Leedsin kannalta on harmillista, ettei Ben Whitea mitä todennäköisimmin nähdä Leedsin paidassa enää ensi kaudella, vaikka Whiten kiinnittäminen olikin yksi Leedsin pääprioriteeteistä tämän kesän siirtoikkunassa. Brighton on kuitenkin hylännyt jo kolme Leedsin tarjousta, ja sarjanousijan katse on alkanut kääntyä muihin vaihtoehtoihin.

Saksalainen Robin Koch on liitetty viime päivinä Leedsiin, mutta myös ainakin Tottenham on kiinnostunut vahvan kauden Freiburgissa pelanneesta Kochista.

Hyökkäyksessä kysymysmerkkejä
Hyökkäyspäässä joukkueen paras maalintekijä oli Patrick Bamford 16 osumallaan, mutta 26-vuotiaalle englantilaiskärjelle tarjoiltiin mahdollisuuksia huomattavasti koreampiinkin lukemiin.

Bamfordille merkattiin kauden aikana peräti 44 huippupaikkaa, mutta näistä maalin perukoille päätyi vain 10. Missattuja huippupaikkoja kertyi peräti 34 kappaletta. Valioliiga-kollegoista eniten huippupaikkoja viime kaudella tuhrivat Gabriel Jesus (24 kpl) ja Tammy Abraham (23 kpl).

Hyökkäyspään puolella suurin kysymysmerkki on Pablo Hernandezin kohdalla. Hernandez nousi todelliseen kukoistukseen Bielsan alaisuudessa ja on ollut The Whitesin hyökkäyspään kapellimestari viimeiset kaksi kautta.

Hernandezilla on nimi sopimuspaperissa vuoteen 2022 saakka, mutta miten ensi keväänä jo 36-vuotta täyttävä espanjalaistaituri pärjää Valioliigan vauhdissa?

Kuva

Vahvan pallonhallinnan avulla sarjanousun Championshipista saavuttaneet joukkueet ovat usein olleet suurissa vaikeuksissa Valioliigassa, kun tuttua pelitapaa ei ole enää voinut noudattaa.

Myös Leeds joutuu ensi kaudella aivan uudenlaisen haasteen eteen, mutta Bielsalla lienee taas pari uutta jippoa hihassaan. Viime kaudella Leeds teki ylivertaisesta pallonhallinnastaan huolimatta myös eniten vastahyökkäysmaaleja koko sarjassa ja näitä paikkoja tulee aukeamaan tulevalla liigasesongilla huomattavasti enemmän.

Leedsin seurahistoriasta paljastuu myös yksi todellinen tilastokummajainen.

Joukkue ei ole vielä ikinä hävinnyt kauden avauspeliään Valioliigassa (5 voittoa, 7 tasapeliä). Millään muulla seuralla ei ole näin paljoa otteluita (12) ilman tappioita avauskierroksella.

Tulevalla kaudella avauskierrokselle osui reissupeli Anfieldille Liverpoolin vieraaksi, joten tappiottoman putken jatkaminen olisi Bielsan miehistöltä sensaatiomainen suoritus heti uuden sesongin alkuun.


Lähteet: Fantasyfootballscout, StatsBomb, LUFCDATA, Infogol, Opta, Whoscored, Fctables

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 24. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 290
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +69.77 yks.

Palautus%: 114.72%

Panosten ka: 6.16 yks.

Vetoja: 77

Pisteitä: 1475

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

Mökkiläisten visiitti pääsarjaan uhkaa jäädä yhden kauden mittaiseksi

Kuva

Kaudesta 2001-2002 lähtien 13 kautta putkeen Valioliigassa pelannut Fulham tippui keväällä 2014 Championshipiin päästäen kauden aikana peräti 85 maalia. Kyseessä oli sarjahistorian toiseksi suurin päästettyjen maalien lukumäärä sen jälkeen, kun Valioliigaa alettiin kaudella 95/96 pelata 20:lla joukkueella.

Kevään 2014 jälkeen vain yksi Valioliiga-joukkue on päästänyt kauden aikana yli 80 maalia: niin ikään Fulham, kaudella 18-19. Mökkiläisten visiitti pääsarjassa jäi tuolloin yhden kauden mittaiseksi ja sama uhkakuva leijuu vahvana länsilontoolaisten yllä myös tulevana kautena.

Fulhamin penkin päässä istuu lokakuussa 40-vuotta täyttävä Scott Parker, jolla kertyi pelaajana Valioliiga-kokemusta jopa seitsemän eri seuran riveistä yhteensä 15 kauden ajalta. Päävalmentajana Parker on kuitenkin vielä varsin kokematon kymmenen Valioliiga-ottelun ja kaikkiaan 62:n aikuisten ottelun kokemuksella.

Parkerin aikaa Fulhamin peräsimessä on leimannut varovainen pelitapa. Länsilontoolaiset pyrkivät korkeaan pallonhallintaan, jonka he myös Championshipissa onnistuivat saavuttamaan. Mökkiläisten pallonhallinta oli kuitenkin kovin usein vain tehotonta pallon siirtelyä vastustajan puolustusmuodostelman ulkopuolella. Kuvaavaa on, että peräti kolme Championshipin eniten syöttöjä per ottelu lähettänyttä pelaajaa olivat kaikki Fulhamin toppareita.

Sarjan suurimmasta syöttömäärästä ja korkeimmasta syöttöjen onnistumisprosentista huolimatta jopa 10 joukkuetta pääsi laukomaan boksin sisältä Fulhamia useammin. Mökkiläiset onnistui koko kauden aikana tekemään vain yhden vastahyökkäysmaalin ja tilanteita vastahyökkäyksistä se kirjautti koko sarjan vähiten.

Hector puolustuksen lukkona

Fulham päästi kauden aikana 48 maalia, mutta paransi puolustustyöskentelyään huomattavasti kauden edetessä. Suurin syy oli toppari Michael Hectorin hankinta tammikuun siirtoikkunassa. Hector on hyvä jalalla ja ilmassa, jonka lisäksi jamaikalaistoppari on Fulhamin puolustuslinjan ahkerin pallonriistäjä ja syötönkatkoja.

Hector ehti olla avauksessa 20:ssa sarjaottelussa ja näistä Fulham piti maalinsa puhtaana 10 kertaa ja päästi keskimäärin 0,85 maalia / ottelu.

Ilman Hectoria (26 ottelua) Fulham onnistui nollaamaan vastustajansa seitsemän kertaa ja päästi keskimäärin 1,19 maalia / ottelu.

Mitrovic hyökkäyksen yksinäinen tähti

Fulhamin hyökkäyspelaaminen on todella voimakkaasti serbikärki Aleksandar Mitrovicin varassa. 26:lla maalilla Championshipin maalipörssin voittanut Mitrovic laukoi kauden aikana 151 laukausta, joista 116 lähti boksin sisältä. Peliaika huomioituna Mitrovic oli koko sarjan ahkerin laukoja 16-alueen sisältä.

Myös Valioliigassa kaudella 18/19 Mitrovic pääsi laukomaan boksin sisältä useammin (96 kertaa) kuin yksikään toinen pelaaja (seuraavina Salah 95 ja Aguero 92). Mitrovicin maalinteko onkin painottunut laukausten volyymiin kliinisyyden sijasta.

Viime kaudella Mitrovicin laukauksista 17,2% meni maaliin ja kyseessä oli huonoin viimeistelyprosentti Championshipin maalikuninkaille ainakin seitsemän edellisen kauden ajalta. Toissakaudella Valioliigassa serbialainen viimeisteli 8,4%:n tehokkuudella, joka oli niin ikään huonoin onnistumisprosentti kaikista tällä tai edellisellä Valioliiga-kaudella vähintään 75 kertaa laukoneista pelaajista.

Ykköshyökkääjän takana operoivat Anthony Knockaert, Bobby Decordova-Reid ja Ivan Cavaleiro pelasivat keskinkertaiset kaudet ja kolmikon tekeminen tulee tuskin muuttumaan parempaan sarjaporrasta ylempänäkään.

Mitrovicin tutkapariksi muodostuikin vasen pakki Joe Bryan, joka syötti kauden aikana kuusi serbin maaleista. Kaksikko oli koko sarjan tehokkain parivaljakko yhdessä Nottinghamin Ameobi -> Grabban kanssa.

Siirtomarkkinoilta Fulham kaipaa kipeästi laatua oikean pakin paikalle samoin kuten hyökkäyspäähän Mitrovicin rinnalle tai taakse. Southampton-laina Harrison Reed vakuutti keskikentän pohjalla ja Parker vakinaistaisi mieluusti englantilaiskeskikentän paikan Fulhamin miehistössä.

Fulham oli vaikeuksissa jo Championshipin parhaiden joukkueiden kanssa

Sarjanousijat Leeds, WBA ja Fulham sekä nousufinaalissa Mökkiläisille hävinnyt Brentford olivat viime kauden Championshipin parhaita joukkueita niin sarjapisteiden kuin maaliodottamienkin perusteella. Fulham kohtasi edellä mainitut joukkueet kauden aikana seitsemän kertaa ja hävisi xG:n jokaisessa pelissä. Tämä ei lupaa hyvää Fulhamin Valioliiga-kautta ajatellen, sillä pääsarjassa vastustajien taso luonnollisesti on viikosta toiseen vielä huomattavasti korkeampi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 290
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +69.77 yks.

Palautus%: 114.72%

Panosten ka: 6.16 yks.

Vetoja: 77

Pisteitä: 1475

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

West Bromwichin uusi identiteetti joutuu kovaan testiin

Kuva

Kauden 17-18 Valioliigan jumbo West Bromwich Albion pelasi putoamisen jälkeen kaksi hyvää kautta Championshipissa ja nousee kaudelle 20-21 takaisin pääsarjaan.

Kolmella edellisellä Valioliiga-kaudellaan WBA kirjautti koko sarjan pienimmät pallonhallintaprosentit ja alhaisimmat syöttömäärät, mutta viime kauden nousu Championshipista saavutettiin uudenlaisella identiteetillä. Albion avasi peliä alhaalta lyhyin syötöin ja pääsi maalintekopaikoille ylivoimaisen Leedsin jälkeen sarjan toiseksi useimmiten. Nähtäväksi jää kuinka uuden pelitavan toteuttaminen toimii kivikovassa Valioliigassa.

WBA:n manageriksi palkattiin viime kesänä Slaven Bilic, jolla on Valioliiga-kokemusta West Hamin peräsimessä kahden kauden ajalta. Bilicin alaisuudessa Hammers sijoittui seitsemänneksi ja yhdenneksitoista, ja kroaatin pistekeskiarvo (1,33) on parempi kuin kellään muulla West Hamin managerilla koko Valioliigan ajalta.

West Ham vuosien tavoin Bilic on myös West Bromwichissa vaihdellut 4-2-3-1 ja 4-3-3 ryhmitysten välillä. WBA ei yltänyt viime kaudella aivan kanssanousijoidensa, Leedsin ja Fulhamin, pallonhallintalukemiin tai prässitasoon, mutta kategorisoitui silti aggressiivisesti pallonriistoja hakevaksi pallonhallintajoukkueeksi.

55,5 prosentin hallinta on täsmälleen sama mihin Norwich pystyi toissakaudella. WBA teki keskimäärin 6,6 ”puolustustekoa” (pallonriisto, syötönkatko, rike) vastustajan pallonhallintaminuuttia kohden. Valioliigassa korkeampaan lukemaan ylsivät viime kaudella vain Leicester (6,9) ja Southampton (6,9), Liverpoolin (6,5) jäätyä niukasti taakse.

West Bromwich onnistui tekemään kauden aikana 77 maalia, eli saman verran kuin mestari Leeds. Albionin maalit jakautuivat todella tasaisesti, sillä yksikään joukkueen pelaajista ei mahtunut maalintekijäpörssissä top30-sijoille. Ykköskärki onkin yksi WBA:n kesän tärkeimpiä hankintoja. Huhuissa on pyörinyt useita nimiä viimeisimpänä Southampton-kärki Michael Obafemi ja aiemmin muutama vuosi sitten Veikkausliigassa tuhoja tehnyt Alfredo Morelos.

Vielä uuden ykköskärjenkin hankkimista tärkeämpää oli lainapelaaja Matheus Pereiran kiinnittäminen pysyvästi Albionin riveihin. Se toteutui elokuun puolivälissä, kun brasilialainen kirjoitti WBA:n kanssa neljän vuoden sopimuksen. Pereira teki viime kaudella kahdeksan maalia ja syötti 16, joka on Championshipin suurin lukema sitten Matt Ritchien kauden 14-15 17 syötön. Pereira kirjautti koko sarjan tilastokärkilukemat luoduissa maalipaikoissa (116) ja luoduissa huippupaikoissa (20) sekä laukoi itse sarjan yhdeksänneksi eniten laukauksia (111).

WBA päästi omaan päähän 45 maalia ja näistä peräti 36% (16 kpl) tuli kulmapotkuista ja sivuvapareista. Kauden aikana tällä saralla nähtiin kuitenkin suurta kehitystä, kun joulun tietämillä WBA siirtyi puolustuspään erikoistilanteissa aluevartioinnista miesvartiointiin. Ennen muutosta WBA päästi erikoistilanteista 13 maalia ja muutoksen jälkeen vain kolme maalia. Myös muilta osin Albionin puolustuspelaaminen kehittyi kauden edetessä ja 14:stä nollapelistä yhdeksän tuli kauden viimeisellä kolmanneksella.

Hyökkääjän lisäksi WBA tarvitsisi kesän aikana ainakin laadukkaan vasemman laitapuolustajan ja keskikentän pohjan. Tulevien hankintojen laadusta riippuen West Bromwich lähtee kauteen joko suurimpana tai toiseksi suurimpana putoajakandidaattina.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


PAhakuutti
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 05.02.2019, 01:12
Pisteitä: 81

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja PAhakuutti »

valiovihje.com kirjoitti:
02.09.2020, 16:44
West Bromwichin uusi identiteetti joutuu kovaan testiin

Kuva

West Bromwich onnistui tekemään kauden aikana 77 maalia, eli saman verran kuin mestari Leeds. Albionin maalit jakautuivat todella tasaisesti, sillä yksikään joukkueen pelaajista ei mahtunut maalintekijäpörssissä top30-sijoille. Ykköskärki onkin yksi WBA:n kesän tärkeimpiä hankintoja.

West Bromwich lähtee kauteen joko suurimpana tai toiseksi suurimpana putoajakandidaattina.
https://www.youtube.com/watch?v=CQtripe ... nel=ZWODDE

WBA ryösti West Hamilta 22v Grady Dianganan 12 miljoonalla. Hyökkäävä keskikenttä täydentää WBA:n hyökkäyskalustoa mukavasti, mutta Hammers fanit kauppa on saanut raivon partaalle.

Jopa lojaalisuuden perikuva, kapteeni Mark Noble, ilmaisi tavoistaan poiketen julkisesti pettymyksensä siirron johdosta. 12 miljoonaa vahvassa nousukiidossa laidalla etenevästä Dianganasta saattaa olla huonoin kauppa mikä tänä vuonna tehdään koko sarjassa.

Voi käydä niinkin, että Declan Rice vielä kaupataan (Chelseaan?) ja sitä, 5 maalia viime pelissä divarin Bournemouthia vastaan päästänyt, hammerssin puolustuslinja ei tule kestämään.
https://www.youtube.com/watch?v=kdnAaa3 ... ournemouth

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 290
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +69.77 yks.

Palautus%: 114.72%

Panosten ka: 6.16 yks.

Vetoja: 77

Pisteitä: 1475

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

Chelsea tavoittelee sarjan kärkikaksikkoa suurin satsauksin

Kuva

Lue koko kirjoitus Coolbetin blogista
...Koronan vaikutukset ovat heijastuneet myös tämän kesän siirtoikkunaan, joka on ollut hiljaisin moniin vuosiin. Ainoa poikkeus on Chelsea, joka onkin sitten hankkinut pelaajia muidenkin edestä. Chelsean hurjastelun siirtomarkkinoilla on mahdollistanut viimekesäinen Eden Hazardin myynti Real Madridiin. Aiemmin 100 miljoonan euron arvoiseksi arvioidun kaupan todelliseksi summaksi on viime aikoina huhuttu jopa 160 miljoonaa. Chelsea kärsi viime kesänä FIFA:n langettamaa ostokieltoa, joten Hazard-kaupan rahat jäivät tälle kesälle.

Tämän kesän aikana Sinisiin ovat siirtyneet jo nuoret saksalaiset supertähdet Timo Werner ja Kai Havertz sekä Ajaxissa tuhoisaa jälkeä tehnyt Hakim Ziyech, Leicesterissä Valioliigan laitapakkieliittiin noussut Ben Chilwell ja ilmaissiirroilla saapuneet topparilegenda Thiago Silva ja tulevaisuuden tähti Malang Sarr.

Siirtosummat ovat jo tähän mennessä kohonneet yli 200 miljoonaan euroon, jolla hätyytellään jalkapallomaailman kaikkien aikojen suurimpia kulutuksia yhden siirtoikkunan aikana. Eikä Chelsea ole vielä edes lopettanut. Yksi kesän ykkösprioriteeteistä oli kammottavan kauden maalinsuulla pelanneen Kepa Arrizabalagan korvaaminen ja tällä hetkellä Chelsea on lähellä päästä sopimukseen viime kaudella Rennesiä edustaneen Edouard Mendyn kanssa.

Chelsea sijoittui viime kaudella neljänneksi tasapisteissä kolmanneksi tulleen Manchester Unitedin kanssa. Eroa Liverpooliin jäi 33 pistettä ja Manchester Cityyn 15 pistettä. ”Fair scorejen” eli ”rehellisten tulosten” perusteella Chelsea oli huomattavasti lähempänä sarjan kärkikaksikkoa ja selvästi edellä sarjan kaikkia muita joukkueita. Fair scoret ovat johdettu tuotetuista maaliodotusarvoista ja ne sisältävät huomattavasti vähemmän sattumaa kuin toteutuneet lopputulokset, ja ovat täten todellista sarjataulukkoa parempi mittari arvioimaan tulevia voimasuhteita.

Chelsean tuottama maaliodotus nousi noin 75:n maalin pintaan ja toteutunut maalimäärä jäi tästä kuuden maalin päähän. Isoin syy alisuorittamiseen oli Tammy Abrahamin heikko viimeistely. Nuori englantilaiskärki oli kauden aikana 32 kertaa Optan luokittelemassa ”vaarallisessa maalintekopaikassa”, mutta onnistui näistä maalinteossa vain yhdeksän kertaa. 23 hukattua huippupaikkaa oli Gabriel Jesusin (24) jälkeen koko sarjan suurin lukema.

Alisuorittaminen hyökkäyspäässä ei ollut kuitenkaan mitään siihen verrattuna mitä omassa päässä tapahtui. Chelsea päästi Man Cityn jälkeen sarjan toiseksi vähiten laukauksia, toiseksi vähiten laukauksia boksin sisältä ja kolmanneksi vähiten laukauksia maalia kohti. Laukausten laatu huomioituna Chelsea päästi kauden aikana omaan päähän sarjan neljänneksi vähiten maaliodottamaa. Kuitenkin vain kahdeksan joukkuetta päästi länsilontoolaisia enemmän maaleja. Mikäli Chelsealla olisi ollut maalissa edes sarjan keskiarvon tasoinen torjuja, olisi Siniset päästäneet noin 10 maalia vähemmän.

Torjuntaprosentin ja post-shot-xG:n (xG, joka huomioi myös mihin kohti maalia laukaus sijoittuu) valossa Kepa pelasi Valioliigan mittaushistorian surkeimman kauden, kun huomioidaan kaikki vähintään 10 ottelua kauden aikana pelanneet maalivahdit. Kahden Chelseassa vietetyn kauden aikana Kepan PSxG lukema on -11, kun se Chelsean havittelemalla Mendyllä on ollut Rennesissä samaan aikaan +6,3. Viime kaudella Kepa nappasi onnistuneesti haltuunsa 7,2% Chelsean boksiin lähetetyistä keskityksistä ja Mendy 10,2% Rennesin kohtaamista keskityspalloista. Maalipotkut pois lukien Kepan syötöt ja heitot löysivät oman pelaajan 28%:n tarkkuudella, Mendyn onnistumisprosentin ollessa 47%.

Paperilla Chelsean tilanne näyttää todella hyvältä: Uusi maalivahti sekä Silva ja Chilwell tulevat parantamaan puolustuspelaamista reippaasti ja hyökkäyspäässä riittää laatua ja leveyttä läpi tiukimpienkin otteluruuhkien. Keskikentän pohjalla N’Golo Kante ja Mateo Kovačić kestävät vertailun sarjan muihin huippujoukkueisiin.

Alkukaudesta suuri kysymysmerkki on kuitenkin joukkueen yhteen hitsaantuvuuden kohdalla. Peräti kahdeksan Chelsean ykkösjoukkueen pelaajaa (mm. Pulisic, Mount, Abraham, Jorginho) on ollut kauden alla poissa harjoitusvahvuudesta koronatartunnan vuoksi. Uusista hankinnoista Ziyech ja Chilwell kärsivät pikkuvammoista ja heidän pelaamisensa avausviikolla on epävarmaa. Thiago Silva saapui kesälomaltaan Lontooseen vastan noin viikkoa ennen kauden alkua ja Kovačić puolestaan on pelikiellossa kauden avausottelusta.

coolbet on hyvin jäljillä Chelsean vahvuudesta ja on asettanut kauden pistemäärävedon linjaksi 74,5. Mikäli Chelsea pääsee sopimukseen Mendyn kanssa, on tuonkin linjan over mielestäni marginaalinen ylikerroin. Kannattaa kuitenkin vilkaista bet365, joka on hieman eri mieltä Chelsean vahvuudesta (over 74,5 2,37).

Coolbetin blogissa myös katsaus mm. Manchester Unitediin ja Newcastleen.

Enää 3 päivää kauden alkuun!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


hk_
Avatar
Jäsen
Viestit: 1118
Liittynyt: 07.02.2013, 13:13

Tuotto: -164.01 yks.

Palautus%: 98.13%

Panosten ka: 2.01 yks.

Vetoja: 4378

Pisteitä: 6656
Viesti:

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja hk_ »

En ollut ihan varma onko tämä Valiovihjeen ketju vai yleinen. Eli jos tämä on väärässä paikassa niin siirrän ilman muuta.

Tässä omat arviot perustuen 10,000 simulaatioon. Muutamia erikoisuuksia, mutta en lähde niitä smoothailemaan. Mm. Villan 100 päästettyä maalia tuntuu hieman rajulta. Myös Arsenalin 72 tehtyä vs. 70 päästettyä mielenkiintoinen. City siis mestari 57% simulaatioista. Chelsea keskimäärin korkeammalla kuin Liverpool, mikä ei ehkä tunnu ihan oikealta, mutta ei tässä olekaan tarkoitus tunteilla. Simulaation pohjana käytetyt voimaluvut perustuvat täysin dataan eikä ne ota huomioon joukkueen syvyyttä, valmentajan taktista osaamista jne.

Kuva

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

The Handicapper sovelluksella luot arviot kauden jokaiseen MLB, NBA, NFL, NHL ja Valioliiga otteluun.
www.thehandicapper.net | www.twitter.com/hkairavuo

Minikommentit

10.09.2020 07:45 <valiovihje.com> Kiitos mielenkiintosista lukemista Harri! Tämä on kaikille täysin avoin ketju :)

10.09.2020 09:53 <hk_> No niin, hyvä homma!

10.09.2020 12:19 <E.Clipperton> ty. omaan silmään pomppaa varsin kovaksi arvioitu champparin taso simulaatiossa

10.09.2020 12:36 <hk_> Joo tossa pohjana pelaajakohtaiset arviot, joissa champpäri-statsit pitää...

10.09.2020 12:36 <hk_> ...kovertoida vastaamaan valioliigaan tasoa. Ehkä hieman turha kova kerroin...

10.09.2020 12:37 <hk_> ...championship statseille. Mutta noilla mennään, ei smoothailla :)


E.Clipperton
Jäsen
Viestit: 580
Liittynyt: 26.11.2014, 15:57

Tuotto: +22.37 yks.

Palautus%: 100.98%

Panosten ka: 3.77 yks.

Vetoja: 608

Pisteitä: 1041

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja E.Clipperton »

Kiitos VVlle ennakoista ja hk_lle simulaatioista.

En tiedä kuinka porukka noita kausivetoja harrastaa. Teoriassa softi markkina ja olen jotain keräillyt vaikka varat sitten ovatkin pitkään kiinni. b365 on mielestäni antanut ihan ok tasolla cashoutteja kausivetoihin ja kerran saan sinne yhä lyödä niin huidottu on.

Tän hetken voimassa olevasta tarjonnasta Leeds paras nousija 1.44 on mun ykkös suositus. Otti panosta mestaruus markkinan verran. Sekä VV:n että Hakulisen kausiennakoissa on ansiokkaasti käyty perusteluja läpi. Lyhyesti: veto on ihan yhtä paljon Leedsin, joka on pystynyt valmistautumaan pääsarjaan hyvin, puolesta, kuin WBAta ja Fulhamia, jotka eivät, vastaan.

Ei tägeihin koska b365
Top Newcomer Leeds 1.44
110%

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

10.09.2020 12:50 <Henkka> Ty. Fairilta sai alkupaloiksi reilun huntin ~1.47 kun komissio pois.

10.09.2020 12:50 <Henkka> Ihan hyvä edge kun 110% ;-)

10.09.2020 12:58 <hassi> Coolbet 1.5


fouba
Avatar
Jäsen
Viestit: 968
Liittynyt: 06.11.2007, 16:23

Tuotto: +940.80 yks.

Palautus%: 110.83%

Panosten ka: 6.43 yks.

Vetoja: 1351

Pisteitä: 1113

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja fouba »

Vedonlyöntivihje: - Valioliiga - Valioliiga maalikuningas - peliaika päättynyt

kohde
Valioliiga maalikuningas
veto
Aubameyang
kerroin
7.000 (veikkaus)
panos
7 yks.

Huti: -7.00 yks.

Veikka taitaa olla ainoa jossa auba ei ole suosikkina tähän ralliin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

1-15. :spade: :club: :diamond: :heart:

Minikommentit


PAhakuutti
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 05.02.2019, 01:12
Pisteitä: 81

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja PAhakuutti »

Pool oli eilen huono. Samoja ongelmia pre seasonin peleissä rb salzburg tasuri ym. Ne olisi voinut jättää huomioimatta, mutta kausi alkoi jo. ESPN fc podcastissa Steve Nicol sanoi hyvän pointin: Poolin p-linja nousi liian ylös silloin kun vastustajan pallollisessa ei ollut painetta.

Leedsin pallollisella pelaajalla oli siten aivan liikaa aikaa löytää se läpisyöttö. Muutenkin prässi oli epäkoordinoitua. Okei tämä on alkukausi ja treeeneissä saatetaa juosta vielä aika kovaa juuri nyt. Mutta just sen takia poolin puolesta ei kannata juuri nyt lyödä vetoja. Ne voi aina tehdä sen neljä maalia ja voittaa, mutta myös omiin vuotaa jos noin jatkavat.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


PAhakuutti
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 05.02.2019, 01:12
Pisteitä: 81

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja PAhakuutti »

Wolvesin Fabio Silva taitaa olla kallis kaatuilija ja floppi. Ehkä saavat takaisin 40 miljoonasta jotain suoritusbonuksien jäädessä laukeamatta, koska säännölliseen maalintekoon tuosta raakileesta ei vielä ole. Toinen hankinta Whoever vai mikäselioli, on myös vähintäänkin kunnollista sisäänajoa vailla.

Portugalin majumies Semedo sen sijaan on laadukas pelaaja, kunhan systeemin oppii. Toki sitä vietiin vähintään puolinelsonin arvoisesti UCL:ssä Daviesin toimesta, mutta oli sillä Barcassa hyviäkin pelejä.

Susille uhkaa tulla nyt vähän sellainen välikausi. EI tällä porukalla haasteta top 6:sta, vaikka moni niistäkin on aloittanut vaisusti. Kriisistä en tiedä, valmentaja on kuitenkin liian hyvä.

Sama juttu Sheffieldin kakkosjengin suhteen. Vain maalinteko tökkii ja Villa pelin ratkaisi tuomari. SHU:n kohdalla ei aina muisteta tuoda esiin miten taitavasti joukkue pelaa, koska blades koetaan duunarijenginä. Sitäkin se toki myös on.

WHU selvisi kriisistään, jota ei kostaan ehkä ollutkaan. Fanit ehkä liioittelivat ongelmia hieman. Bowen alkanut osumaan ja itseluottamus korkealla. Antonio tekee aina sen 10 kauteen, Soucek säestää ja nyt on ykkösskassarikin maalilla. Eilen Wolves oli tosin vaan huono, eikä pelin tulosta kannata paljoa tuijottaa. Hammerssin onneksi vielä aloittava topparinsa Diop oli sairastuvalla. Saas nähdä palaako vielä aloitukseen.

WBA isoissa ongelmissa. Kolmen maalin johdon menetys on relevantti tekijä sinänsä hienossa 3-3 Chelsea tasurissa, eikä sellaiset jengit yleensä valjussa kauaa viivy.

Maaliodotusarvojen ym kannalta seuraamisen arvoinen sivusto: Brighton esimerkiksi voitti maaliodotusarvon Manua vastaan. Se ei yllättävää kun saivat pallon 5 kertaa tolppaan. https://experimental361.com/2020/09/26/ ... -sep-2020/

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


PAhakuutti
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 05.02.2019, 01:12
Pisteitä: 81

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja PAhakuutti »

Mitä ihmettä valioliigalle on oikein tapahtunut. EI pitäisi ylireagoida ja nyt on menty reilusti yli maaliodotusarvojen, mutta ne odotusarvotkin on nousseet reilusti. Näissä luvuissa ei ole edes mukana tämän illan 1-6 ja tällä hetkellä 7-2 pelejä. https://understat.com/

Onko puolustajat niin heikkoja vai onko sattunut monta huonolla balanssilla pelaavaa joukkuetta samaan sarjaan? Onko tämä vaan parin ekan kierroksen varianssia? Kiinnostaisi tietää, koska joskus tykkäsin lyödä undereita, nyt onneksi välttynyt lady fortunan selkäsaunalta, lähinnä tuurilla. :shock:

Serie A:ssa oli Genovan selkäsaunassa 6-0 Napolille jonkun verran Koronalla vaikutusta asiaan. Pitääköhän nyt varoa samaa valioliigan suhteen?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

05.10.2020 20:43 <FC Kolikonheitto> Varianssia ja yleisön puutetta sanoo oma mutu


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 290
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +69.77 yks.

Palautus%: 114.72%

Panosten ka: 6.16 yks.

Vetoja: 77

Pisteitä: 1475

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

PAhakuutti kirjoitti:
04.10.2020, 22:50
Mitä ihmettä valioliigalle on oikein tapahtunut.
Samaa olen yrittänyt selvittää.

Kautta 2020 - 2021 on takana 38 ottelua ja keskiarvoinen maalimäärä on ollut 3,79 / ottelu. Kuten allaolevasta kuvasta selviää, määrä on todella paljon korkeampi kuin mihin viime vuosina on totuttu. Samaan aikaan kuitenkin laukauksia on nähty vähemmän kuin kertaakaan viimeisen 10 kauden aikana, eli korkeasta maalimäärästä huolimatta peli ei virtaa sen avoimempana päästä toiseen kuin tähänkään saakka.

Kuva

Hieman paremman sektorin laukauksistakaan ei löydy syytä jättimäiselle maalimäärälle. 16-alueen sisältä lähteneiden laukausten lukumäärä on ollut tällä kaudella paria edelliskautta matalampi:
Kuva


Tässä kuvassa on Optan keräämät huippupaikat (big chances). Tämän kauden huippupaikkojen lukumäärä yltää kahden viime kauden tasolle, muttei nekään maalimäärien tavoin nouse omiin korkeuksiinsa. Huippupaikoissa on mukana rangaistuspotkut, joiden määrä alkukaudella on ollut kestämättömällä tasolla. Optan tämän kauden huippupaikoissa on myös pari sellaista tilannetta, jotka ei sinne oikeasti kuuluisi. Täksi kaudeksi muutettiin ohjeistusta paitsiotilanteiden liputuksiin: Niukoissa tilanteissa lippu nousee vasta tilanteen jälkeen. Mikäli pallo menee maaliin, niin tilanne tarkistetaan VAR:lta. Mikäli pallo ei mene maaliin ja puolustava joukkue käynnistää oman hyökkäyksensä nopeasti, voi erotuomari antaa pelin jatkua ja tällöin tilastoihin päätyy laukaus, joka olisi kuulunut hylätä.
Kuva


Tällä kaudella on nähty jo 25 rangaistuspotkua, eli 0,66 / peli, kun viime vuosien keskiarvo on ollut 0,24 rangaistuspotkua / ottelu. Valioliiga siirtyi täksi kaudeksi noudattamaan FIFA:n tulkintaa käsivirheistä ja se tulee nostamaan rankkarimääriä aiempiin kausiin verrattuna. Kolmen kierroksen jälkeen Valioliiga-pomot kuitenkin kokoontuivat ja päättivät, ettei FIFA:n tulkintaa sittenkään noudateta jatkossa aivan täysimääräisenä. Lievennyksestä huolimatta käsivirheiden kanssa ollaan tällä kaudella aiempia vuosia tiukempia, mutta ei rankkarimäärät varmastikaan tule pysymään läpi kautta nyt nähdyllä tasolla.


Yhdeksi syyksi korkeaan maalimäärään on väläytelty, ettei puolustajat enää blokkaa laukauksia samaan tapaan kuten ennen. Perusteluina väitteelle on käytetty uuden käsivirhetulkinnan mukana tuomaa pelkoa mahdollisesta rangaistuspotkusta sekä yleisöttömyyden vaikutusta siten, ettei pelaajat ole tyhjien katsomoiden edessä yhtä motivoituneita uhraamaan itseään syöksymällä laukauksen eteen.

Tutkin tämän kauden laukauksia ja huomasin, että 28,3% laukauksista on blokattu. Se on enemmän kuin kertaakaan kymmenen edelliskauden aikana (en tutkinut pidemmälle).

Yleisöttömyyden vuoksi pelaajien on sanottu olevan myös uhkarohkeampia ja tekevän enemmän korkean riskin valintoja pallollisena.

Data ei kuitenkaan tue tätäkään väitettä. Kokonaisyöttömäärät ovat kasvaneet viime kausiin verrattuna, mutta ylöspäin suuntautuvien syöttöjen määrä on pudonnut. Palloa liikutellaan nyt enemmän sivuttaissuunnassa. Myös harhautuksia on nähty tämän kauden otteluissa viime vuosia harvemmin.

Tällä kaudella on nähty 11 kappaletta henkilökohtaisesta virheestä syntynyttä maalia. Näistä vastuussa ovat olleet Kepa x2, Thiago Silva, Adrián, Maguire, van Dijk, Pickford, Trossard, Ederson, Robertson ja Bailly. Viimeisen 10 kauden aikana kuitenkin vain yhden kerran neljännen ottelukierroksen jälkeen on ollut vähemmän henkilökohtaisista virheistä syntyneitä maaleja kuin nyt. 10 vuoden keskiarvolukema neljän pelatun kierroksen jälkeen on ollut 14,6 henkilökohtaisesta virheestä syntynyttä maalia.

Itse laitan korkean maalimäärän suurilta osin sattuman piikkiin, mutta myös poikkeuksellisen lyhyellä pre-seasonilla voi olla oma vaikutuksensa.

Lisäksi yksi syy maalikarkeloille voisi olla se, että viimeistely on helpompaa (paineettomampaa) tyhjien katsomoiden edessä. Seuraava data on kerätty Understat-sivustolta:

Kaudesta 14-15 lähtien Euroopan top4-sarjoissa (Valioliiga, La Liga, Serie A, Bundesliiga) on pelattu 8260 ottelua yleisön ollessa paikalla. Näissä peleissä on tuotettu maaliodotusarvoa keskimäärin 2,72 / ottelu ja toteutuneita maaleja on nähty 2,77. Maaleja on siis syntynyt 1,84% enemmän kuin mitä Understat on kerryttänyt maaliodotusta. Tyhjille katsomoille on pelattu 525 ottelua * ja näissä tuotettu maaliodotusarvo on ollut 2,74 toteutuneen maalimäärän ollessa 2,90. Toteutuneet maalit ovat siis ylittäneet tuotetun maaliodotusarvon lähes kuudella prosentilla. Otoskoko on vielä pienehkö, mutta on tämä mielestäni parempi syy nousseille maalimäärille kuin esimerkiksi uhkarohkeus pelinavaamisessa. Kaudella 16/17 Euroopan pääsarjoissa kuitenkin ylitettiin Undesrstatin maaliodotus peräti yhdeksällä prosenttilla, joten tämäkin saattaa mennä sattuman piikkiin.

Kuva
* "Ilman yleisöä" otoksessa on mukana kesän pelit Valioliigasta, La Ligasta, Serie A:sta ja Bundesliigasta sekä tämän kauden ottelut Valioliigasta, La Ligasta ja Serie A:sta. Osassa Serie A:n tämän kauden peleissä on ollut paikalla 1000 katsojaa. Bundesliigan tämän kauden pelejä ei ole tässä mukana, sillä useaan peliin on otettu jo monia tuhansia katsojia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 23. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 290
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +69.77 yks.

Palautus%: 114.72%

Panosten ka: 6.16 yks.

Vetoja: 77

Pisteitä: 1475

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

Everton - Liverpool

Kuva

Historiallista nyhjäystä
Goodison Parkin kuudessa edellisessä Merseysiden derbyssä on nähty kolme maalia. Ei siis kolmea maalia per ottelu, vaan yhteensä kolme maalia kuuteen peliin.

Kolme edellistä derbyä Goodisonilla ovat päättyneet 0-0. Koko Englannin pääsarjahistoriassa ei ole ikinä koettu yhdessäkään otteluparissa neljää peräkkäistä nollanollaa neljällä peräkkäisellä kaudella.

Maalittomiin päättyneet ottelut eivät edes ole olleet mitään maalivahtien suurta näytöstä, sillä viimeisen kolmen vuoden aikana Everton – Liverpool otteluissa kumpikaan joukkue ei ole kertaakaan tuottanut maaliodotusta edes yhden maalin vertaa.

Ancelotti tuntee Kloppin metkut
Maailmassa ei ole montaa manageria, joka olisi onnistunut toistuvasti riisumaan Jürgen Kloppin Liverpoolin yhtä tehokkaasti aseistaan kuin Carlo Ancelotti. Liverpool oli vuosina 2018 ja 2019 yksi maailman parhaista jalkapallojoukkueista, ellei jopa se kaikkein paras.

Ancelotti valmensi tuohon aikaan Napolia ja kohtasi huippuunsa viritetyn Liverpoolin neljästi vuosien 2018 ja 2019 aikana. Napoli voitti molemmat kotiottelunsa jättäen Liverpoolin maaleitta ja pelasi Anfieldilla 1-1 tasapelin ja koki 1-0 tappion. Yhdessäkään ottelussa ei nähty kahta maalia enempää.

Toffeesin derbyvoiton 10-vuotis juhlapäivä
Everton on voittanut Liverpoolin viimeksi päivälleen tasan 10 vuotta sitten. Tuon jälkeen merseysidelaiset ovat kohdanneet toisensa kaikki kilpailut huomioiden 22 kertaa, joista Liverpool on voittanut 11 peliä ja 11 on päättynyt tasan.

Olisiko tänään Evertonin aika katkaista 10 vuotta kestänyt voitoton putki? Ainakin lähtökohdat otteluun ovat paremmat kuin aikoihin:

  • Evertonin penkin päässä istuu seurahistorian paras manageri, joka on myös osoittanut pystyvänsä kukistamaan nyky-Liverpoolin useampaan kertaan.
  • Evertonilla on alla sarjahistorian paras alkukausi; Toffees ei ole ikinä aiemmin voittanut kauden neljää ensimmäistä peliään Valioliigassa.
  • Tänään on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1989, kun Everton lähtee Merseysiden derbyyn sarjan piikkipaikalta.

Mestarin alakerta vuotaa
Liverpoolin tilanne ei ole aivan yhtä hyvä. Kautta on takana neljä ottelua ja Liverpool on päästänyt jo tasan puolet koko kauden 17-18 aikana päästämästään maalimäärästä ja kolmasosan viime kauden maalimäärästä.

Alisson on ollut viime kaudet yksi maailman parhaista maalivahdeista, mutta nyt brassivahti on sivussa olkapäävamman vuoksi. Liverpoolin kakkosmaalivahti Adrian on ollut puolestaan yksi viime vuosien huonoimmista maalivahdeista Valioliigassa.

Neljän kauden aikana Adrian on pelannut 30 sarjaottelua ja StatsBombin PSxG-lukema on ollut keskimäärin -0,13 / 90. Neljän kauden aikana Valioliigassa vähintään 15 peliä pelanneista maalivahdeista huonompaan lukemaan ovat jääneet ainoastaan Angus Gunn, Asmir Begovic, Heurelho Gomes, Simon Mignolet, Kepa Arrizabalaga ja Joe Hart.

Alisson kirjauttaa keskimäärin 1,18 ”puolustustekoa” per ottelu 16-alueen ulkopuolella. Se on Valioliigassa säännöllisesti peliaikaa saavista maalivahdeista kaikkein suurin lukema (Edersonilla 1,06). Adrianilla tämä lukema on vain 0,80.

Klopp pakotettu laskemaan puolustuslinjaansa?
Liverpoolin puolustuslinja oli kaoottisessa Aston Villa ottelussa keskimäärin 41 metrin päässä omasta maaliviivasta. Tähän kun lisää Adrianin vaikeudet ulostuloissa, niin ei ihme, että Villa löysi tilaa linjan takaa.

Everton on 56% pallonhallinnastaan huolimatta luonut tällä kaudella sarjan kolmanneksi eniten maalipaikkoja vastahyökkäyksistä. Olisin todella yllättynyt, mikäli Jürgen Klopp nämä lähtökohdat tiedostaen ei lähtisi derbyyn huomattavasti viime aikoina nähtyä tiiviimmällä alakerralla.

Maaottelurasitukset painavat etenkin eteläamerikkalaisten jaloissa
Lähes kaikki viime viikkojen maaottelut pelattiin Euroopassa, poikkeuksena vain Etelä-Amerikan MM-karsinnat. Valioliiga-seuroista kovimmalle rasitukselle matkustuksineen joutui Everton: Yerry Minan ja mielettömän upean alkukauden pelanneen James Rodriguezin edustama Kolumbia pelasi toisen MM-karsintaottelunsa Chilessä vasta keskiviikkona aamuyöllä Suomen aikaan. Samaan aikaan Chile – Kolumbia ottelun kanssa Richarlison esiintyi Brasilian paidassa Perun pääkaupunki Limassa.

James on pelannut viimeiseen kolmeen viikkoon lähes yhtä monta peliminuuttia kuin koko edeltävän vuoden aikana yhteensä, joten Ancelottin on syytä olla tarkkana useista loukkaantumisista viime vuosina kärsineen supertähtensä kuormituksen kanssa.

Uusi hankinta Ben Godfrey pystyy tuuraamaan Minaa topparin paikalla, mutta Jamesin tai Richarlisonin poissaolot avauskokoonpanosta olisivat iso takaisku Evertonin hyökkäyspelaamiseen. Todennäköisesti molemmat ovat kuitenkin valmiina avaukseen.

Liverpoolin puolelta Firminon ja Fabinhon paluut maaotteluista menivät myöhäiseksi, mutta Fabinho ei pelannut Brasilian otteluissa minuuttiakaan ja Firminokin pääsi vaihtoon molemmissa peleissä noin 70 minuutin kohdalla. Sadio Mane ja Thiago Alcantara olivat sivussa maaotteluista koronatartunnan vuoksi, mutta molemmat ovat päässeet harjoittelemaan tällä viikolla. Egyptillä ei ollut pelejä, joten myös Mohamed Salah pääsee derbyyn tuoreilla jaloilla.

Pelivihje
Arvioin ottelun markkinan näkemystä tasaisemmaksi ja vähämaalisemmaksi.

Vedonlyöntivihje: - Everton - Liverpool - peliaika päättynyt

kohde
Everton - Liverpool
veto
1 +0,5
kerroin
2.080 (Pinnacle)
panos
7 yks.

Osuma! +7.56 yks.

Vedonlyöntivihje: - Everton - Liverpool - peliaika päättynyt

kohde
Everton - Liverpool
veto
under 3
kerroin
2.060 (Pinnacle)
panos
3 yks.

Huti: -3.00 yks.


Vihjeet yhteensä: panokset 10.00, palautukset 14.56, tulos +4.56 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


PAhakuutti
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 05.02.2019, 01:12
Pisteitä: 81

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja PAhakuutti »

Hyviä pointteja tuohon runsasmaalisuuteen. Sori tuli vähän TLDR vuodatus;

Saintsin luotsi Hassenhutl totesi joukkueensa tarvinneen kauden alussa treenejä alle. Voisko olla, että tynkä preseason on ollut vaikuttamassa isoihin maalilukuihin? Nythän tuli maajoukkuetauon jälkeen paljon maltillisempia lukuja ja esityksiä heti, kun valmentajille oli pari viikkoa aikaa hioa puolustuksen organisoinnin yksityiskohtia. Aika treenikentällä->underit, voisi laittaa tuleviksi kausiksikin muistiin, jos se nyt sattuu paikkansa pitämään. Lisäks jotkut alemman kastin joukkueet on sellaisia taistelujengejä, että tauko tulee energisyyden takia tarpeeseen.

Liverpoolin 7-2 romahduksesta voisi sen verran sanoa, että ilman Manea se poolin korkea prässi ei vaan oikein toimi. Sitten kun keskikentältäkin puuttui Hendo, niin siitä pelattiin liian helposti läpi ja välillä pooli jopa kovisteltiin palloista irti. Nyt kun saivat Thiagon siihen keskustaan luistelemaan taklauksia pakoon, ei Pool häviä enää noin suurilukuisesti. Alcantara on mahtava pelaaja ja varsinkin se miten harhauttaa jo ennen pallon saamista, on hienon näköistä.

V.v. Dijkin poissaolo on tietysti massiivinen isku, mutta voivat silti ehkä uusia mestaruuden. Tämä tuntuu nyt vieläkin kaaos-kaudelta ja joku kettujen tapainen ihmekin on mahdollinen, ei tosin ehkä osu ketuille. Aika moni jengi jäi ikkunassa roikkumaan yhtä-kahta vahvistusta vajaaksi tosissaan haastamisesta eikä yksikään jengi tunnu ihan valmiilta vielä.

Olisi ollut hauska nähdä esim Houssem Aouar jo Arsenalin paidassa. Puolustavat hyvin kollektiivina ja pelissä on hyviä asioita varsinkin Parteyn nyt tultua. Mutta ei taida ihan riittää mestaruuteen kuitenkaan. Monet jengit vetää valiossa myös liian ohuella matskulla, eikä vaihdosta riitä tarpeeksi laatua. Tämä tuntuu olevan nykyään joku muotijuttu vaan luottaa, ettei avainpelaajat loukkaannu. Jonkun isompi romahdus loukkaantumisten takia vaikuttaa mahdolliselta.

Spurs olisi voinut mieluummin hankkia keskuspuolustajan Balen sijaan. Walesin majun Rodon:han sinne tuli Swanseasta, mutta onko jo maailmanluokan pakki vai vaatiiko sopeutumisajan? Spurssin paha sulaminen 3-0 johdosta vikalla kympillä WHU vs antaa osoittaa, ettei puolustus ole vielä hyökkäyksen tasolla. Tarvisivat sinne puolustuksen johtajan, kuten WBA sai hankkiessaan konkari Ivanovicin.

Hieno täsmähankinta Baggiesiltä, mutta nyt näytti sitten Burnleytä vs hyökkäyspelin rakenteet loistavan poissaolollaan. 36v serbi on sen verran hidas, ettei weba voi pelata korkeata linjaa ja se johtaa etäisyyksien venymiseen. Diangana ja Matheus Pereira ei ole ihan sellaista world beater tasoa voidakseen tehdä jatkuvasti maaleja tyhjästä ilman apuja, vaikka pari kokoelmamaalia alkukierroksilla osuivatkin. Webasta uhkaa tulla köyhän miehen palace, joka ei myöskään puolusta yhtä laadukkaasti. Veikkaan putoomaan.

Fulhamilta myös hieno hankinta Adamolo Lookmanin muodossa. Puolustupeli ei ole vieläkään kuosissa sielläpäin Lontoota, joten oletan mökkiläisten vähintään viipyvän putoamistaistelussa maaliviivalle asti. SHU taas kaipaa kipeästi kärkeä ja oli epäviisasta olla käyttämättä kunnon piikkiin rahaa. Mutta ehkä kirstussa ei vaan ollut. Burnley samoin on kusessa, ihan vain koska rahaa ei ole käytetty. Sympaattinen Clarets raapii ehkä just ja just terveenä pysyessään tarpeeks pojoja taistelullaan, mutta tällä kaudella mennee tiukalle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 290
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +69.77 yks.

Palautus%: 114.72%

Panosten ka: 6.16 yks.

Vetoja: 77

Pisteitä: 1475

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

PAhakuutti kirjoitti:
20.10.2020, 04:28
Voisko olla, että tynkä preseason on ollut vaikuttamassa isoihin maalilukuihin?
Voi olla juurikin näin. Itseäni kuitenkin mietityttää, sillä La Ligasta tulee täysin päinvastaista dataa: Siellä "olosuhteet" ovat aikalailla samat kuin Valioliigassa, eli edelleen täysin tyhjät katsomot, tynkä preseason ja VAR tiukkana myös käsivirheiden kanssa.

La Ligassa on kuuden edelliskauden aikana yleisön ollessa paikalla tuotettu maaliodotusta 2,68 / ottelu ja tehty maaleja 2,70 / ottelu. Nyt tällä kaudella lyhyen pre-seasonin jälkeen on pelattu 53 ottelua ja niissä tuotettu maaliodotusta 2,28 / ottelu ja tehty maaleja vain 2,15 / ottelu.

Valioliigassa samat lukemat ovat
6 kautta: xG 2,67 ja maalit 2,73
tämä kausi (48 ottelua): xG 2,91 ja maalit 3,58

PAhakuutti kirjoitti:
20.10.2020, 04:28
Nythän tuli maajoukkuetauon jälkeen paljon maltillisempia lukuja ja esityksiä heti, kun valmentajille oli pari viikkoa aikaa hioa puolustuksen organisoinnin yksityiskohtia.
Tällä kierroksella nähtiin tosiaan "normaali" maalimäärä. Itse en kuitenkaan osaa nähdä maajoukkuetaukoa (puolustuspelaamista kehittävänä) syynä tähän, sillä peräti 219 Valioliiga-pelaajaa oli tauon ajan maajoukkueidensa mukana, joten treeneissä oli todella hiljaista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

20.10.2020 12:07 <Valgro> Kiinnostavaa pohdintaa molemmilta, kiitos siitä! Osaisiko joku kertoa mistä

20.10.2020 12:07 <Valgro> löytyy xg vs toteutuneet maalit tilasto?

20.10.2020 12:08 <Valgro> Ja erityisesti Valioliiga kiinnostaa

20.10.2020 12:16 <valiovihje.com> Täällä Euroopan top5-sarjat + Venäjä: https://understat.com/

20.10.2020 12:18 <valiovihje.com> Tässä toinen erittäin hyvä sivusto: https://fbref.com/en/

21.10.2020 00:40 <Valgro> Kiitos!


PAhakuutti
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 05.02.2019, 01:12
Pisteitä: 81

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja PAhakuutti »

Leedsista sellainen havainto, että niitä ei kannata välttämättä karvata korkealta. Pool ja City yrittivät tätä ja City oli siinä pelissä xG:n valossa huonompi. Pool vei vielä rutiinilla sekä materiaalilla, mutta kuitenkin päästivät kolme.

Bielsan taktiikoista purkaa korkea prässi on kirjoitettu 120 sivua lähinnä taktisia havainkuvia sisältävä kirjakin, "Coaching build up play against high pressing teams". Sitä selaillessa täytyy sanoa, etten ainakaan itse oppisi sen kirjan sisältöä ihan hetkessä. Ainakin Leedsin avaus on kuitenkin sen sisäistänyt.

Tästä voi päätellä myös sen, että Leedsille avauskokoonpano ja pari vaihtomiestä ovat erityisen arvokkaita. Bielsa on muistaakseni itsekin sanonut, ettei voi opettaa tuota kaikkea suurelle pelaajamäärälle kerrallaan. Loukkaantumisista siis iso miinus.

Sekä Wolves tappio viime kierroksella, että pärjääminen cityä ja poolia vs olivat siis loogisia. Wolves on sarjan pahin vastus Leedsille, jos otetaan pelkästään taktinen match up. Kurinalainen vastahyökkäysjengi, joka ei karvaa korkealta, vaan säilyttää muodon. Wolveshan on pärjännyt isoja jengejä vs valiossa pelatessaan ja Leeds pelaa nimenomaan ison joukkueen fudista.

Eli siis voisi ajatella Leedsin aiheuttavan jotain yllätyksiä tällä kaudella prässääviä isoja vs ainakin, jos nuo eivät anna tarpeeksi kunnioitusta Leedsin pelitavalle. Poikkeuksena arsenal joka ei prässää korkealta(tosin arsenal voi hävitä menettäessään pallon leedsin prässille, mm Leno eilen europassa) ja manu, jos pelaavat kurinalaisesti kuten pelasivat psg:tä vs. En kuitenkaan usko Ole:n antavan Leedsille tarpeeksi kunnioitusta.

Crystal Palace tulee olemaan automaattisesti hankala match up Bielsan jengille.
Tosin viime kaudella championshipissä monet vastustajat kunnioittivat Leedsiä ja vetäytyivät matalaan blokkiin. Leeds voitti silti sarjan selvästi. Eli kaikkeen yllekirjoitettuun voi suhtautua tietyllä varauksella. Livestä lähinnä kiinni, jos siltä tuntuu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 290
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +69.77 yks.

Palautus%: 114.72%

Panosten ka: 6.16 yks.

Vetoja: 77

Pisteitä: 1475

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

Brighton – Burnley

- Brightonin peleissä on nähty tällä kaudella keskimäärin 3,6 maalia, vaikka maaliodotusta on tuotettu vain 2,55 / ottelu.

- Tällä kaudella Valioliigassa on nähty ennätyksellisen paljon rangaistuspotkumaaleja, keskimäärin 0,47 / ottelua. Brightonin peleissä on toistaiseksi tullut peräti 0,86 rangaistuspotkumaalia / ottelu.

- Burnleyn peleissä on kerrytetty tällä kaudella ylivoimaisesti sarjan pienin maaliodotus / ottelu ja myös toteutuneiden maalien määrä lukeutuu sarjan pienimpiin. Huippupaikkoja Burnleyn peleissä on nähty 14 kpl, kun sarjan toiseksi pienimmät lukemat ovat WBA:n otteluiden 18 ja Wolvesin 20.

- Optan open play kokonais-xG (tuotetun ja päästetyn xG:n summa ilman erikoistilanteita) -tilastoissa koko sarjan pienin kokonais-xG on Burnleyn 1,18 / ottelu ja toiseksi pienin Brightonin 1,29 / ottelu (kolmanneksi pienin on WBA:n otteluiden 1,48).

- Burnleyn hyökkääjät Chris Wood ja Ashley Barnes ovat parhaimmillaan heiveröisiä puolustuksia vastaan. Burnleyn saamista maalipaikoista 16-alueen sisältä 44% on ollut puskuja, kun sarjan toiseksi isoin lukema on Fulhamin 38% ja sarjan keskiarvo 26%.

- Brightonin isokokoiset puolustajat ovat sen sijaan haavoittuvaisimmillaan nopeita hyökkääjiä vastaan, mutta pystyvät hyvin laittamaan hanttiin fyysisissä kaksinkamppailuissa. Brightonin vastustajat ovat päässeet puskemaan maalia kohti tällä kaudella vain 1,1 kertaa per ottelu, kun sarjan keskiarvo on 3,8 / ottelu.

- Burnley on saanut viimeiseen viiteen sarjaotteluun vain 21 maalintekoyritystä vastustajan boksin sisältä (näistä 11/21 on ollut puskuja), kun sarjan toiseksi pienin lukema on Newcastlen 22. Vaikeaa se tulee olemaan varmasti myös Brightonia vastaan, sillä Brighton on puolestaan päästänyt samalla otannalla koko sarjan vähiten maalipaikkoja boksin sisältä (niin ikään 21, kun sarjan toiseksi pienin lukema on Chelsean 24).

- Sean Dychen luottotoppari Ben Mee on vihdoin toipunut reisivammastaan ja palannee kokoonpanoon Brightonia vastaan. Mee on pelannut edellisen kerran yli neljä kuukautta sitten, joten suora paikka avauskokoonpanoon on kuitenkin epävarmaa.

Vedonlyöntivihje: - Brighton - Burnley - peliaika päättynyt

kohde
Brighton - Burnley
veto
u 2,25
kerroin
1.990 (Pinnacle)
panos
5 yks.

Osuma! +4.95 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 11. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

06.11.2020 18:21 <fouba> hifistelyä mut oon tupannu laskemaan näissä u2 ja u2,5 kautta pelaamisen

06.11.2020 18:22 <fouba> jos en ihan väärin laske niin saa tässäkin jollain järjellä vähän parempaa:D


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 290
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +69.77 yks.

Palautus%: 114.72%

Panosten ka: 6.16 yks.

Vetoja: 77

Pisteitä: 1475

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

Crystal Palace - Newcastle

Kuva

Valioliigan 10. kierros potkaistaan käyntiin Roy Hodgsonin ja Steve Brucen miehistöjen kohtaamisella. Molemmat managerit tullaan tulevaisuudessa muistamaan ennemmin puolustuspelin mestarillisesta organisoinnista kuin iloisesti soljuvasta hyökkäyspelaamisesta.

Molempien hyökkäyssuunnitelmat ovat jo pitkään perustuneet kollektiivisen linjojen murtamisen sijaan erikoistilanteiden ja joukkueiden tähtipelaajien yksilösuoritusten kautta syntyviin maalipaikkoihin.

Tänään molemmat joutuvat kuitenkin tulemaan toimeen ilman sitä hyökkäyspään kiistatonta kapellimestariaan, kun Crystal Palace lähtee otteluun ilman Wilfried Zahaa ja Newcastle ilman Allan Saint-Maximinia. Kaksikon puuttuessa molemmat joukkueet menettävät sen vähäisenkin ”X-factorinsa”.

Viime kauden alusta alkaen Zaha on pelannut kuutta ottelua lukuun ottamatta täydet minuutit Palacen kaikissa kilpailullisissa otteluissa.

Noissa kuudessa ottelussa, joissa Zaha ei pelannut täyttä aikaa (kolmesti kokonaan sivussa ja kolmessa pelissä peliaikaa alle 30min) Palace ei tehnyt yhtään maalia. Kolme peliä päättyi 0-0 lukemiin ja yhteismaalit kuuteen peliin olivat 0-6.

Saint-Maximin on merkkauttanut tällä kaudella koko sarjan eniten harhautuksia ja joukkueensa eniten onnistuneita syöttöjä vastustajan kenttäpuoliskolla ja eniten luotuja huippupaikkoja.

Vedonlyöntivihje: - Crystal P. - Newcastle - peliaika päättynyt

kohde
Crystal P. - Newcastle
veto
X
kerroin
3.300 (Pinnacle)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


PAhakuutti
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 05.02.2019, 01:12
Pisteitä: 81

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja PAhakuutti »

Vaikuttaa siltä, että Fulham sai nyt pahimman ongelmakohtansa tukittua. Keskikentän puolustava palanen on tuosta pelistä aiemmin uupunut. En usko, että tuolla tavalla pelaten tippuvat, ellei sitten tule loukkaantumisia tärkeille pelaajille.

Aiemman Lemina kävi siellä pohjalla menettämässä palloa ja Zambo Anguissa huiteli hyökkäyksen kärjessä, ymmärtämättä mitä roolia Parker haluaa hänen pelaavan. Nyt oli kuitenkin Zambolta sellainen kurinalainen esitys, muodon mukana liikkuen ja vastustajien syöttötilaa täyttäen, että lupaa mökkiläisille todella hyvää.

Anguissa on lahjakas ja monipuolinen pelaaja, mutta ei mikään maalintekijätyyppi. Todella hyvä kyllä pallollisena hyökkäyksen käynnistäjänä alakerrassa kolmion kärkenä ja muutenkin omaa laajan syöttöarsenaalin. Siitä esimerkkinä äsken helpon näköinen nousu pallollisena ja läpisyöttö Lookmanille 1-0 maaliin.

Osaa myös karvata korkealta, mutta valittava tarkasti ne tilanteet, jolloin menee. Muuten jää paha reikä keskikentälle, joista aiemmissa peleissä on Fulhamia rokotettu.

Olisi parempi Fulhamille, jos Zambo ei hyökätessä liiemmin ilman palloa etenisi. Karvata voi ja pallon kanssa edetä, mutta ei haahuilla maalien toivossa. Peliä seuratessa luulen nähneeni, että Parker on myös näin Zamboa neuvonut. Zambo katseli keskiviivaa sillä silmällä. Tämä olisi hyvä merkki myös Parkerin valmentajataidoista.

Mahdollisesti Reed loukkaantui Anguissan vierestä, mutta olisihan siellä vielä Hector mahdollinen tuhoaja Anguissan viereen. Kahdella pohjapelaajalla varmaan Parker jatkaa, koska joukkueen esitys kettuja vs oli niin ehjä.

Topparipari Andersen-Adarabioyo on pätevä riittävästi tukea saadakseen ja vihdoin väärässä sarjassa pelannut Tim Ream on saatu korvattua. Areola oli myös aikamoinen kaappaus maalivahdiksi PSG:stä. Joku ilmeisesti osaa hommansa Fulhamin taustaryhmässä. Ainoastaan Chelsea onnistui paremmin maalivahtikaupoissa.

Edes Mitrovicin heikompi vire ei tunnu nyt haittaavan. Mitrohan missasi Serbian riveissä ratkaisevan pilkun EM-kisojen karsinnassa. Tarjosin äsken 1.6:lla Fulhamin putoamista bet-fairilla ja se kerroin on nyt kyllä tuon Leicester voiton jälkeen reippaasti alakanttiin. Tosin näissä arvioissa on tullut ennenkin erehdyttyä. Sarjassa on kuitenkin tällä hetkellä 3 selvästi huonompaa nippua.

Edit: 2 seuraavaa Fulhamin vastusta on Pool ja City. :lol: Olisi ehkä sittenkin kannattanut lyödä vasta niiden jälkeen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


PAhakuutti
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 05.02.2019, 01:12
Pisteitä: 81

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja PAhakuutti »

Mestaruuden ratkaisee Pool, City, Spurs ja Manu, poolin ollessa iso suosikki. Chelsea osoittanut nyt, ettei aika tai siis pelaajat, ole vielä kypsiä valiossa mestaruustaisteluun. Leicester nousuvireessä, mutta ei taida riittää. Tänäänkin hävisivät odotusarvon selvästi (0.82)-(2.05) melko onnekkaassa 2-2 Manu tasurissa.

Ylemmässä keskikastissa veikkaan Villaa Eurooppaan. Evertonin menestys riippuu loukkaantumista, kun ei ole laajuutta ja saints tuskin kestää ihan kevääseen asti. Jo nyt alkaneet loukkaantumiset vaivata.

Pohjalla SHU on jo käytännössä tippunut, vaikka esitykset on aina miehekkäitä maalin tappioita. Se nyt ei vaan enää riitä, kun pitäisi kahden pisteen tahtia taivaltaa. WBA samoin melkein varmasti ulkona. Ei pysty uskomaan Big Samin taikaan. Aika joulupukki pitäisi olla, että tuon ryhmän saa pysymään ylhäällä.

Kolmas putoaja arvoitus, mutta pahoin pelkään, että se on Brighton. Yleensä juuri tuollaiset, sinänsä taitavat niput putoaa, kun ei saada palloa maaliin. Sheffieldin tauti tarttunut lokkeihinkin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 290
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +69.77 yks.

Palautus%: 114.72%

Panosten ka: 6.16 yks.

Vetoja: 77

Pisteitä: 1475

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

Liverpool – Manchester United
ensijulkaisu jokaviikkoiseen tapaan: Coolbetin blogissa.

Kuva

Viikonlopun Valioliiga-kierroksen ehdoton helmi on säästetty sunnuntain alkuiltaan, kun Englannin jalkapallohistorian kaksi menestyneintä seuraa, Liverpool ja Manchester United, iskevät yhteen Anfieldilla.

North West Derby lukeutuu kaudesta toiseen maailman katsotuimpien jalkapallo-otteluiden joukkoon ja on molemmille joukkueille aina sarjatilanteista riippumatta yksi kauden merkityksellisimmistä matseista. Tänään derbyssä on kuitenkin myös urheilullisesti isompi panos kuin aikoihin. Kyseessä on nimittäin ensimmäinen kerta sitten kevään 1997, kun Man United ja Liverpool kohtaavat toisensa pitäen hallussaan sarjan kahta kärkipaikkaa.

Liverpool aloitti kauden upeasti, mutta kärsi syksyn edetessä lähes viikosta toiseen uusista avainpelaajien loukkaantumisista ja koronakaranteeneista. Loukkaantumissuma yhdistettynä tämän kauden poikkeukselliseen otteluruuhkaan ei ole voinut olla näkymättä kentällä. Liverpool on edelleen ollut kokonaisuudessaan Manchester Cityn ohella pelillisesti sarjan paras joukkue, mutta viime kausien dominanssi on puuttunut.

Manchester Unitedilla puolestaan kauden kehitys on kulkenut päinvastaiseen suuntaan. Syyskuussa joukkue esitti kammottavia suorituksia ja brittilehtien palstatilat täyttyivät Ole Gunnar Solskjærin potkujen spekuloinnilla.

Molden enkeli on kuitenkin, jälleen kerran, hiljentänyt kriitikot ja United on esittänyt talven edetessä oikein hyviä otteita. Kauden kolmen ensimmäisen sarjapelin jälkeen United on itseasiassa ollut xG:llä mitattuna jopa Liverpoolia parempi.


Van Dijkin poissaolo on laskenut Liverpoolin otteluiden maalimääriä

Merkittävin Liverpoolin loukkaantumisista on ollut maailman parhaan topparin Virgil van Dijkin ikävä polvivamma, joka päätti hollantilaisen kauden jo lokakuussa. Van Dijkin topparipari Joe Gomezin polvi hajosi kuukautta myöhemmin ja myös Gomez on sivussa vielä pitkään. Gomezia tuuraava Joel Matip on niin ikään kärsinyt tällä kaudella useista eri vammoista ja on pystynyt pelaamaan vain kahdeksassa sarjaottelussa.

Van Dijkin ja muiden puolustajien poissaolo ei kuitenkaan ole näkynyt nousseena päästettyjen maalien lukumääränä, päinvastoin. Van Dijkin loukkaantumisen jälkeen Liverpool on pelannut 12 sarjaottelua ja päästänyt näissä vain 0,7 maalia / ottelu, kun hollantilaisen pelatessa edellisessä 12:ssa pelissä omissa soi keskimäärin peräti 1,9 kertaa / ottelu. Vaikka vertailukohdaksi otetaan koko viime kausi, niin päästettyjen maalien lukumäärä on pudonnut Van Dijkin puuttuessa.

Puolustuspään lisäksi maalimäärät ovat pudonneet hyökkäyksessäkin. Van Dijkin viimeiseen 12:een peliin vertailtaessa Liverpoolin tekemien maalien määrä on pudonnut 20% ja viime kauteen verrattuna 9%.

Varamiehisen puolustuslinjan takia Jürgen Klopp on halunnut välttää kentän päästä päähän virtaavaa jalkapalloa ja laukaisumäärät ovatkin laskeneet tuntuvasti. Van Dijkin poissa ollessa Liverpoolin peleissä on nähty keskimäärin sarjan kolmanneksi vähiten laukauksia. Liverpoolin pallonhallintaprosentit ovat nousseet selvästi, mutta pallonhallinta hyökkäyskolmanneksella ja pallokosketukset vastustajan boksissa ovat vähentyneet.

Kuva


Suurten keskinäisissä ollut vähämaalista

Tämän illan North West Derby on kymmenes kerta, kun Liverpoolin manageri Jürgen Klopp kohtaa Manchester Unitedin sarjaottelussa. Kloppin rekordi Unitedia vastaan Valioliigassa on 2 voittoa, 5 tasapeliä ja 2 tappiota. Yhdeksässä ottelussa on nähty keskimäärin vain 1,56 maalia per peli.

Solskjær kohtasi pelaajana Liverpoolin useasti, mutta managerina sunnuntain derby on norjalaiselle vasta neljäs. Avausvoitto on vielä saavuttamatta rekordin ollessa 0-2-1. Solskjærin ja Kloppin kohtaamisissa on nähty keskimäärin vain 1,33 maalia.

Vähämaalista on ollut myös muiden Big six -joukkueiden kohtaamisissa. Valioliigan kuusi suurta ovat pelanneet tällä kaudella 14 keskinäistä ottelua ja näissä on nähty keskimäärin 2,29 maalia ja myös toteutunut maaliodotusarvo on jäänyt keskimäärin alle 2,5:een maaliin.


Peli-idea

Liverpool on tällä(kin) kaudella sarjan ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt yhtään kotipeliä. United puolestaan on sarjan ainoa joukkue, joka ei ole tällä kaudella hävinnyt kertaakaan vieraissa. Paholaisten edellinen vierastappio Valioliigassa tuli vuosi sitten juuri Anfieldilla.

Suuri panos, derbyhenki ja tietous molempien kyvyistä vaarallisiin vastahyökkäyksiin saanee Kloppin ja Solskjærin lähestymään ottelua varovaiselta kantilta. Tietenkin molemmat unelmoivat voitosta, mutta tappion välttäminen lienee ensisijaista.

Näistä lähtökohdista arvioin tasapelin toteutuvan lähes 30:n % todennäköisyydellä, joten pistejaosta on tarjolla arviollani ylikerrointa.

Vedonlyöntivihje: - Liverpool - Man United - peliaika päättynyt

kohde
Liverpool - Man United
veto
X
kerroin
3.780 (Pinnacle)
panos
3 yks.
raja
3.425
todennäköisyysarvio
arvio 29.2%

Coolbetilta under 3 (1,78) 3 yksikköä.

Osuma! +8.34 yks.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 17. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

17.01.2021 12:26 <matu14> X 3,98 @marathonbet


valiovihje.com
Avatar
Jäsen
Viestit: 290
Liittynyt: 02.07.2016, 20:34

Tuotto: +69.77 yks.

Palautus%: 114.72%

Panosten ka: 6.16 yks.

Vetoja: 77

Pisteitä: 1475

Re: Valioliiga 2020 - 2021

Viesti Kirjoittaja valiovihje.com »

Burnley - Manchester City
ensijulkaisu jokaviikkoiseen tapaan Coolbetin blogissa.

Kuva

Manchester City is back. Ollut itseasiassa jo pidemmän aikaa. Syyskuun lopusta alkaen City on pelannut 29 ottelua saldolla 22 voittoa, 6 tasapeliä ja 1 tappio. Tuo ainoa tappio tuli marraskuussa Tottenhamia vastaan ottelussa, jossa City vei laukaukset nimiinsä lukemin 22 – 4 ja laukaukset boksin sisältä 15 – 1. Joulukuun puolen välin jälkeen Taivaansiniset on edennyt voitosta voittoon jo 12:n ottelun verran yhteismaalieron ollessa 31 – 3 (2,6 – 0,3 per ottelu).

Keskiviikkoiltana Cityn nykytasoa pääsee testaamaan Burnley, joka on ollut pahoissa vaikeuksissa joukkueiden viime kohtaamisissa. Kaudesta 18 – 19 alkaen kaksikko on kohdannut toisensa seitsemän kertaa. City on voittanut nämä kaikki ottelut ja yhteismaaliero on Claretsin kannalta karmaiseva 28 – 1 (4,0 – 0,1 per ottelu). Huhtikuussa 2019 Burnley onnistui edellisen kerran pitämään loppulukemat tasaisina, kun City haki Turf Moorelta vain niukan 0-1 vierasvoiton. Tasaisista loppulukemista huolimatta kentällä nähtiin tuolloinkin kaksi täysin eri tason joukkuetta ja City kirjautti muun muassa laukaukset nimiinsä lukemin 25 – 2.

Guardiola on vihdoin saanut Cityn puolustuspelin kuntoon
Taivaansinisten viime kuukausien ylivoima on perustunut etenkin erinomaiseen puolustuspelaamiseen. Aiemmin Cityn suuri heikkous oli alttius vastustajien nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta syksyn aikana Pep Guardiola keksi lääkkeen tähänkin vaivaan. Vaarallisten vastahyökkäysten välttäminen näkyy voimakkaasti Taivaansinisten päästämien laukausten laadussa. Viime kaudella Cityn päästämillä laukauksilla oli keskimäärin koko sarjan korkein maaliodotusarvo (0,137 / laukaus). Tällä kaudella lukema on ollut sen sijaan sarjan neljänneksi pienin (0,100) ja jos tarkastellaan vain viime kuukausia, niin City on päästänyt ylivoimaisesti sarjan vaarattomimpia laukauksia (xG 0,055 / laukaus). Muutos aiempaan on valtava.

Samaan aikaan, kun City päästää lukumäärällisesti sarjan vähiten laukauksia, jotka ovat vieläpä maaliodotusarvoiltaan sarjan vaarattomimpia, laukoo se itse sarjan eniten laukauksia, jotka ovat keskimääräiseltä laadultaan sarjan kolmanneksi vaarallisimpia. Ei ihme, että myös tulosta tulee.

Molempien katse osittain jo viikonlopussa?
Keskiviikon otteluun City saa yhden päivän pidemmän huilin kuin Burnley. Burnley hävisi sunnuntaina Chelsealle maalein 2-0 laukausten mentyä isännille tylysti 19 – 1. Burnleyn ottelun ainoa maalipaikka syntyi kulmapotkusta 93. minuutilla.

Chelsea-pelin jälkeen Claretsilla on vain kaksi välipäivää ennen Manchester Cityn kohtaamista. City-pelin jälkeen Burnleyllä on niin ikään vain kaksi välipäivää ennen lauantain Brighton-ottelua. Burnley ja Brighton ovat tällä hetkellä sarjataulukossa juuri putoamisviivan yläpuolella sijoilla 16 ja 17. Sean Dyche ei usein rotaatiota harrasta, mutta tässä siihen olisi oiva paikka, sillä mahdollisuudet pisteille Cityä vastaan ovat äärimmäisen heikot ja lepuutuksista olisi varmasti hyötyä viikonloppua ajatellen.

Suureen rotaatioon Dyche tuskin lähtee tälläkään kertaa, mutta kärkipari saattaa hyvinkin huilata. Sekä Chris Wood, että Ashley Barnes kärsivät nimittäin pienistä vammoista ja voi hyvin olla, ettei Dyche halua riskeerata ykköshyökkääjiään ennen tärkeää Brighton-ottelua.

Keskiviikon matsi ei ole Manchester Cityllekään se viikon pääottelu. City nimittäin matkustaa sunnuntai-illaksi Anfieldille Liverpoolin vieraaksi. Burnleystä poiketen City saa kuitenkin jälleen kolme välipäivää ennen huippuottelua. Lisäksi Raheem Sterling, Riyad Mahrez sekä ilmiömäistä kautta pelaavat puolustajat John Stones sekä Joao Cancelo istuivat koko viime ottelun penkillä ja ovat varmasti täynnä virtaa Burnley-ottelussa. Erityisesti Mahrez on ollut viime aikoina täysin mahdoton pideltävä Clarets-puolustukselle: algerialainen on tehnyt viimeiseen 160 minuuttiin kuusi maalia Burnleya vastaan Valioliigassa.

Stones palaa mitä todennäköisimmin Ruben Diasin topparipariksi huilattuaan viikonloppuna. Stones ja Dias ovat pelanneet yhdessä 1075 minuuttia ja tuona aikana City on päästänyt vain yhden maalin. City on pelannut tällä kaudella 1805 minuuttia ilman Stones-Dias toppariparia ja päästänyt 16 maalia. Varamiehisen Burnley-hyökkäyksen pitäminen poissa vaarapaikoilta ei pitäisi tuottaa ongelmia.

City ei kaadu De Bruynen loukkaantumiseen
Kevin De Bruyne loukkasi reitensä pari viikkoa sitten ja on sivussa vielä useamman viikon. De Bruyne on lukeutunut sarjan ehdottomasti parhaimpiin pelaajiin jo usean kauden ajan, mutta Guardiola on toistaiseksi onnistunut hyvin löytämään keinot paikata belgialaistähden poissaolo. Kuluva kausi on Guardiolalle jo viides Manchester Cityn peräsimessä ja De Bruyne on lukeutunut katalaanin avainpelaajiin heti ensimmäisestä kaudesta lähtien.

Manchester City on pelannut Guardiolan aikakaudella 28 Valioliiga-ottelua ilman De Bruynea ja voittoprosentti näissä on 79 (22 voittoa, 2 tasapeliä, 4 tappiota). Kaikki pistemenetykset ilman belgialaista ovat tulleet sarjan kovimpia joukkueita vastaan (Liverpoolia, Man Unitedia, Chelseaa, Tottenhamia ja kahdesti Wolvesia vastaan). De Bruynen pelatessa Guardiolan voittoprosentti Valioliigassa on ollut 72%, eli itseasiassa jopa huonompi kuin belgialaisen puuttuessa.

Tästä ei kuitenkaan kannata vetää johtopäätöksiä, että City olisi parempi joukkue ilman De Bruynea, mutta Cityn ylivertaisen laadukkaan ja leveän rosterin ansiosta avainpelaajan puuttuminenkaan ei verota joukkueen suorituskykyä läheskään yhtä paljoa kuin muilla joukkueilla.

Peli-idea
Pidän Burnleyn jäämistä maaleitta ja Cityn murskavoittoa vielä markkinan arviotakin todennäköisempänä.

Vedonlyöntivihje: - Burnley - Man City - peliaika päättynyt

kohde
Burnley - Man City
veto
Burnley under 0,5
kerroin
1.602 (Pinnacle)
panos
7 yks.

Veikkauksella 1,63

Osuma! +4.21 yks.


PS. Eilen tuli täyteen 2000 julkaistua maksullista vihjettä. Twitterin puolella on käynnissä arvonta, josta yhdelle lähtee loppukauden vihjepaketti: https://twitter.com/valiovihje/status/1 ... 3139411973

Kuva

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 21. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Vastaa Viestiin